Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμιου εγκληματεί σε βάρος του λαού (Βίντεο)

Η κυβερνητική συμμορία του διορισμένου τραπεζίτη πρωθυπουργού Παπαδήμιου προχωράει στο τελειωτικό ολοκαύτωμα του κόσμου της εργασίας πριν πάει στον αγύριστο. (Ζητούμενο είναι φυσικά τι θα την διαδεχθεί). Το τελευταίο έγκλημα της –που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- έχει να κάνει με την μετατροπή σε ζούγκλα τις εργασιακές σχέσεις. Βάζουν ταφόπλακα σε εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών αφήνωντας τους εργάτες έρμαια κανονικά στα αφεντικά τους. Και με κρατική σφραγίδα θα μπορούν να τους πληρώνουν όσα θέλουν, άμα θέλουν και όποτε θέλουν.Οσα ακούμε στο βίντεο μας λένε ότι οι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό έχουν βάλει πλάνο να γυρίσουν το βιωτικό μας επίπεδο τουλάχιστον ένα αιώνα πίσω για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση φορτώνοντας τα βάρη της αποκλειστικά στις εργατικές μάζες και διατηρώντας αλώβητα τα κέρδη των πλουτοκρατών.

«Οταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του». 

Ρήγας Φεραίος 
http://tsak-giorgis.blogspot.com 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»Βόλος, 12 Μάρτη 2012

            Με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή στην περιφρούρηση συνεχίζεται για όγδοη μέρα, η απεργία στα εργοστάσια του ¨Ομίλου Λεμονιά¨.
            Η προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με ποικίλους τρόπους, πέφτει στο κενό και αποκρούεται από τους εργάτες, περιφρουρώντας πιο μαζικά και αποφασιστικά την απεργία τους.
            Καταγγέλλουμε το συνεργάτη του Λεμονιά, Μιχελή Στέργιο, ο οποίος περιφέρονταν στο χώρο στις 9/3, απειλώντας και προκαλώντας τους εργάτες, με σκοπό να δημιουργήσει επεισόδια. Ο ίδιος άνθρωπος επιτέθηκε σε δημοσιογράφους τηλεοπτικού σταθμού, οι οποίοι βρέθηκαν στο χώρο για να καλύψουν την απεργία ως όφειλαν, λέγοντάς τους ¨φύγετε από δω και μην τραβάτε πλάνα, γιατί θα πάρω τηλέφωνο το αφεντικό σας να σας απολύσει¨.
            Επίσης η παρουσία της αστυνομίας καθημερινά έξω από την πύλη είναι ενδεικτική του κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού που ο Λεμονιάς θέλει να δημιουργήσει στους εργαζόμενους.
            Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο βιομήχανος Λεμονιάς επέλεξε για τη μεταφορά μηχανήματος προς πελάτη, τον γνωστό πρόεδρο του Συνδέσμου Φορτηγατζήδων Ντελόπουλο, ο οποίος στην απεργία του Συνδικάτου Μετάλλου στις 17/1 είχε παρατάξει τα φορτηγά του έξω από την πύλη της Χαλυβουργίας κατ’ εντολή του Μάνεση, κατηγορώντας το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ,  ότι με την απεργία θα κλείσουν τη Χαλυβουργία. Τα ίδια αισχρά ψέματα ξεστόμισε την Παρασκευή σε τηλεοπτικό σταθμό, καθώς επίσης τα έλεγε στους εργαζόμενους. Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων.
            Σε ότι αφορά τη φόρτωση του μηχανήματος, που προορίζεται για πώληση, η πρόταση των εργατών, όχι μόνο εκτόνωνε την κατάσταση, αλλά έδειχνε τη σοβαρότητα και ωριμότητα που έχουν οι εργάτες. Προτείνανε στο Λεμονιά, από τα χρήματα που θα εισπράξει από τον πελάτη, περίπου 35.000 Ευρώ, να διαθέσει το ένα τρίτο στους εργαζόμενους. Ο Λεμονιάς αρνήθηκε πεισματικά να υιοθετήσει την πρόταση, κάτι που δείχνει και τις προθέσεις του.

            Πιο αποφασιστικά οι εργάτες συνεχίζουν ον αγώνα τους γιατί οι κινήσεις πανικού του Λεμονιά, δείχνουν σε όλους τους εργαζόμενους το δίκιο τους.

            Η Διοίκηση του Συνδικάτου βρίσκεται στο πλευρό τους όλο το 24ωρο, συντονίζοντας και οργανώνοντας την κλιμάκωση του αγώνα.


.
Η Διοίκηση

Επίκαιρη Ερώτηση του Θανάση Νάκου. Στη Βουλή το ζήτημα της αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου του ΒόλουΣυζητείται στη Βουλή, αύριο Τρίτη 13 Μαρτίου και ώρα 18:00, Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα την ανάγκη αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου του Βόλου.
 Σύμφωνα με την Ερώτηση του κ. Νάκου το Αχιλλοπούλειο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, την οποία θα μπορούσε η διοίκηση του Νοσοκομείου να τη διαχειρίζεται επ’ ωφελεία του ιδρύματος και να μη μένει αναξιοποίητη. Τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ακινήτων του δημοσίου, αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα και ιδιαίτερα σημαντική αξία για την εθνική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο η άμεση αξιοποίηση των ακινήτων του Νοσοκομείου της πόλης του Βόλου, θα αποφέρει επιπλέον έσοδα στο Ίδρυμα και θα είναι προς όφελος της οικονομίας του Ιδρύματος και της πόλης.

Συμπαράσταση σε ΒΕΚ ΜΕΚ
Βόλος, 12/3/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το Σάββατο 10 Μάρτη 2012 πολυμελής αντιπροσωπεία των Γραμματειών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, πραγματοποίησε επίσκεψη και εκδήλωση αλληλεγγύης και στήριξης στους απεργούς της ΜΕΚ-ΒΕΚ Α.Ε. έξω από τα κτίρια των επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Βόλου.

            Συνδικαλιστές των Ταξικών Σωματείων, εργαζόμενοι, γυναίκες και νεολαίοι  βρεθήκαμε εκεί, συμπαραστεκόμενοι στο δίκαιο αίτημα της καταβολής των δεδουλευμένων των απεργών. Κάναμε πράξη την ελάχιστη αλληλεγγύη μας, παραδίνοντας μια πρώτη δόση υλικής βοήθειας, στηρίζοντας τους εργάτες της ΜΕΚ- ΒΕΚ, σε έναν αγώνα μονόδρομο για όλους τους εργαζόμενους, που σήμερα πλήττονται όσο ποτέ άλλοτε, από την αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ, των Μνημονίων.

            Καλούμε τους εργαζόμενους του Βόλου, τα Σωματεία τους, τους μαζικούς φορείς να σταθούν στο πλάι των απεργών. Η αλληλεγγύη της τάξης μας, για άλλη μια φορά μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια και κλιμάκωση, την επιτυχή έκβαση της απεργίας, την ικανοποίηση των αιτημάτων της.
           
            Τα προβλήματα είναι κοινά και γενικεύονται. Όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ζήτημα απλήρωτης εργασίας ή μισθού «έναντι» ή αλλαγής στις εργασιακές σχέσεις, με ραγδαία επιδείνωση στα έσοδα κάθε λαϊκής οικογένειας. Δεν μπορούμε να κρατάμε στάση αναμονής. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη για οργάνωση και αντεπίθεση, κόντρα στη χρεοκοπία του λαού, το ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου. Ο αγώνας που ξεκίνησε και συνεχίζεται άκαμπτος στη Χαλυβουργία του Ασπροπύργου, σήμερα εμπνέει και καθοδηγεί τους εργαζόμενους στη ΜΕΚ-ΒΕΚ, αύριο χρειάζεται να παρασύρει κάθε χώρο δουλειάς!

            Η εργατική τάξη, η συμμαχία της με τα άλλα φτωχά και καταπιεζόμενα στρώματα, μπορεί και πρέπει να ισχυροποιηθεί για να αποκρούσει την επίθεση και να ανατρέψει συνολικά αυτή την πολιτική. Στη θέση της να οικοδομήσει τη δική της εξουσία, που θα κάνει νόμο το δίκιο του εργάτη και τη δική της, λαϊκή οικονομία, που θα κάνει πράξη την κοινωνικοποίηση του πλούτου και την κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


Η Γραμματεία Μαγνησίας

Προς κάτοικους Σκοπέλου Σκιάθου και Αλόννησου πάρτε ένα παράδειγμα πως πρέπει να λειτουργείτε και όχι ......

Λαική συνέλευση Λημνιών : Διεκδικούμε σύγχρονη, συχνή, ασφαλή, αξιοπρεπή συγκοινωνία!

Μύρινα, 11.03.20112ΨΗΦΙΣΜΑ


Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Λήμνου.

Με αφορμή τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λήμνος,
την Κυριακή 11/3/2012 πραγματοποιήθηκε μετά από ανοιχτή πρόσκληση της
Επιτροπής του Δήμου και των τοπικών φορέων της Λήμνου, λαϊκή συνέλευση, με
μαζική συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων συλλογικών οργανώσεων και πολιτικών
φορέων.
Μέσα από το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο αναδείχθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα,
κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για την επίλυσή τους, αλλά κυρίως
ατρανώθηκε η αποφασιστικότητα και η ενότητα των Λημνιών στη διεκδίκηση των
δίκαιων αιτημάτων τους.

Συγκοινωνίες / από το κακό στο χειρότερο
Τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου, γνωστά πλέον σε όλους, αλλά και η συχνότητα και ιδίως η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, καθιστούν σχεδόν απαγορευτικό οποιοδήποτε ταξίδι για την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η Λήμνος το 8ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με 17.000 κατοίκους, εξυπηρετείται μόνο και αποκλειστικά με πλοία 4ης κατηγορίας.
Οι 12ετείς συμβάσεις που παρουσιάστηκαν ως «λύση» του προβλήματος για την «εξυπηρέτηση» των άγονων γραμμών, καταστρατηγούνται, χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα, με την ανοχή ή και τη σύμπραξη των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά κυρίως με την πολιτική κάλυψη της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η απαίτηση των Λημνιών είναι να τηρηθούν τουλάχιστον οι νόμιμες δεσμεύσεις. Η Λήμνος διεκδικεί το αυτονόητο.

Υποβάθμιση/κλείσιμο υπηρεσιών

Οι συνεχείς καταργήσεις - υποβαθμίσεις υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, εξαντλούν
την υπομονή των Λημνιών πολιτών, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την ζωή τους να
κοστολογείται και να υποβαθμίζεται. Μετά την κατάργηση των γραφείων των
Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την κατάργηση της
αυτόνομης λειτουργίας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Λήμνου ήδη έχει ανακοινωθεί η συγκρότηση
ενός ενιαίου οργανισμού Νοσοκομείου Μυτιλήνης – Λήμνου, αλλά και η κατάργηση
του υποκαταστήματος ΙΚΑ Λήμνου και η υποβάθμιση του σε «Γραφείο Κοινωνικής
Ασφάλισης», με ασαφείς αρμοδιότητες και έδρα τον Πειραιά, ενώ φημολογούνται
υποβαθμίσεις και άλλων ζωτικών υπηρεσιών όπως η ΔΟΥ.

Η έλλειψη στελέχωσης και η απουσία σειράς υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς
(πρόνοια, απασχόληση, κοινωνική προστασία, ασφάλεια, πρόληψη, αλλά και
τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης) αντί να αντιμετωπισθεί
σύμφωνα με τις εξαγγελίες για μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων στην Τοπική και
Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, επιδεινώνεται με καταστροφικές συνέπειες για την
ποιότητα ζωή, την οικονομική δραστηριότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Οι συνέπειες της κρίσης

Οι συνέπειες της κρίσης στο νησί μας θα είναι οδυνηρές αν δεν παρθούν άμεσα
μέτρα. Ο κίνδυνος να εμφανισθεί ένα νέο κύμα μετανάστευσης, ανάλογο των
δεκαετιών του 60 και του 70 που ερήμωσαν ολόκληρα χωριά , είναι πλέον ορατός.
Το ελάχιστο που οφείλει το Ελληνικό Κράτος να κάνει για τους «ήρωες νησιώτες»
που συχνά επικαλείται, είναι να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις συνθήκες ζωής ώστε οι
κάτοικοι της Λήμνου να μπορούν να ελπίζουν και να αγωνίζονται για τον τόπο τους.
Η διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου Φ.Π.Α. είναι μία ελάχιστη προϋπόθεση.
Η επίθεση στο εισόδημα και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, η άδικη υπερφορολόγηση
των λαϊκών ιδίως στρωμάτων αλλά και η διάθεση άνευ όρων παράδοσης του
πλούτου της χώρας και του νησιού μας με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των
τραπεζιτών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μπορεί και πρέπει να
αντιμετωπισθεί και με την ενεργοποίηση των πολιτών στο τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς οφείλουν να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν κάθε
μέσο και δυνατότητα για την προστασία των πολιτών σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Διεκδικούμε

- Σύγχρονη, συχνή, ασφαλή, αξιοπρεπή συγκοινωνία, που θα εξυπηρετεί
τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθά στην ανάπτυξη του τόπου μας.

-Όχι πια πλοία 4ης κατηγορίας. Η Λήμνος δικαιούται ίση μεταχείριση με τα υπόλοιπα μεγάλα νησιά. Νομοθετική πρωτοβουλία για την τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων.

-Άμεση εφαρμογή των όρων των συμβάσεων για τη δρομολόγηση των
πλοίων που προβλέπονται σε αυτές. Αναζήτηση ευθυνών, πολιτικών και
άλλων που ενδεχομένως προκύπτουν από την παραβίασή τους.

- Κανένα κλείσιμο/υποβάθμιση υπηρεσίας ζωτικής σημασίας για τους
κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.
- Διατήρηση της αυτονομίας του Νοσοκομείου, αναβάθμιση των
υπηρεσιών υγείας, στελέχωση περιφερειακών ιατρείων, ενίσχυση
υπηρεσιών πρόνοιας, πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας.
- Διατήρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης,
κοινωνικής αλληλεγγύης και απασχόλησης.
- Ενδυνάμωση και στελέχωση των υπηρεσιών στήριξης της αγροτικής
ανάπτυξης. Λήψη μέτρων για την προστασία της παραγωγής και την
ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
- Διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου Φ.Π.Α.
- Ανάπτυξη και αξιοποίηση του πλούτου των παραγωγικών δυνατοτήτων και των φυσικών πόρων σε όφελος των κατοίκων της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Τώρα: Φωτιά σε πλοίο

Σε συναγερμό έχει τεθεί η περιοχή γύρω από το λιμάνι του Πειραιά καθώς νωρίτερα εκδηλώθηκε φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο περίπου 5,5 μίλια από το λιμάνι.

Το πλοίο έχει σημαία ΗΠΑ και μεταφέρει οχήματα ενώ το πλήρωμά του ανέρχεται στα 23 άτομα, εκ των οποίων και 5 Έλληνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από τις ΗΠΑ με προορισμό την Σαουδική Αραβία και είχε κάνει στάση στο αγκυροβόλιο του Πειραιά για επιθεώρηση.

Δίπλα του βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Η φωτιά ξεκίνησε σε ένα από τα καταστρώματα.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Εσπευσμένα καλούνται σε δίκη  τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν στη Χαλκίδα επειδή διαμαρτύρονταν κατά την επίσκεψη του προέδρου της ‘’δημοκρατίας’’ Κάρολου Παπούλια στη γιορτή των ‘’θεοφανείων’’. Η δίκη θα γίνει στη Χαλκίδα στις 30 Μαρτίου 2012. Θα είμαστε όλοι εκεί! Καμία δίωξη στους συλληφθέντες! Είμαστε όλοι συνένοχοι, είμαστε όλοι κατηγορούμενοι!

Image scaled down

 
ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
Εσπευσμένα καλούνται σε δίκη  τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν στη Χαλκίδα 
επειδή διαμαρτύρονταν κατά την επίσκεψη του προέδρου της ‘’δημοκρατίας’’ Κάρολου
Παπούλια στη γιορτή των ‘’θεοφανείων’’. Η δίκη θα γίνει στη Χαλκίδα στις 30
Μαρτίου 2012. Θα είμαστε όλοι εκεί! Καμία δίωξη στους συλληφθέντες! Είμαστε όλοι
συνένοχοι, είμαστε όλοι κατηγορούμενοι!
 
 
Ο παραλογισμός της εξουσίας αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Οι άρχοντές μας αμήχανοι απέναντι στις διαμαρτυρίες και τις αποδοκιμασίες του κόσμου, ξεγυμνώνονται αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους δεν διστάζουν να καταργήσουν με κυνισμό κάθε επίφαση δημοκρατίας και ελευθερίας, να αποδείξουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι παρά κούφιες λέξεις που μεταμφιέζουν ένα ολιγαρχικό και απάνθρωπο καθεστώς.
Στην πόλη της Χαλκίδας, στην τελετή του αγιασμού (;) των μολυσμένων μας υδάτων, η παρουσία του προέδρου της ‘‘δημοκρατίας’’ Κάρολου Παπούλια και του υπουργού εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία και διαμαρτυρία από τη μεγάλη πλειοψηφία του παρευρισκόμενου κόσμου. Δεν ήξεραν πού να κρυφτούν οι θεματοφύλακες του σάπιου και αδίστακτου πολιτικού μας συστήματος και έφυγαν άρον άρον. Άμυνά τους, όπως πάντα, η δράση της αστυνομίας η οποία στοχοποίησε 5 άτομα που διαμαρτύρονταν και τα προσήγαγε βίαια στο αστυνομικό τμήμα (μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο) με την κατηγορία της ‘‘προσβολής του προσώπου του προέδρου της δημοκρατίας’’. Γελοιότητες. Δεν ήμασταν μόνο πέντε αυτοί που διαμαρτύρονταν και αποδοκίμαζαν αλλά σχεδόν όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος. Απομονώθηκαν πέντε άτομα για να παραδειγματιστεί το διαμαρτυρόμενο πλήθος, να ενοχοποιηθεί κάθε επιθυμία αντίστασης, κριτικής και αμφισβήτησης. Στην ουσία, προσπαθούν να φιμώσουν το λόγο για να ανακόψουν τις απελευθερωτικές πράξεις που μπορεί να εμπνεύσει.
Το ζητούμενο είναι να αθωωθεί, με τρόπο θεαματικό και με μέτρα απροκάλυπτα αυταρχικά και ολοκληρωτικά, μια πολιτική που γεννάει το έγκλημα, που προκρίνει το κέρδος, που πολλαπλασιάζει τα γκέτο πλουσίων και φτωχών, που συντηρεί μια εκπαίδευση στρατοπέδου συγκεντρώσεως, που επιταχύνει την υλική και πνευματική ένδεια, που υποδαυλίζει τον κυνισμό και τον ωχαδερφισμό της απελπισίας.
Το να αναθεματίζεις όμως αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή, ενώ συνδέεται με το δικαίωμα στην οργή, δεν αρκεί. Είναι το πρώτο βήμα, από μόνο του όμως δεν οδηγεί πουθενά. Η καλύτερη κριτική απέναντι στις αθλιότητες των πολιτικών και οικονομικών ολιγαρχιών που μας εξουσιάζουν είναι να δημιουργείς την κατάσταση που αποτελεί το αντίδοτό τους. Πρέπει συλλογικά να αναζητήσουμε τους τρόπους για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού. Το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά το οικονομικό και πολιτικό σύστημα που παράγει τους αχρείους που το διευθύνουν. Αν δεν διεκδικήσουμε ενεργά και δημιουργικά το δικαίωμα να ορίζουμε εμείς τη ζωή μας, θα συνεχίσουν να την ποδοπατούν οι γνωστοί άγνωστοι πολιτικοί μας άρχοντες.
‘‘Λαέ, πεινάς, γιατί τους προσκυνάς’’ ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην προχθεσινή διαμαρτυρία. Στο φόβο και τον τρόμο που προσπαθούν να σπείρουν δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, αλλά να αντιτάξουμε συλλογικά τις φωνές μας, με στόχο να θεσμίσουμε αυτόνομα τις κοινότητες μέσα στις οποίες ζούμε, χωρίς δήθεν αντιπροσώπους, με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της ισότητας, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού των διαφορετικοτήτων, της αλληλεγγύης. Είναι εφικτό, αρκεί να το θελήσουμε και να προσπαθήσουμε να το πραγματοποιήσουμε.
Καμία δίωξη στους συλληφθέντες
Η αμφισβήτηση είναι πηγή της ελευθερίας
Να οικοδομήσουμε τις δημιουργικές μας αντιστάσεις ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν

Συνέλευση ελευθεριακών Χαλκίδας
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Ουλαλούμ
Αλληλέγγυες/οι από τη Χαλκίδα
 
 
 
 
synelxal@gmail.com

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ (Λέγε με ΔΝΤ…)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Γράφει η Ε. Τρ.

Το 1944, τα Ηνωμένα Έθνη δημιούργησαν την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Η ισχύς της ψήφου και στους δύο οργανισμούς καθορίζεται από την οικονομική συνδρομή της κάθε χώρας. Ως ο μεγαλύτερος “χρηματοδότης” οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ισχυρότερη ψήφο, ακολουθούμενες από την Γερμανία, την Ιαπωνία, την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία. Το ΔΝΤ λειτουργεί μυστικά από κοινού με μιαν επίλεκτη ομάδα από τραπεζίτες και μέλη του προσωπικού υπουργείων οικονομικών που κυρίως προέρχονται από τα πλούσια κράτη. Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ υποτίθεται ότι βοηθούν διάφορα κράτη να αναπτυχθούν. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι άλλη ιστορία. Μια φτωχή χώρα δανείζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα για να οικοδομήσει κάποιον τομέα της οικονομίας της. Αν δεν μπορέσει να ξεπληρώσει τον βαρύ τόκο εξ αιτίας μειώσεως των εξαγωγών της ή για κάποιον άλλο λόγο, πρέπει να ξαναδανειστεί, από το ΔΝΤ αυτήν την φορά.
Το ΔΝΤ όμως επιβάλλει ένα “πρόγραμμα δομικών αναπροσαρμογών”, που απαιτεί από τις οφειλέτιδες χώρες να παραχωρήσουν φορολογικές απαλλαγές στις διεθνείς εταιρείες, να μειώσουν τους μισθούς, και να άρουν τα μέτρα προστασίας των εγχώριων επιχειρήσεων έναντι των Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Όσοι είμαστε άνεργοι και είμαστε πάρα πολλοί στην Σκόπελο να πάμε στον δήμο να εγγραφούμε επιτέλους ορίστηκε ανταποκριτής


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου