Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Στο ΙΤΑ ο Γ. Καμίνης

Τη θέση της μητέρας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρη Στεφάνου, Ελένης Στεφάνου αναλαμβάνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος, σύμφωνα με απόφαση του δ.σ. της ΚΕΔΕ, είναι ο νέος πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Η απόφαση ελήφθη με τις ψήφους των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ από ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κατά ψήφισαν οι της ΝΔ (πλην του πρώην δημάρχου Χανίων Κυριάκου Βιρβιδάκη) και του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΙΤΑ παραμένει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης.

Τα «45άρια» στοχεύουν τους αδελφούς Ψωμιάδη

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος του τελούντος εν αργία περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδελφού του, αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, για τα διαβόητα «45άρια» και τις άλλες καταγγελίες για έργα-φαντάσματα, της περιόδου που ο πρώτος ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος αντινομάρχης.
Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης. Η πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» αφορά δεκάδες δημόσια έργα, που, βάσει του κατηγορητηρίου,  κατατμήθηκαν κάτω από το όριο των 45.000 ευρώ και υλοποιήθηκαν από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης με απευθείας ανάθεσης σε εργολάβους και όχι με μειοδοτικό διαγωνισμό.
Με ελαφρύτερες κατηγορίες διώκονται οι 19 υπάλληλοι της τέως νομαρχίας που φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.
ΠΗΓΗ: voria.gr

Έκτακτη σύσκεψη - Σχέδιο καταστολής για την 25η Μαρτίου - Φοβούνται εξέγερση πολιτών


Μια κυβερνητική σύσκεψη από αυτές που γίνονται μόνο από δικτατορικές ή κατοχικές κυβερνήσεις θα διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πολίτες που είναι διατεθειμένοι να εκφράσουν με κάθε τρόπο την οργή τους για την εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει οι κυβερνώντες την ζωή τους και τον τρόπο που έθεσαν υπό ξένη κυριαρχία της Ελλάδα, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα τον εθνικό μας πλούτο.
Τρομοκρατημένοι ήδη από την πρόγευση που έχουν δώσει, τόσο στην άτυπη, αλλά πολύ ουσιαστική από πλευράς αποτελεσμάτων, εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και από τα πρόσφατα επεισόδια στη διάρκεια της παρέλασης στη Ρόδο για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Παπαδήμου ετοιμάζει σχέδιο καταστολής.
Αύριο, λοιπόν, πραγματοποιείται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:00, όπου θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Αν.Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος και Π.Καψής.
Δεν αποκλείεται ακόμα και ματαίωση πολλών παρελάσεων ενώ είναι βέβαιο ότι οι επίσημοι θα είναι ελάχιστοι ή και "αόρατοι". 
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, με τον τρόπο αυτό ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς τον αντεθνικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της, αφού βέβαια δεν θα είχαν να φοβηθούν τίποτα, αν οι πράξεις τους και ο τρόπος που πολιτεύονταν ήταν σύμφωνος με το λαϊκό αίσθημα και τα εθνικά συμφέροντα.

«Δεν είναι δυνατόν μικρές, ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα»
δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοΐδης, την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για «ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες επιχειρούν εν μέσω της κρίσης, εν μέσω του πανικού, εν μέσω της αγωνίας που υπάρχει στους πολίτες να εκμεταλλευτούν και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις».
Μα, αν πρόκειται για "ισχνές μειοψηφίες" δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβούνται. Είναι βέβαιο ότι θα απομονωθούν από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Να φοβούνται μόνο αν αντί για "ισχνή πλειοψηφία" βρεθούν αντιμέτωποι με το ποτάμι της λαϊκής οργής. Τότε...
Να σημειώσουμε ότι στην σύσκεψη λαμβάνει μέρος ως μη όφειλε, αφού δεν υπάρχει κανένα θέμα της αρμοδιότητάς του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ή μήπως υπάρχει θέμα της αρμοδιότητάς του και το κρατούν επτασφράγιστο; Και ουσιαστικό θέμα, μάλιστα; Γιατί όπως λέει και ένα παλιό ρητό "Λαός-Στρατός ενωμένος, ποτέ νικημένος"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ο Κουρής ζωντανά στο κόντρα είπε μαλάκα τον ανάπηρο γέροντα που γιαούρτωσε τον Βενιζέλο ξεγυμνώθηκε ο κύριος αυριανή


Μεγαλοστομίες και αντικομουνιστική-αντιαριστερή ρητορία από Σαμαρά

Το καταφύγιο της αντικομουνιστικής και αντιαριστερής ρητορείας είναι γνώρισμα κάθε αποτυχημένου αστού πολιτικού. Και ο αρχηγός της Ν.Δ μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει εξ’ αιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του καταφεύγει σε κορώνες όλο το τελευταίο διάστημα ενάντια στο ΚΚΕ και στον Σύριζα. Τα κόμματα της αριστεράς «Δεν κυβέρνησαν ποτέ την χώρα αλλά ήταν οι ίδιοι υποστηριχτές όλων των δεινών που οδήγησαν την χώρα ως εδώ» (!!!) είπε χαρακτηριστικά.

Αμεσες ήταν οι αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών αριστερών κομμάτων. «Μπροστά στον φόβο του για το λαό, που η Ν.Δ έχει τσακίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.ΟΣ και την Ε.Ε ο Αντώνης Σαμαράς επιδίδεται σε ψεύδη κατά του λαϊκού κινήματος, σε αισχρές συκοφαντίες και σε αντικομουνισμό, για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, για να κρύψει τι τους επιφυλάσσει η πολιτική της Ν.Δ. και να τους υφαρπάξει την ψήφο», ήταν η δήλωση απ’ το ΚΚΕ ενώ ο Σύριζα συμπλήρωσε: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως ο κ. Σαμαράς μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλο έχουν ήδη αποφασίσει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τον προσεχή Ιούνιο, που σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη, όπως υποκριτικά υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς αλλά σε κοινωνική χρεοκοπία και περαιτέρω ύφεση».

Κατά τα άλλα ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ. ουσιαστικά μας έδειξε που θα κινηθεί ο προεκλογικός λόγος της Ν.Δ. Πέρα απ’ τις παπαριές που είπε περί αυτοδυναμίας «για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια την χώρα» -ούτε ο ίδιος πιστεύει το ενδεχόμενο το κόμμα του να πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές-προχώρησε σε μεγαλοστομίες. «Δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ» μας είπε και προσπάθησε να αιτιολογήσει γιατί κατάντησε Σαμαράς-Κομανένσκι όπως επιτυχώς τον χαρακτήρισε ο Γ. Τράγκας και ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.

Ο αρχηγός της Ν.Δ βλέπει ότι μετά την «μνημονιακή κωλοτούμπα» του τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος του έχουν πάρει τον κατήφορο και όσο πάνε χειροτερεύουν μετά την διαγραφή από την Ν.Δ όσων βουλευτών έμειναν πιστοί στην γραμμή που ο ίδιος Σαμαράς είχε χαράξει και ακολουθούσε επί ενάμιση χρόνο!
Τώρα μάλιστα που κάποιοι απ’ τους διαγραμμένους βουλευτές προσχωρούν στο κόμμα του Π. Καμένου, ο Α. Σαμαράς αρχίζει να έχει εφιάλτες. Γνωρίζει ότι το αντιμνημονιακό ρεύμα είναι πανίσχυρο στους κόλπους των ψηφοφόρων της Ν.Δ και όσο και αν ο ίδιος το εγκατέλειψε οι οπαδοί του κόμματος δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν και έτσι κι αλλιώς πάλι δεξιά ψηφίζουν επιλέγοντας τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» του Π. Καμμένου.

Οσο λοιπόν ο Α. Σαμαράς βλέπει ότι το κόμμα του κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις τόσο θα προβαίνει σε κούφιες μεγαλοστομίες και θα προσπαθεί να περιχαρακώσει τους οπαδούς του επιτιθέμενος ταυτόχρονα στην αριστερά.

Καταγγελίες για προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και όχι μόνον, με αφορμή το εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έκανε η γενική γραμματέας του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

Καταγγελίες για προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και όχι μόνον, με αφορμή το εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έκανε η γενική γραμματέας του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, από την Καβάλα, όπου βρέθηκε σήμερα περιοδεύοντας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη σε σημερινό δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», κατήγγειλε ότι με την ανοχή του πολιτικού συστήματος έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες, έχουν... διαρρεύσει επιβεβαιωμένες πληροφορίες και διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό, σύμφωνα με τα οποία καλούνται σε ανοιχτή δράση οργανώσεις εφέδρων και μάλιστα των ειδικών δυνάμεων, ώστε να προκαλέσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρέλασης και να τη «ματαιώσουν», για να δικαιολογηθεί η βία και η αγανάκτηση του λαού.

Η γγ του Κόμματος είπε ότι οι ομάδες των εφέδρων θα συνεργαστούν και με ειδικές εταιρείες στρατολόγησης μισθοφόρων, που διδάσκουν την τέχνη του σύγχρονου πολέμου και σημείωσε πως «δεν μπορεί να είναι αμέτοχος ο κρατικός μηχανισμός σε αυτά τα σενάρια που έχουν βάση και αν δεν είναι έτσι, θα πρέπει να τα αποτρέψει με κάθε μέσο και τρόπο».

Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπήσεις εφημερίδων και για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με άλλα αριστερά κόμματα σε μια κυβέρνηση, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο. Υποστήριξε ότι, παρά τις ερμηνείες που θέλουν ορισμένοι να δώσουν στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αυτές ποτέ δεν έδειξαν ως υπάρχει θέμα για κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή των αριστερών κομμάτων.

 Είπε, μάλιστα, πως «ο ίδιος ο λαός δεν θα ήθελε μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχαν κόμματα με θεμελιακές πολιτικές διαφορές» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ». Συμπλήρωσε, δε, ότι μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας θα την έριχνε ο ίδιος ο λαός που θα έβλεπε πολύ γρήγορα να διαψεύδονται οι ελπίδες του, τις οποίες δεν θα μπορούσε να τις υλοποιήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Πάντως, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε πως οι επερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να αναδείξουν κυβέρνηση σωτηρίας του λαού και κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν να έχουν αυταπάτες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κρίση που βιώνουν.

Υπογράμμισε ακόμη ότι το ΚΚΕ θα πορευτεί προς τις εκλογές, κάνοντας διάλογο με τον λαό και συμπλήρωσε: «Θα είμαστε κοντά στους εργάτες και θα δώσουμε το "παρών" σε όλες τις λαϊκές γειτονιές. Θα πάμε στις εκλογές με αγώνες σε όλα τα μέτωπα. Η καλύτερη εκλογική δουλειά για το κόμμα και όλους εμάς είναι να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη και τη δράση μας σε όσους την έχουν ανάγκη. Η εκλογική μάχη θα πρέπει να δείξει ότι ο λαός δεν φοβάται και δεν αυταπατάται».

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «με τη νέα δανειακή σύμβαση, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, υποθηκεύεται για περισσότερα από 30 χρόνια ο ορυκτός πλούτος και η περιουσία της χώρας» και τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής που, όπως σημείωσε, θα λύσει το πρόβλημα διατροφής της χώρας μειώνοντας σημαντικά τις εισαγωγές.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα σχολιάζοντας τις επικείμενες εκλογές υποστήριξε ότι κανένα από τα κόμματα δεν πρόκειται να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συμπληρώνοντας ότι ίσως να είναι η πρώτη προεκλογική εκστρατεία χωρίς δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Ισχυρίσθηκε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας «θα επιχειρήσουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες τρομοκρατώντας τους και νοθεύοντας τη λαϊκή συνείδηση ότι αν ψηφίσουν το ΚΚΕ θα καταστραφεί η χώρα».

Συγκλονιστικό απόψε το Μακελειό: Ο ήρωας ζωντανά στο στούντιο και ο κηφήνας στα μανταλάκια.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
20120311-201324.jpgΑπόψε το μακελειό γκρεμίζει το φασιστικό πανηγύρι της σοσιαληστρικής μοναρχίας καλώντας στο στούντιο τον σεβάσμιο γέροντα πατριώτη που δώρισε γαλακτοκομικά στον μονάρχη Βενιζέλο.
Οι τραγικές στιγμές που ζει η πατρίδα φτάνουν στο απώγειο με τους εκατοντάδες χάνους ΙΚΑτζήδες, ΟΤΕτζήδες, ΔΕΗτζήδες πράσινους μιζαδόρους να χαιρετούν το τσιρκο του ενός υποψηφίου που θα εκλεγεί με ποσοστά Τσολάκογλου και Ράλλη στην κατεχόμενη από τον Φον Ζήμενς πατρίδα.
Το γκροτέσκ σκηνικό ολοκληρώνεται με την αποκάλυψη της φορολογικής δήλωσης του Νίκου Παπανδρέου. Του ανθρώπου που διαθετει νίντζα σωματοφύλακες, σαμουράι οδηγούς, κιλμπιλ φιλιππινέζες. Του ανθρώπου που κατά δήλωση του κοπάναγε το κεφάλι του στον τοίχο και τώρα που όλοι οι Έλληνες χτυπουν το κεφάλι τους από απόγνωση, αυτός βολτάρει με την αφάνα του ανέμελη ακόμα και στην ιστορική Μάνη.

Το σκηνικό συμπληρώνεται από τον Αντώνη που δήλωσε πως δεν συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ. Και έχει δίκιο. Οι Αβραμοδήμες είναι νοητά ερωτευμένοι με την Ντόρα την Κουβελήτρια Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Βασίλης Καρράς: «Έπασχα από κατάθλιψη για δύο χρόνια»

Βασίλης Καρράς: «Έπασχα από κατάθλιψη για δύο χρόνια»

Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς μίλησε για όλους και για όλα και αποκάλυψε πως έπασχε από κατάθλιψη.
Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso είπε: «Βεβαίως και έχω περάσει κατάθλιψη, γι' αυτό και απείχα από τις πίστες για δύο χρόνια. Έβαλα πολλά πράγματα σε τάξη και πρώτα απ' όλα τον εαυτό μου, γιατί δεν είναι σωστό να χρεώνουμε μόνο λάθη στους άλλους. Φταίει καμιά φορά και η δική μας συμπεριφορά. Μπορεί κι εγώ να απογοήτευσα κάποιους ανθρώπους αλλά κι εγώ απογοητεύτηκα πολλές φορές»
Στην ερώτηση αν έχει συναντήσει υποκρισία στον καλλιτεχνικό χώρο απάντησε: «Η υποκρισία είναι ο τρόπος ζωής στον χώρο μου. Απλώς, δεν έχουμε το σθένος να λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Παραβλέπουμε ορισμένα πράγματα γιατί έτσι μας βολεύει. Γιατί μας συμφέρει και εμάς. Ο καλλιτέχνης είναι σαν τον πολιτικό που ξεσηκώνει τον κόσμο, που μπορεί να τον οδηγήσει κάπου, ίσως στη χαρά, ακόμα και στην επανάσταση. Αρκεί να μη γυρίσει το κεφάλι κάπου αλλού, εκεί όπου τον βολεύει τέλος πάντων...»
Τέλος ο Βασίλης Καρράς αποκάλυψε πως η οικογένειά του είναι τα πάντα για εκείνον, ενώ δηλώνει χωρίς δεύτερη σκέψη πως είναι χαζομπαμπάς..

ΑΕΚΑΡΑ ΟΛΕ 2-0 ΤΟΝ ανήμπορο Παναθηναϊκό!

Η ΑΕΚ ήταν ψυχωμάνη και ανώτερη, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε... ανήμπορος να “χτυπήσει” το ντέρμπι και έτσι η Ένωση τον νίκησε με 2-0 και του μείωσε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το “τριφύλλι” πλέον βρίσκεται στο -4 από τον Ολυμπιακό, μία εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι.

11.000 πυραύλους με ραδιενεργά στοιχεία απειλεί να ρίξει σε Ισραήλ και ΗΠΑ το Ιράν!


Με «βροχή βαλλιστικών πυραύλων» εάν προχωρήσουν σε επίθεση εναντίον του Ιράν  προσπαθώντας να καταστρέψουν τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, απείλησε το Σάββατο το Ισραήλ, αλλά και τις ΗΠΑ ο Ιρανός πρεσβευτής στο Λίβανο. Η απει΄λή, μετά την αποκάλυψη ότι έχει προχωρήσει σε δοκιμή "βρώμικης" ραδινεργού κεφαλής, λαμβάνεται πλέον πολύ σοβαρά υπ'όψιν.
Ο Ghazanfar Roknabadi δήλωσε πως η χώρα του παρακολουθεί στενά και την  κίνηση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επίθεση και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εκτόξευε τουλάχιστον 11.000 (!) πυραύλους εναντίον «προσδιορισμένων στόχων» όπως είπε χαρακτηριστικά στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ, αλλά και σε στόχους όπου διατηρούν συμφέροντά τους στον κόσμο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η χώρα του κρατά σαφή αμυντική στάση αλλά θα απαντήσει με όλες της τις δυνάμεις σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρόμοιες απειλές ακούγονται δια χειλέων Ιρανών αξιωματούχων, είναι όμως η πρώτη φορά που και οι ΗΠΑ αλλά και τα «συμφέροντά» τους μπαίνουν στη στοχοποίηση των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.

Στις 27 Νοεμβρίου του 2011 ο υπουργός Άμυνας του Ιράν στρατηγός Ahmad Vahidi είχε δηλώσει πως το Ισραήλ δε θα έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της χώρας του καθώς το Ιράν θα «ανασκάψει το Ισραήλ με χιλιάδες πυραύλους».
«Ο εχθρός πρέπει να απαντήσει στο παρακάτω ερώτημα: Για πόσο πολύ και πόσα σκάφη βυθισμένα έχει προετοιμάσει τον εαυτό του όταν επιτεθεί εναντίον του Ιράν;», είχε πει μεταξύ άλλων ο Vahidi.
Μάλιστα είχε συμπληρώσει: «Συμβουλεύω τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να καταλάβουν τη θέληση του Ιράν ενώ σε περίπτωση πολέμου θα διδάξουμε ένα μάθημα στους Αμερικανούς, το μάθημα τι σημαίνει στα αλήθεια πόλεμος αλλά και πως οι αληθινοί στρατιώτες μοιάζουν».

Βέβαια το πρόβλημα με τις ιρανικές απειλές είναι πως το Ιράν δεν έχει βλήματα που θα μπορούσαν να πλήξουν τις ΗΠΑ, όχι απαραίτητ εμβέλεια θα μπορούσαν όμως να πλήξουν το Ισραήλ και τις γύρω περιοχές.
Πιο συγκεκριμένα, το Ιράν διαθέτει το βαλλιστικό βλήμα Shahab μέσης ακτίνας δράσης    MRBM (Μedium Range Ballistic Missile) το οποίο προέρχεται εξελικτικά από το βορειοκορεατικό πύραυλο Nodong-1. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «οικογένεια» πυραύλων με τους Shahab-1 και 2 να αποτελούν τους πρώτες εκδόσεις και τον Shahab-3 την έκδοση με τη μεγαλύτερη εμβέλεια μέχρι τώρα, καθώς μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση περίπου 2000 χλμ. Σύμφωνα με δυτικές πηγές το Ιράν προετοιμάζει και μια ακόμη βελτιωμένη έκδοση αυτή του Shahab-4 με μεγαλύτερη εμβέλεια και ακρίβεια πλήγματος.

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ !!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Σήμερα 11 Μαρτίου, ο Πάνος Καμμένος, από το Δημαρχείο του Διστόμου παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, και κάλεσε τον ελληνικό λαό για «πανεθνική αφύπνιση» και για «πανεθνικό ξεσηκωμό»!
Και όμως τα παπαγαλάκια της εξουσίας δεν είπαν λέξη στα μεσημεριανά δελτία τους. Ειδικά το MEGA, δεν ανέφερε ούτε λέξη. Ενώ αφιέρωσε χρόνο για το γιουχάισμα του Νταλάρα , μας ζάλισε με τις διαδικασίες εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μας ξαναείπε για το θάνατο της Δόμνας Σαμίου, για το θέμα αυτό τσιμουδιά !!!
Αντίθετα η κρατική ΝΕΤ, που την πληρώνουν όλοι οι έλληνες, είτε την βλέπουν είτε δεν Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »http://olympia.gr/

δωρεάν προσφορά στο ΠΑΣΟΚ Η Ρία Αντωνίου γυμνή να μετριάσουμε την πίκρα από τον αποκλεισμό του παπουτσή

ria_antoniou1Καύσωνας, σου λέει, στην Κύπρο! Είδε και αποείδε και η Ρία Αντωνίου, τα πέταξε όλα και βγήκε στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου της ολόγυμνη! Άναυδος ο κόσμος στην πισίνα... Κάποιοι άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες...

Η Ρία πάλι χαλαρή και άνετη (δροσίστηκε η κοπέλα επιτέλους!) μιλούσε στο κινητό της... Τι κι αν ήταν όπως τη γέννησε η μαμά της! Η Ρία είναι απελευθερωμένο κορίτσι, δεν έχει τέτοια θέματα...

Και όπως φαίνεται, ούτε οι άνδρες θαμώνες του ξενοδοχείου έδειξαν να ενοχλούνται (τι να ενοχλούνται δηλαδή, μόνο πάρτυ που δεν έκαναν!) από την αυθόρμητη και... αθώα κίνηση της Ρίας.

Ευτυχώς δηλαδή που ήταν και η πισίνα δίπλα, να ρίξουν μια βουτιά να δροσιστούν!

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες της ''καυτής'' Ρίας Αντωνίου...

Η Ρία Αντωνίου γυμνή στο μπαλκόνι!Η Ρία Αντωνίου γυμνή στο μπαλκόνι!Η Ρία Αντωνίου γυμνή στο μπαλκόνι!
Ρία Αντωνίου
Βιογραφικό
Η Ρία Αντωνίου γεννήθηκε μια ζεστή μέρα του Ιουλίου του 1988 στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τη Μάνη της Λακωνίας. Μεγάλωσε στο Χαλάνδρι όπου τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε σπουδές Διαιτολογίας στο ιδιωτικό ΙΕΚ ΞΥΝΗ, τις οποίες, πιθανότατα, άφησε ανολοκλήρωτες. Στον ελεύθερό της χρόνο προτιμά να πηγαίνει γυμναστήριο, να ακούει μουσική και να διαβάζει βιβλία. Χόμπι της είναι η συμμετοχή σε κάθε είδους καλλιστεία.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι το 2006 έλαβε μέρος στα καλλιστεία για Μις Γιανγκ Πελοπόννησος, όπου και κέρδισε τον τίτλο και την επόμενη ακριβώς χρονιά, στον ίδιο χώρο, σαν déjà vu, στέφθηκε Σταρ Πελοπόννησος. Κι αν σταματούσε εκεί, καλά θα ήταν. Η λαχτάρα της να ακολουθήσει το δρόμο της πασαρέλας, την οδήγησε και στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, στα οποία ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος και η Ρία αρκέστηκε στον τίτλο της Αναπληρωματικής Σταρ Ελλάς 2008 και σε μια γκριμάτσα παρόμοια με αυτή της Τζούλιας Αλεξανδράτου, με την οποία μέχρι και σήμερα τη συνδέουν αρκετά. Βέβαια, ένα χρόνο νωρίτερα είχε πάρει μέρος και στο διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς «Miss Model of the World», όπου κατέκτησε τους τίτλους Αναπληρωματική Miss Model of the World, Miss Face και Miss Φωτογένεια. Κι αν νομίζεις ότι σταμάτησαν οι διαγωνισμοί ομορφιάς για τη Ρία κάνεις λάθος. Λαμβάνει μέρος στα καλλιστεία Miss Earth, αλλά παρόλο που ήταν φαβορί κατάφερε να λάβει τους τίτλους Best in Swimming Suit και Miss Body. Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια του πρωινού, η Μις Τανζανία, που ήταν μία από τις τιτλούχους, κατευθύνθηκε προς το τραπέζι της Ρίας και ακούμπησε μπροστά της το στέμμα της. Αμέσως μετά το μοντέλο δήλωσε ότι πλέον έχει βαρεθεί τους διαγωνισμούς ομορφιάς και το μόνο που θέλει είναι να ασχοληθεί με το modeling για να βγάζει τα προς το ζην.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη συγκρίνουν με τη Τζούλια Αλεξανδράτου, λόγω του γεγονότος ότι ο Ηλίας Πανταζόπουλος εκτελούσε χρέη μάνατζερ της Τζούλιας, ενώ λίγο αργότερα έληξαν τη συνεργασία τους καθώς εκείνος αποφάσισε να αναλάβει το επαγγελματικό και αισθηματικό μέλλον της Ρίας.
Πλέον, μετά από εκατοντάδες μέτρα ποδαρόδρομου στις πασαρέλες και πολλές ντυμένες και γυμνές φωτογραφίσεις για περιοδικά, η Ρία, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον Ηλία Πανταζόπουλο, κάνει στροφή στην καριέρα της, προσπαθώντας πλέον να προωθηθεί ως τραγουδίστρια. Το πρώτο της τραγούδι έχει τίτλο «Give Me» και αποτελεί διασκευή του «Give a Little Bit to Me» της Amanda Lear, η οποία είχε κάνει μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 1980. Η παραγωγή του τραγουδιού είναι αγγλική κι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Λονδίνο. Μάλιστα, η ίδια έχει προγραμματίσει κι αρκετές εμφανίσεις στο εξωτερικό για την προώθηση του τραγουδιού. Βέβαια η ίδια ήταν ήδη περιζήτητη λόγω του αμερικανικού Playboy, το οποίο ενδιαφέρθηκε για την ύπαρξή της. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά θα περιλαμβάνει διασκευές παλιών ευρωπαϊκών επιτυχιών, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι πρώτοι εκτελεστές τους. Γιατί η Ρία να τα σκοτώσει από μόνη της, μάλλον, δε μπορεί. Όσο για το videoclip του τραγουδιού "Give Me", έχει ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, παρουσιάζοντας μία πολύ sexy Ρία. Τη μία είναι ντυμένη αστυνομικός και την άλλη καλόγρια. Μάλιστα, ανταλλάσσει κι ένα καυτό φιλί με τη συμπρωταγωνίστριά της.

ΕΨΑ 1950 ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ !


Η τεχνολογία του σήμερα σε διαφημίσεις του 1950

Η τεχνολογία του σήμερα σε διαφημίσεις του 1950
Αν το Facebook, το Twitter, το Skype, το YouTube και ένα σωρό υπηρεσίες ήταν διαθέσιμες το 1950 οι διαφημίσεις θα ήταν κάπως έτσι. Χαμογελαστοί κύριοι και κυρίες με τέλεια μαλλιά και αστραφτερά δόντια να κοιτάνε οθόνες με έκπληξη και ενθουσιασμό μικρού παιδιού. Κάπου εδώ θα κόλλαγε και λίγο παρεμβολή στην οθόνη καθώς και το χαρακτηριστικό χτύπημα – μπουνιά για να φτιάξει η εικόνα. Αυτά κάπου εκεί το 1950 που το internet ήταν ακόμα όνειρο και το Segway κάτι τόσο απίστευτο όσο το 20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα. Συγχαρητήρια στην Moma για τα δημιουργικά και φυσικά σε όσους κατάφεραν να δημιουργήσουν όλες αυτές τις υπηρεσίες και τεχνολογίες που σήμερα αλλάζουν τον κόσμο, με ρυθμό και τρόπο που οι περισσότεροι αγνοούν! Κάποιος να φέρει λίγη μπριγιαντίνη όσο οι υπόλοιποι αναπολούν τα “παλιά καλά χρόνια” που η αναζήτηση πληροφοριών ήταν δύσκολη, η επικοινωνία ακριβή, η έκφραση περιορισμένη.
Η τεχνολογία του σήμερα σε διαφημίσεις του 1950
Η τεχνολογία του σήμερα σε διαφημίσεις του 1950
Η τεχνολογία του σήμερα σε διαφημίσεις του 1950
Η τεχνολογία του σήμερα σε διαφημίσεις του 1950
http://www.pestaola.gr/vintage-ads-of-modern-tech/

Προς δήμαρχο Σκοπέλου και δημοτικό συμβούλιο ¨ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την Σκόπελο έχετε και …..που δείτε της φωτογραφίες και απαντήστε μας λοιπόν !
Καλά είμαστε σίγουρη ότι το μονό που σας ενδιαφέρει είναι η καρεκλά και τίποτα περισσότερο ,είναι δυνατόν μπροστά στην είσοδο του δήμου να μην έχετε προσέξει .ένα ολόκληρο  χρόνο που μπαινοβγαίνετε δεν το είδατε. τι να πούμε εμείς τώρα ποιος να σας εμπιστευτεί ?
Ας μιλήσουν καλύτερα η Σκοπελίτες  στον δήμαρχο από την Γλώσσα ......ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η εκρηκτική ομιλία του Πάνου Καμμένου στο Δίστομο

Αναρτήθηκε από τον/την economikos
http://olympia.gr/

Μοναδικός υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Μοναδικός υποψήφιος για την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που έληξε περίπου στις 16.15, η πλειοψηφία των συνέδρων πως η μοναδική υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις είναι εκείνη του υπουργού Οικονομικών.

Σημειώνεται πως 10 μόνο σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Παπουτσή και μόνο τρεις υπέρ της υποψηφιότητας Τζουμάκα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε υποψηφιότητα με 189 υπογραφές.

ΣΥΡΙΖΑ : Αρχιστράτηγος του αντιαριστερού μετώπου αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς

DefenceNet - ΣΥΡΙΖΑ : Αρχιστράτηγος του αντιαριστερού μετώπου αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς

Φ.Κουβέλης: "Το Μνημόνιο θα το σεβαστούμε απόλυτα" - "Πόσο πάει" κυρ-Φώτη;

DefenceNet - Φ.Κουβέλης: "Το Μνημόνιο θα το σεβαστούμε απόλυτα" - "Πόσο πάει" κυρ-Φώτη;

Ακούστε τώρα τον Πάνο Καμμένο στο Δίστομο

Πράσινο στο μπλε του ΑιγαίουΝησί του δάσους θεωρείται η Σκόπελος και πράγματι είναι, αφού το 80% του εδάφους της καλύπτεται από πυκνά πευκοδάση που καταλήγουν σε όρμους, λιμανάκια και παραλίες ανείπωτης ομορφιάς.
Νησί με γόνιμο έδαφος, διατηρεί την παραγωγική φυσιογνωμία του, φημισμένο και για το σκοπελίτικο κρασί, ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά. Ο Πάνορμος, ο Στάφυλος, ο Αγνώντας, το Έληος, η Μηλιά, ο 'Αγιος Γιάννης, το Περιβόλι, το Λιμνονάρι, το Καστάνι, το Γλυστέρι, το Λουτράκι, ο Μουρτιάς, η Αρμενόπετρα, είναι μερικές από τις υπέροχες παραλίες της Σκοπέλου.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια κάνουν άνετη τη διαμονή σε πολλές περιοχές του νησιού και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η χώρα της Σκοπέλου έχει διατηρήσει το νησιώτικο χρώμα με τα ασβεστωμένα σπίτια και τα γραφικά καλντερίμια της. Η παλιά πόλη της Σκοπέλου έχει κηρυχθεί      διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί μέρος της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη δυτική άκρη του νησιού, συναντάμε τη Γλώσσα με τα πολλά ξωκλήσια και το όμορφο επίνειο το Λουτράκι, ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του νησιού. Από τη Γλώσσα φαίνεται η Σκιάθος και το Πήλιο και σ' αυτό το σημείο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα.
Το Λαογραφικό Μουσείο της Σκοπέλου, όπου βρίσκουν φιλόξενη στέγη αντιπροσωπευτικά δείγματα του λαϊκού πολιτισμού του νησιού, φιλοδοξεί όχι μόνο να προβάλει το πολιτιστικό παρελθόν, αλλά και να δημιουργήσει έναν πνευματικό πυρήνα αντάξιο των παραδόσεων και της ιστορίας της.
Το φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου, ξεκίνησε τη δράση του το 1996 με στόχο τη διοργάνωση του καλοκαιρινού φεστιβάλ φωτογραφίας, αλλά δραστηριοποιείται και όλο το χρόνο τόσο στη Σκόπελο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο Βουνό Καρυά βρίσκονται τα Σεντούκια, οι μοναδικοί αρχαίοι λαξευτοί τάφοι.


 Οι παραλίες


Στη Βόρεια και ανατολική πλευρά της Σκοπέλου, οι ακτές είναι Βραχώδεις, ενώ στα νότια και δυτικά, οι πλαγιές δημιουργούν τις υπέροχες καταπράσινες παραλίες του νησιού.
Στη νότια άκρη συγκεντρώνονται οι πιο όμορφες παραλίες: ο Αγνώντας, ο Στάφυλος, ο Πάνορμος, το Έληος, η Μηλιά είναι οι πιο γνωστές, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες, "πνιγμένες" στο πράσινο του πευκοδάσους.


Τόποι λατρείας


Στο νησί υπάρχουν 360 τόποι λατρείας: εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. Περισσότεροι από 100 βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πόλη της Σκοπέλου.
Ανάμεσά τους το μοναστήρι του Αη-Γιάννη, του Αγίου Ρηγίνου, του Τιμίου Προδρόμου, των Ταξιαρχών με το Βυζαντινό του εκκλησάκι, της Αγίας Βαρβάρας και του Ευαγγελισμού, από όπου η χώρα της Σκοπέλου φαίνεται σαν ζωγραφιά.Οι άνθρωποι και οι ασχολίες τους


Η Σκόπελος είναι ένα εύφορο νησί με πολλά νερά και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ευδοκιμούν ελιές, δαμασκηνιές, καστανιές, συκιές, αχλαδιές, κερασιές, λεμονιές, πορτοκαλιές, προϊόντα που συνεισφέρουν παραγωγικά στην τοπική οικονομία.
Η μελέτη της ιστορίας του νησιού κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει να επιδείξει ένα μεγάλο αριθμό από τεχνίτες και λαϊκούς καλλιτέχνες, η παρουσία και οι δραστηριότητες των οποίων συμβάλλουν στη δημιουργία της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του νησιού και είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ιστορία του.
Βέβαια, ο τουρισμός αποτελεί σήμα κατατεθέν και την πιο σημαντική απασχόληση για τους κατοίκους.
Ιστοσελίδα του Δήμου Σκοπέλου: http://www.skopelos.gov.gr/

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έντονη χιονόπτωση στον ορεινό όγκο

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έντονη χιονόπτωση στον ορεινό όγκο Πηλίου και στην Αναύρα
Επιδείνωση του καιρού μετά το απόγευμα με χιόνια και στα πεδινά, 5 μήνες σήμερα από την μέρα που πρωτοεμφανίστηκε το χιόνι για φέτος τον χειμώνα, σε ετοιμότητα Περιφέρεια και Δήμος Βόλου
Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο του Πηλίου αλλά και στην Αναύρα, με τον χιονιά να κλείνει σήμερα 5 μήνες από την μέρα που πρωτοεμφανίστηκε για φέτος τον χειμώνα.
Από το απόγευμα και μετά μάλιστα, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και χιόνια μέχρι και στα πεδινά.
Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, όσο και ο Δήμος Βόλου, βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ ήδη μηχανήματα βρίσκονται στον ορεινό όγκο έτοιμα να παρέμβουν όταν χρειαστεί.
http://e-volos.gr/el/topika_1/symbainei_tora_entoni_xionoptosi_ston_oreino_ogko_piliou_kai_stin_anaura.html 

ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ Το πλοίο την Δευτέρα το απόγευμα, θ'αναχωρήσει για τις Σποράδες ώστε ν' αναλάβει τα δρομολόγια του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟ

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται από νωρίς το πρωί το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ, πραγματοποιώντας μεθόρμιση από τον Νέο Μόλο Δραπετσώνας. Το πλοίο την Δευτέρα το απόγευμα, θ'αναχωρήσει για τις Σποράδες ώστε ν' αναλάβει τα δρομολόγια του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ αφού αυτό δεν έχει ολοκληρώσει την ετήσια ακινησία του και η γραμμή των Σποράδων έχει μείνει χωρίς συμβατικό πλοίο μετά κι από την ζημιά του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ που το αντικαθιστούσε.

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για το «κίνημα της πατάτας»

Το ΕΕΚ υποστηρίζει τη «γέφυρα» που επιχειρούν να στήσουν, ανεξάρτητα από τους εμπορικούς μεσάζοντες, οι παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και οι καταναλωτές σε μια σειρά πόλεων της χώρας.
Οι υψηλός πληθωρισμός –ο οποίος δεν μειώνεται παρά την καταβαράθρωση της καταναλωτικής ζήτησης- από τη μια μεριά, και οι απανωτές μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις από την άλλη, σπρώχνουν με ραγδαίους ρυθμούς ολοένα και πλατύτερα στρώματα του λαού στην εξαθλίωση.
Βασική ευθύνη –πέρα από τα καταστροφικά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα των μνημονιακών αστικών κυβερνήσεων της τρόικας ΔNT/EE/EKT- και για τα δύο από τα πιο καυτά κοινωνικά προβλήματα, δηλαδή την ακρίβεια και τη λιτότητα, έχουν και οι μεγαλέμποροι που κερδίζουν στις πλάτες των παραγωγών, των κατανωλωτών αγροτικών προϊόντων αλλά και των ίδιων των εργαζομένων που έχουν στη δούλεψή τους (μισθωτούς οδηγούς κλπ.) και είναι οι εκλεκτοί της αστικής εξουσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ειδικά στην Ελλάδα, που η μεγάλη πλειοψηφία της αστικής τάξης δραστηριοποιείται διαχρονικά στο εμπόριο, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων αποτελούν μερικούς από τους μεγαλύτερους εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης αυτής της χώρας.
Το «κίνημα της πατάτας» αποτελεί μια καταρχάς αυθόρμητη αντίδραση όσων κατά κύριο λόγο επωμίζονται της συνέπειες της τρέχουσας καπιταλιστικής χρεοκοπίας με στόχο την άμεση ικανοποίηση των πιο στοιχειωδών αναγκών τους.
Μπροστά στη διαρκώς αυξανόμενη οικονομική ανέχεια, η αναζήτηση των όρων επιβίωσης, πέρα από τις ατομικές μορφές (π.χ. ο προσωπικός αγώνας κάθε εργαζόμενου να «τα φέρει βόλτα» με όσα λεφτά διαθέτει), συχνά παίρνει συλλογικές αγωνιστικές μορφές (απεργίες, διαμαρτυρίες κλπ.) ή και τις δύο ταυτόχρονα. Mορφές, όπως το «κίνημα της πατάτας», κοινωνικά μαγειρεία ή ακόμα και «απαλλοτριώσεις» super markets ή άλλες μορφές αυτοργάνωσης των μαζών είναι απολύτως δικαιολογημένες στις παρούσες συνθήκες κοινωνικής καταστροφής που προκαλούν τα μέτρα των αλλεπάλληλων Mνημονίων.
Το γεγονός ότι κάθε πρωτότυπη απόπειρα επιβίωσης του λαού –όπως το «κίνημα της πατάτας»- επιχειρείται να ενσωματωθεί από την αστική τάξη που είναι η βασική πρωταίτια των λαϊκών δεινών δεν σημαίνει ότι αυτόματα είναι κατορθωτό –όπως πιστεύει το ΚΚΕ- ούτε ότι αυτή η απόπειρα μπορεί από μόνη της να ανοίξει το δρόμο για την επίλυση (και όχι απλώς την προσωρινή αντιμετώπιση) –όπως πρεσβεύει ο ΣΥΝ. Σε κάθε περίπτωση η καταγγελία του «κινήματος της πατάτας» από το KKE είναι μια έκφραση της γραφειοκρατικής πολιτικής των σταλινικών του Περισσού. Ό,τι δεν ελέγχεται απο το «Kόμμα» είναι ύποπτο και πρέπει να μην υπάρχει.
Το ΕΕΚ δεν ξεχωρίζει την αυτοργάνωση των μαζών από την πάλη των μαζών για την ανατροπή του καπιταλισμού. Αντίθετα υποτάσσει την μαζική αυτοργάνωση στην επαναστατική πάλη, καθώς κανένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες και τη σοσιαλιστική αναδιοργάνωση των κοινωνικών σχέσεων, την διαγραφή του χρέους την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων  της παραγωγής και του εμπορίου, την οργάνωση του συνεταιριστικού κινήματος των φτωχών αγροτών, την διαγραφή του χρέους στους μικρούς αγρότες και την δημιουργία καταναλωτικών συνεταιρισμών κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση και τον κεντρικό δημοκρατικό σχεδιασμό της οικονομίας.
Κάνουν λάθος όσοι, όπως  στον ΣΥΝ, ισχυρίζονται πως οι εμπορικοί μεσάζοντες μπορούν  να καταργηθούν με δημοκρατικό τρόπο (με τη λαϊκή πίεση ή με μια «αριστερή» κυβέρνηση) στα πλαίσια μιας καπιταλιστικής οικονομίας και της Ε.Ε, άλλά και όσοι, όπως το ΚΚΕ πρεσβεύουν πως οι μεσάζοντες –μαζί και οι εμπορικοί- θα καταργηθούν στα πλαίσια ενός φιλολαϊκού εθνικού καπιταλισμού (ή ακόμα και «εθνικού σοσιαλισμού») εκτός Ε.Ε. Οι μεσάζοντες, οικονομικοί και πολιτικοί (πχ γραφειοκράτες) δεν επιβάλλονται από κάποιον έξω από την κοινωνία, αλλά προκύπτουν ως «αναγκαίοι» διαμεσολαβητές προπαντός στις καθυστερημένες οικονομίες όπως παρέμεινε η ελληνική εντός Ε.Ε. και όπως θα παραμείνει εκτός Ε.Ε. Το ΕΕΚ πιστεύει ότι μόνο η ρήξη με τον καπιταλισμό και την ΕΕ για τις ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης αποτελεί τη μόνη επιλογή επιβίωσης για το λαό αυτής της χώρας.
Η πάλη αυτή ξεκινά από σήμερα, καθώς σήμερα δεν μπορεί να επιβιώσει η εργατική τάξη και σήμερα πρέπει να δοθεί λύση στα προβλήματα της. 
Το πρόβλημα δεν είναι η αποσπαστικότητα της λαϊκής αντίδρασης –που εκδηλώνεται άλλοτε  με «αυτοργάνωση» (δηλαδή με την «αυτοϊκανοποίηση» των αναγκών) και άλλοτε με «διεκδίκηση» από το κράτος και τους καπιταλιστές. Αυτή είναι δικαιολογημένη εξαιτίας της ραγδαίας μεταβολής των όρων ζωής και των συνειδήσεων εκατομμυρίων αυτής της χώρας. Το πρόβλημα, αντίθετα, είναι η μεγάλη –ακόμα- έλλειψη της ενότητας των  δύο αυτών  μορφών αντίδρασης στη βάση ενός μεταβατικού προγράμματος αιτημάτων και ενός σχεδίου δράσης για τη συντριβή του αστικού κράτους, την εργατική εξουσία και την απαλλοτρίωση του κεφαλαίου που θα αγκαλιάζει τις πλατύτερες εργατικές και λαϊκές μάζες.
Στο πρόγραμμα και στο σχέδιο αυτό πρέπει να κερδηθούν  μέσα από την εμπειρία τους αυτές οι μάζες για να καταργήσουν όχι μόνο τους μεσάζοντες του εμπορίου, αλλά κάθε μεσάζοντα και προπαντός το Κεφάλαιο.
Αθήνα
8/2/2012

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ SKOPELOSNEWS

Άρξασθε η μεγαλύτερη δημοσιογραφική έρευνα όλων των εποχών στην πόλη του Βόλου και της Σκοπέλου από το e-volos.gr

ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ & ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ: Ανοίξαμε τον φάκελο και σας περιμένουμε

ΒΟΛΙΩΤΕΣ... μην φοβηθείτε... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΤΗΛ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ: 24210 91960-61 (Δευτέρα έως Παρασκευή 12.00 με 18.00)

E-MAIL ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ: evolosgr@gmail.com (24 ώρες το 24ωρο)

e-volos.gr

Ευχαριστούσε τον Μπόμπολα ο Δήμαρχος Καλαμάτας... χειροκροτούσαν Σαμαράς - Βορίδης!

Η διαπλοκή σε όλο το μεγαλείο της!
Στα σημερινά εγκαίνια – φιάσκο Σαμαρά - Βορίδη, στη Καλαμάτα ο δήμαρχος Π.Νίκας ευχαρίστησε δημοσίως τον Μπόμπολα για τον δρόμο. Μάλιστα ο Σαμαράς με τον Βορίδη χειροκρότησαν τον δήμαρχο...
μετά το τέλος της ομιλίας του. Η...
διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο. Μετά την είσοδο υιού Ψυχάρη στην ΝΔ ώρα είναι να δούμε και τον Μπόμπολα!
Είχε δίκιο τελικά ο γαλάζιος βουλευτής Γ.Λαμπρόπουλος που στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ κατήγγειλε των Σαμαρά ως άνθρωπο των μεγάλων συμφερόντων.... Δικαιώθηκε σήμερα πλήρως!
Δείτε τι έγινε πιο πριν...
Έξαλλος ο Σαμαράς ακύρωσε την επισκεψή του στο Δημαρχείο της Καλαμάτας [VIDEO]
http://dimotikosafari.blogspot.com
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_1585.html#more 

ΝΔ Vs "Aνεξάρτητων Ελλήνων": O Π.Καμμένο οπλίζει, το αντάρτικο αρχίζει...


Δέσμιοι των πολιτικών τους επιλογών από το Νοέμβριο και ένθεν, ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ, υφίστανται πλέον καθημερινά μια τρομακτική φθορά, τόσο από τις ισχυρές φυγόκεντρες αντιμνημονιακές δυνάμεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του κόμματος, όσο και από την ανελέητη προπαγάνδα της διαπλοκής που θέλει πάση θυσία την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ του 10-15% να αποτελεί το βασικό στήριγμα σε μια συγκυβέρνηση.

Κάτι που έχει προκαλέσει συστημική ζημιά στη ΝΔ η οποία ζημιά είναι ανεξέλεγκτη πλέον, όσο τα ΜΜΕ της διπαλοκής παίζουν το σενάριο της συγκυβέρνησης.
Παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, που στάθηκαν δίπλα στο κόμμα ακόμα και στις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις του 1993 και του 2009, ανατριχιάζουν στην ιδέα ότι θα ψηφίσουν ΝΔ για να δουν και πάλι αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά τον … υπουργό Οικονομικών της χρεοκοπίας και πρόεδρο του «προκυνημένου» ΠΑΣΟΚ, τον Ε.Βενιζέλο.

Στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό των πολιτών που δεν πιστεύει ότι η ΝΔ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία και θα αναγκαστεί να συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ, πλησιάζει το 90% (!) και αυτή η εμπεδωμένη άποψη στο σώμα των ψηφοφόρων κατατρώει την παραδοσιακή εκλογική βάση της ΝΔ.

Ήδη το κόμμα του Π.Καμμένου εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να πλησιάζει την εκλογική δύναμη του ΛΑΟΣ και όπως εξελίσσεται η κατάσταση δεν αποκλείεται να το δούμε να προσεγγίζει διψήφιο ποσοστό.

Μέχρι στιγμής όλοι έχουν γυρίσει την πλάτης στο κάλεσμα για συστράτευση, στα πλαίσια της πανστρατιάς που κήρυξε. Από τους 16 διαγραφέντες βουλευτές οι περισσότεροι θα ενταχθούν στο κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που αύριο ανακοινώνεται επίσημα από τον Π.Καμμένο στο Δίστομο.

Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", χωρίς να αποκλείεται να ενταχθούν πλην των διαγραμμένων της ΝΔ και διαγραμμένοι του … ΠΑΣΟΚ! Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε κάθετη εκτόξευση των ποσοστών των "Ανεξάρτητων Πολιτών", οι οποίοι αντιμετωπίζονται από ξένες πρεσβείες στην Αθήνα ως "αξιόλογη πολιτική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις"...
Η σχέση ΝΔ-"Ανεξαρτήτων Ελλήνων", θυμίζει πλέον την σύγκρουση τακτικού στρατού-ανταρτών, όπου οι τελευταίοι μάχονται σε ευνοϊκό περιβάλλον: Φιλικά διακείμενος πληθυσμός, πρόσφορο έδαφος για ανταρτοπόλεμο. Και με το χρόνο να κυλάει υπερ τους...
Η ίδρυση του κόμματος θα γίνει σήμερα στις 11:00 πμ στο δημαρχείο Διστόμου (αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου) σε μια άκρως συμβολική κίνηση που μιλάει στην καρδιά των Ελλήνων.


Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

10:30 πμ Κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Διστόμου
11:00 πμ Παρουσίαση κόμματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου Δήμου «Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας»
12:00 πμ Επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού.

Στη ΝΔ υπάρχει έντονη αναταραχή για το ρεύμα του νέου κόμματος και ήδη οι «μπακογιαννικοί» (αυτοί έμειναν να στηρίζουν τον Α.Σαμαρά…) προτείνουν, (τι άλλο;) αναβολή των εκλογών μέχρι το φθινόπωρο, μήπως και «ξεφουσκώσει» η ορμή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Βλέπουμε λοιπόν ότι στη ΝΔ σκέφτονται ακόμα με όρους παλαιότερων εκλογικών αναμετρήσεων και δεν μπορούν να συλλάβουν όχι τα μηνύματα, αλλά το βουητό του ποταμού της Ιστορίας που σπρώχνει οποιαδήποτε αντιμνημονιακή δύναμη μπροστά.

Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι αν μεταθέσουν τις εκλογές το φθινόπωρο, το πιθανότερο είναι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με μόνο όπλο επικοινωνίας (αλλά τι όπλο!) το διαδίκτυο, να περάσουν μπροστά από τη ΝΔ!

Δεν καταλαβαίνουν ότι η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ από το Νοέμβριο και μετά το μόνο που εξασφαλίζει είναι η «πασοκοποίηση» των ποσοστών του κόμματος και μάλιστα με ρυθμό πολύ ταχύτερο από του ΠΑΣΟΚ. Αλλά μήπως ακριβώς αυτός είναι ο στόχος των ξένων δυνάμεων που είχαν αφηνιάσει να σπρώξουν τη ΝΔ στον ολέθριο, για την Ελλάδα, κύκλο των Μνημονίων;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

καλήμερα από την Σκόπελο ΤΗΝ δική μας Πατρίδα!


Στη δική μας πατρίδα:
 
-Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι ,χαμογελαστοί ,ευγενικοί δεν είναι απρόσιτοι ,αγενείς, κατηφείς!
Τα παιδιά παίζουν στις αλάνες και στα πάρκα ποδόσφαιρο και πετροπόλεμο , και όχι στα pc και στα playstation! Δεν αρχίζουν απο τα 10 να χτίζουν μια "καριέρα" δεν είναι "φύτουλες", ούτε ψευτομαγκάκια, είναι παιδιά που έχουν ακόμα την αθωότητα της παιδικής ηλικίας!
 
-Δεν υπάρχουν πόλεις-τέρατα ούτε σπίτια κλουβιά φυλακών, όπου οι άνθρωποι, στοιβάζονται σαν κρατούμενοι( γιατί αυτό είναι), οι άνθρωποι δεν είναι κλειστοί ,ούτε φοβισμένοι ,ούτε ατομιστές, γιατί στην δική μας πατρίδα υπάρχουν γειτονιές, κοινότητες όπου οι άνθρωποι νοιάζονται ο ένας για τον άλλον , βοηθούν ο ένας τον άλλο, χαίρονται και γλεντούν μαζί!
 
-Ο άντρας είναι ο βασιλιάς του σπιτιού και η γυναίκα η βασίλλισα, δεν είναι δύο εγωιστές καρριεριστές που απλά αποφάσισαν να συμβιώσουν μαζί και στο τέλος ή αποδέχονται ό,τι απλά μένουν μαζί απο συνήθεια, και ή χωρίζουν ή απλά παραμένουν μαζί (κερατώνοντας ο ένας τον άλλο) επειδή έτσι το προστάζουν οι κοινωνικές συμβάσεις!
 
-Οι άνθρωποι επικοινωνούν δια ζώσης, φλερτάρουν δια ζώσης και όχι στα διάφορα social networks ,υπάρχουν πραγματικές φιλίες και έρωτες και όχι μόνο σχέσεις συμφέροντος!
 
-Υπάρχει ιεραρχία φυσική ,όπου ο καθένας τοποθετείται στη θέση που του αρμόζει ανάλογα με τις ικανότητες του, τα ταλέντα του, την προσφορά του και το ήθος του. Ύπαρχουν ίσες ευκαιρίες και ισονομία για όλους ,όχι όμως και ισοπεδωτική "ισότητα"!
 
-Υπάρχει σεβασμός των πολιτών προς την ηγεσία και το αντίστροφο, αφού υπάρχουν ηγέτες (και όχι εξιυσιαστές ή απλά διαχειριστές ενός φαύλου συστήματος) που διοικούν με το παραδείγμα τους , δίνουν όραμα και πάνω από όλα οι άρχοντες έχουν υποχρεώσεις και καθήκοντα και όχι "δικαιώματα"!
 
-Υπάρχουν πολίτες που ενδιαφέροντε για την κοινότητα και όχι μικρόψυχοι ,εγωκεντρικοί ιδιώτες !
 
-Η εκκλησία εκτελεί την πνευματική της αποστολή , μετέχει στο γίγνεσθαι και στα ιστορικά δρώμενα, με τον δικό της τρόπο, βοηθά εκεί που υπάρχει ανάγκη. Η εκκλησία δεν συγκεντρώνει πλούτο, δεν επεμβαίνει στα της Πολιτείας με τρόπο που να εξυπηρετεί μόνο και μόνο τα συμφέροντα της,νοιάζεται για τους ανθρώπους της χώρας της πάνω απ'όλα και όχι για όλους της γης τους κολασμένους. Ούτε 'κοσμικό κράτος", ούτε όμως και "κληρικοκρατία.
 
-Ο στρατός είναι Τάγμα Ιπποτών, όχι συνοθύλευμα υπέρβαρων, ωχαδελφιστών, λουφαδόρων, καρριεριστών. Ο στρατός είναι η κάστα των Φυλάκων -Ξατρίγιας της Πλατωνικής Πολιτείας και όχι το τελευταίο καταφύγιο (όπως και οι μονές) των αποτυχημένων της ζωής.
 
-Δεν υπάρχει αστυνομοκρατία και καταστολή, οι δυνάμεις προστασίας της Πολιτείας και των Πολιτών υπάρχουν για να προστατεύουν και όχι για να "καταστέλουν" όπως στις δημοκρατίες.
 
-Υπάρχει Ήθος και Κώδικας Τιμής και όχι ηθικολογία και ψευτοηθική. Υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου, το χρήμα και ο χρύσος δεν κυβερνά !
 
-Υπάρχει Αριστοκρατία φυσική και αξιοκρατία , δεν υπάρχει νεποτισμός και αχρηστοκρατία όπως στις μέρες μας !
 
Στη δική μας πατρίδα, οι οικογένειες μαζεύονται το βράδυ γύρω απο το τραπέζι και συζητούν τα της καθημερινότητας, οι παππούδες διηγούντε ιστορίες και παραμύθια γύρω απο το τζάκι, οι νέοι και οι νέοι ερωτεύονται , αφού ο Έρωτας είναι πραγματικά ελεύθερος ,δεν υπάρχει ούτε ελευθεριότητα ούτε εμπορευματοποίηση αυτού του υψηλού συναισθήματος!
 
ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, επειδή όμως σήμερα η νεοελλάδα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι η πατρίδα μας ,όπως και καμμιά σύγχρονη "πατρίδα" του μεταμοντέρνου δυτικού κόσμου, η δική μας πατρίδα βρίσκεται εκεί που πολεμούν για τις Ιδέες μας και "συμπατριώτες" μας αυτοί που έχουν τις ίδιες Ιδέες με μας!
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου