Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Άπατρις εφημεριδα δρόμου κυκλοφόρησε το νέο φύλλο 17 Μάρτης 2012

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο (αρ. 17 Μάρτης 2012) της παγκρήτιας εφημερίδας δρόμου Άπατρις.

Image scaled down
Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο (αρ. 17 Μάρτης 2012) της παγκρήτιας εφημερίδας δρόμου Άπατρις.Θα τη βρείτε σε στέκια και καταλήψεις σε αρκετές πόλεις της χώρας. Η εφημερίδα δρόμου Άπατρις μοιράζεται πόρτα-πόρτα στις  μεγάλες πόλεις της  Κρήτης. Το νέο φύλλο αποτελείται απο 28 σελίδες και το τιράζ του είναι 12.000 αντίτυπα.
Κεντρική διάθεση εκτός Κρήτης:
Αθήνα:
Κατάληψη Βίλλα Αμαλίας
Κατάληψη Πατησίων και Σκαραμαγκά

Θεσσαλονίκη:
Κατάληψη Φάμπρικα ΥΦΑΝΕΤ

Βόλος:
Κατάληψη Ματσάγγου

ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη σας στην εφημερίδα, τόσο με τις πράξεις σας όσο και με τον λόγο σας.

Από τη πρώτη σελίδα:
"Να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε και να φτιάξω μια καινούργια κοινωνία άλληνε"
Η συμφωνική των προσχημάτων εδώ και αρκετό καιρό φαλτσάρει άσχημα σε σημείο να πονούν τα αυτιά μας. Η κρίση πια αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλά και μόνο το αποτέλεσμα της πλημμελούς εργασίας ημι-αμόρφωτων κρατικών λογιστών αλλά το πρόσχημα και η ιδανική αιτία για τη μελλοντική σκλαβιά του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού και των απογόνων του στη γαλέρα του νεοφιλελευθερισμού.

Φίλοι και φίλες, η κατήφεια, ο τρόμος για το αύριο και η κατάθλιψη είναι οι οδηγοί που επισπεύδουν τον αφανισμό μας. Η ιδιώτευση και ο ατομισμός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη ελπίδα να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τον αργό θάνατο που μας επιβάλουν αρκεί να κατανοήσουμε και κυρίως να δημιουργήσουμε επιτέλους όλοι/ες μαζί καταστάσεις και τόπους, τους οποίους το δολοφονικό καπιταλιστικό σύστημα μέσα από τα επιδοτούμενα χρόνια της καταναλωτικής φρενίτιδας διέγραψε σε μεγάλο βαθμό από την ατομική και συλλογική μας μνήμη. Να αρχίσουμε να δημιουργούμε αμεσοδημοκρατικές δομές και να συμμετέχουμε στις ήδη υπάρχουσες που σιγά σιγά ξεπηδούν μέσα στις πόλεις μας, τις γειτονιές μας, τις περιοχές που ζούμε. Να ξανά-ανακαλύψουμε τη χαρά και την ευθύνη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας έναντι της ατομιστικής απομόνωσης.

Δεν είμαστε ούτε διαφωτιστές, ούτε οι “ειδικοί” που θα σας πουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ώστε να διασώσουμε τη ζωή μας και να σταθούμε αξιοπρεπείς. Προσπαθούμε να συμβάλουμε κι εμείς αλλά και να μάθουμε μαζί σας να κανοναρχούμε τη ζωή μας αποκλειστικά για το κοινό καλό, την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ισότητα όλων μας. Έτσι και αλλιώς ή όλοι μαζί θα επιζήσουμε ή όλους μαζί θα μας καταπιεί η άβυσσος. Έχουμε τη δύναμη να μην αφήσουμε να συμβεί αυτό και να απελευθερωθούμε από τη βαρβαρότητα, αρκεί πρώτα να το αντιληφθούμε και κυρίως να το επιθυμήσουμε.

Άλλο πια δε μας μένει παρά μόνο η Αντίσταση, η Αλληλεγγύη, η Αλληλοβοήθεια, η Αυτοοργάνωση.

Περιεχόμενα:
Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο βαθαίνει και η ανάγκη του Κεφαλαίου να προχωρά σε εκτροπές, να δημιουργεί light ή hardcore πραξικοπήματα, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες. Άρθρο του Πολύκαρπου Γεωργιάδη
σελ. 10


H Συνθήκη ACTA  και το ιστορικό αντίστοιχων κινήσεων σε επίπεδο Ε.Ε.
όσοι χρησιμοποιούμε ελεύθερο λογισμικό και θέλουμε να παίξουμε ένα DVD θα είμαστε πλέον παράνομοι
σελ.20


Για όλα φταίνε οι μετανάστες ή έτσι είναι αν έτσι το θέλετε
Μια ακόμα επωδός, με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί σε αριθμό σε σχέση με τον ντόπιο πληθυσμό.
σελ.22
Στέλλα Αντωνίου. Η εξαίρεση ή ο κανόνας; σελ.24

Συνέντευξη με τους απεργούς της "Αριάδνη ΑΕΒΕ" σελ.6

Επίσης διαβάστε:

Επιστολή του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των Βιομηχανικών Α.Π.Ε. σελ 3

Ο ρ/σ ΣΚΑΪ και η εθνικιστική νομιμοφροσύνη. σελ. 8


Η Τσογλαναρία αντεπιτίθεται σελ.9


Ζητούνται εθελοντές ρουφιάνοι ή όταν η ΕΛ.ΑΣ. ζήλεψε την Σκότλαντ Γύαρντ σελ.11

Η φτώχεια θέλει επανάσταση σελ.12


Δίκτυα Ανταλλαγών σελ.14-19

Η προδοσία της επανάστασης στην Αίγυπτο.Μουσουλμανική Αδελφότητα εναντίον εξεγερμένων σελ.23

Socrates. Ένας επαναστάτης με τη μπάλα στα πόδια σελ.26

Επικοινωνία:
info@apatris.info
http://apatris.info

http://apatris.info

Ξεκίνησαν ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν: Στη δημοσιότητα η ύπαρξη υπέρ-βόμβας


Την εξέλιξη ενός νέου ισχυρότερου όπλου διάτρησης με το οποίο οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να καταστρέψουν τις υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιστράτηγος Herbert J. Carlisle δεύτερος στην ιεραρχία στο μικτό επιτελείο επιχειρήσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Η ισχυρή αυτή βόμβα έχει μεγάλες ικανότητες ήδη αλλά συνεχίσουμε την εξέλιξη του όπλου για να την κάνουμε καλύτερη. Είναι μέρος του οπλοστασίου μας και πρόκειται να είναι ένα μεγάλο συν εάν χρειαστεί να εμπλακούμε σε ένα τέτοιο σενάριο», δήλωσε ο Αμερικανός αντιστράτηγος.
Αν και γνωστό ως μαζικό όπλο διάτρησης MOΡ (massive ordnance penetrator) η αποκάλυψη ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την περαιτέρω εξέλιξή του –με προϋπολογισμό 81,6 εκατ. $ - και πέρα από τους 13,6 τόνους προετοιμάζοντας μια ακόμη βαρύτερη έκδοση στους 15 τόνους, είναι σίγουρο πως θα προσθέσει περισσότερο εκνευρισμό και αγωνία στο Ιράν καθώς το τελευταίο προσπαθεί με ότι τρόπους έχει να διαφυλάξει το απόρρητο αλλά και το απρόσβλητο εκείνων των πυρηνικών του εγκαταστάσεων στις οποίες πραγματοποιεί την κατασκευή των πυρηνικών του όπλων.
Το υπάρχον όπλο MOP έχει βάρος 13.600 χλγρ. και έχει την ικανότητα. να εισχωρεί μέχρι και 65 μέτρα στο έδαφος ή σε βραχώδεις πλαγιές βουνών ή τέλος σε υπόγειες εγκαταστάσεις προστατευμένες με οπλισμένο σκυρόδεμα.
Βέβαια οι ανακοινώσεις αυτές για την ύπαρξη του όπλου αλλά και τις καταστρεπτικές του συνέπειες είναι σίγουρο πως εντάσσονται στον πόλεμο των ψυχολογικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ εναντίον του Ιράν εντούτοις αυτό δε σημαίνει πως δεν θα χρησιμοποιηθούν εάν αποφασιστεί κάτι τέτοιο.
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Leon Panetta μάλιστα μιλώντας για το συγκεκριμένο όπλο δήλωσε πως εάν παρθεί απόφαση για ένα κτύπημα εναντίον του Ιράν και των πυρηνικών του εγκαταστάσεων οι ΗΠΑ είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένες για αυτό το σκοπό από το Ισραήλ:
«Εάν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση (σ.σ. το Ισραήλ) δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή θα έχει μια επίπτωση, αλλά νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να το κάνουν θα έχει μια απείρως μεγαλύτερη επίπτωση», δήλωσε με νόημα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.
Η πρώτη δο9κιμή του ΜΟΡ πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου του 2007 εναντίον μιας σήραγγας στο πεδίο δοκιμών του White Sands στο Νέο Μεξικό, ενώ οι δοκιμές της αρχικής έκδοσης του όπλου θα ολοκληρωθούν μέσα στο έτος. Η αμερικανική Αεροπορία έχει αρχίσει να παραλαμβάνει σε πρώτη φάση 20 όπλα για να τα χρησιμοποιήσει από τα stealth βομβαρδιστικά B-2 Spirit.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι αγαμητες μικρες....δεν γαμιουνται ουτε μεγαλες


Ακουστε το βλητο την Ξαφα με ποση υπεροψια μιλαει....η καλυτερη ερωτηση:
Εσεις θα ζουσατε με 500 ευρω κυρια Ξαφα?

Δεν απαντησε.

Το βιογραφικό της κ.Ξαφά είναι διαθέσιμο παντού στο internet. Για τα όσα λέει για το δημόσιο και το κομματικό κράτος είναι απορίας άξιο τι ακριβώς έκανε στη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι σοκαριστική η κυνικότητα της, η όποια είναι σίγουρα κοίνο χαρακτηριστικό και των ομοίων της στο ΔΝΤ. Το καλύτερο από όλα είναι οτι όσα λέει έχουν κομπλάρει ακόμα και τους δημοσιογράφους του κρατικού καναλιού.

http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz1hwVGfiJi
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/blog-post_9306.html

Στη φυλακή για 2.400 ευρώ

xreiΗ λαϊκή ρήση «όπου φτωχός και η μοίρα του» φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην περίπτωση του 54χρονου από το Βροντάδο ο οποίος φρουρείται νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο της Χίου λόγω προβλημάτων υγείας για χρέος 2.400 ευρώ.

Το ποσό επιβλήθηκε στον 54χρονο πριν από τρία χρόνια όταν δικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Χίου για ανασφάλιστο όχημα. Το γεγονός ότι του επιδικάστηκε αυτή η χρηματική ποινή διαπιστώθηκε την επομένη της Καθαράς Δευτέρας όταν ο 54χρονος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Χίου για την έκδοση νέας ταυτότητας. Επειδή δεν είχε την δυνατότητα να καταβάλει το ποσό εκτελέστηκε η ποινή και από τότε νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Χίου. Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση διακοπής εκτέλεσης της ποινής η οποία αναμένεται να εκδικαστεί την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χίου. Ο δικηγόρος του Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ότι «η σχετική αίτηση διακοπής θα κατατεθεί σήμερα και θα αναμένουμε την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Είναι μια ανθρώπινη ιστορία που η τοπική κοινωνία του Βροντάδου την προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον».
Παράλληλα με την δικαστική εξέλιξη γίνεται μια προσπάθεια τόσο από ευαισθητοποιημένους πολίτες του Βροντάδου όσο και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα μέλη του Βοήθεια στο Σπίτι που τον φρόντιζαν να συγκεντρωθεί το ποσό των 2.400 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί η χρηματική ποινή και να τεθεί ελεύθερος ο 54χρονος. Σήμερα τον επισκέφθηκε στο κρατητήριο του Νοσοκομείου ο Τοπικός Σύμβουλος Βροντάδου Αγαπητός Βασιλάκης ο οποίος γνωρίζοντας τον προσωπικά δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ότι «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό και φιλήσυχο άνθρωπο ο οποίος λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του. Έχουμε υποχρέωση κατέληξε φορείς και πολίτες του Βροντάδου να σταθούμε δίπλα του συγκεντρώνοντας το ποσό που απαιτείται προκειμένου να αποφυλακιστεί».

SI: Θριαμβολογία για την Πτώχευση του λαού!

Ποιοι θριαμβολογούν; Οι αγορές, οι Τράπεζες, τα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα. Ποιοί θα πληρώσουν την «μεγάλη επιτυχία» του «κουρέματος»; Τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μικροομολογιούχοι, οι εργαζόμενοι που τους περιμένει νέα μείωση των εισοδημάτων, αφού προκειμένου τώρα να περάσουμε στη φάση της «ανάπτυξης» πρέπει να μειώσουμε ακόμα 15% το εργατικό κόστος.  Σε κάθε περίπτωση θα αποφασίζεται από τα διευθυντήρια του κεφαλαίου ανά τρίμηνο για τη χώρα, με αναλογιστικές μελέτες, πόσα θα πρέπει να τους πληρώνουμε και τι απομένει για να δίνεται σε μισθούς συντάξεις. Η προσπάθεια εμπέδωσης κλίματος ανασφάλειας έρχεται να συμπληρώσει την πολιτική της διευρυμένης τρομοκράτησης των πολιτών προκειμένου να εξελιχθεί η πτώχευση μας απρόσκοπτα αντί της πυροδότησης μιας παλλαϊκής εξεγερτικής δράσης. Να αποδεχτούμε τετελεσμένα, να σκύψουμε το κεφάλι, να δεχθούμε την υποθήκη της ζωής μας για τα επόμενα 20—30 χρόνια …και βλέπουμε.

Η καθημερινή αύξηση της ανεργίας
προετοιμάζει για το άπλωμα της σκλαβιάς σε όλη την κοινωνία με τη δημιουργία των ΕΟΖ που θα μετατρέψουν τα εργασιακά δικαιώματα σε κουρελόχαρτα και θα επιβάλλουν μια ζωή εργασιακά και κοινωνικά αβίωτη. Νέοι φόροι, νέα χαράτσια, απειλές για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων,  μικροκαταθέσεων, ακίνητης περιουσίας.

Προετοιμάζουν τον κοινωνικό καιάδα για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.  Επιδιώκουν να επιβάλλουν τη νέα κατοχή με κάθε τρόπο. Γιατί  αυξάνουν καθημερινά  την τρομοκρατία και τις απειλές ; Γιατί επιδιώκουν την κυριαρχία κλίματος ανασφάλειας; Το κάνουν επειδή τίποτα δεν τελείωσε ακόμη, δεν τους περισσεύει η σιγουριά της επιτυχίας. Φοβούνται την λαϊκή αντίδραση, τρέμουν την εξέγερση που θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Ξέρουν πώς δεν μας έχουν βάλλει ακόμα στο χέρι!

Σε λίγες μέρες μια συμβολική ημερομηνία, η  25η Μάρτη, δημιουργεί εφιάλτες στους σχεδιασμούς τους. Τρέμουν την κάθοδο των εκατομμυρίων πολιτών στους δρόμους και τις πλατείες που θα σημάνει την ανατροπή τους.

Ούτε χρέη, ούτε πάτρωνες, ούτε προστάτες
! Να τους πετάξουμε στη θάλασσα και να χτίσουμε από τα κάτω μια νέα κοινωνία αλληλεγγύης, συνεταιριστικής αντίληψης, αυτάρκειας, αντικαταναλωτική, με σεβασμό στο περιβάλλον, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, τον έλεγχο των εργαζόμενων  στα μέσα παραγωγής και την αυτοδιεύθυνση, αντί της υποταγής στους σχεδιασμούς μιας  απάνθρωπης  κοινωνίας υποταγμένης στις αγορές και το κέρδος.  Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία! 


Πηγή: "Επιτροπές Αγώνα Δεν Πληρώνω"

Αποκαλύπτονται μόνοι τους οι γελοίοι πολιτικοί απατεώνες (Βίντεο)

Θα αρκούσε να δει κανένας το βίντεο που φτιάξαμε για να καταλάβει πόσο αδίστακτοι πολιτικοί απατεώνες –εγκληματίες ουσιαστικά σε βάρος του λαού είναι- αυτοί που σήμερα και πάλι με αφορμή το PSI παριστάνουν τους σωτήρες μας από την δραματική κατάσταση που οι ίδιοι μας έχουν οδηγήσει.

Και επειδή δεν μένουν μόνο τα γραπτά, αλλά και οι δηλώσεις που έχουν κάνει στα τηλεοπτικά κανάλια, μόνοι τους ομολογούν ότι οδηγούν στον σφαγιασμό τα λαϊκά στρώματα με το περίφημο «κούρεμα». Ειδικά ο ανεκδιήγητος Θ. Πάγκαλος, περιγράφει πολύ χαρακτηριστικά με τα όσα λέει, στο βίντεο που παραθέτουμε, τι μας περιμένει από δω και πέρα.

Φυσικά υπάρχουν και οι κερδισμένοι απ’ αυτοί την ιστορία με πρώτους και καλύτερους τους τραπεζίτες. 30 ολόκληρα δισ. ζεστό χρήμα θα βάλουν στα θησαυροφυλάκια τους οι τραπεζικοί όμιλοι για να έχουμε μια «ζωντανή αναπτυσσόμενη οικονομία» όπως είπε ο Ευα. Βενιζέλος για να συμπληρώσει ο ίδιος, χωρίς να κοκκινίσει ότι έτσι εξασφαλίζονται οι λαϊκές καταθέσεις!!!!!
Εδώ πια δεν μιλάμε για θράσος …. Κάτι άλλο είναι αλλά δηλώνουμε αδυναμία να βρούμε απ’ το ελληνικό λεξιλόγιο τον σωστό χαρακτηρισμό. Δημιουργούν πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, την γενιά εργαζομένων των 400 ευρώ, σφαγιάζουν συντάξεις και εξαπολύουν φοροληστεία με τα χαράτσια και από πάνω ενδιαφέρονται να προφυλάξουν … τις λαϊκές καταθέσεις στις τράπεζες!!!

Εδώ δεν χρειάζονται πια λόγια. Δράση χρειάζεται με μορφές πάλης που πραγματικά θα τους κάνει να αντιληφθούν την τεράστια δύναμη που έχει ο λαός.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/03/blog-post_9423.html

Αποκλειστικό μεγάλη επιτυχία του λιμενικού σώματος διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου


Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων της ιχθυόσκαλας Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, οκτώ (08) κιλά ιχθείς του είδους μουρμούρα, υπολειπομένων των προβλεπόμενων διαστάσεων (12–16 εκ. αντί των 20 εκ.).
ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΙΑΣΑΝ 8 ΚΙΛΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΑΝ 3 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ

πάλι τα λαμόγια οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα τους πιάνει η κρίση γιατί άραγε? 1-11-2012 και για κάθε επόμενο μήνα, θα του καταβάλλονται 2.173 € (2.400 - 227, το οποίο αποτελεί το ένα τρίτο της υπερβάλλουσας μείωσης). γ) από την 1-11-2013 και για κάθε επόμενο μήνα, θα λαμβάνει 1.946 € (2.173 - 227


Σε τρία χρόνια η μείωση μισθών των δημ. υπαλλήλων
Σε διάστημα τριών χρόνων και όχι δύο, όπως αρχικά είχε προβληθεί, θα γίνει η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που προκύπτει από το ενιαίο μισθολόγιο όταν αυτή υπερβαίνει το 25% των προηγούμενων αποδοχών του.
Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη με την οποία παρέχεται περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των περικοπών των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που υπερβαίνουν το 25%.
Έτσι για έναν υπάλληλο που με το νέο μισθολόγιο έχει μείωση αποδοχών 40% θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
- Από 1-11-2011, μειώθηκαν κατά 25% οι συνολικές αποδοχές του συγκριτικά με αυτές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011. - Η υπερβάλλουσα μείωση (15%), περικόπτεται κατά το ένα τρίτο (5%) από την 1-11-2012, επιπλέον κατά 5% από 1-11-2013 και ολόκληρη (επιπλέον 5%) από 1-11-2014, οπότε από την ημερομηνία αυτή και μετά θα έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή του μισθού στο νέο μισθολόγιο.
Ενδεικτικό είναι το ακόλουθο παράδειγμα:
Υπάλληλος ελάμβανε πριν από την έναρξη του νέου μισθολογίου συνολικές αποδοχές 3.200 €. Έστω ότι οι νέες αποδοχές του διαμορφώνονται πλέον στο ποσό των 1.719 € (Μ.Κ. 4 του Γ βαθμού ΠΕ κατηγορίας). Επειδή η μείωσή του υπερβαίνει το ποσοστό του 25% των αρχικών συνολικών αποδοχών του, με την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου (1-11-2011) η περικοπή πραγματοποιείται ως εξής:
α) από την 1-11-2011 και για κάθε επόμενο μήνα θα του καταβάλλονται οι συνολικές αποδοχές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011 μειωμένες κατά 25%, δηλαδή 3.200 - 25% = 2.400 €. β) από την 1-11-2012 και για κάθε επόμενο μήνα, θα του καταβάλλονται 2.173 € (2.400 - 227, το οποίο αποτελεί το ένα τρίτο της υπερβάλλουσας μείωσης). γ) από την 1-11-2013 και για κάθε επόμενο μήνα, θα λαμβάνει 1.946 € (2.173 - 227). δ) από την 1-11-2014 θα λαμβάνει μισθό 1.719 € .
Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι χρόνος που πλεονάζει, μετά την αρχική κατάταξη του υπαλλήλου, θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της διετίας ή τριετίας (ανάλογα με το βαθμό) για τη χορήγηση του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου του ίδιου βαθμού.
Zougla.gr

Νέο θρίλερ "ολικής πτώχευσης" στην ISDA


Συνεδριάζει πάλι εκτάκτως το απόγευμα η ISDA, η διεθνής επιτροπή των ιδιωτών ομολογιούχων για να αποφανθεί εάν έχει συντελεστεί πιστωτικό γεγονός, δηλαδή η διαδικασία συνιστά «ολική χρεοκοπία» για την Ελλάδα με δεδομένο ότι ενεργοποιούνται οι ρήτρες συλλογικής δράσης (αναγκαστικό κούρεμα) για το 14% των ομολογιούχων.
Aν συμβεί αυτό, ενεργοποιούνται τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου). Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσό από ομόλογο του ... ΟΣΕ, το οποίο αρνήθηκε το "κούρεμα" και μπορεί να μας πτωχεύσει και τυπικά. Θα ξέρουμε σε λίγες ώρες...

Πριν λίγο ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης «To Eurogroup ενημερώθηκε πως η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο»,. Το Eurogroup διαπίστωσε την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα.
Στο προσχέδιο της ανακοίνωσης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «καλωσορίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προετοιμασία για το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής».
Η ελληνική πλευρά, όπως επιβεβαίωσε και το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εισηγήθηκε την ενεργοποίηση των ρητρών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποκλειστικό : Μέσα στη βδομάδα 2 νέες κοινοβουλευτικές ομάδες

Αλλάζει ο χάρτης των πολιτικών δυνάμεων , στο Ελληνικό Κοινοβούλιο , την ερχόμενη εβδομάδα. σύμφωνα με αποκλειστικές  μας πληροφορίες . Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις προσχωρήσεων κ συνεργασιών  που θα οδηγήσουν στο σχηματισμό 2  νέων κοινοβουλευτικών ομάδων .
Γίνεται προσπάθεια να σχηματιστεί και μία τρίτη Κ.Ο. , αλλά μέχρι στιγμής τα κουκιά δεν φαίνεται να βγαίνουν. Οι 2 πάντως έχουν κλειδώσει και δεν είναι αυτές που έρχονται αβίαστα στο μυαλό των περισσοτέρων .
Να πούμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, αρκούν 10 βουλευτές για να συγκροτήσουν Κ.Ο. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες έχουν δικά τους γραφεία καθώς και  διοικητικές γραμματείες, οι οποίες στελεχώνονται από μετακλητούς υπαλλήλους.
http://logia-starata.blogspot.com/2012/03/2.html 

« Εκδήλωση για γεωτρήσεις πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα»   
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα ενημερωτική εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Λάρισας σχετικά με τις άδειες γεωτρήσεων.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιεί η Αντιπεριφέρεια σε όλους τους δήμους της περιοχής, ενώ είχαν προηγηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Φάρσαλα και δήμο Κιλελέρ κι έπεται η Αγιά.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού και  της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, οι αγρότες ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη του Τμήματος Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Χωρικού Σχεδιασμού, αλλά και της Διεύθυνσης   Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Π.Ε. Λάρισας, για τις διαδικασίες έκδοσης άδειας χρήσης  νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης, σύμφωνα με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις άδειες γεωτρήσεων.
Η Αντιπεριφέρεια Λάρισας προχωρά έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη ενημέρωσης πάνω στο σημαντικό ζήτημα των αδειών γεωτρήσεων, δεδομένου ότι στην περιοχή μας  υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος  αριθμός αγροτών.
Προς αυτή την κατεύθυνση  δίνεται βαρύτητα στην άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις διαδικασίες, τους όρους  και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση των αγροτών, δεδομένου ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν τομείς στους οποίους στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η τοπική οικονομία»
Η κ. Καραλαριώτου στην εισήγησή της ανέφερε πως η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη μετά την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των αγροτών στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται  με κριτήριο την πληρέστερη ενημέρωση τους σε ένα θέμα κρίσιμο για την πρωτογενή παραγωγή», ενώ ανέφερε επίσης  ότι στις 16 Ιουνίου λήγει η  προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών – κατόπιν και της παράτασης που δόθηκε τονίζοντας  χαρακτηριστικά: «Οι υπηρεσιακοί μας παράγοντες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων με την πλήρη ενημέρωσή τους».
Ο προϊστάμενος του Τμήματος Υδροοικονομίας της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Μπαλαμώτης, αφού ανέλυσε τη νέα ΚΥΑ, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανανέωση των αδειών χρήσης νερού και τόνισε ότι αυτά υποβάλλονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Ακολούθησε συζήτηση και οι αγρότες  πήραν απαντήσεις στις όποιες απορίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μαρία Μαμάρα και Αθαν. Παιδής, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Ν. Καψάλης, Ι. Ράπτης, Τ. Γκαμπέτας και Γ. Παπαδόπουλος,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Β. Ντόκος, Δ. Κατσιαφλιάκας, Ν. Μπίζιος και Αθαν. Κλεισιάρης,  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Π. Καλφούντζος, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος αγροτών.

Μας έχουν γραμμένους όλους στα νησιά των Σποράδων ,προσοχή μην ξεχάσετε να ανταποδώσουμε στην ερχόμενες εκλογές !!!


«Δεμένο» στο λιμάνι του Πειραιά παραμένει και σήμερα το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Σκιάθος Εξπρές», που τελικά δεν ολοκλήρωσε την ετήσια συντήρηση, με αποτέλεσμα να αναζητείται λύση, μέχρι να επανέλθει το πλοίο στη γραμμή.
Το «Εξπρές Σκιάθος», βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, για να κάνει την ετήσια συντήρησή του. Σε αντικατάστασή του στη γραμμή Βόλος - Β. Σποράδες, δρομολογήθηκε το «Εξπρές Σαντορίνη» που όμως κι αυτό έπαθε βλάβη, στη μηχανή, με αποτέλεσμα, επίσης για πάει στον Πειραιά, προκειμένου να επισκευαστεί, με αποτέλεσμα από την περασμένη Κυριακή οι Σποράδες να μείνουν χωρίς πλοίο.
Προκειμένου να καλυφθεί το κενό τροφοδοσίας των νησιών, με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, εκτέλεσε ένα δρομολόγιο το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Αχιλλέας» της Ναυτικής Εταιρίας Σκύρου, που χθες το πρωί μετέφερε 20 φορτηγά αυτοκίνητα με προμήθειες.
Επειδή όμως, είναι άγνωστος ο χρόνος επιστροφής του «Σκιάθος Εξπρές», τόσο παράγοντες των νησιών, όσο και το Λιμεναρχείο, καταβάλλουν προσπάθειες μήπως βρεθεί πλοίο αντικαταστάτης ή μπορέσει να κάνει ένα ακόμη δρομολόγιο το «Αχιλλέας», έστω και βραδινό, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τροφοδοσίας που αντιμετωπίζουν Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος.

Καλυβάτσης για Νταλάρα: "Κάποιοι τόσα χρόνια έτρωγαν χαβιάρι. Ας φάνε και κανένα γιαουρτάκι"

Μπορεί πολλοί καλλιτέχνες να καταδίκασαν τις αποδοκιμασίες και το "γιαούρτωμα" του Γιώργου Νταλάρα σε συναυλία του, όχι όμως και ο Σωτήρης Καλυβάτσης, που δεν μασάει τα λόγια του. Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Σωτήρης Καλυβάτσης την "επίθεση" με γιαούρτια που δέχτηκε πρόσφατα ο Γιώργος Νταλάρας σε συναυλία του στο Ίλιον. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής "Made in Star" σχετικά με το περιστατικό, ο δημοφιλής Σωτήρης είπε:.....
"Υπάρχουν άνθρωποι που τόσα χρόνια ήταν συνηθισμένοι να τρώνε χαβιάρι. Δεν πειράζει ας φάνε και κανένα γιαουρτάκι, καλό κάνει".

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

αφίσα που κολλιέται στα καταστήματα των ΕΛΤΑ, στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας

Image scaled down
αφίσα που κολλιέται στα καταστήματα των ΕΛΤΑ, στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας

πολλές μαλακίες τώρα στην ΝΕΤ για την Σκόπελο

ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΡΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Βρώμικα σενάρια ανωμαλίας εξυφαίνονται στα χαλκεία του κατοχικού παρακράτους, που μετά από ΜΜ”Ε” και τράπεζες οφείλει να ελέγξει και τις φωνές των αντιφρονούντων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, κάποιοι καλλιεργούν κλίμα ανωμαλίας με αναβίωση της “κόκκινης προβιάς” δήθεν αριστερού παρακράτους ώστε να “δικαιολογήσουν” και την αναβιωση τρικυκλων και δήθεν ακροδεξιών τρομοκρατικών οργανώσεων, που θα εξυπηρετούν βέβαια τους υπηρέτες του Γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Φανταστείτε κάποιες υπηρεσίες που “αρρωσταίνουν” π.χ. από την στάση του Τσίπρα, να σκαρφιστούν μία “ακροδεξιά οργάνωση” και να χτυπήσουν… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

http://olympia.gr/

Φραστικό επεισόδιο του Ευάγγελου Βενιζέλου με γυναίκα δημοσιογράφο

Νέο επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της δημοσιογράφου από το πρακτορείο ειδήσεων Ην - Ων σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ολοκλήρωση του PSI.

Μόλις η κυρία
Δήμητρα Γκαλονάκη έθεσε την ερώτηση της, ο υπουργός Οικονομικών- που μάλλον την θυμόταν από την κόντρα τους πάλι σε συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο- απάντησε με κοφτό ύφος: «Επαναλαμβάνεστε. Η ερώτηση έχει ήδη απαντηθεί» και προχώρησε στον επόμενο δημοσιογράφο.

Η Δήμητρα Γκαλονάκη, απευθυνόμενη στον κ. Βενιζέλο σε υψηλού τόνους του είπε: «Με φοβάσαι! Εγώ θα σε ρωτήσω».

Αμέσως έθεσε το ερώτημα της στο οποίο βέβαια ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε προκλητικά να απαντήσει, με την ίδια να εξοργίζεται και να του απαντά πως «μου έχεις ξανακάνει το ίδιο!».

Η αμηχανία ήταν εμφανής στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών που αρκέστηκε να χαμογελάσει και να δώσει το λόγο στον επόμενο δημοσιογράφο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Φάρμακα Γενόσημα – Πρωτότυπα ή Πρόληψη ασθενειών με υγιεινό τρόπο ζωής;

Το νομοσχέδιο που αφορά στα γενόσημα φάρμακα, στο σύνολο του κινείται στη λογική της ΤΡΟΙΚΑΣ για μείωση πάση θυσία των δαπανών για την υγεία και την ασφάλιση, καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα, εξανεμίζει μισθούς και συντάξεις και διαλύει ουσιαστικά το κράτος πρόνοιας. Εισάγεται με τέτοιο τρόπο ώστε φαίνεται να προωθεί την υπερκατανάλωση φαρμάκων που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ασχολείται μόνο με το μοίρασμα της φαρμακευτικής δαπάνης, χωρίς να προωθεί πολιτικές που θα αυξήσουν την πρόληψη των ασθενειών και την προστασία της υγείας των πολιτών μέσω της προώθησης ενός διαφορετικού τρόπου ζωής.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, ως το μοναδικό κόμμα που έθεσε έγκαιρα το κρίσιμο ζήτημα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης το 2009 και το 2010 με επερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, πιστεύουν ότι η προώθηση των γενόσημων φαρμάκων αποτελεί απαραίτητο βήμα για την αποτελεσματική αξιοποίηση των δημόσιων πόρων στον τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης και όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έχουν από καιρό προχωρήσει στην κατεύθυνση αυτή. Δε θα έπρεπε να χρειαζόμασταν κανένα μνημόνιο για να ακολουθήσουμε κι εμείς τα βήματά τους και αυτό μάλλον φανερώνει πολλά για το πολιτικό μας σύστημα. Χρειαζόμαστε βέβαια εξίσου αυστηρούς ελέγχους με τις ευρωπαϊκές χώρες για την προστασία της υγείας των πολιτών. Θεωρούμε πως όλα τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από την αλλαγή αυτή θα πρέπει να επανεπενδυθούν στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.
Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 29/2 και συγκεκριμένα στα άρθρα 21, 22 και 23 που αφορούν την τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχουν και ρυθμίσεις στην σωστή κατεύθυνση. Επικροτούμε την έστω και σταδιακή εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας. Επίσης είναι θετικό το μέτρο της αύξησης του ποσοστού συνταγογράφησης των γενόσημων στο 50% από το 18% που ήταν μέχρι σήμερα. Στην σωστή κατεύθυνση είναι και η μείωση κατά 50% της τιμής των πρωτότυπων φαρμάκων μόλις λήξει η πατέντα τους.
Οι προτάσεις μας είναι :
1.    Άμεση και καθολική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου
2.    Πλήρης απελευθέρωση προς τα κάτω της τιμής των γενόσημων φαρμάκων
3.    Ο ΕΟΠΥΥ να προχωρεί κάθε χρόνο σε μειοδοτικό διαγωνισμό και να εγκρίνει τις τρεις φθηνότερες προσφορές εφόσον έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ και τον Ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκου
4.    Τα φάρμακα να χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού
5.    Αναβάθμιση και ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή του ΕΟΦ
6.    Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της υπερκατανάλωσης φαρμάκων και ιδιαίτερα των αντιβιοτικών
7.    Να αρχίσει διαβούλευση στην κοινωνία με το ερώτημα γιατί και για ποιον «θεραπεύεται» ο «ασθενής»
8.    Ανακύκλωση όλων των ληγμένων φαρμάκων
9.    Ενίσχυση της ντόπιας φαρμακοβιομηχανίας στον τομέα της έρευνας και της εξαγωγικής δραστηριότητας στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού.
10. Προβολή του υγιεινού τρόπου ζωής με την χρήση όσο το δυνατό λιγότερων φαρμάκων και χημικών ουσιών.

Η όποια εξοικονόμηση χρημάτων από την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης πρέπει να διοχετεύεται στην αναβάθμιση του ΕΣΥ την αξιοπρεπή αμοιβή των εργαζομένων σε αυτό και την βιωσιμότητα του καταρρέοντος ασφαλιστικού συστήματος. Κάθε νόμος που ψηφίζει η κυβέρνηση δεν έχει γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων παρά μόνο την ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών και των πολυεθνικών.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι ακόμη μεγαλύτερη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών και γενικότερα των ιατρικών δαπανών θα έλθει όταν προβάλλονται τα πρότυπα του υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από την άσκηση και την υγιεινή διατροφή. Το περπάτημα, το ποδήλατο, ο μεσογειακός τρόπος διατροφής, τα βιολογικά προϊόντα κ.α. μπορούν να προσφέρουν υγεία, μείωση των ιατρικών δαπανών και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Τέλος, δεν ενδιαφέρει τόσο αν τα φάρμακα που θα πάρει ο πολίτης θα είναι τα πρωτότυπα ή γενόσημα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνει χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων φαρμακευτικών και χημικών σκευασμάτων.

Για την ΠΟ Θεσσαλίας
Ο Συντονιστής
Χρήστος Παπαγεωργίου
 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Βελή 4, Λάρισα, 41222, 2410535589, ecothessalia@gmail.com

«Αντί να μας αποζημιώσουν οι Γερμανοί, τους αποζημιώναμε εμείς!»Δηλώσεις του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου για το θέμα αυτό:

«Αντί να μας αποζημιώσουν για θηριωδίες τους οι ναζί, επέβαλλαν στη δοσιλογική κυβέρνηση του 1941, να νομοθετήσει ώστε να αποζημιωθούν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι για το εθνικό χρέος των Ελλήνων να αμυνθούν απέναντί τους!
Από την 28η Οκτωβρίου του 1940 δηλαδή και μετά, αποζημιώναμε κάθε Γερμανό, Ιταλό, Βούλγαρο ή τα κράτη τους για οποιαδήποτε ζημιά.»

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου