Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Δημοσιογράφος ο Έλληνας πληροφοριοδότης της Stratfor

Νέα αρχεία της Wikileaks για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor σχετικά με τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου, την προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και το κίνημα των Αγανακτισμένων, βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Δημοσιογράφος ο Έλληνας πληροφοριοδότης της Stratfor
Σύμφωνα με  «Τα Νέα», τον περασμένο Ιούνιο κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του Γ. Παπανδρέου, η Stratfor απαίτησε 24ωρη ενημέρωση από τον Έλληνα πληροφοριοδότη της, ο οποίος -όπως προκύπτει από τα ηλεκτρονικά μηνύματα- είναι δημοσιογράφος.
Η  Stratfor χαρακτηρίζει αξιόπιστο τον πληροφοριοδότη της, ο οποίος ενημερώνει επί 15 ώρες για την κατάσταση που επικρατεί με συνεχή ηλεκτρονικά μηνύματα.

Ο Γ. Παπανδρέου περιγράφεται στα μηνύματα ως Papa-D και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως Papa-C, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο κίνημα των Αγανακτισμένων και στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.
«Οι Αγανακτισμένοι της Αθήνας απειλούν το πολιτικό σύστημα. Αν δεν αρχίσουν να διαδηλώνουν θα τους αγνοήσουν εκτός αν είναι πάρα πολλοί» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο ένας αναλυτής της Stratfor επισημαίνει ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι συνδικαλιστές, ιδίως «τώρα που αρχίζουν να αντιδρούν στα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων, το ζήτημα του κυλιόμενου μπλακ άουτ είναι πολύ πιο σοβαρό από αυτούς τους Αγανακτισμένους».

Έφαγε γιαούρτια ο Νταλάρας σε συναυλία στο Ίλιον…

Αναρτήθηκε από τον/την defactogr
http://www.dailymotion.com/embed/video/xp8rs0_yyyyyyyy_news<br /><a href=”http://www.dailymotion.com/video/xp8rs0_yyyyyyyy_news” target=”_blank”>&Nu;&tau;&alpha;&lambda;ά&rho;&alpha;&sigmaf;</a> <i> από <a href=”http://www.dailymotion.com/Matsomenos” target=”_blank”>Matsomenos</a></i>
Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Κλειστό Γυμναστήριο “Γ.Κακαούρης” στο Ίλιον, όπου όμως κατά τη διάρκεια της συναυλίας αποδοκιμάστηκε και δέχθηκε καφέδες και γιαούρτια…. Στο βίντεο βλέπουμε να του πετάνε καφέδες, ωστόσο ο ίδιος ψύχραιμος συνεχίζει να τραγουδά….
η φωτογραφία από το anti-ntp.net
http://olympia.gr/

Οι Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές – 4ος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα


Τέταρτος προτιμώμενος τουριστικός προορισμός θα είναι για το 2012 η Ελλάδα, μετά την Ισπανία την Ιταλία και τη Γαλλία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 2011, το 70% των Ελλήνων δεν πήγαν διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ το 80% εκείνων που πήγαν διακοπές, έμειναν στην Ελλάδα.

 
 Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που δεν πήγατε διακοπές το 2011;", το 70% των Ελλήνων (έναντι 45% στην ΕΕ) επικαλούνται οικονομικούς λόγους.

    Στην ερώτηση "Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για διακοπές το 2012;", το 48% των Ελλήνων απαντούν ότι θα πάνε διακοπές αλλά έχουν αλλάξει σχέδια (έναντι 33% στην ΕΕ) και το 35% απαντούν ότι δεν σκοπεύουν να πάνε διακοπές. Στην Ευρώπη, το 73% των πολιτών δηλώνουν ότι θα πάνε διακοπές το 2012.

    Το 2011 η Ισπανία ήταν η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους επισκέπτες (11%) και ακολουθούν η Ιταλία (9%), η Γαλλία (8%), η Γερμανία (5%), η Αυστρία (5%) και η Ελλάδα (4%). Ωστόσο, το 2011, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες προτίμησαν τη χώρα τους (Ελλάδα 80%, Ιταλία 74%, Κροατία 73%), ή άλλη χώρα της ΕΕ και πολλοί περισσότεροι δήλωσαν ότι θα επιλέξουν την Ευρώπη ως προορισμό για το 2012.

    Οι προτιμώμενοι προορισμοί για το 2012 θα είναι η Ισπανία (10%), η Ιταλία (7%), η Γαλλία ( 6%), η Ελλάδα (4%), η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία (3%).

    Επίσης, το 48% όσων πήγαν διακοπές στο 2011 αναζητούσαν ανάπαυση και ψυχαγωγία, ενώ ακολουθούν όσοι αναζητούσαν "ήλιο και παραλία" και είχαν ως στόχο την "επίσκεψη οικογένειας και φίλων" (28%). Επιπλέον, το 50% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι εκτιμούν τη φυσική ομορφιά και τις ποιοτικές υπηρεσίες και θα ήθελαν να επιστρέψουν στον ίδιο τόπο για τα φυσικά του χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου, το 41% των ερωτώμενων, που θα ταξιδέψουν το 2012, σχεδιάζουν μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές (από 4 έως 13 διανυκτερεύσεις) αντί για μικρής διάρκειας ταξίδια (27%). Θα προτιμήσουν και πάλι τη χώρα τους (52%) ή μια άλλη χώρα της ΕΕ (37%).

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η πλειονότητα των μόνιμων κατοίκων της ΕΕ προτιμούν να οργανώνουν οι ίδιοι της διακοπές τους: το 53% των Ευρωπαίων έκλεισαν τις διακοπές τους μέσω του διαδικτύου (έναντι 41% των Ελλήνων), ενώ το 49% όσων πήγαν διακοπές το 2011 οργάνωσαν τα διάφορα στοιχεία του ταξιδιού τους χωριστά, αντί να κλείσουν ένα συνολικό πακέτο.

    Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι βασίζονται στις συστάσεις της οικογένειας και των φίλων σχετικά με τον προορισμό που επιλέγουν. Οι συστάσεις "από στόμα σε στόμα" επηρεάζουν το 52% των ταξιδιωτών της ΕΕ, περισσότερο από ό,τι οι διαδικτυακοί τόποι (40%).

    Οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα. Όσοι ταξίδεψαν το 2011 προτίμησαν να μετακινηθούν με αυτά τα μεταφορικά μέσα (78%), πολύ περισσότεροι σε σχέση με το 2010 (44%). Ωστόσο, το 2011 καταγράφηκε επίσης ελαφρά αύξηση των μετακινήσεων με αεροπλάνο σε σύγκριση με το 2010 (46% έναντι 39%).

    Οι διανυκτερεύσεις γίνονται κυρίως σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα καταλύματα. Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες επιλέγουν να μείνουν σε καταλύματα έναντι πληρωμές, ανεξάρτητα από τη διάρκεια των διακοπών τους (αυτό ισχύει για το 54% όσων πραγματοποίησαν σύντομης διάρκειας ταξίδια και για το 60% όσων πραγματοποίησαν τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά το ταξίδι τους).

    Για την εν λόγω έρευνα του Ευρωβαρομέτρου υποβλήθηκαν ερωτήσεις το 2012 σε τυχαίο δείγμα 30.000 πολιτών ηλικίας 15 ετών και άνω, στα κράτη μέλη της "ΕΕ των 27", καθώς και στη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Κροατία, την Τουρκία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Ισραήλ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Αναλυτικότερα, αναφέρεται στο δελτίο: «Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που παρατηρούνται ήδη σήμερα, Δευτέρα 5/3/2012, στη Βορειοδυτική Ελλάδα αναμένεται σταδιακά να επηρεάσουν τις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες, στην περίπτωση εκδήλωσης πολύ έντονων καιρικών φαινομένων, όπως παγετός ή καταιγίδες:
1) να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα Μ.Μ.Ε. για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ' όψιν, ανάλογα µε τον προορισμό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κ.λπ.)
2) να προγραμματίζουν τη μετακίνησή τους, έτσι ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3) εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4) να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5) όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
6) να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
7) σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
8) να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό.

Μοιραίο το ναυάγιο της Ελευσίνας Τραγωδία για τον 47χρονο Δημήτρη Φωκιανό

 
 
Βαρύ πένθος έχει καλύψει την ναυτική οικογένεια μετά το τραγικό ναυάγιο του εφοδιαστικού πλοίου "ΑΛΦΑ 1" της εταιρείας "ΒΙΑΜΑΡ", σχεδόν μέσα στο λιμάνι της Ελευσίνας, που είχε σαν αποτέλεσμα να πνιγεί ο καπετάνιος του σκάφους.

Ο 47χρονος Δημήτρης Φωκιανός από την Ικαρία και πατέρας τριών παιδιών καπετάνιος, που δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το πλοίο, σύμφωνα με συναδέλφους του, ταξίδευε στο παρελθόν με ποντοπόρα, ήταν εμπειρότατος και πριν λίγα χρόνια γύρισε και δούλευε σε εφοδιαστικά, για να βρίσκεται κοντά στη σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο άτυχος ναυτικός ανασύρθηκε από βατραχανθρώπους της ΜΥΑ, την ώρα που στο λιμάνι της Ελευσίνας βρισκόταν ήδη η σύζυγός του η οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ξέσπασε φωνάζοντας στους άνδρες του Λιμενικού «στον Ατλαντικό έγινε και πνίγηκε»;

Tο εφοδιαστικό Α1 προσέκρουσε σε παλαιότερο ναυάγιο, το οποίο είναι χαρτογραφημένο και με σήμανση, και το πλοίο άρχισε να βάζει νερά, πήρε απότομη κλίση και ενώ το εγκατέλειπε το πλήρωμα, ο άτυχος καπετάνιος κατέβηκε να πάρει κάποια χαρτιά από την καμπίνα του. Έτσι τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες μας ότι έχει καταγραφεί κατά την προανακριτική φάση. Ο 47χρονος πλοίαρχος Δημήτρης Φωκιανός βρέθηκε στην καμπίνα του, κάτω από τη γέφυρα.

Σοκαρισμένοι είναι οι υπόλοιποι 10 ναυτικοί  μέλη του πληρώματος, που πρόλαβαν και πήδηξαν στη θάλασσα και σώθηκαν.

Ένας από τους διασωθέντες διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα.

Σύμφνα με πληροφορίες στο ίδιο σημείο και παρά την ύπαρξη της σημαδούρας που προειδοποιεί για την ύπαρξη ναυαγίου, πριν το Α1 είχαν προσκρούσει τρία ακόμη πλοία, γεγονός που όπως επισημαίνεται θα έπρεπε να έχει προβληματίσει εδώ και καιρό τις Λιμενικές Αρχές.

Στους ρυθμούς του Φεστιβάλ η Σκιάθος

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του gay φεστιβάλ στη Σκιάθο έχει ξεκινήσει. Ήδη από τις 15 Φεβρουαρίου έχουν κλειστεί τουριστικά πακέτα και η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να ξεπεράσει τους 5.000! Το πρωτότυπο αυτό γεγονός ήδη έχει κινητοποιήσει και πολλούς Βολιώτες οι οποίοι θέλουν να βρεθούν στο νησί για να δουν από κοντά την όλη διοργάνωση.

48ωρη απεργία για τους φαρμακοποιούς της Μαγνησίας

Ενώ θα εάν θα προχωρήσουν τα μέτρα θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις
Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Μαρτίου και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας μετά την απόφαση που έλαβαν σήμερα στην γενική συνέλευση του Συλλόγου. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται έντονα για να τα νέα μέτρα που φέρνει το δεύτερο μνημόνιο σημειώνοντας πως μέσα σε τρεις μήνες θα κλείσουν 9.000 φαρμακεία σ’ όλη την Ελλάδα.
Κατάμεστη από φαρμακοποιούς ήταν τα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας. Ο κλάδος σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Κώστα Ματσιόλη δέχεται συνεχή πλήγματα που στο τέλος θα αποβούν μοιραία για το ελληνικό φαρμακείο της γειτονιάς.
Ο ίδιος στη συνέλευση πραγματοποίησε αναλυτική και λεπτομερή εξήγηση των μέτρων του νέου μνημονίου, που θα επιφέρουν πλείστα προβλήματα σε φαρμακοποιούς, ασφαλισμένους και εν γένει στην υγεία.
Οι φαρμακοποιοί λένε «όχι» στην υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης, ζητούν άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των φαρμακείων και άμεση αντιμετώπιση των «τεράστιων ελλείψεων φαρμάκων» και τέλος, απαιτούν άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο κ. Ματσιόλης σχολίασε πως το κλίμα ήταν αγωνιστικό ενώ οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα, εάν τελικά εφαρμοστούν όλα τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Κινητοποιήσεις των δασκάλων της Μαγνησίας για τα νέα μέτρα


Να κατέλθει σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αποφάσισε, σε έκταση γενική συνέλευση, σήμερα το απόγευμα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να λάβει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία, στην ολομέλεια των προέδρων την ερχόμενη Παρασκευή.
Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο, έκανε στους δασκάλους του Βόλου, το μέλος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, που έκανε λόγο για απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης με μαθηματική ακρίβεια, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να μην περάσουν το μέτρα του μνημονίου 2, αρκεί η κυβέρνηση να βρει «τοίχο» μπροστά της και κοντά στους εκπαιδευτικούς να βρεθεί σύσσωμη η κοινωνία.
Αν και η ΔΟΕ δεν έφερε συγκεκριμένη εισήγηση προς τα πρωτοβάθμια Σωματεία για κινητοποιήσεις, το πνεύμα των δασκάλων είναι να προτείνουν οι ίδιοι τη μορφή των κινητοποιήσεων που επιθυμούν, ώστε να ληφθούν υπόψη από την Ομοσπονδία και να προχωρήσει σε ανάλογη απόφαση.
Στο δύσκολο αγώνα που πρέπει να δώσουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων, αναφέρθηκε το μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Όσον αφορά στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης, ο κ. Κικίνης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στόχος της Πολιτείας είναι να ξεφορτωθεί την υγειονομική περίθαλψη. Το αυτονόητο είναι τα χρήματα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί να αντικατοπτρίζουν την περίθαλψη», ενώ πρόσθεσε ότι η λύση δεν είναι να φύγουν οι εκπαιδευτικοί αλλά να λειτουργήσει το σύστημα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος, έθεσε ως μεγάλο πρόβλημα τοπικά αυτό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μετέφερε το αίτημα των εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ να κινηθεί νομικά για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που ενώ πληρώνουν κάθε μήνα γι’ αυτά, δεν τους παρέχονται.
Μεγάλο χτύπημα δέχονται οι εκπαιδευτικοί και στον οικονομικό τομέα, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε μειώσεις του εφάπαξ μέχρι και 30%, ενώ όπως δήλωσε και ο κ. Κικινής, υπάρχει σκέψη να καταργηθεί κι εντελώς η καταβολή του εφάπαξ. Το μέλος της ΔΟΕ εκτίμησε ότι «τα μέτρα που υποτίθεται ότι θα μας βγάλουν από την κρίση μας βάζουν βαθύτερα», ενώ για τη νέα χρονιά εκτίμησε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Αναφορικά με την αξιολόγηση, δήλωσε ότι αν το υπουργείο Παιδείας την κάνει για να απολύσει, έχει χάσει το στόχο.
Τέλος, ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Ο μύθος του ΕΟΠΥΥ», διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ΕΚΒ, ενώ την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. θα διοργανωθεί στο Π.Θ. ημερίδα με θέμα «Η επένδυση στη γνώση απάντηση στην κρίση».

"Μαγειρεμένη" η δημοσκόπηση του 28% της ΝΔ!! Αντι για 18%!!!

Με αφορμή την δημοσίευση δημοσκόπησης της Public Issue στην Καθημερινή που δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 28% (!) παρενέβησαν οι κ. Ηλίας Νικολακοπουλος ως πρόεδρος της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων και Σπύρος Ζαβιτσάνος ως πρόεδρος της ΣΕΔΕΑ, καταγγέλλοντας “μαγειρέματα” των αποτελεσμάτων!!
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων και του ΣΕΔΕΑ:


«Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι έρευνες κοινής γνώμης, ως εργαλείο καταγραφής των τάσεων σε δεδομένη χρονική στιγμή, συνιστούν κρίσιμο και αναπόσπαστο τμήμα των σύγχρονων δημοκρατικών πολιτικών διαδικασιών. Πρώτιστο συνεπώς καθήκον όσων εμπλέκονται είτε στη διεξαγωγή είτε στη δημοσιοποίησή και ανάλυσή τους είναι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία τους. Κυρίως σε μια περίοδο κρίσης του πολιτικού συστήματος και με δεδομένο το εξαιρετικά ρευστό και συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον στην χώρα μας.

Ιδιαίτερα μάλιστα στη σημερινή ευρωπαϊκή συγκυρία όπου τα αποτελέσματα των ελληνικών δημοσκοπήσεων γίνονται αντικείμενο επιπόλαιων κρίσεων και χρησιμοποιούνται κατά τρόπο ενίοτε υποβολιμαίο.

Πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα δεδομένα όπως προκύπτουν από την ερευνητική διαδικασία και μεθοδολογία ενώ η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος προκύπτει από παραδοχές,υποθέσεις και θεωρητικά μοντέλα που εφαρμόζει ο ερευνητής και που κατά κανόνα βασίζονται σε προβολή ανάλογων περιπτώσεων του παρελθόντος.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι πρέπει απαραιτήτως σε όλες τις περιπτώσεις δημοσιοποίησης δημοσκοπικών ευρημάτων να αναφέρεται και να τονίζεται πρωτίστως η ρευστότητα των προτιμήσεων όπως καταγράφονται δημοσκοπικά στην πρόθεση ψήφου και εφόσον συνοδεύεται από εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος να γίνεται σαφές ότι αυτό αποτελεί εκτίμηση με ευθύνη της εταιρείας που διεξάγει την έρευνα.

Περεταίρω συστήνεται η υπογράμμιση με κάθε μέσο, τρόπο και σε κάθε ευκαιρία του γεγονότος ότι η πρόθεση ψήφου στο πλαίσιο της παρούσας κοινωνικοπολιτικής ρευστότητας πρέπει να ερμηνεύεται ως ασταθές μέγεθος.


Ο Πρόεδρος της Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων ΣΕΔΕΑ
Ηλίας Νικολακόπουλος Σπύρος Ζαβιτσάνος»

Kοντά στα 2 ευρώ η βενζίνη σε Σποράδες


Τα 2 ευρώ πλησιάζει η τιμή της βενζίνης στον νομό Μαγνησίας και στα νησιά των Σποράδων, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά ήδη το 1 ευρώ.
Η ζήτηση, ωστόσο, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχει μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να τίθεται παράλληλα ζήτημα βιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων, εν όψει μάλιστα και της εφαρμογής των νέων μέτρων που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο και αφορούν στην λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων.
Μείωση καταγράφεται μόνο στην τιμή του φυσικού αερίου τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Πώς να απαντάτε στα ενοχλητικά τηλεφωνήματα των εισπρακτικών:ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Εξαρτάται.
- Τι εννοείται «εξαρτάται»;
- Από το ποιος τον ζητεί.
- Συγγνώμη, αυτό δεν είναι το τηλέφωνο του κ. Παπαδόπουλου;
- Πιθανότατα. Ποιος τον ζητεί;
- Αγκαθούρα. Από την Kleftobank.
- Τότε δεν είμαι ο κ. Παπαδόπουλος.
- Μπορώ να μιλήσω στον κ. Παπαδόπουλο;
- Αμα θέτε, εγώ θα σας εμποδίσω;
- Με συγχωρείτε, τι συμπεριφορά είναι αυτή;
- Αν ξαναπάρεις, να δεις που θα την έχω χειροτερέψει.

ΣΑΔΟΜΑΖΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
- Ο ίδιος.
- Από την Kleftobank τηλεφωνώ, κύριε Παπαδόπουλε, Αγκαθούρα.
- Α, υπέροχα.
- Σχετικά με το δάνειό σας…
- Ναι, τι έπαθε;
- Έχετε καθυστερήσει 6 ημέρες την πληρωμή του.
- Και μία σήμερα 7.
- Πότε υπολογίζετε ότι θα μπορέσετε να καταθέσετε το ποσό;
- Όταν το καταθέσω, θα το δείτε στον υπολογιστή σας.
- Πρέπει να μου πείτε μια ημερομηνία.
- Δεν θέλω να σας πω. Θα το δείτε κατατεθειμένο.
- Με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αυτή συμπεριφορά.
- Βρε, άντε μου στο διάολο, που θα μου μάθεις και συμπεριφορά, αλογομούρα.
- Η συνομιλία μας, κύριε Παπαδόπουλε, καταγράφεται και θα μεταβιβαστεί στους υπεύθυνους.
- Και πώς θα τους πεις ακριβώς, κούκλα μου:«Με είπαν κ...@ στο τηλέφωνο επειδή κάνω το επάγγελμα μιας κ...@ς»; (κλείσιμο)

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
- Ο ίδιος.
- Αγκαθούρα από την Kleftobank.
- Αριθμό ταυτότητας και πατρώνυμο, παρακαλώ;
- Για ποιον λόγο;
- Γιατί σκοπεύω να σας κάνω μήνυση, κυρία Αγκαθούρα. Για παρενόχληση.
- Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας δώσω τα στοιχεία μου.
- Δεν είμαι υποχρεωμένος τότε να σας απαντήσω. (κλείσιμο)

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- (Απαντάμε στο κινητό έχοντας δει το νούμερο τηλεφώνου)Ψησταριά το «Ωραίο Λιόπεσι», λέγεται;
- (Το κλείνει η Αγκαθούρα, σαστισμένη.)

GAY ACTIVIST ANTIMETΩΠΙΣΗ
- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ;
- Ο ίδιος.
- Αγκαθούρα από την Kleftobank.
- Aχ, κυρία Αγκαθούρα μου, συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω τώρα γιατί πεοθηλάζω και είμαι μπουκωμένος.

ΝΤΑΝΤΑΪΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Ναι;
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Ναι;
- Με ακούτε, κύριε Παπαδόπουλε;
- Όχι.

ΚΑΨΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Σας ακούω.
- Αγκαθούρα από την Κleftobank.
- Καλησπέρα, κυρία Αγκαθούρα, σας περίμενα.
- Έγινε κάποια κατάθεση μήπως;
- Αχ, δυστυχώς, δεν πρόλαβα.
- Αύριο θα τα καταφέρετε;
- Να σας πω, τι φοράτε αυτή τη στιγμή;
- Συγγνώμη;
- Θα ήθελα να πάρετε το ακουστικό και να το ακουμπήσετε πάνω σας και σιγά-σιγά να το κατεβάσετε προς τα κάτω και μετά, με μία κίνηση αργή, αλλά σταθερή, με τρυφερότητα και δυναμισμό συνάμα, να το σπρώξετε μέσα σας.
- Πώς μιλάτε έτσι, κύριε Παπαδόπουλε;
- Δεν είμαι ο Παπαδόπουλος, αλλά σε άναψα π......τσ@, ε;

Αριθμοί τηλεφώνου εισπρακτικών εταιρειών


Ακολουθούν αριθμοί τηλεφώνου εισπρακτικών ειταριών. Εννοείται ότι οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δηλωμένοι, όπως θα έπρεπε. Επίσης, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, αν δοκιμάσετε να τους καλέσετε, δεν απαντούν.

Αν λοιπόν σας πρήζουν εισπρακτικές εταιρίες, αποθηκεύστε στο τηλέφωνό σας τους.....
παρακάτω αριθμούς, ώστε να ξέρετε ποιός "κερατάς" τηλεφωνεί και να μη τρέμει άδικα η καρδούλα σας. Φυσικά, αν δεν θέλετε, δεν απαντάτε όταν η αναγνώριση κλήσης σας δείχνει άγνωστο ή απόρρητο αριθμό.

Επίσης, μορείτε να παίξετε μπάλα μαζί τους. Διαβάστε εδώ.

Ευχαριστούμε τους φίλους επισκέπτες που μας έστειλαν τους αριθμούς. Βοηθήστε να μεγαλώσουμε τον κατάλογο. Βοηθήστε να οργανώσουμε την άμυνά μας, γιατί από το ελληνικό κράτος δεν έχουμε να περιμένουμε καμιά βοήθεια.

Συμβουλή: Πως να ελέγξετε αν κάποιος αριθμός είναι ύποπτος

Αν σας καλέσουν από κάποιο αριθμό και υποψιάζεστε ότι είναι εισπρακτική εταιρία ή κάτι ανάλογο (ο αριθμός μπορεί να μοιάζει με κινητού, αλλά δεν είναι) κάντε τα παρακάτω:

α. Ενεργοποιήστε στο κινητό σας την απόκρυψη καλούντος, ώστε όταν καλείτε κάποιον, αυτός να μην μπορεί να σας αναγνωρίσει.

β. Καλέστε τον ύποπτο αριθμό μεταξύ 21:30 - 22:00 (βράδυ).

Το πιό πιθανό είναι να μην απαντήσει κανείς ή να λάβετε μήνυμα σφάλματος ή να πέφτει η γραμμή. Αυτό συμβαίνει, διότι οι αριθμοί κλήσεως των εισπρακτικών δεν μπορούν να κληθούν από εμάς και είναι διαχειριζόμενοι από υπολογιστή.

Στην απίθανη περίπτωση που κάποιος απαντήσει, ζητήστε π.χ. τον Μήτσο ή την Μαρία και ζητήστε συγνώμη για το λάθος.

γ. Ενημερώστε μας, για να καταχωρήσουμε τον αριθμό στην παρούσα σελίδα.ΕταιρείαΕκπροσωπούμενη ΤράπεζαΑριθμοί
D-ManAlphabank2117454870, 2117454955, 2106244955, 2106244520
First Call A.E.Εθνική τράπεζα2116000850, 2116000700, 6944484068, 6944484249,
6944484454, 6944484063, 6944484021, 6944484517,
6944484112,
 6944484380, 6944484551, 6944484156, 6944484401
 Γενικά, οι
 αριθμοί της αρχίζουν από 6944484

Εθνική τράπεζα2311769200, 2117301394, 2112116565
MELLON CONTACT SERVICES SAΕθνική τράπεζα2310899200
First Data HellasAlphabank, American Express2111035001
??2130091001, 2113004668, 2117454870, 2117304605,
 2199993001, 2103522324, 2130162300,
?Citibank2103806694, 2103822925, 2117304203, 2109290100,
2109293836
?Eurobank6944393424, 6973110174, 2109555953, 6973110324,
 2104841034, 2111819617, 2111819410, 2111819400, 2104847100, 6951920455, 2117606950, 2109468400,
 6951920458, 6951920452, 2103555953, 2130091003, 2111035003, 2103840055, 6933845434, 6933845034
EFS?2111201320, 2111066420
EOS Matrix A.E.?2109766971
FINTRUSTΕθνική τράπεζα6979979752, 6973158634, 2119891502

Πειραιώς6978484279, 6978484879, 2113004310, 2106244310


2113001200, 2111883200
VERITAS BUREAUΠειραιώς2109508600, 2113001200
TELEPERFOMANCECitibank2109468000, 2117304573
Δικηγ. γραφείο ΠανουσόπουλουEurobank6933845195, 6973110400

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ τηλεφώνου 2116000700 !

Απο εχθες μεχρι και πριν απο λιγο εχει καλεσει γυρω στις 4-5 φορες το παρακατω νουμερο:2116000700.Τις 4 πρωτες φορες που απαντησα δε μιλησε κανεις.Την πεμπτη μιλησε μια γυναικα η οποιοα ζητουσε καποιο συγκεκριμενο μελος της οικογενειας.Οταν την ρωτησα τι ηθελε ειπε ότι είναι προσωπική υπόθεση(του ατόμου το όποιο ζητούσε).Μου έδωσε το όνομα και κάποιο άλλο αριθμό στον όποιο έπρεπε να καλέσει το συγγενικο ατομο το οποιο ζητουσε.Με λιγο ψαξιμο ειδα οτι ανήκει σε κάποια εταιρία "First Call".
προσοχή μεγάλη σε αυτό το νούμερο
αναγνώστης

Πορεία 3ης Μάρτη 2012 : 10 – 100 – χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Image scaled down
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μάρτη 2012 η διαδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους ακηδεμόνευτους κοινωνικούς αγώνες. Την πορεία διοργάνωσαν από κοινού καταλήψεις, στεκια, τοπικές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες και καλούσαν με αφίσες τους η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, η κατάληψη Βίλλα Αμαλίας, η κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, η κατάληψη Παπουτσάδικο από το Χαϊδάρι, η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, η Συνέλευση Πλατείας Βικτωρίας,  το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ και ο Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontana από τον Κορυδαλλό. Η διαδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στη Φωκίωνος Νέγρη μπροστά από την κατειλημμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Ακολούθησε πορεία που πέρασε από την κατάληψη της Λ. Καραγιάννη 37  και το πάρκο της Κύπρου και από την Πατησίων έφθασε μέχρι την ΑΣΟΕΕ και την πλ. Βικτωριας όπου και τελείωσε.  Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 1500 διαδηλωτές. Το σύνθημα που αποδίδει το πνεύμα της διαδήλώσης ήταν «10 – 100 – χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο γενικευμένης κρίσης» και το μήνυμά της ήταν η μαζική αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους χώρους και  τους αγωνιζόμενους ανθρώπους  απέναντι στις κατασταλτικές προθέσεις του κρατους και των φασιστών. ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ .


http://squathost.com/patisionstreet/

F.T.: "Στην κόψη του ξυραφιού το PSI" - H κυβέρνηση απειλεί με ... ολική χρεοκοπία!

«Στην κόψη του ξυραφιού» βρίσκεται η επιτυχία της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, το οποίο το εδράζουν ακριβώς εκεί που υπάρχει το πρόβλημα: Η χαμηλή συμμετοχή των ομολογιούχων στο πρόγραμμα. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα το ποσοστό της συμμετοχής, αλλά κανείς δεν ισχυρίζεται ότι «πάει καλά». Δηλαδή ότι ο βαθμός συμμετοχής είναι πάνω από 85%.

Που σημαίνει ότι αν είναι χαμηλό το ποσοστό (μεταξύ 70 και 80% αναμένεται ότι θα κλείσει) τότε θα έχουμε εκ νέου προσφυγή για ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) και αυτό σε απλά ελληνικά λέγεται καθεστώς πιστωτικού γεγονότος, όχι «επιλεκτικού», αλλά κανονικού δηλαδή χρεοκοπία.

Επικαλούμενη πηγές με γνώση των εξελίξεων, η εφημερίδα αναφέρει ότι η διαδικασία του PSI ξεκίνησε με αργό ρυθμό, ενώ οι σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης προσπαθούν να συγκεντρώσουν τους μη θεσμικούς ομολογιούχους. Σημειώνεται επίσης ότι ακόμα και Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί να υπογράψουν άμεσα.

Oι κυβερνητικοί προειδοποιούν μέσω των Financial Times ότι αν δεν ευοδωθεί η διαδικασία η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να κηρύξει στάση πληρωμών που θα πλήξει όλους τους πιστωτές. «Πρακτικά, όποιος δεν δεχθεί θα τα χάσει όλα» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αλλά αυτό είναι ένα παιχνίδι που έπρεπε να είχε γίνει το 2010. Τώρα «το πιστόλι», πολύ φοβούμαστε ότι θα εκπυρσοκροτήσει στο κεφάλι μας…

Τονίζεται ότι με συμμετοχή κάτω του 66% δε θα μπορούν να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (δηλαδή ούτε καν θα μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να πάνε σε υποχρεωτικό «κούρεμα») και επομένως το PSI θα κατέρρεε.

Η εφημερίδα μεταφέρει δηλώσεις του Τσαρλς Νταλάρα ότι πρόκειται για την πιο μεγάλη και περίπλοκη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους που έχει γίνει, επομένως είναι λογικό για τους επενδυτές να θέλουν λίγο χρόνο για να εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες.

Σε άρθρο του οικονομικός συντάκτης του Guardian αναφέρει ότι στη Γερμανία επικρατεί η άποψη πως οι απαιτούμενες αλλαγές δε θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη θεωρητικά καλύτερη προστασία της ευρωζώνης σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν οδηγεί πολλούς στο να θεωρούν ως καλύτερη λύση τη χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και να μπορέσει να αποκτήσει ρευστότητα η εσωτερική αγορά της.

«Το υπουργείο Οικονομικών υπό τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γνωρίζει ότι έχει φέρει την Ελλάδα σε μια μη βιώσιμη θέση - αλλά δεν το νοιάζει» (!), συμπεραίνει το άρθρο.

Πάντως η γαλλική τράπεζα BNP Paribas θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων σύμφωνα με τους Financial Times, αλλά αυτό ήταν άκρως αναμενόμενο.

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για την εθελοντική συμμετοχή στην αναδιάρθρωση του χρέους λήγει το απόγευμα της Πέμπτης.

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν και τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή ομολόγων.

Μετά τη λήξη των της προθεσμίας θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από το εάν θα δεχθούν να συμμετάσχουν επενδυτές που έχουν τα 2/3 (118 δισ. ευρώ) των 177 δισ. ευρώ των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Εάν υπάρξει αυτή η πλειοψηφία των 2/3 που θα ψηφίσει υπέρ της ενεργοποίησης των CACs (ρήτρα υποχρεωτικής συμμετοχής της μειοψηφίας στο «κούρεμα») τότε η επιτυχία του PSI είναι σίγουρη, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα ενεργοποιηθούν τα CDS που θα σημάνουν την είσοδο της χώρας σε καθεστώς ολικής χρεοκοπίας.

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι από αυτό στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, αλλά απλώς από πολιτικής άποψης θα πρέπει να σκεφθούν οι πολίτες πόσα έχουν υποφέρει τα τελευταία δύο χρόνια για να γλιτώσουν, υποτίθεται, την χρεοκοπία…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποκάλυψη Κυριάκου Βελόπουλου. Αυτή είναι η βόμβα που τρέμει το σύστημα και στοχοποιήθηκα.
Το 2005 το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές Επανορθώσεις, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΑΣΟΕ) οργάνωσε  ένα συνέδριο με γενικό θέμα «Οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα». Ενα από τα επιμέρους θέματα του συνεδρίου ήταν και "Οι διεκδικήσεις των αρχαιοτήτων που προέρχονται από κλοπές και παράνομες ανασκαφές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής" και αφορούσε το θέμα της επιστροφής των αρχαιοτήτων, που περιήλθαν στην κατοχή του Γερμανικού Δημοσίου και σε ιδιωτικές συλλογές με κλοπές και παράνομες ανασκαφές, που πραγματοποίησαν τα στρατεύματα κατοχής, καθώς και της αποζημίωσης για τις ζημιές που προκάλεσαν στις αρχαιότητες στη διάρκεια της κατοχής.
Το θέμα αυτό ποτέ δεν πήρε τη δημοσιότητα που πρέπει αν και είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τόσο στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, όπως και μετά την απελευθέρωση, οι 16 έφοροι και 11 επιμελητές αρχαιοτήτων προπάντων οι εξέχοντες Χρήστος Καρούζος (ακαδημαϊκός, διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου) και ο Μαρίνος Καλλιγάς (έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κατόπιν διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης)  κατέγραψαν σε μια μελέτη τις αρπαγές των αρχαιοτήτων από τα μουσεία από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα,  το οποίο συνέχισε τις εργασίες του, όπως και προπολεμικά με διευθυντή τον αρχαιολόγο Βάλτερ Μπρέντε, φανατικό ναζί, βαθμοφόρο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος. Η έκθεση της επιτροπής εκδόθηκε (1946) στο Εθνικό Τυπογραφείο, από το τότε υπουργείο Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας, στο οποίο υπαγόταν η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων, με τίτλο «Ζημίαι των Αρχαιοτήτων εκ του Πολέμου και των Στρατών Κατοχής».
Αυτή η μελέτη- έκθεση αποτελεί βασική πηγή για την ιστορική και αρχαιολογική έρευνα για τις κλοπές και τις καταστροφές των αρχαιοτήτων της περιόδου εκείνης. Έκτοτε όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού των ελληνικών κυβερνήσεων, ή αγνοούν αυτό το γεγονός, ή αδιαφορούν, ή δεν θέλησαν ποτέ να διαταράξουν τις σχέσεις των δύο χωρών, με την υποβολή σχετικού αιτήματος για την επιστροφή των αρχαιοτήτων. Όμως όπως πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού είναι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τα γλυπτά του Παρθενώνα, το ίδιο αίτημα πιστεύω πως πρέπει να δοθεί και για την επιστροφή στην κοιτίδα τους των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν κατά την διάρκεια της κατοχής. Είναι στις προθέσεις μου να αγωνιστώ για να γίνει αυτό πραγματικότητα όσο και όσους αν "ενοχλεί" αυτός μου ο αγώνας. Θυμάμαι πως όταν μιλούσα για τα ελληνικά πετρέλαια και το φυσικό αέριο με θεωρούσαν γραφικό ή ονειροπόλο. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. 


ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ & ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ζητούν οι Οικολογοι Πράσινοι.


Ενόψει του επικείμενου καθορισμού των όρων του PSI, πολλά κενά και αντιφάσεις υπάρχουν προς διευκρίνιση, αφού άλλα συνοπτικά αναφέρει η δανειακή σύμβαση και άλλα υποστηρίζουν δημόσια κυβερνητικοί παράγοντες.
Για τη διασαφήνιση των όσων έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν το ταχύτερο δυνατόν συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κύριο Προβόπουλο.
Τα βασικά ερωτήματα που υφίστανται είναι:
-Ποιο θα είναι το ακριβές ποσό ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών;
-Ποιές άλλες έξτρα παροχές θα χορηγηθούν στις τράπεζες μέσω της δανειακής σύμβασης;

-Ποια ποσά (έναντι ελληνικών ομολόγων) έχουν δανειστεί από την ΕΚΤ;
-Πόσα ακόμα ελληνικά ομόλογα έχουν στη κατοχή τους;
-Ποια κρίνεται η σημερινή πραγματική κεφαλαιακή βάση τους;
-Ποια μελέτη έγινε, για το αν το άνοιγμα μεταξύ χορηγήσεων και καταθέσεων, τον όγκο των επισφαλειών (μη εξυπηρετούμενα δάνεια), που να δείχνει τη βιωσιμότητα και θωράκιση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος;
 Η συνεκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε σχετικά:
"Η έγκαιρη παροχή των ανωτέρω στοιχείων από το αρμόδιο θεσμικό όργανο της Ελληνικής Πολιτείας θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να αξιολογηθεί η συνολική εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος από την παροχή δημόσιου χρήματος (που μάλιστα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος) στις ελληνικές τράπεζες και οι αναμενόμενες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία».
 Η Θεματική ομάδα Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων
 Για περισσότερες πληροφορίες:
Ελεάννα Ιωαννίδου 6932 705289
Θανάσης Παπακωνσταντίνου 6944 462075

Τα hovercraft πετούν…πάνω στο νερό

Πετάει πάνω από το νερό με ταχύτητα 60 κόμβων και η παρουσία του και μόνο δίνει άλλον «αέρα» στο Πολεμικό Ναυτικό. Ο λόγος για το αερόστρωμνο, πιο γνωστό ως hovecraft.  Πριν από λίγα χρόνια είχα βρεθεί στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ στη γέφυρα του «Κέρκυρα» ενός υπερσύγχρονου hovercraft το οποίο διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.  Η αίσθηση ήταν μοναδική!
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνον η Ελλάδα διαθέτει αυτή την στιγμή hovercraft, το οποίο κυρίως χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις για μέσο μεταφοράς προσωπικού ή ακόμα και εξοπλισμού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν έχει τα δικά του συστήματα άμυνας προσαρμοσμένα σε αυτό. Διαθέτει δύο πυροβόλα, τύπου ΑΚ-630 τα οποία είναι αντιαεροπορικά και αντιαρμαβλητικά καθώς και ρουκέτες. 


 «Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα καθώς δεν είχαμε ποτέ στο Πολεμικό Ναυτικό, ένα ανάλογο πλοίο. Είχαμε κάνει σχολεία στην Ρωσία και στην Ουκρανία, όπου είναι και οι χώρες που παράγουν το hovercraft. Δεν μας φόβισε η ιδέα πως επρόκειτο για κάτι καινούργιο, αντιθέτως μας άρεσε η σκέψη να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας, αλλά και την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από τα σχολεία, πάνω σε ένα νέο κεφάλαιο που άνοιγε το Πολεμικό μας, Ναυτικό», μου είχε πει  χαρακτηριστικά ο τότε Κυβερνήτης.Η εικόνα του Αϊ Νικόλα

Την ξενάγηση στους χώρους αλλά και την επεξήγηση των δυνατοτήτων του αερόστρωμνου, ανέλαβε ένας άλλος αξιωματικός, ο οποίος μου είχε πει για τις πέντε μηχανές που διαθέτει οι οποίες είναι οι ίδιες με αυτές που έχει  ένα αεροπλάνο.
Οι τρεις είναι στο εξωτερικό μέρος και φαίνονται οι άλλες δύο βρίσκονται στο κάτω μέρος. Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για μηχανές τουρμπίνες. Πάνω στο κατάστρωμα εκτός από τα ραντάρ έχει και τα δύο πυροβόλα ΑΚ-630.
Κατά την ξενάγηση βρέθηκα  στη γέφυρα του πλοίου. Εκεί είδα  κρεμασμένη την εικόνα του Αϊ-Νικόλα, ο αξιωματικός μου είχε πει πως αυτή η εικόνα έχει θέσει εδώ και στην καρδιά αλλά και στην ψυχή του κάθε Έλληνα ναυτικού. Στην συνέχεια παρατηρήσαμε πως το hovercraft δεν έχει απλά πηδάλια, αλλά αεροπηδάλια. «Όπως σας είπαμε και πριν δεν επιπλέουμε, αλλά πετάμε πάνω στο νερό, επομένως το σύστημα πλοήγησης είναι πανομοιότυπο με αυτό των αεροπλάνων».
«Κέρκυρα»…όνομα βαρύ σαν ιστορία

Τα πλοία αυτά που είναι αερόστρωμνα (HOVERCRAFT), αναπτύσσουν ταχύτητα 60 κόμβων και έχουν εμβέλεια 300 μίλια με σταθερή ταχύτατα 55 κόμβων. Το εκτόπισμα πλήρους φόρτου είναι 550 τόνοι με μεταφορική δυνατότητα αρμάτων και 230 στρατιωτών, συνολικού βάρους έως και 130 τόνων.
Το εν λόγω πλοίο είναι ιστορικά το τρίτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει αυτό το όνομα. Είχε προηγηθεί η Ατμοτελωνίς ΚΕΡΚΥΡΑ την περίοδο 1885-1897, καθώς και το Ναρκαλιευτικό ΚΕΡΚΥΡΑ που ήταν στο δυναμικό του ελληνικού στόλου από το 1946 έως το 1973. αερόστρωμνο όχημα" ορίζεται ένα αμφίβιο όχημα ελάχιστου βάρους 100 τόνων, σχεδιασμένο για να αιωρείται πάνω σε στρώμα αέρα σε κατάσταση πληρότητας και σε μορφή εύκαμπτης ποδιάς γύρω από την περίμετρο του οχήματος και την επιφάνεια του εδάφους ή του νερού κάτω από το όχημα και του οποίου η προώθηση και η διακυβέρνηση γίνονται με τη βοήθεια προστατευτικής αντίστασης αέρα ή αέρα προερχόμενου από ανεμιστήρες ή ανάλογες συσκευές.


Από Ρωσία με αγάπη!
Τα hovercraft κατασκευάζονται  στην Ρωσία και στην Ουκρανία και η μοναδική χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο που τα έχει στο δυναμικό της είναι η Ελλάδα.  «Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι αυτοί που τα κατασκευάζουν. Τα συστήματα του hovercraft είναι προηγμένα και σε αυτά απαιτείται ειδική εκπαίδευση.  Το πλήρωμα μας, εδώ στο «Κέρκυρα» αποτελείται από 38 άτομα, τα οποία είναι σταθερά και δεν αλλάζουν βάρδιες. Όλοι εδώ είμαστε αλυσίδα και ο ένας χρειάζεται τον άλλον για την σωστή και ομαλή λειτουργία του αερόστρωμνου».
http://pinakio.blogspot.com/2012/03/hovercraft.html#more 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου