Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Συνεχείς σεισμοί 3,5 Ρίχτερ πριν από λίγο

Πέντε συνολικά οι δονήσεις

Συνεχείς σεισμοί στο Αγρίνιο- 3,5 Ρίχτερ πριν από λίγο  Πέντε συνολικά οι δονήσεις

Πέντε συνολικά  σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν από τις 17:05 και μετά με επίκεντρο πολύ κοντά στο Αγρίνιο. Η πιο ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά (20:54) και είχε μέγεθος 3.5 R
Συγκεκριμένα νωρίτερα στις 8:25 σημειώθηκε σεισμός 3,3 R με επίκεντρο 12 χλμ δυτικά του Αγρινίου . Το ίδιο επίκεντρο έδωσε και νέο σεισμό στις 8 :40 με μέγεθος 3,1 R

H ακολουθία των σεισμών ξεκίνησε στις 17:05 με σεισμό μεγέθους 2,7 R και επίκεντρο 18 χλμ δυτικά του Αγρινίου, για να ακολουθήσει και νέος σεισμός στις 18:26 με μέγεθος 3,1 R και επίκεντρο 14 χλμ βορειοδυτικά του Αγρινίου.
Oπως φαινεται και στον χάρτη όλα τα επίκεντρα βρίσκονται δίπλα στη λίμνη του Οζερού

Διεγράφη ο Γ. Μανώλης από τη ΝΔ

Τη διαγραφή του Γιάννη Μανώλη και άλλων δύο στελεχών από τη ΝΔ αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Διεγράφη ο Γ. Μανώλης από τη ΝΔ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, «η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα του Κόμματος των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, κυρίων Γιάννη Μανώλη, Γιώργου Αναγνωστάκου και Πέτρου Τζώρτζη, καθώς με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά τους, έθεσαν εαυτόν εκτός Κόμματος».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανώλης έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη ΝΔ καθώς και την προσχώρησή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου.

‘’Μικρότητες’’ και ‘’μεγαλεία’’ στην πολιτική της αριστεράς

 Παναγιώτης Μαυροειδής
 
Ζούμε σε μια ιστορική εποχή με δυο όψεις. Από τη μια, είναι περίοδος τεράστιων κίνδυνων για τον κόσμο της εργασίας. Είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση κοινωνικής καταβύθισης με πρωτεργάτη τον κόσμο του κεφαλαίου. Και θύμα το λαό και τη νεολαία, το παρόν αλλά και το μέλλον.
Από την άλλη,  είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση για το εργατικό κίνημα, τους κομμουνιστές, την αριστερά.
Καλούμαστε να δράσουμε μαχητικά όσο ποτέ. Αλλά πρέπει και να στοχαστούμε βαθιά, να δούμε καθαρά. Οι αντίπαλοι μας βλέπουν 10 και 50 χρόνια μπροστά.
Πρέπει και εμείς να τελειώνουμε με το σεχταρισμό του εφήμερου, του συγκυριακού. Με τη θεοποίηση του ελάχιστου, του άμεσου, του εύπεπτου.
 
Τα ‘’μικρά’’ και τα ‘’μεγάλα’’
 
Ακούγεται συνέχεια. Πονηρά, από βολεμένες στα θέσφατά τους ηγεσίες. Καλόπιστα, από αγωνιστές: ‘’Ας ενωθούμε στα ‘’μικρά’’. Γιατί μια ζωή μπαίνουν ‘’μεγάλα’’ για να μας χωρίζουν; Πράγματα που δεν είναι της ώρας;’’. Τέτοια ‘’μεγάλα’’ προσφάτως είναι ‘’η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ’’ και βέβαια ο αντικαπιταλιστικός προσανατολισμός του κινήματος. ‘’Μικρά’’ και ενωτικά είναι το ‘’όχι στο μνημόνιο’’ και το ‘’ναι στα δημόσια αγαθά’’.
 
Απίστευτη αντιστροφή! Αυτοκτονική ακύρωση του ρηξικέλευθου επαναστατικού χαρακτήρα του αριστερού κινήματος, πολιτικά, ιδεολογικά, κινηματικά.
 
Η  αριστερά είναι γέννημα του απελευθερωτικού επαναστατικού αιτήματος του εργατικού κινήματος. Αποτελεί  έκφραση του ερωτήματος  ‘’υπάρχει άλλος δρόμος;’’, αλλά και μέρος της απάντησης σε αυτό. Με βάση αυτό την  κρίνει ο εργαζόμενος.
 
Η αριστερά δεν είναι μόνο  για τα ‘’μικρά’’. Οι επαναστάτες δεν φοβούνται, δεν λοιδορούν, δεν απαξιούν  και δεν απεύχονται τα ‘’μεγάλα’’. Δεν γίνεται να θέλουν να λέγονται επαναστάτες, αλλά να φοβούνται όχι απλά την επανάσταση, αλλά και τα ριζοσπαστικά αιτήματα και την λαϊκή εξέγερση. Θα ήταν προτιμότερο σε αυτήν την περίπτωση να προτιμήσουν το δρόμο της Δαμανάκη ή του Κουβέλη.
 
Οι κομμουνιστές δεν περιφρονούν τα ‘’μικρά’’. Δεν αρνούνται να μπουσουλήσουν μαζί με το λαό, όταν χρειάζεται και όταν πρέπει. Δεν γίνεται  να θέλουν να είναι πρωτοπορία του λαού, αλλά να μην είναι μαζί με το λαό.
 
Αρνούμαστε αυτόν τον κουτοπόνηρο ή αφελή διαχωρισμό. Έχει επιζήμιες, καταστροφικές συνέπειες.
 
Η πολιτική χρησιμότητα της αριστεράς κρίνεται στην ικανότητά της να  ενώσει  ξανά και με σύγχρονο τρόπο τα νήματα. Το νήμα της επιβίωσης, με αυτό της αξιοβίωτης ζωής. Της αντίστασης στο μεσαίωνα, με την ελευθερία. Της μετατροπής του εργαζόμενου σε δούλο του κεφαλαίου, με την χειραφέτηση της εργασίας. Της  ανατροπής της καπιταλιστικής επίθεσης,  με μια άλλη κοινωνική πορεία, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων. Της άρνησης και ανατροπής του υπερ-αντιδραστικού καπιταλισμού της εποχής μας, με μια σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική θεμελιωμένη στην εργατική δημοκρατία και εξουσία.
 
Τι θέλει λοιπόν ‘’ο κόσμος’’;
 
Σε πρόσφατο σφυγμομέτρηση της VPRC το 35% των πολιτών δήλωνε αντίθεση στο ευρώ και το 51% (!) αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποσοστά πολύ μεγαλύτερα και από τα αυθαιρέτως αθροιζόμενα δημοσκοπικά ποσοστά των κομμάτων της αριστεράς.
Και όμως, τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, από αντίθετες αφετηρίες, δηλώνουν πως ‘’η έξοδος από το ευρώ είναι ψευτοδίλημμα’’.
Για τους πρώτους, προηγείται η με μαγικό τρόπο έλευση της ‘’λαϊκής εξουσίας’’. Λες και η κατάχτηση της, ο δρόμος προς αυτήν, το αποφασιστικό βήμα, δεν θα είναι συνάρτηση μιας πολιτικής δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος γύρω από κομβικά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, που θα κρίνουν την διαιώνιση ή την ανατροπή της αστικής εξουσίας.
 
Για τους δεύτερους, έχει προτεραιότητα  η σωτηρία της ευρωπαϊκής προοπτικής. Υπερβάλουμε; Δυστυχώς καθόλου.  Στην  γνωστή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ των 10 σημείων, όχι μόνο δεν μπαίνει στόχος για έξοδος από την ευρωζώνη, αλλά εκτιμάται (και καταγγέλλεται), ότι ‘οι θυσίες που ζητούν με αφορμή το χρέος δεν αφορούν ούτε τη σωτηρία της χώρας ούτε τη διάσωση του ευρώ ούτε τη βιωσιμότητα του χρέους.’’ Φυσικά και εδώ η διαφυγή από την αναγκαία θέση είναι από την αριστερή πόρτα: ‘ Οι θυσίες απαιτούνται για να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και η εξουσία πάνω στην εργασία.’’.
 
Και τι θα κάνουμε  με το χρέος;
‘’Στη θέση της αδιέξοδης και καταστροφικής διαδικασίας του PSI, αντιπροτείναμε αναστολή πληρωμών προς τους πιστωτές για εύλογο χρονικό διάστημα. Αν αυτό το διάστημα ήταν, π.χ., τρία χρόνια, θα υπήρχε εξοικονόμηση άνω των 50 δις. μόνο από τόκους (…)’’, μας υπενθυμίζει ή ίδια απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αυτό δεν υπονομεύει την θέση για διαγραφή του χρέους;
Δεν  είναι καθόλου λογικό να πιστεύει κανείς ότι το ‘’όχι στο μνημόνιο’’, μπορεί να συνοδεύεται από την παροχή των δανείων της τρόικας. Αφελείς στο άλλο στρατόπεδο δεν υπάρχουν. Εκεί περισσεύουν οι κυνικοί.
Ο αντιμνημονιακός αγώνας, υποχρεωτικά σημαίνει ‘’άρνηση πληρωμών, μονομερής  διαγραφή του χρέους’’. Είναι και αναγκαίο και αναγκαστικό. Και δίκαιο και λαϊκά νόμιμο.
Δεν είναι σοβαρό να πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώνει το χρέος της στις κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της ευρωζώνης, στην ίδια την ΕΚΤ και η ΕΕ την ίδια στιγμή,  θα την δέχεται στις γραμμές της. Αυτό δεν λέγεται ‘’διαπραγμάτευση’’, αλλά διαζύγιο με την κοινή λογική. Και είναι επικίνδυνο σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.
 
Πώς να αποφύγεις να πάρεις θέση…
 
Εδώ γίνεται μια δεύτερη μεγάλη λογική αντιστροφή.
‘’Δεν χρειάζεται να ξετυλίξουμε αυτό  το κουβάρι των συλλογισμών’’, αντιτείνεται καλόπιστα, ακόμη και από οπαδούς του  αγώνα και του αντι-ΕΕ προσανατολισμού. ‘’Θα ξετυλιχθεί από μόνο του’’, συμπληρώνουν.
Ο προβληματισμός αυτός θα μπορούσε να είναι χρήσιμος ως προφύλαξη, απέναντι σε μια σεχταριστική αγνόηση των βημάτων στη συνείδηση του κόσμου που πρέπει να γίνουν.  Γόνιμος ως κριτική απέναντι σε μια αριστερή φλυαρία που αναφέρεται παραθετικά στα πάντα και κάθε στιγμή, χωρίς ιεράρχηση στόχων και πολιτική τακτική, περιμένοντας να δικαιωθεί σαν το σταματημένο ρολόι.
Ωστόσο, σε στιγμές σαν αυτές, οι ζωντανές πρωτοπόρες δυνάμεις, πρέπει να έχουν την θέληση και την μαεστρία να συνθέσουν τα κομμάτια του πάζλ. Η μισή αλήθεια είναι ένα ψέμα… Μην το ξεχνάμε.
 
Περιμένουμε άραγε ο κόσμος που αγωνιά, να εμπιστευτεί μια αριστερά που θέλει να αποφύγει τα ερωτήματα ή να κόψει τις αλήθειες στα τέσσερα και να τις δώσει με δόσεις;
 
Τα μισά λόγια στα  κορυφαία ζητήματα της σύγκρουσης με την ευρωζώνη και την ΕΕ, καθώς και της διαγραφής του χρέους, είναι ακριβώς αυτά που ψαλιδίζουν την ενωτική λαϊκή δυναμική, που αποθαρρύνουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων. Εδώ θα κριθούν όλα τα ρεύματα, κόμματα και σχηματισμοί. Σε όλα τα πεδία. Και στο μαζικό κίνημα που παίρνει όλο και πιο πολιτικά χαρακτηριστικά, όσο και στην πολιτική αντιπαράθεση  συμπεριλαμβανομένων και των εκλογών.
 
Η πολιτική διαπάλη είναι αναγκαία μορφή αγώνα
 
Για να υπάρξουν λαϊκές νίκες στο παρόν, για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί προς τα αριστερά, για να αλλάξουν οι συνειδήσεις,  απαιτούνται καθαρές και τολμηρές κουβέντες. Ακόμη και στα ζητήματα που η αριστερά, δεν πείθει εύκολα.
 
Γιατί ξεχνάμε; Η αριστερά κατάπιε το παραμύθι της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1990, αποκοίμισε τον κόσμο. Την έπιασε δέος  με την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και την αγορά. Δεν θυμόμαστε τα απίστευτα για τον ‘’σοσιαλισμό της αγοράς’’;  Η δυσκολία του σήμερα, δεν σχετίζεται με τα μασημένα λόγια ή/και τις λαθεμένες θέσεις του χθες; Οι μισές σημερινές κουβέντες, θα ανεχτούμε να οικοδομήσουν την ήττα μας αύριο ή θα είμαστε πιο απαιτητικοί;
 
Ας μας διδάξει και πάλι η άρχουσα τάξη. Πως επιβάλλεται αλήθεια το κεφάλαιο; Μόνο με την οικονομική βία ή την κρατική καταστολή; Δεν είναι καθόλου έτσι. Η ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία είναι βασικό στοιχείο της αστικής εξουσίας. Τα συμφέροντα και προτάγματα της οικονομικής ολιγαρχίας ενσωματώνονται στη λαϊκή συνείδηση ως κοινές αλήθειες, ως αναπόδραστες λογικές, ως κοινωνικοί μονόδρομοι.
 
Αποτελεί αυτοκτονία για την αριστερά το να λοιδορεί από μόνη της την αναγκαία προσπάθεια εμβάθυνσης στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, ως άχρηστη δήθεν ‘’θεωρητικολογία’’.
 
Επανάσταση και αντεπανάσταση
 
Ας δούμε ένα ζήτημα πιο ‘’δύσκολο’’.
 
Θεμέλιο του άλλου δρόμου της αριστεράς πρέπει να είναι η δημόσια κοινωνική ιδιοκτησία. Αποτελεί την αναγκαία (αλλά όχι και ικανή) βάση, για την άρση της εκμετάλλευσης της εργασίας, για πλήρη απασχόληση. Για δημοκρατία στην εργασία. Για ανάπτυξη δημόσιων κοινωνικών πολιτικών. Για επανασχεδιασμό του ίδιου του χαρακτήρα της παραγωγής και της οικονομίας, με προσανατολισμό τις κοινωνικές ανάγκες και το σεβασμό του περιβάλλοντος.
 
Πρώτο βήμα για αυτό είναι οι εθνικοποιήσεις με εργατικό κοινωνικό έλεγχο. Όχι μόνο των τραπεζών ή των ξερών κλαδιών που παρατάνε οι επιχειρηματίες. Αλλά και των μεγάλων ζωντανών παραγωγικών μονάδων στους κρίσιμους κλάδους της οικονομίας.
 
Και όμως. Και αυτός ο στόχος δεν διατυπώνεται από τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Το ΚΚΕ κατά τη γνωστή λογική, τον θεωρεί ρεφορμιστικό, προτάσσοντας την γνωστή ρεφορμιστική λογική του για την εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζει το ζήτημα στην παραμονή ή στην επιστροφή των  ΔΕΚΟ στο δημόσιο και στην εθνικοποίηση των τραπεζών.
Δεν θα έπρεπε αλήθεια  η αριστερά να βάζει στόχους ενάντια στην αστική τάξη, την μεγάλη ατομική ιδιοκτησία και την ατομική ιδιοποίηση του πλούτου;
 
Ένα  εκ του αντιθέτου παράδειγμα, θα καταδείξει το μέγεθος  του θράσους της αστικής τάξης απέναντι σε ένα λαό που δεν καταφέρνει καλά καλά να ζήσει, αλλά και το βάθος της ατολμίας της αριστεράς.
 
Έως το τέλος του 2012 και εφόσον πάνε ‘’όλα καλά’’ με το PSI, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν πάρει από την αρχή της μνημονιακής ‘’σωτηρίας’’ μας, 170 περίπου δις! Σχεδόν  ένα ΑΕΠ. Η χρηματιστηριακή τους αξία  είναι το πολύ 2 δις και τα ίδια κεφάλαια τους 24 δις. Δηλαδή, το κράτος τις έχει αγοράσει δεκάδες φορές. Και όμως, ενώ προσφέρει το αίμα, ενώ αγοράζει το ρίσκο, δεν θίγει την ιδιοκτησία και αυτή μένει στους τραπεζίτες. Αυτό κάνει η αστική τάξη με  το πολιτικό της σύστημα και τα κόμματα της. Μπροστά στα μούτρα των ανέργων, των νέων με τα 300 ευρώ, των απολυμένων.
 
Και όμως, η αριστερά κόβει και εδώ τις αλήθειες στα τέσσερα. Δεν τολμά να πει ότι δικαιούται ο λαός να πάρει στα χέρια του και την προσωπική και την εταιρική περιουσία των μεγάλων επιχειρηματιών. Ακριβώς για να ζήσει η κοινωνική πλειοψηφία.
 
‘’Μα αυτό και αν είναι άκαιρος κομμουνιστικός στόχος!’’, θα πει κάποιος. ‘’Απαιτεί μεγάλη ταξική και πολιτική σύγκρουση και επανάσταση’’. Γιατί τώρα τι έχουμε; Δεν έχουμε μια επανάσταση με αρνητικό πρόσημο; Δεν έχουμε μια αντεπανάσταση τη στιγμή που καταργούνται από το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια νύχτα τα εργατικά δικαιώματα ενός αιώνα, που καταχτήθηκαν με αίμα και επαναστάσεις; Γιατί φοβάται τόσο αυτή η αριστερά, να δει την ευθύνη της απέναντι στην ανάγκη να αλλάξει το βέλος;
 
Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Να ανατραπεί η αστική αντεπανάσταση. Να ορθωθεί ξανά η επαναστατική χειραφετητική προοπτική του κόσμου της εργασίας. Η επιβίωση και η αξιοπρέπεια, είναι κίνητρο και δρόμος, αποτέλεσμα και προϋπόθεση  της εξέγερσης, της επανάστασης, της κοινωνικής πορείας έξω και σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό. Του άλλου δρόμου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης των λαών.
  

Παναγιώτης Μαυροειδής

Πράσινο φως... για τη δημοπράτηση οδικού έργου στη Σκόπελο!Βελτιώνεται η προσβασιμότητα των απορριμματοφόρων οχημάτων στο ΧΥΤΑ Σκοπέλου, με την ελαχιστοποίηση της διανυόμενης απόστασης και την παράκαμψη κατοικημένων περιοχών καθώς δόθηκε η έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο έργο «Ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλήμα- Τζιλαλή- Χ.Υ.Τ.Α.», προϋπολογισμού 2.060.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Είναι ένα έργο σημαντικής αξίας για τη Σκόπελο καθώς διευκολύνει την πρόσβαση προς το ΧΥΤΑ με ένα νέο και ασφαλές δίκτυο. Η κατασκευή του δρόμου εξασφαλίζει σημαντική μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς των απορριμμάτων καθώς παρακάμπτονται οι οικισμοί μέσα από τους οποίους περνούσαν έως σήμερα τα απορριμματοφόρα, αυξάνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες».

Απ? την πλευρά του ο δήμαρχος της Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής δήλωσε: «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ένα μεγάλο έργο για τη Σκόπελο μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του. Εκτός του ότι πλέον αποφεύγεται η διέλευση των οχημάτων μέσα από το κέντρο της Σκοπέλου, έχουμε και παράπλευρες θετικές επιπτώσεις καθώς με τον δρόμο αυτό αξιοποιείται τουριστικά το πανέμορφο δάσος της Σκοπέλου».

Το έργο αφορά στην κατασκευή των κάτωθι εργασιών:
α. Kατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων. τεχνικά έργα (τοιχεία).
β. Εργασίες οδοστρωσίας: κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης 0,10m.
γ. Ασφαλτικές εργασίες: ασφαλτική προεπαλειψη και κατασκευή στρώσης κυκλοφορίας 0,05m (a-265) με χρήση κοινής ασφάλτου, στηθαίο ασφαλείας, διαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης.

Με την ασφαλτόστρωση επιτυγχάνεται η χρησιμοποίηση του δρόμου από τα οχήματα και κυρίως τα φορτηγά και τα απορριμματοφόρα με αποτέλεσμα την ομαλότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία, την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη της Σκοπέλου και την μείωση στο ένα τρίτο της διαδρομής από τα τοπικά διαμερίσματα της Γλώσσας και Κλήματος ως τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Σκοπέλου, ο οποίος είναι ο Δικαιούχος και Φορέα υλοποίησης του έργου. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 21/12/2011

"Τέρας ηθικής" ο αρχιμανδρίτηςΡεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ακόμη και σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση εμφανίζεται να ασελγούσε ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι. Από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω ιερωμένος ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών αλλά και ενός ενήλικα ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του εφημέριου, Θεόκλητου Ρενέση και την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες.
Οι γονείς των θυμάτων προσήλθαν στην Ασφάλεια Μενιδίου όπου κατήγγειλαν ότι ο αρχιμανδρίτης επιδίδεται σε ασελγείς πράξεις επάνω στα παιδιά τους.
Οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι καθώς στην τοπική κοινωνία ο κατηγορούμενος ιερέας είχε τη φήμη ενός φιλήσυχου και θεοσεβούμενου προσώπου.
Θορυβημένοι οι άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν σε έρευνα για τις ημέρες και τα έργα του Αρχιμανδρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αρχική καταγγελία, την έκανε ένας 28χρονος άνδρας ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, κατέθεσαν για τις ασελγείς ενέργειες του Ρενέση.
«Αφού πειστήκαμε ότι κάτι συμβαίνει, στη συνέχεια προβήκαμε σε αστυνομική έρευνα κατ’ οίκον όπου βρέθηκαν DVD με πορνογραφικό υλικό που πρωταγωνιστούσαν ανήλικα παιδιά καθώς και διάφορες αισχρές φωτογραφίες»αναφέρει στη zougla.gr αστυνομική πηγή.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κληρικός ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανηλίκων, 11 και 15 ετών, καθώς και ενός 19χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα.
Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν
Ενήμερος για τις «επιθυμίες» του Αρχιμανδρίτη, προκύπτει ότι ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, κ. Αθηναγόρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Θ. Ρ., είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη και του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Αρχιμανδρίτης τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.
Ο 28χρονος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιμανδρίτη και συχνά ζητούσε τη συμβουλή του για διάφορα προσωπικά προβλήματα που τον απασχολούσαν.
Όταν μάλιστα θέλησε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού, ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης μεσολάβησε ώστε να μεταφερθεί στον επίσκοπο της Πάτμου και να τεθεί κάτω από την πνευματική του καθοδήγηση, μιας και η διαδικασία προβλέπει πως ένας νέος που επιθυμεί να γίνει ιερέας πρέπει πρώτα να τεθεί υπό την καθοδήγηση ενός Μητροπολίτη.
Ο επίσκοπος Πάτμου ωστόσο έστειλε πίσω τον νεαρό αναφέροντας στον Αρχιμανδρίτη ότι ο 28χρονος δεν θα μπορούσε να γίνει ιερέας διότι είναι αμόρφωτος. Εν συνεχεία, ο Αρχιμανδρίτης συμβούλεψε τον νεαρό να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο οποίος όμως έστειλε επίσης πίσω τον νεαρό με την ίδια αιτιολογία.
Οι σχέσεις μεταξύ του Αρχιμανδρίτη και του νεαρού επίδοξου ιερέα «πάγωσαν» όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη, κ. Αθηναγόρα και του κατήγγειλε ότι ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης τον παρενόχλησε σεξουαλικά.
Η κατάληξη ήταν ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας να τον μεταθέσει σε άλλη ενορία της Μητρόπολης με το εκκλησίασμα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μετάθεση του Ιερωμένου.

Θρύλος μαγεία... φουλ για Ρουμανία!

Ο Ολυμπιακός δεν... μασάει από χιόνια! Μετά την Μόσχα άλωσε ξανά με τον Φουστέρ και το Χάρκοβο (1-0 την Μέταλιστ) και φουλάρει για τους «8» και για... τελικό!

Η μπόχα της «αρβύλας»-Ωμός αντικομμουνισμός από της αδερφές του «Ράδιο Αρβύλα»


Το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» έγινε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια ο πιο ωμός αντικομμουνισμός από διάφορους «παρουσιαστές» - «διασκεδαστές» των ΜΜΕ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας υστερίας, τη Δευτέρα το βράδυ η «σατιρική» εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» όπου ξέφυγαν από κάθε όριο ακόμη και της πιο καυστικής σάτιρας. Το μόνιμο μοτίβο τους ότι «κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει το ΚΚΕ, το καταδικάζει» ή η γελοιότητα ότι το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως «έχει τα πνευματικά δικαιώματα των λαϊκών κινητοποιήσεων» ή ότι είναι αντίθετο να καταργηθούν οι μεσάζοντες. Μετά ακολούθησε και ένας λίβελος που ντύθηκε με βίντεο, όπου με πλάνα από συγκεντρώσεις του ΚΚΕ χάριν ...σάτιρας εμφανίζονται η «1η Πανελλήνια διαμαρτυρία για τη χαμηλή τιμή της πατάτας» ή πανό «Φτηνές πατάτες χωρίς να το πει το ΚΚΕ, όχι ευχαριστώ» ενώ ακολούθησαν και άλλα ...αστειάκια.
Οι του «Ράδιο Αρβύλα» δεν τόλμησαν να αναφερθούν στην άποψη του ΚΚΕ για το θέμα. Στα ζητήματα που βάζει στους εργαζόμενους και αγρότες και όλο το λαό, ότι τέτοιες κινήσεις όπως το «κίνημα της φτηνής πατάτας» έχουν περιορισμένο χαρακτήρα και δεν μπορούν να λύσουν συνολικά το διατροφικό πρόβλημα. Χλευασμός και λοιδορία του ΚΚΕ από τους «αρβύλες» στο όνομα της σάτιρας. Η «σάτιρα της αρβύλας» έβγαλε τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος. Γιατί το ΚΚΕ δεν σπέρνει αυταπάτες στο λαό για τα προβλήματά του και τη λύση τους. Τον καλεί να οργανώσει τον αγώνα για αξιοπρεπή μισθό, για ζωή με δικαιώματα και απαιτήσεις και όχι χαμοζωή της ευκαιριακής «ανακούφισης» και της «φιλανθρωπίας». Εχθροί του λαού δεν είναι μόνο οι μεσάζοντες αλλά και τα μονοπώλια και είναι μονόδρομος η σύγκρουση και ρήξη, για να μπορούν οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου να τον απολαμβάνουν χωρίς παράσιτα.

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας            Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία, την Τρίτη 13 Μάρτη 2012 και ώρα 12:30 το μεσημέρι, ενάντια στην απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος.

            Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και τις γυναίκες του πολεοδομικού συγκροτήματος, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να απαιτήσουν να ανακληθεί η απόφαση.
           
            Να παλέψουμε, ώστε να μην εφαρμοστούν τα μέτρα του μνημονίου 2, να μην πειραχτούν τα αποθεματικά των ταμείων, αντίθετα να κατοχυρωθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες στην ασφάλιση, τα φάρμακα, την υγεία και την πρόνοια του λαού.

            Καλούμε τα τοπικά ΜΜΕ να καλύψουν και να δημοσιοποιήσουν τόσο το παρόν δελτίο Τύπου, όσο και την ίδια την κινητοποίηση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Δ.Α.Σ –Ο.Τ.Α
 H ΔΑΣ-ΟΤΑ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ καταγγέλει την παράταξη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) για τη στάση της στη τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Μαγνησίας.

 Πιο συγκεκριμένα,όταν οι δυνάμεις της ΔΑΣ  έβαλαν ψήφισμα για να συμμετάσχουν στις εκλογές οι συμβασιούχοι, οι «αριστεροί» αγωνιστές της παράταξης των ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ είπαν ότι αυτό δεν είναι νόμιμο και ότι δεν μπορεί η γενική συνέλευση να αποφασίζει για τέτοια ζητήματα. Έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τη ΔΑΣ-ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ ότι τώρα θυμήθηκε τους συμβασιούχους και ότι υπακούει στους αστικούς νόμους ,επειδή επιμένει να εφαρμοστεί το καταστατικό του συλλόγου των εργαζομένων.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ,
Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια η παράταξη της ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ είναι οι μοναδικοί που παλεύουν για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στους ΟΤΑ όλοι οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι, αορίστου, μόνιμοι ,ανεξαρτήτου ειδικότητας. Η  εργατική τάξη είναι μια ,πρέπει να είναι ενωμένη και  να αγωνίζεται σε ταξική κατεύθυνση ενάντια στους εκμεταλλευτές της και το κράτος τους.

Η  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να ακολουθεί τη γραμμή της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχει σύρει ήδη στα δικαστήρια Πρωτοβάθμεια Σωματεία( Κορυδαλλός, Ηλιούπολη κτλ) ,επειδή δέχτηκαν τους συμβασιούχους στις διαδικασίες των Σωματείων. Είναι πραγματικά επικίνδυνοι. Αυτοί που μιλούν περι ενότητας, είναι οι πρώτοι που διαιρούν τους εργαζόμενους σε μόνιμους και συμβασιούχους. Στην ίδια ρότα και Ανεξάρτητοι- ΠΑΣΟΚ,η ΠΑΣΚΕ που για άλλη μια φορά δεν εβγάλαν κουβέντα για το θέμα, δείχνοντας ότι συμπορεύονται με την αντισυναδελφική και αντεργατική στάση της παράταξης ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ).

Όλοι μαζί είναι αυτοί που βάζουν πάνω απ’όλα τη «νομιμότητα» του αστικού κράτους που σήμερα απολύει εργαζόμενους στους  ΟΤΑ, φτάνει το μισθό μας στα 500 ευρώ, περνάει τις μορφές ελαστικής απασχόλησης στους δήμους και τα τόσα άλλα.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,
ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  στην αντιλαϊκή πολιτική του Μαύρου  Μετώπου (Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Τρόικα-ΕΕ-αστικών κομμάτων).Καμία εμπιστοσύνη στις παρατάξεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Στις εκλογές, ψήφισε τώρα τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ ,που υποστηρίζονται από το ΠΑΜΕ. Για ένα ταξικό σωματείο που θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι. 
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΜΕ

Τηλ επικοινωνιας: 24210-20085
site:  http://pamemagnisias.blogspot.com/

Για ΕΦΕΣΗ ΜΕΤΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΚΕΑποτελεί οπωσδήποτε σύνηθες φαινόμενο να λειτουργούν με άψογο τρόπο όλες οι υπηρεσίες και μηχανισμοί του αστικού κράτους απέναντι σε κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση. Δεν υπάρχει απεργία που να μη κρίνεται παράνομη και καταχρηστική, δεν έχουν τελειωμό οι απειλές ενάντια σε στελέχη του ταξικού κινήματος, οι διώξεις και οι συλλήψεις, η παρέμβαση του κράτους καταστολής όπως πρόσφατα σε Χαλυβουργία και ΚΟΝΤΙ.
Αλλά, με αφορμή αυτό που εξελίσσεται σήμερα στο  Εφετείο της Λάρισας, είναι από τις λίγες φορές, ίσως και η μοναδική, των τελευταίων δεκαετιών, που μέσω ενός επίσημου δημόσιου εγγράφου, που απευθύνεται στις δικαστικές αρχές και υπογράφεται από γνωστό δικηγόρο της πόλης του Βόλου, εξαπολύεται μια άνευ προηγουμένου αντικομμουνιστική επίθεση.
Η υπόθεση αφορά έφεση της ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Αφών Μυτιληναίου εναντίον της απόφασης – δικαίωσης, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, των τριών εργαζομένων που είχαν απολυθεί το Φλεβάρη του 2010. Το «ζουμί» της όλης υπόθεσης, δεν είναι τα δικονομικά επιχειρήματα που παρουσιάζονται, κι αυτά έχουν το ενδιαφέρον τους, ούτε η συνέχεια που δίνει η εργοδοσία στις αντεργατικές  μεθοδεύσεις και στην τρομοκράτηση των εργατών.
Η έφεση ξεκινάει και στηρίζεται ουσιαστικά στην ευθεία επίθεση, με απαράδεκτους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, με ψέματα και διαστρέβλωση της αλήθειας, εναντίον του μάρτυρα υπεράσπισης των απολυμένων εργατών Κώστα Στεργίου, γνωστού συνδικαλιστή στο χώρο του Μετάλλου, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου ΄΄Μ. Παπαρήγας, μέλος των Διοικήσεων του ΕΚΒ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.    
            Ουσιαστικά, τοποθετείται ανοιχτά υπέρ της ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας, θυμίζοντας στρατοδικεία παλιότερων εποχών, πολύ περισσότερο όταν αυτή εκφράζεται με την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων.
            Κυριολεκτικά απαιτεί, ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργατών, που τον τίμησαν με τη ψήφο τους και συμμετέχει σε 4 πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, να «ξεχάσει» κάθε πρωτοπόρα δράση και να γίνει «τσιράκι» τους, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία του Σωματείου, βασικός πυλώνας στήριξης των εργοδοτικών απαιτήσεων και συχνά-πυκνά γραφείο τύπου της Εταιρείας.
            Κι αφού, ο Κώστας Στεργίου, στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. παραμένει αφοσιωμένος στον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος και αμετακίνητος σε αξίες και ιδανικά του εργατικού κινήματος, πολύ περισσότερο γιατί είναι και κομμουνιστής (!!!), επιχειρείται μέσα από τη σπίλωση και την απαξίωσή του να κηρυχτεί από το Εφετείο «αναξιόπιστος μάρτυρας».
            Δεν θα τους περάσει. Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω.
            Οι εργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι κομμουνιστές, την πρωτοπόρα δράση τους για τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα. Τη δράση του Π.Α.ΜΕ., των ταξικών συνδικάτων. Θα τσακιστεί στην πράξη, και θα είναι πολύ σύντομα, ο φόβος που καλλιεργούν οι Αφοί Μυτιληναίου και οι εδώ τοποτηρητές τους.
                                            ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
                                                  Π. ΜΕΛΑ 65 – ΓΑΛΛΙΑΣ ---  ΒΟΛΟΣ
                                            Τηλ. 24210-33200  &  24210-36200 & 24210 - 29766
            FAX 24210-25162
                                          
                                                                       
                                                      
Βόλος 8 Μάρτη 2012

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου