Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Φ. Κουβέλης: «στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι»

  Του Γ.Γ.

Το νέο δεκανίκι του αστικού συστήματος, το πολιτικό μόρφωμα του Φώτη Κουβέλη φρόντισε σήμερα με την ομιλία του προέδρου του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να κάνει καθαρό ότι είναι διατεθειμένο να αποτελέσει ένα ανάχωμα στην προσπάθεια του συστήματος για να μην υπάρξει μαζική ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου.

Η ομιλία του Φ. Κουβέλη ήταν μια προσπάθεια να παρουσιάσει το κόμμα του ότι κινείται στην κατεύθυνση «στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι». Απ την μια μας είπε  ότι με τη σημερινή πολιτική που ασκείται, δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και από την άλλη δηλώνοντας υποταγή στις απαιτήσεις της δανειακής σύμβασης άφησε ανοιχτή «ενδεχόμενη συμμετοχή σε κυβέρνηση» που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Ο Φ. Κουβέλης δεν είναι χθεσινός στο πολιτικό κουρμπέτι. Παιδί του Λεωνίδα Κύρκου, μπορεί να μην έφτασε στο σημείο να γλύψει γλοιώδικα  το ΠΑΣΟΚ όπως ο μέντορας του, έχει δώσει όμως καθεστωτικές εξετάσεις, τις οποίες πέρασε με πολύ καλό βαθμό, όταν υπηρέτησε ως υπουργός την αλήστου μνήμης συγκυβέρνηση του «βρώμικου '89».
Ανετα ο ίδιος θα μπορούσε να υπάρξει υπουργός του Παπαδήμιου –κάτι που μάλιστα το ζητούσαν το 1/3 της Κ.Ε του κόμματος του με επικεφαλής τον Ψαριανό- αλλά έξυπνα σκεπτόμενος και βλέποντας την δημοσκοπική άνοδο της ΔΗΜΑΡ αφού το κόμμα του έγινε χώρος υποδοχής αυτών που είχαν υπηρετήσει τον καταστροφικό «εκσυγχρονισμό» του Σημίτη και άλλων πικραμένων ΠΑΣΟΚων το απέφυγε. Αρκέστηκε το κόμμα του να μετατραπεί σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ δίνοντας καταφύγιο και αριστερό άλλοθι σε μια σειρά στελέχη της Πασοκικής διακυβέρνησης.

Αν διαβάσει κανείς τις προγραμματικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ όμως τις παρουσίασε σήμερα ο Φ. Κουβέλης, θα διαπιστώσει ότι άνετα θα μπορούσαν να είναι οι θέσεις οποιουδήποτε κεντροδεξιού κόμματος. Μπροστά τους, μέχρι αυτά που λέει ο Π. Καμμένος είναι … πιο αριστερά.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/03/blog-post_1244.html 

Στη λίστα των πιο πλούσιων δημοσίων υπαλλήλων τα π. στελέχη της Πολεοδοδμίας

Στη λίστα τον πιο χαρακτηριστικών περιπτώσεων δημοσίων υπαλλήλων ανά την Ελλάδα που πλούτισαν αδικαιολόγητα, φαίνεται πως βρίσκονται ο π. δ/ντης της Πολεοδομίας Σύρου... Δημήτρης Μπουντούρης και ο υφιστάμενός του, Κυριάκος Δικτυόπουλος που εμπλέκονται με το γνωστό σκάνδαλο που ξέσπασε προ 3ετίας.

Συγκεκριμένα, έγγραφο φωτιά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποκαλύπτει τις 13 περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων με καταθέσεις περισσότερες των 25 εκ. ευρώ! Μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπεντενιώτη, έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή αποδεικνύει τα μεγάλα χρηματικά ποσά που μπήκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς απλών υπαλλήλων, πολλά από τα οποία «πέταξαν» από τα δημόσια ταμεία.

Μέσα στη λίστα των 13 υπαλλήλων, φαίνεται πως βρίσκεται και το «δίδυμο» του πρώην διευθυντή και του αναπληρωτή του, που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου.

Συγκεκριμένα, στον τότε αναπληρωτή δ/ντη Κυριάκο Δικτυόπουλου είχαν βρεθεί καταθέσεις 1.563.355 τις οποίες δε μπορούσε να δικαιολογήσει από το μισθό του. Ο κ. Δικτυόπουλος, ο οποίος έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, μετά από έρευνες που έγιναν, είχε κληθεί να πληρώσει φόρους που βεβαιώθηκαν από την εφορία, ύψους 330.561,47 ευρώ.

Ακόμη μία περίπτωση που υπάρχει στη λίστα των 13 υπαλλήλων, είναι αυτή του π. δ/ντη της Πολεοδομίας Σύρου, Δημήτρη Μπουντούρη. Εμφάνισε αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 609.382 ευρώ, του επιβλήθηκε ποινή παύσης και τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία.

Επιπροσθέτως, η εφορία του καταλόγισε φόρους και προσαυξήσεις ύψους 877.832,06 ευρώ ενώ το δικαστήριο του απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα.

Και στις δύο περιπτώσεις, έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις, ενώ εξακολουθεί να εκκρεμεί το ποινικό σκέλος των υποθέσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει, σχεδόν για το σύνολο των 13 υπαλλήλων της λίστας.
cyclades24.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_2752.html#more 

Θέλουν μείωση πληθυσμού κατά 7% με τα γενόσημα για να εξοικονομήσουν 5 δισ. ευρώ!


Μαζική εξόντωση του πληθυσμού με μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια θα επιφέρει το νέο καθεστώς που επέβαλε η τρόϊκα για την κατάργηση της συνταγογράφησης των παλιών ασφαλών συνταγώνν για χάρη των φθηνών γενοσήμων. Και έχει ιδιαίτερη σημασία που αυτό δεν το λέει ο ένας κλάδος που υποτίθεται ότι θίγεται από τα νέα μέτρα, μαλλά οι ίδιοι οι φαρμακοποιεί που ευννοούνται από τη νέα ρύθμιση αφού αυτοί πλέον θα δίνουν το νέο φάρμακο και όχι οι γιατροί!

Έτσι λοιπόν, τα νέα μέτρα όπως αποκαλύπτουν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και διαβάζουμε στο http://www.ygeianews.gr  η εφαρμογή της πώλησης όχι φαρμάκων αλλά της ... πρώτης ύλης των φαρμάκων (!!!) για λόγους οικονομίας,αποτελεί μια "αντιεπιστημονική, αντικοινωνική, διάτρητη και αποσπασματική" πολιτική υγείας.

Σύμφωνα με το CIA World Factbook ο συνολικός μέσος όρος ζωής σήμερα είναι 79,38 έτη από τα οποία οι άνδρες ζούν 76,85 χρόνια και οι γυναίκες 82,06 χρόνια. Πρακτικά θέλουν να προχωρήσουν σε μείωση των συνταξιούχων με δραστικό τρόπο και αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Οι Γερμανοί κάνουν αυτό που ξέρουν από τον Β'ΠΠ. Προχωρούν σε "τελικές λύσεις".

Και έχουν βρει εδώ τους εγχώριους συνεργάτες που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια σημαίνει εξοικονόμηση δαπανών στο χώρο των συντάξεων και της υγείας της τάξεως των πέντε δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό θέλουν να  γλιτώσουν και βάζουν μπροστά τα γενόσημα. Η μείωση του πληθυσμού της χώρας υπολογίζεται σε 7%.
"Το μόνο κριτήριο που υπήρχε δεν ήταν η διόρθωση των κακώς κειμένων, αλλά μια στενή λογιστική αντίληψη εξοικονόμησης πόρων - από τα εύκολα", τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος.

"Η Υγεία όμως, δεν είναι λογιστική εγγραφή στις δαπάνες. Αυτό οδήγησε σε ένα νόμο-τέρας, που δεν θα ισχύει για πολύ καιρό, καθώς θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των αντιφάσεων και των ανεφάρμοστων μέτρων που περιέχει".
Ανέφερε, δε, ένα παράδειγμα: "Υποτίθεται ότι ο νόμος έγινε για εξοικονόμηση πόρων. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία μέριμνα στα νοσοκομεία για τα ενέσιμα αντικαρκινικά φάρμακα, όπου για ένα θεραπευτικό cocktail μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο 10ml από ένα σκεύασμα 250ml και αξίας χιλιάδων ευρώ, και το υπόλοιπο να πεταχθεί. Μιλάμε για εκατομμύρια. Και όταν οι φαρμακοποιοί μιλάμε για νοσοκομειακές συσκευασίες και για εξορθολογισμό γενικά στις συσκευασίες, η πολιτεία κωφεύει".

Όσον αφορά στη φαρμακευτική δαπάνη, οι διεθνείς μελέτες αποδεικνύουν ότι υπάρχει ευθεία αντιστοιχία ανάμεσα στην κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη και στο προσδόκιμο επιβίωσης . Αν για τους Έλληνες η κατά κεφαλή δαπάνη περιοριστεί σε 23 € τον μήνα, πάμε στο επίπεδο των χωρών με προσδόκιμο επιβίωσης μέχρι 75 χρόνια, μακριά από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που έχουν προσδόκιμο πάνω από 80 χρόνια.

Και μην μας πουν ο κ. Λοβέρδος και η κ. Δρέττα ότι τρομοκρατούμε τον κόσμο. Τρομοκράτης δεν είναι αυτός που ενημερώνει για την πραγματικότητα, αλλά αυτός που με τις αποφάσεις του θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σημαίνει συντομότερη και χειρότερη ζωή!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σκόπελος: Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη

Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, στις 5 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω 26 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
1. Διορισμός μελών με τους αναπληρωτές τους στο συνιστώμενο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου». (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 702/27.01.2012 του Γραφείου Δημάρχου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων)
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
2. Έγκριση διοργάνωσης εκδηλώσεων και διάθεση...
σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2012. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1114/13.02.2012 του Οικονομικού Τμήματος)
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
3. Παράθεση γεύματος σε δημοσιογράφους και διάθεση σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2012. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1117/13.02.2012 του Οικονομικού Τμήματος)
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
4. Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2012. (Σχετικό έγγραφο υπ’ αριθμ. πρωτ. 1166/14.02.2012 της Τοπικής Κοινότητας Κλήματος)
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
5. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της προμήθειας εντύπων και υλικών μηχανογράφησης και πολλαπλών εκτυπώσεων (φωτοτυπικό χαρτί). (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1202/15.02.2012 του Οικονομικού Τμήματος)
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
6. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1203/15.02.2012 του Οικονομικού Τμήματος)
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
7. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της προμήθειας γραφικής ύλης και λοιπών υλικών γραφείων. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1204/15.02.2012 του Οικονομικού Τμήματος)
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
8. Εκλογή αιρετού αντιπροσώπου του Δήμου για τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1675/05.03.2012)
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γεώργιος Φύβγας
9. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για την συμμετοχή ως μέλους στην υπό συγκρότηση Επιτροπή του Π.Δ. 23/2000 (άρθρο 1 παρ. 1γ). (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1689/05.03.2012 της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών).
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
10. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του για να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό συγκρότηση Επιτροπή του άρθρου 35 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 (ΦΕΚ 444Β/99). (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1690/05.03.2012 της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών).
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
11. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 12/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «Χαρακτηρισμός της παραλίας του Βελανιού ως επίσημης παραλίας γυμνιστών στη νήσο Σκόπελο».
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
12. Σύσταση Επιτροπής για την παρακολούθηση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
13. Έγκριση τριμηνιαίας οικονομικής έκθεσης Δ’ τριμήνου 2011
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. έτους 2012, με σκοπό την πρόσληψη ενός δικηγόρου με πάγια αντιμισθία στον Δήμο Σκοπέλου. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1824/09.03.2012 της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών).
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
15. Πρόσληψη ενός δικηγόρου με πάγια αντιμισθία (σχέση έμμισθης εντολής) στον Δήμο Σκοπέλου. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1764/07.03.2012 του κ. Δημάρχου)
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
16. Εξέταση της υπ’ αριθ. 1/2012 απόφασης της επιτροπής Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου Δήμου Σκοπέλου με θέμα «Γνωμοδότηση της Επιτροπής για τον καθορισμό του αριθμού αδειών Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου (παρ. 4 άρθρο 1 του Ν. 2323/95) για το έτος 2012.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Αγγελέτου
17. Υποβολή της αριθ. 1078/10-02-2012 αίτησης για διαγραφή συνολικού ποσού 241,50€ από χρηματικό κατάλογο με στοιχεία βεβαίωσης 49/31-12-2006.
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
18. Διαγραφή συνολικού ποσού 46,90€ από χρηματικό κατάλογο με στοιχεία βεβαίωσης 76/31-03-2011.
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
19. Υποβολή της αριθ. 1707/06-03-2012 αίτησης για διαγραφή συνολικού ποσού 449,02€ από χρηματικό κατάλογο με στοιχεία βεβαίωσης 40/23-08-2005.
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
20. Έγκριση της υπ αριθ. 02/2012 απόφασης του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Σκοπέλου με θέμα «Τιμολογιακή πολιτική χρήσεως 2012»
21. Αναμόρφωση του πρ/σμού του Δήμου οικον. έτους 2012 και ενίσχυση διαφόρων Κ.Α. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 1806/08.03.2012 της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών).
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
22. Εξέταση της υπ αριθ. 17/2012 απόφασης του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σκοπέλου με θέμα «Έγκριση και ψήφιση απολογισμού οικον. έτους 2011 της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σκοπέλου»
23. Αποδοχή επιχορήγησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων έτους 2012 (Α’ Δόση) και κατανομή στις σχολικές επιτροπές.
24. Έγκριση του διετούς προγράμματος Δράσης της ΔΗΚΕΣ
25. Έγκριση του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΣ οικ. έτους 2012
26. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Σκοπέλου σε Τουριστικές Εκθέσεις του Εξωτερικού
Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Κων. Σκούρας.

από την Σκόπελο ο συνταξιούχος ονόματι Ιωάννης Λεμονής, μέλος του ΠΑΣΟΚ που μπουγέλωσε τον χοντρό Μπένι!Μάλιστα δεν είχε διαπίστευση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτήματα για την ασφάλεια στην Συνδιάσκεψη.

EUROKINISSI
EUROKINISSI

Πέταξαν μπουκάλι με νερό στον Βενιζέλο

από την Σκόπελο ο  συνταξιούχος ονόματι Ιωάννης Λεμονής, μέλος του ΠΑΣΟΚ που μπουγέλωσε τον χοντρό Μπένι μενει στο Φάληρο, πέταξε νερό στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, διαμαρτυρόμενος όπως υποστηρίζει, για τις περικοπές στη σύνταξή του.


Κύκλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «ατυχές» που δημιουργήθηκε από ένα «ψυχικά προβληματικό άτομο». «Είναι προφανείς οι ευθύνες των υπεύθυνων διοργάνωσης της Συνδιάσκεψης και της Ασφάλειας της αιθούσης.Το θεωρούμε αμελητέο γεγονός», πρόσθεσαν.ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Γιαούρτωσαν τον Βενιζέλο στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ!

Ούτε απο τους δικούς τους δεν μπορούν να γλυτώσουν!! Ένας συνταξιούχος που δηλώνει μέλος του ΠΑΣΟΚ Φαλήρου και ήταν κανονικός σύνεδρος γιαούρτωσε τον Βενιζέλο!! Έκανε αυτή την πράξη εκπροσωπόντας όλους τους συνταξιούχους της Ελλάδας...
δήλωσε ο ηλικιωμένος άνθρωπος.

Ο Μπένι αποχώρησε από την αίθουσα για να άλλαξει αφού σε λίγο θα μιλήσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη.

Τι μας θύμισες βρε άνθρωπε...


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_8832.html#more

ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Ο .. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ! ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ THN ΕΛΛΑΔΑ KAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!


ΕΩΣ 30% ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Τις σημαντικές απώλειες που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός από τις βασικές του αγορές, αποτύπωσε η έναρξη της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο. Η μείωση των προκρατήσεων για τη χώρα αγγίζει ποσοστό 20% έως 30% σε Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Α. Ανδρεάδης, ενώ διψήφιο αν και μικρότερο είναι το μέγεθος της κάμψης από τη Μεγάλη Βρετανία (περίπου στο -15%), την Ιταλία, τις Σκανδιναβικές χώρες, τις ΗΠΑ και την αγορά της κρουαζιέρας. Την ίδια ώρα και οι υπόλοιπες χώρες παρουσιάζουν μονοψήφια πτώση, ενώ θετική εξαίρεση είναι η διψήφια άνοδος που αναμένεται από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τις Βαλκανικές χώρες, το Ισραήλ και την Τουρκία, η οποία όμως δεν θα μπορέσει να αντισταθμίσει τις πιθανές απώλειες των παραδοσιακών αγορών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ θεωρεί πως ζημιά έχουν προκαλέσει οι «ακραίες εκφράσεις εναντίον των ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών» στη χώρα, και έχουν δηλητηριάσει το κλίμα μεταξύ των δύο λαών, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική μια καμπάνια δημοσίων σχέσεων, έξω από πολιτικά ή οικονομικά πλαίσια, που να δείχνει «τις προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός». Ωστόσο πτώση παρουσιάζουν οι κρατήσεις για ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο ΣΕΤΕ πάντως δρομολογεί κοινές δράσεις με στόχο τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και την αναστροφή της αρνητικής πορείας στις τουριστικές κρατήσεις στη χώρα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Ενωση Τουρισμού της Γερμανίας (BTW - Bundesverein der deutschen Tourismus Wirtschaft).

Το 2011 περίπου 6,6 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα από χώρες της ζώνης του ευρώ, εκ των οποίων 2,240 εκατ. ήταν Γερμανοί. Μια πιθανή πτώση 30% της γερμανικής αγοράς, αντιστοιχεί σε 700.000 λιγότερους τουρίστες, ενώ σε έσοδα οι απώλειες κυμαίνονται στα 450 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ σε μια προσπάθεια να επιβεβαιωθεί ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα, η Ελλάδα παραμένει ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, ο ΣΕΤΕ σε συνέντευξη τύπου προς του ξένους ανταποκριτές στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα τόνισε ότι βασικοί στόχοι για τον ελληνικό τουρισμό το 2012 πρέπει να τεθούν στο επίπεδο των 16 εκατ. για τις διεθνείς αφίξεις και των δέκα δισ. ευρώ για τις εισπράξεις, σε συνέχεια της αύξησης του 10% που καταγράφηκε πέρυσι.
Τώρα αρχίζει «η μάχη του κουρέματος στις τιμές των ξενοδοχείων», σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Σ. Γαλιατσάτος, λέγοντας ότι οι πιέσεις από τους tour operators για προσφορές είναι δεδομένες εδώ και καιρό. Ο ίδιος ωστόσο εκτιμά ότι «η ψαλίδα θα κλείσει», τονίζοντας ότι καθοριστικές θα είναι οι εντυπώσεις από τις πρώτες αφίξεις των ξένων τουριστών, τον Μάιο και τον Ιούνιο, «αλλιώς θα χάσουμε και το late booking». Την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι «αιχμή του δόρατος» θα είναι τα ερωτήματα που θα τεθούν στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη στο πλαίσιο της ΙΤΒ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος.
Ο υπουργός επιχειρεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα για τη χώρα με σειρά συνεντεύξεων σε γερμανικά και διεθνή μέσα. Την πρώτη μέρα της παρουσίας της ελληνικής αντιπροσωπείας ο κ. Γερουλάνος δέχθηκε ερωτήματα μεταξύ άλλων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL, CNN και Bloomberg καθώς και από έντυπα όπως το SPIEGEL αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς για την πορεία του τουρισμού, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του PSI. Παράλληλα υποδέχθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) τον δήμαρχο του Βερολίνου κ. Κ. Βόβεραιτ και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) κ. Τ. Ριφάι, με τον οποίο συζήτησαν ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα για το θέμα της βίζα, που αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική πλευρά. Ο ίδιος είχε σειρά επαφών με Βρετανούς και Γερμανούς tour operators, όπως και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης. Ο υφυπουργός παραχώρησε επίσης συνεντεύξεις μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό RTL, την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και τον ραδιοφωνικό σταθμό ARD-WDR, καλώντας τους γερμανούς τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα, τονίζοντας ότι είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ πρόσθεσε ότι η εικόνα που έχει καλλιεργηθεί τον τελευταίο καιρό για την Ελλάδα είναι λανθασμένη.
Την ίδια ώρα οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στην προσπάθεια για τη διεθνή επαναθεμελίωση της διεθνούς επωνυμίας της χώρας εξετάστηκαν την Τετάρτη στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου με εκπροσώπους των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην καμπάνια «Give Greece a chance».
Είναι πάντως βέβαιο πως οι μειώσεις μισθών και συντάξεων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και η συνακόλουθη υποβάθμιση του βιωτικού επιπέδου των Ευρωπαίων πολιτών, θα έχουν επιπτώσεις και στον τουρισμό, καθώς θα περιορίσουν για οικονομικούς λόγους τις μετακινήσεις τους.

Ο τουρισμός πληρώνει την κρίση στις ελληνογερμανικές σχέσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, οι ακραίες εκφράσεις και εκδηλώσεις εντός Ελλάδος για τους Γερμανούς επηρεάζουν αρνητικά τις τουριστικές κρατήσεις

Picture 0 for Ο τουρισμός πληρώνει την κρίση στις ελληνογερμανικές σχέσεις
Την εκτίμησή του ότι οι ακραίες εκφράσεις κατά των Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών επιδεινώνουν σοβαρά το κλίμα στις σχέσεις των δύο λαών, ενώ επηρεάζουν αρνητικά και τη ροή των κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης ITB στο Βερολίνο.
Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι, εκτός από τις κρατήσεις, δυσκολίες δημιουργούνται τόσο στις προσπάθειές για την αύξηση των εξαγωγών, όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ καλεί την ελληνική πολιτεία να θέσει ως άμεση προτεραιότητα την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και την βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι η ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης και λειτουργίας του κοινού φορέα μάρκετινγκ με την συμμετοχή του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», τονίζει ο κ. Ανδρεάδης.
Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΣΕΤΕ και η Bundesverein der deutschen Tourismus Wirtschaft (Ομοσπονδιακή Ένωση Τουρισμού της Γερμανίας, δηλαδή τον αντίστοιχο ΣΕΤΕ), συνεργάζονται για την από κοινού δρομολόγηση δράσεων με σκοπό τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.
«Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστούν οι ακραίες εκφράσεις και εκδηλώσεις εντός Ελλάδος, οι οποίες μεταφέρουν το λάθος μήνυμα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται και εργάζεται σκληρά για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και γνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι φορολογούμενοι πολίτες άλλων χωρών για να βοηθήσουν τη χώρα μας», υπογράμμισε.

Ο δασάρχης κροίσος, η εκατομμυριούχος δικαστικός και οι πλούσιοι της πολεοδομίας

Ο Δασάρχης «κροίσος» , η εκατομμυριούχος δικαστικός και οι «πλούσιοι» της πολεοδ
Ο δασάρχης κροίσος, η εκατομμυριούχος δικαστικός και οι πλούσιοι της πολεοδομίας

Περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 13 δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ένας δασάρχης, μια δικαστική υπάλληλος, στελέχη πολεοδομίας και εργαζόμενοι σε υπουργεία, όπως αποκάλυψε ο έλεγχος των ανδρών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάλληλος υπουργείου είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 8,9 εκατομμύρια ευρώ, δικαστική υπάλληλος 7,9 εκατομμύρια ευρώ και αρκετοί προϊστάμενοι πολεοδομικών και δασικών υπηρεσιών ποσά που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο Ευρώ.
Κατά του πολυεκατομμυριούχου υπάλληλου, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί, ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες «φέρεται αυτές οι καταθέσεις να αποτελούσαν επιχορηγήσεις Συνδικαλιστικών Σωματείων που ο υπάλληλος εκπροσωπούσε» χωρίς όμως να είναι γνωστό ακόμα «το μέρος των χρημάτων που καταχράστηκε».
Εντύπωση προκάλεσαν στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και οι καταθέσεις δικαστικής υπαλλήλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τους ελέγχους «εντοπίστηκαν στους οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς της, καταθέσεις εκτός μισθοδοσίας και τόκων, ύψους 7.965.236,64 ευρώ, κατοχή από την ίδια ή και με τον σύζυγο του συνόλου των μετοχών ανώνυμης εταιρείας και συμμετοχή της στη διοίκηση της ως άνω εταιρείας».
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει παραγγείλει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης της υπαλλήλου ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ η αρμόδια ΔΟΥ στην οποία διαβιβάστηκε η σχετική έκθεση προκειμένου να διερευνήσει τυχόν φορολογικές παραβάσεις απάντησε ότι «αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού να ολοκληρώσει τις ενέργειές της εντός διμήνου από την γνωστοποίηση της έκθεσης και ζήτησε να της χορηγηθεί παράταση προθεσμίας»!
Από την ομάδα υπαλλήλων με υπέρογκες και αδικαιολόγητες καταθέσεις δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν και οι τελωνιακοί. Συγκεκριμένα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τελωνιακού υπαλλήλου, εντοπίστηκαν μετά από τους ελέγχους των επιθεωρητών, καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ οι οποίες κρίθηκαν «αδικαιολόγητες».
Ο υπάλληλος παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για το παράπτωμα της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας» και ποινή «προστίμου 10 ημερών»!.
Επιπλέον το εφετείο πλημμελημάτων Αθηνών τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή ενώ από την αρμόδια ΔΟΥ κρίθηκε ότι «ο ελεγχόμενος δεν υπέχει καμία άλλη φορολογική υποχρέωση». Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται ότι δεν έχει δημευτεί κανένα περιουσιακό στοιχείο από τον συγκεκριμένο υπάλληλο ο οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να απολαμβάνει τους «κόπους της εργασίας του».
Το αρνητικό ρεκόρ με τους περισσότερους «διεφθαρμένους» υπαλλήλους ανήκει στην υπηρεσία Πολεοδομίας. Συγκεκριμένα, πέντε περιπτώσεις από τις δεκατρείς στις οποίες αναφέρεται το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούν σε προϊστάμενους πολεοδομικών υπηρεσιών όλης της χώρας σε λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ δίχως να δικαιολογούνται.
Ειδικότερα:
Μετά από σχετική καταγγελία, οι επιθεωρητές εντόπισαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλου πολεοδομίας νησιωτικού νομού «αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 1.563.355 ευρώ. Το αποτέλεσμα των ερευνών είχε ως συνέπεια η εφορία να βεβαιώσει φόρους που πρέπει να πληρώσει ο επίορκος υπάλληλος ύψους 330.561,47 ευρώ
Το ίδιο συνέβη και με πρώην Διευθυντή της Πολεοδομίας νησιωτικού νομού ο οποίος εμφάνισε «αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 609.382 ευρώ, του επιβλήθηκε ποινή παύσης και τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία». Επιπροσθέτως, η εφορία του καταλόγισε φόρους και προσαυξήσεις ύψους 877.832,06 ευρώ ενώ το δικαστήριο του απαγόρευση την έξοδο από την χώρα.
Σε τραπεζικούς λογαριασμούς προϊστάμενου πολεοδομίας της Δυτικής Ελλάδας εντοπίστηκαν «αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 607.637 ευρώ
Άλλος προϊστάμενος πολεοδομίας Δήμου της Αττικής πιάστηκε με αποταμιεύσεις ύψους 353.971,6 ευρώ τις οποίες δεν μπορεί να δικαιολογήσει
Τέλος, υπάλληλος πολεοδομίας της Βορείου Ελλάδας εντοπίστηκε να φυλάσσει στους λογαριασμούς του 61.296,10 ευρώ, τα οποία όχι μόνο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει αλλά εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Πολυεκατομμυριούχος φαίνεται ότι έχει γίνει πρώην δασάρχης σε νησί του Σαρωνικού, ο οποίος σύμφωνα με το έγγραφο «το συνολικό ποσό αδικαιολόγητων καταθέσεων, που προσδιορίστηκε από τον έλεγχο στην περίπτωση αυτή ανήλθε στο ποσό των 1.014.701,4 ευρώ από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ».
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι αν και εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την δικαιοσύνη, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο τον απάλλαξε για το συγκεκριμένο αδίκημα για να τον απολύσει πρόσφατα λόγω καταδίκης επειδή έδωσε άδεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα σε δασική περιοχή και σε αρχαιολογικό χώρο! Επιπροσθέτως, σε δεύτερο πρώην προϊστάμενο δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού εντοπίστηκαν 88.200 ευρώ τα οποία χαρακτηρίστηκαν αδικαιολόγητα.
Παρακρατήσεις ενταλμάτων πληρωμής για προσωπικό όφελος φαίνεται ότι έκανε υπάλληλος του ΟΑΕΔ στου οποίου τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανιχνεύτηκαν 675.615,28 ευρώ αδικαιολόγητες καταθέσεις.
Επιπροσθέτως, από το άνοιγμα λογαριασμών προϊσταμένου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων προέκυψαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 506.059,02 ευρώ ενώ από τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων απεδείχθη ότι «δεν καλύπτονται από τα εισοδήματά του».
Τέλος σε πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών στην Δυτική Ελλάδα ο οποίος έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 600.000 ευρώ ασκήθηκε ποινή οριστικής παύσης.
Πάντως, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου, το σύνολο σχεδόν των 13 υπαλλήλων εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να απολαμβάνουν τα όσα αδικαιολογήτως απέκτησαν. Οι μόνες ποινές που έως σήμερα έχουν ασκηθεί είναι οι πειθαρχικές ενώ εξακολουθούν να εκκρεμούν οι τυχόν ποινικές διώξεις.

Θρήνος για τον άδικο θάνατο του νεαρού 24χρονου Γιάννη Κυριάκη στην ΣκόπελοΈχασε την "μάχη" ο 24χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Σκόπελο
 Δυστυχώς έχασε την "μάχη για την ζωή" ο 24χρονος Σκοπελίτης ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που... συνέβη το βράδυ της Τσικνοπέμπτης
Ο 24χρονος ο οποίος νοσηλευόταν με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξέπνευσε χθες το απόγευμα 
Η κηδεία του θα γίνει στην Σκόπελο  την Τρίτη 13 Μαρτίου

Ημέρα πένθους για την ΣΚΟΠΕΛΟ 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια τουΑΠΟ ΤΟ SKOPELOSNEWS

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" - ISDA: Πώς κήρυξε στην Ελλάδα σε ολική χρεοκοπία...Στη χώρα όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ με τα ΜΜΕ που ελέγχει μπορεί άκοπα (αλλά όχι ανέξοδα...) να μεταμορφώνει το "άσπρο" σε "μαύρο" και το αντίστροφο, έμελλε να το δούμε και αυτό: Την κήρυξη της χώρας σε καθεστώς ολικής χρεοκοπίας και την κυβέρνηση να πανηγυρίζει!  Είναι η πρώτη οικονομία της ευρωζώνης που χρεοκοπεί κανονικά, χωρίς διαβαθμίσεις «επιλεκτικής» και άλλες τέτοιες ανοησίες μια που όλοι γνωρίζαμε ότι η πτώχευση ήταν εδώ.

Όπως πρώτο στην Ελλάδα μετέδωσε το defencenet.gr, η ISDA αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε συνολικά ως κρατική δανειοληπτική οντότητα χρησιμοποιώντας τον τεχνητό όρο "Πιστωτικό γεγονός".

Δηλαδή κήρυξαν την Ελλάδα σε καθεστώς ολικής πτώχευσης και «σφυρίζουν αδιάφορα» υποστηρίζοντας ότι «Ήταν αναμενόμενο μετά το PSI»! 
Το ότι ήταν αναμενόμενο το ξέρουν οι αναγνώστες του defencenet.gr  το οποίο είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έγραφε ότι η διαδικασία του PSI θα μας οδηγήσει σε καθεστώς ολικής πτώχευσης, όχι γιατί παριστάνουμε την Κασσάνδρα, αλλά γιατί το μότο μας "Μάθε αυτά που σου κρύβουν" δεν είναι βερμπαλισμός, αλλά πραγματικότητα! Και το "μαύρο", εννούμε να το βλέπουμε ως "μαύρο".

Και βέβαια, όταν γραφτεί κάποτε η Ιστορία αυτών των τραγικών στιγμών που βιώνει η χώρα, ο ιστορικός του μέλλοντος θα διερωτηθεί «Γιατί η χώρα δεν πτώχευσε από μόνη της τον Μάϊο του 2010 και σύρθηκε σε μία διαδικασία εξαχρείωσης και εξαθλίωσης των πολιτών της, εκχώρησης της εθνικής της κυριαρχίας και υποθήκευσης του παρόντος και του μέλλοντός της»!
Ουδέποτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, τόσο πολλοί, δεν είπαν τόσο πολλά ψεύδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε έναν ολόκληρο λαό.

Μια σταλινικής μορφής κυβερνητική προπαγάνδα, τόσο της τραγικής για την χώρα κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και της μοιραίας κυβέρνησης Παπαδήμου, αποκοίμισε έναν ολόκληρο λαό με στόχο έναν και μόνο: Όχι την σωτηρία της χώρας, αλλά την είσπραξη των τόκων από τις ξένες τράπεζες! Είναι η πρώτη επίσημη ,μεταπολεμική χρεοκοπία της χώρας (έχουν το θράσος οι ξεφτιλισμένοι να αποκαλούν τον θάνατο της χώρας που οι ίδιοι προκάλεσαν ως «αναμενόμενο γεγονός»!) .

Δύο ολόκληρα χρόνια τώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ψυχολογική επιχείρηση εγκεφαλικής υποδούλωσης ενεός ολόκληρου λαού για να μην πτωχεύσουμε, υποτίθεται και τώρα που πτωχεύσαμε οι αλήτες χαρακτηρίζουν το γεγονός «αναμενόμενο» και θριαμβολογούν γιατί … πέτυχε το PSI, δηλαδή καταφέραμε να δανειστούμε μέσα στην χρεοκοπία μας και να πληρώσουμε τους τόκους των δανειστών.

Τι μπορούσε να γίνει τον Μάϊο του 2010; Κατ’αρχήν μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση και ένας πραγματικός και όχι μόνο στην υπηκοότητα Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με τέτοιο τρόπο και να εκτμεταλλευθεί το κίνδυνο της χρεοκοπίας, όταν όλοι και κυρίως οι γερμναικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Στην χειρότερη περίπτωση ένα πιστωτικό γεγονός, δηλαδή μια πτώχευση τότε θα είχε τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα που έχει τώρα (κάπου δέκα χρόνια, τουλάχιστον εκτός αγορών), αλλά θα είχε πολύ περισσότερα θετικά στοιχεία: Θα έσβηνε μονομιάς ολόκληρο το χρέος (το οποίο τώρα εξακολουθεί πλην μερικών δεκάδων δις. να υφίσταται, βρόχος στο λαιμό της Ελλάδας)!

Φυσικά οι πάντες θυμούνται (όσο ασθενή μνήμη και να έχουν οι Έλληνες πολίτες…) ότι όλος αυτός ο πόνος και η καταστροφή που υφίστανται οι πολίτες της χώρας, προκλήθηκε για να γλιτώσουμε την πτώχευση. Τώρα που πτωχεύσαμε κανονικά και έχουμε ξεπουλήσει την χώρα, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να έχουμε πτωχεύσει.

Το ότι η Ελλάδα ήρθε και επίσημα στην θέση της Αργεντινής, αλλά με πολύ χειρότερες προϋποθέσεις ανάκαμψης (αφού αντίθετε με την Αργεντινή εμείς και θα εξακολουθήσουμε να χρωστάμε, αλλά και έχουμε υποθηκεύσει τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές στους ξένους) δεν τολμά κανείς από τους σύγχρονους Εφιάλτες να μιλήσει.    

Όπως εξηγεί η ISDA, όταν αρχικά ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε κάποια αναφορά για τη χρήση των CACs και το σχέδιο ήταν σε εθελοντική βάση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ISDA είχε αποφασίσει παλαιότερα ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

Την ίδια απόφαση είχε λάβει πριν από δύο εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα δεν είχε επικαλεσθεί τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Μετά το πιστωτικό γεγονός, επισημαίνει η ISDA, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα διενεργήσουν μία δημοπρασία ώστε να καθορισθεί η τιμή ανάκτησης της αρχικής αξίας (recovery value) των ελληνικών ομολόγων. Αυτή η τιμή καθορίζει τα ποσά που θα πληρωθούν για τα CDS.

Σύμφωνα με τον οίκο εκκαθάρισης των πιστωτικών παραγώγων, Depository Trust & Clearing Corporation, η καθαρή αξία των CDS επί ελληνικού κρατικού χρέους είναι 3,2 δισ. ευρώ (στις 2 Μαρτίου).

Το καθαρό ποσό που πληρώνει ένα CDS όταν συμβαίνει ένα πιστωτικό γεγονός είναι η ονομαστική αξία του συμβολαίου μείον το recovery value. Αν για παράδειγμα, η recovery value είναι 25%, τότε το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί θα είναι 75% επί 3,2 δις = 2,4 δισ. δολάρια.

Στις 12 Φεβρουαρίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στήριξαν το νέο Μνημόνιο, είπε έστω και ένας στην Βουλή ότι «Είναι αναμενόμενο να μας κηρύξουν σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά το PSI»; Ούτε μιλιά! Άρα αν θεωρήσουμε ότι «Ήταν αναμενόμενο» όπως λένε, έκρυψαν την αλήθεια από τους Έλληνες πολίτες. Ότι από σήμερα είναι και υπήκοοι ενός χρεοκοπημένου κράτους και δούλοι των τραπεζών που το  είχαν δανείσει.

Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη πολιτική-οικονομική ιστορία που ένας κράτος παρ’ότι πτωχεύει, εν τούτοις εξακολουθεί να χρωστά τα ίδια ή και μεγαλύτερα ποσά από πριν…
Για τις τραγικές συνέπειες της κήρυξης της χώρας σε χρεοκοπία με την αναγνώριση του πιστωτικού γεγονότος θα επανέλθουμε με ξεχωριστό άρθρο εντός της ημέρας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με τις υγείες μας


Στον Δρόμο του Σαββάτου 10/3

Με τις υγείες μας

 • Φόβος και ταραχή πίσω απ’ τα χαμόγελα… Η οργή του λαού ρευστοποιεί το σύστημα και τρομάζει τα επιτελεία, του Ρούντι Ρινάλντι
 • Άλλοι φυτεύουν και διακινούν κι άλλοι κάνουν «πατάτες»! Αντιμέτωποι με μια πρωτογενή πρακτική, του Γιάννη Τσούτσια
 • Μεγάλο θύμα τα ασφαλιστικά ταμεία. «Κούρεμα» με μεθόδους καμόρας, του Γιώργου Κατερίνη
 • Προκλητικές απειλές Βενιζέλου για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Τρέμουν την οργάνωση του λαού και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το ΣτΕ.
 • Δημοσιογράφος-θύμα του υποψήφιου προέδρου. Πραγματικά εντυπωσιακό το «έργο» που άφησε πίσω του ο Χρ. Παπουτσής, του Μάριου Διονέλλη
 • Θυμήσου το μέλλον… Στην τελική ευθεία για το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ
 • Ουδέν κρυπτόν υπό το... Ίλιον, του Σταύρου Γεωργά
 • Η νίκη Πούτιν και η δυτική δημοκρατικοφανής υστερία. Οι σκοπιμότητες πίσω από τις καταγγελίες για νοθεία, της Αριάδνης Αλαβάνου
 • Η… πανίδα των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ. Μια αποκαλυπτική ματιά στο επίπεδο της κορυφαίας αμερικανικής πολιτικής αναμέτρησης, της Αλίκης Βεγίρη
 • «Να αντιμετωπίσουμε την αδικία», μήνυμα της Λέιλα Χάλεντ
 • Ρεϊνιόν: Marie Bigot, εκπρόσωπος της ομάδας πολιτών Τi Goute Dolo («μικρές σταγόνες νερού»), στο St-Pierre: «Δεν έχουμε ανάγκη τους μακρυχέρηδες πολιτικούς». Συνέντευξη στον Πέτρο Αλ Αχμάρ
 • Οι «άθλ(ι)οι» της ανακύκλωσης. Μια συζήτηση με τον Χρήστο Καρακέπελη, για το ντοκιμαντέρ Πρώτη ύλη, συνέντευξη στην Ιφιγένεια Καλαντζή
 • Η πατάτα που μιλάει και η πατάτα που καίει! του Στέλιου Ελληνιάδη

Γράφουν οι: Γιάννης Τσούτσιας, Δημήτρης Σιανίδης, Ηλίας Σταθάτος, Ρούντι Ρινάλντι, Γιάννα Γιαννουλοπούλου, Γιάννης Κιμπουρόπουλος, Λουκάς Αξελός, Γιώργος Κατερίνης, Χρήστος Πραμαντιώτης, Μάριος Διονέλλης, Χρίστος Καραμάνος, Μάρκος Δεληγιάννης, Αριάδνη Αλαβάνου, Πέτρος Αλ Αχμάρ, Αλίκη Βεγίρη, Ηλίας Σταθάτος, Λεωνίδας Σακλαμπάνης, Ματίνα Παπαχριστούδη, Βασίλης Κεχαγιάς, Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Μπήκας, Λευτέρης Αρβανίτης, Μαρία Πετρίτση, Σταύρος Γεωργάς, Ιφιγένεια Καλαντζή, Στρατής Αρτεμισιώτης, Σταμάτης Μαυροειδής, Αφροδίτη Γιαννάκη, Στέλιος Ελληνιάδης, Νίκος Κουνενής, Λόλα Σκαλτσά.

Μαζί με τον Δρόμο εκπτωτικό κουπόνι για την θεατρική παράσταση «Φωνές», ένα έργο βασισμένο σε αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών. Ισχύει για τη Δευτέρα 12/3 και την Τρίτη 13/3 στο θέατρο Eliart στον Βοτανικό.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΥΛΗ

Editorial
Σ’ ευχαριστώ, ω μαφία!

ΤΟ ΘΕΜΑ
Άλλοι φυτεύουν και διακινούν κι άλλοι κάνουν «πατάτες»! Αντιμέτωποι με μια πρωτογενή πρακτική, του Γιάννη Τσούτσια
Το κίνημα της πατάτας δεν είναι φολκλόρ. Πράξη αντίστασης και ένα νέο «όχι» σε ένα καθεστώς υποτέλειας και εξαθλίωσης, του Δημήτρη Σιανίδη
Ταχύτατη ανάπτυξη, του Ηλία Σταθάτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φόβος και ταραχή πίσω απ’ τα χαμόγελα… Η οργή του λαού ρευστοποιεί το σύστημα και τρομάζει τα επιτελεία, του Ρούντι Ρινάλντι
Γνώμη: Άννα, δεν είναι η βροχή που σου χαράκωσε το βλέμμα… της Γιάννας Γιαννουλοπούλου
PSI: Ο θρίαμβος των πιστωτών. Όλοι δηλώνουν χαρούμενοι και ανακουφισμένοι για το κούρεμα του χρέους που στηρίζεται στο «ξύρισμα» της κοινωνίας – Συμφέρον deal για τις τράπεζες που κρατικοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών τους, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Scripta Manent, Ανθολόγος: Λουκάς Αξελός
Παναγιώτης Κονδύλης (1946-1998) [Όπως στρώνει καθένας, έτσι και κοιμάται]
Μεγάλο θύμα τα ασφαλιστικά ταμεία. «Κούρεμα» με μεθόδους καμόρας, του Γιώργου Κατερίνη
Προκλητικές απειλές Βενιζέλου για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Τρέμουν την οργάνωση του λαού και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το ΣτΕ.
Δώστε στους «Έλληνες» επιχειρηματίες άλλη μια ευκαιρία. Σε εξέλιξη διεθνής καμπάνια πιστοποίησης του… ραγιαδισμού, του Γιώργου Κατερίνη
Βενιζέλος Vs Παπουτσής: σαν στημένο ματς. Ο αντιπρόεδρος «τρέχει» με τον αέρα του PSI, ενώ ο τέως «προστάτης του πολίτη» ψάχνει υπογραφές, του Χρήστου Πραμαντιώτη
Δημοσιογράφος-θύμα του υποψήφιου προέδρου. Πραγματικά εντυπωσιακό το «έργο» που άφησε πίσω του ο Χρ. Παπουτσής, του Μάριου Διονέλλη
Η κατοχική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την 25η Μαρτίου. Καλλιεργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας.
Τρέχοντας έφυγαν οι επίσημοι στη Ρόδο. Η παρέλαση συνεχίστηκε, χωρίς τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου.
Ένα το μέτωπο, πολλές οι μετόπες… Εντυπώσεις από μια ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση στο Ηράκλειο, του Μάριου Διονέλλη

ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Θα μιλήσεις επιτέλους η Αριστερά για τη χώρα; Η πραγματικότητα που βοά και οι παγιωμένες(;) αντιλήψεις, του Χρίστου Καραμάνου
Διπλή ταρίφα: Μύρισε… άνοιξη
«Συμμαχία κατά του ευρώ» προτείνει ο Αλ. Αλαβάνος. Ενδιαφέρουσες και αποκλίνουσες απόψεις στη σύσκεψη του ΜΑΑ
Περί αριστερής δημοσιογραφίας. «Αλήθειες» και αλήθειες.
Θυμήσου το μέλλον… Στην τελική ευθεία για το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ
Γιατί τόση διαστρέβλωση;
Περιμένοντας το λεωφορείο, του Μάρκου Δεληγιάννη

ΔΙΕΘΝΗ
Η νίκη Πούτιν και η δυτική δημοκρατικοφανής υστερία. Οι σκοπιμότητες πίσω από τις καταγγελίες για νοθεία, της Αριάδνης Αλαβάνου
Γυρίζει: Ισλανδικές… τρέλες
Ρεϊνιόν: Marie Bigot, εκπρόσωπος της ομάδας πολιτών Τi Goute Dolo («μικρές σταγόνες νερού»), στο St-Pierre: «Δεν έχουμε ανάγκη τους μακρυχέρηδες πολιτικούς». Συνέντευξη στον Πέτρο Αλ Αχμάρ
Ιντιφάντα: «Να αντιμετωπίσουμε την αδικία» Μήνυμα της Λέιλα Χάλεντ
Η… πανίδα των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ. Μια αποκαλυπτική ματιά στο επίπεδο της κορυφαίας αμερικανικής πολιτικής αναμέτρησης, της Αλίκης Βεγίρη
Ο νεοχιτλερισμός του Ισραήλ. Μια αποκαλυπτική έκθεση του 1982 που δημοσιεύεται στο περιοδικό Τετράδια

ΕΡΓΑΣΙΑ
Ξέφραγο αμπέλι η κοινωνική ασφάλιση. Κραυγαλέες ελλείψεις στο μηχανισμός του ΙΚΑ που δεν δημοσιοποιούνται, του Γιώργου Κατερίνη
Ακόμα μια νίκη των εργαζόμενων της ΚΟΝΤΙ. Η καταστολή και οι απειλές δεν πέτυχαν το στόχο τους.
Ξεδιάντροπα υπέρ της εργοδοσίας της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στις απολύσεις και δίνει άδεια επέκτασης, του Γιώργου Κατερίνη
Ψευτοεπίδομα μετά τη σφαγή των μισθών. Με εξαιρέσεις επιδόματα βαρέων και ανθυγιεινών στους ΟΤΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κάτοικοι εμπόδισαν τις μπουλντόζες στο Αιγάλεω. Κυβέρνηση και εργολάβοι απειλούν το Άλσος Μπαρουτάδικο, του Ηλία Σταθάτου
Αναδασωτέο κηρύχτηκε το πάρκο Κύπρου και Πατησίων
Ο αγώνας ενάντια στον ν.4009 συνεχίζεται
Θερίζει η φυματίωση στις Φυλακές Δομοκού. Επείγοντα μέτρα ζητάνε οι ενώσεις γιατρών της περιοχής, του Λεωνίδα Σακλαμπάνη
Επικοινωνία: Πατάτες στην TV, του Μάριου Διονέλλη
Το νερό νεράκι λένε στον Αμπελώνα Τυρνάβου. Από το 2011 έχει αυξήσει ο δήμος το τιμολόγιο κατά 500%.
Η Βιάννος, πετρελαιοτενεκές της Μεσογείου. Ακόμα ένα σχέδιο «ανάπτυξης» στη νότια Κρήτη, του Μάριου Διονέλλη
Τιμωρούνται οι αγωνιζόμενοι μαθητές στο Κιλκίς
Mediaλογώντας: Τα ελληνικά ΜΜΕ διατρέχονται από μια τριπλή κρίση, της Ματίνας Παπαχριστούδη

Η άλλη Θεσσαλονίκη
Το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη σκιά της κρίσης. Αναμενόμενο το πρόγραμμα με διαφοροποιήσεις στις επί μέρους πινελιές του, του Βασίλη Κεχαγιά
Τίποτα δεν τελείωσε! Όλοι μαζί συνεχίζουμε… Για τις Επιτροπές-Πρωτοβουλίες Κατοίκων Θεσσαλονίκης ενάντια στα χαράτσια (και όχι μόνο), της Πηνελόπης Παπαδοπούλου
Ξεκινά το Κοινωνικό Θεατροπωλείο. Ακόμα ένα βήμα για μια άλλη κοινωνία, του Δημήτρη Μπήκα
Το Αλλατίνι φέρνει τριγμούς στην Πρωτοβουλία, του Λευτέρη Αρβανίτη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μια παλάμη ανοιχτή, για μιαν Ελένη, της Μαρίας Πετρίτση
Με κόντρα τον καιρό: Ουδέν κρυπτόν υπό το... Ίλιον, του Σταύρου Γεωργά
Οι «άθλ(ι)οι» της ανακύκλωσης. Μια συζήτηση με τον Χρήστο Καρακέπελη, για το ντοκιμαντέρ Πρώτη ύλη, συνέντευξη στην Ιφιγένεια Καλαντζή
Οι λόγοι της Ιστορίας και το παρελθόν τους: Αφηγήσεις για τη δεκαετία του 1940,εκδ. Επίκεντρο, του Στρατή Αρτεμισιώτη
Περιοδικό Πανοπτικόν: Κι όμως, ό,τι δεν πουλάει πρέπει να ζήσει! Του Σταμάτη Μαυροειδή

Ηρόστρατος: Πολιτισμός & βαρβαρότητα
Το Κοινωνικό Θεατροπωλείο …κι ένα σημείωμα του Σωτήρη Χατζάκη – Κι άλλοι απρόθυμοι για τη «νέα πολιτική» – Κι άλλοι απρόθυμοι για τη «νέα πολιτική» – Η «νέα πολιτική» για το Φεστιβάλ Αθηνών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Κατά το καθεστώς και οι ρήσεις των υπηρετών του. Μνημειώδεις και αποκαλυπτικές μνημονιακές ατάκες, της Αφροδίτης Γιαννάκη

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΔΕΩΝ, του Στέλιου Ελληνιάδη
Η πατάτα που μιλάει και η πατάτα που καίει!
Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα, έρχονται γιαούρτια, πέτρες και καρέκλες!

Εναλλάξ του Ν. Κουνενή
Βάγγο Βενζόλιο εναντίον Φρέντο Παπουτσίνο (Μια ιστορική κτηνομαχία Βάσης)

Όσα θάφτηκαν
Οι «δικοί μας» και οι «άλλοι»

Εν τέλει
Να ’τανε το ’21 και θα σου ’λεγα… της Λόλας Σκαλτσά


Σκιτσάρουν ο Γιάννης Αντωνόπουλος, ο Πέτρος Ζερβός και

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου