Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Το skopelos news είναι η δύναμή σου...ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ και βγάζει στον "αέρα" την φωνή σου..

Το μοναδικό ανεξάρτητο μέσο στην Σκόπελο, για τους Σκοπελίτες  όλου του κόσμου...!
Το "skopelosnews" βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών 24 ώρες το 24ωρο ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ και βγάζει στον "αέρα" την φωνή σου...Ότι έχεις να καταγγείλει, στείλτο στο email : info@skopelosnews.gr
Οι συντάκτες μας, θα το ερευνήσουν, θα το "ψάξουν", θα το αναρτήσουν...Είμαστε ΕΔΩ για να δυναμώσουμε την φωνή σου...

Στο λιμάνι της Σκιάθου

 Μηχανική βλάβη ακινητοποίησε το "Express Santorini"

 Οι επιβάτες του συνέχισαν το ταξίδι τους προς τον Βόλο, με ταχύπλοο σκάφος της ίδια εταιρείας

Μηχανική βλάβη σε εμβολοχιτώνιο υπέστη το Ε/Γ-Ο/Γ "Express Santorini" Ν.Π. 10144 της Hellenic Seaways, μεταξύ Σκοπέλου και Σκιάθου, κατά την διάρκεια του μεσημβρινού προγραμματισμένου του δρομολογίου (Αλόννησος, Σκόπελος, Σκιάθος, Βόλος).

Το σκάφος, αφού κατέπλευσε στο λιμάνι της Σκιάθου, ακινητοποιήθηκε και οι επιβάτες του συνέχισαν το ταξίδι τους προς τον Βόλο, με ταχύπλοο σκάφος της ίδιας εταιρείας

Βλάβη το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΞΠΡΕΣ στη Σκιάθο.Δυστυχώς για άλλη μια φορά επαληθευτήκαμε


περισσότερα σε λίγο...

Μαζική κινητοποίηση κτηνοτρόφοι οδηγοί ΤΑΧΙ Το ίδιο και οι κρεοπώλες του νησιού


Κτηνοτρόφοι και οδηγοί ταξί της Σάμου και της Ικαρίας προχωρούν αύριο σε κινητοποιήσεις , διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους.

Οι κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν κατάληψη της Περιφεριακής Ενότητας Σάμου, ενώ μεθαύριο θα κάνουν» έφοδο» και στο Δημαρχιακό Μέγαρο!

Μαζί τους και οι οδηγοί ΤΑΧΙ που αύριο το πρωί προχωρούν σε απεργία και θα κατέβουν με τα αυτοκίνητά τους έξω από το Διοικητήριο της Σάμου!

Το ίδιο και οι κρεοπώλες του νησιού, οι οποίοι μέχρι τις 10:00 το πρωί θα έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους σε ένδειξη συμπαράστασης!

Με πληροφορίες από samiakignomi

Τα εικονίσματα της γιαγιάς ...

AΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΥΡΟ ΕΔΩ

Η γιαγιά μας έλεγε πως σήμερα είναι τα εικονίσματα!
Φέρνανε οι σκοπελίτες τις αρχαίες εκείνες εικόνες που είχαν ποτίσει από το θυμίαμα απ τα ξωκκλήσια του νησιού και τις κρατούσαν με κατάνυξη και πόθο στα χέρια τους.
Τις στόλιζαν με ασπροκέντια και δαντέλες φτιαγμένες στο βελονάκι.
Τους καρφίτσωναν και λουλούδια, που μάζευαν απ τον κήπο τους, ή τις γλάστρες και τα παρτέρια της αυλής!
Κάμποσες απ αυτές είχαν πάνω τους τάματα, από καιρούς αντάρας, στην αρρώστια και το θαλασσοδαρμό των αγαπημένων.
Σαν μια λιτανεία μυστική, οδηγούνταν άλλες στο Χριστό κι άλλες στη Λειβαδιώτισσα. Εκεί άκουγαν για άλλη μια φορά το Μέγα Βασίλειο να εύχεται στο δωρεοδότη Χριστό, που τον μαρτύρησαν οι προφήτες και τον κατέγραψαν οι φωτισμένοι πνευματοφόροι Ευαγγελιστές.
Κατόπιν οι πιστοί, ξεκινούσαν ψάλλοντας το, "Τίς Θεός Μέγας ..." από το μοναστήρι στο Λειβάδι, σηκώνοντάς τες περήφανα και με ρίγη συγκίνησης για την ιερή παράδοση που κουβαλούσαν.
Πρώτη στάση γινόταν έξω απ το ναό της Γέννησης του Χριστού. Εκεί περίμενε ο ιερέας, οι ψάλτες και το ευλαβικό εκκλησίασμα κρατὠντας κι αυτοί τις άγιες εικόνες. 
Με κατάνυξη άκουγαν όλοι την ανάγνωση μέρους από το κείμενο της  Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία αποφάσισε την αναστήλωση των εικόνων και κατόπιν όλοι μαζί κατευθύνονταν προς το ναό των τριών Ιεραρχών για να διαβαστεί το δεύτερο μέρος του Συνοδικού. Η λατρευτική πομπή, έφτανε μέχρι το ναό της Παναγίας της Φανερωμένης. Αφού γινόταν η ανάγνωση και του τελευταίου τμήματος του Συνοδικού επέστρεφαν για το "Δι ευχών..." άλλοι στο Λειβάδι κι οι υπόλοιποι στο ναό της Γεννήσεως.
Μα οι εικόνες έμεναν μέρες στο χωριό, να καθρεφτίζουν το έλεος και την ελπίδα μέσα στις μέρες της Σαρακοστής!
Τις έπερναν οι ευλαβικοί σκοπελίτες από σπίτι σε σπίτι για να προσεύχονται.  Να κοιτούν τη γλυκύτατη μορφή της Παναγιάς και τις ασκητικές φιγούρες των αγίων και να ανοίγουν διάλογο μυστικό, για να εξομολογηθούν τους καημούς και τα βάσανα, τους πόνους και τους ευσεβείς πόθους για τους δικούς τους ανθρώπους. Κι όλα αυτά σε μια απόκοσμη γωνιά με το δειλό τρεμόπαιγμα μιας φλόγας στο καντήλι. Κι οι πεθυμιές τους, να ανεβαίνουν σαν το λιβάνι με ευωδιές σ ουράνιες σφαίρες...
Γιατί οι γιαγιάδες κι οι παππούδες ξέρανε πως δεν λατρεύουμε τις εικόνες ούτε τους Αγίους ούτε τους Αγγέλους ούτε αυτή την Παναγία Μητέρα του Κυρίου. Λατρεύουμε μόνο τον Τριαδικό Θεό, τον Πατέρα, τον Υιό και το Πνεύμα το ΄Αγιο. Τιμούμε και δοξάζουμε τους Αγίους, τους Αγγέλους και περισσότερο απ’ όλους την «Τιμιωτέραν των Χερουβείμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ», την Αειπάρθενο και Παναγία Μητέρα του Σωτήρος μας Χριστού, αλλά δεν απονέμουμε λατρεία ούτε στα πρόσωπά τους ούτε στις εικόνες τους. Μόνο τις τιμούμε τις εικόνες τους και τις σεβόμαστε και η τιμή αυτή και ο σεβασμός κατευθύνονται στο πρωτότυπο.
Η εικόνα αποτελεί την ταυτότητα της ορθόδοξης εκκλησίας. Είναι μια ζωντανή κατήχηση, είναι η συνάντηση του ουρανού με τη γη. Καθώς οι πιστοί προσεύχονται στο χώρο της λατρείας, περικυκλωμένοι από τη μορφή του Κυρίου, της Παναγίας, των αγίων και των αγγέλων, αυτές οι ορατές εικόνες τους θυμίζουν αδιάκοπα την αόρατη παρουσία όλων των δυνάμεων του ουρανού στη θεία λειτουργία και στη ζωή τους. Γι’ αυτό η εικόνα δεν είναι απλώς μια θρησκευτική ζωγραφιά που έχει σκοπό να μας συγκινήσει, αλλά μια αγιογραφία, μια λειτουργική τέχνη ή ομολογία της θείας αποκάλυψης, που έχει σκοπό να μεταμορφώσει και να αναπλάσει τα ανθρώπινα πράγματα. Είναι μια γλώσσα που εκφράζει τις αλήθειες της ορθόδοξης εκκλησίας τόσο καλά, όσο και ο λόγος. Η εικόνα μάς αποκαλύπτει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και τα μέσα με τα οποία θα τον φέρουμε εις πέρας, ενώ μας βοηθάει ταυτόχρονα να βρούμε την έννοια της δικής μας ζωής.
Πολύ ταλαιπωρήθηκαν οι πρόγονοί μας με το θέμα αυτό! Απ το 720 μέχρι το 843 ακούγονταν φωνές κατά των εικόνων ότι δήθεν γινόμαστε ειδωλολάτρες και δε μας χρειάζονται. Τις κατέβασαν απ τις εκκλησιές τις έκαψαν τις εξαφάνισαν. Πολλοί βασανίστηκαν, άλλοι εξορίστηκαν κι ένας μεγάλος αριθμός λαϊκών και μοναχών έχυσαν το αίμα τους, υπερασπίζοντας το σεβασμό και την τιμή προς τις άγιες εικόνες, οι οποίες είναι καρπός της πίστεως της εκκλησίας. Γιατί οι εικόνες διαλαλούν, εκφράζουν, τρέφουν και διατηρούν την πίστη. Η άρνηση της προσκύνησης των εικόνων δεν ήταν επομένως ένα απλό θέμα, παρά εσήμαινε την άρνηση της ορθόδοξης πίστης. Τέλος με τη χάρη του Θεού η Αγία Βασίλισσα Θεοδώρα, με την βοήθεια κι ευλογία του Πατριάρχη αγίου και ομολογητού Μεθόδιου στερέωσε πάλι τις εικόνες στούς ναούς και μαζί τους στερέωσε και την ορθοδοξία. Τότε έγινε η Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος στην πόλη Νίκαια της Μ. Ασίας. Η Σύνοδος αυτή διατύπωσε την ορθόδοξη διδασκαλία για την τιμητική προσκύνηση των εικόνων. Οι Πατέρες κατά την οικουμενική σύνοδο εδογμάτισαν ότι η τιμή προς τις εικόνες δεν απευθύνεται στο ξύλο και στα χρώματα ή στην τέχνη του αγιογράφου, αλλά στο εικονιζόμενο πρόσωπο: «Η γαρ της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει». Κορυφαία πατερική μορφή υπέρ των εικόνων στην πρώτη φάση ήταν ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Στη δεύτερη φάση της εικονομαχίας κορυφαία πατερική μορφή υπέρ των εικόνων ήταν ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης.
Καλή μου γιαγιά...! Και σήμερα άρχισαν να μάχονται τις εικόνες που άφησες στο απλό ξύλινο εικονοστάσι!
Πρώτα ήρθαν οι αιρετικοί και μας είπαν πάλι ότι είμαστε ειδωλολάτρες. Αρνήθηκαν την εικόνα της Παναγίας και του αγίου Ρηγίνου.
Αρνήθηκαν τα γραφικά ξωκκλήσια του νησιού μας που μέσα τους βουίζει ακόμη απ τις μελωδίες του πανηγυριού και τα αμέτρητα "Κύριε ελέησον" .
Και τώρα τελευταία καλή μου γιαγιά, άρχισαν να τις κατεβάζουν κι απ το σχολείο μας, απ τις δημόσιες υπηρεσίες, τους οργανισμούς.... Δήθεν ότι προσβάλλουν τους αλλόθρησκους! Σάμπως τους ρώτησαν κι αυτούς...?? 
Γιατί μας θέλουν χωρίς θρησκεία πια, χωρίς Θεό, χωρίς πατρίδα, χωρίς ιστορία, χωρίς χρήματα, χωρίς οικογένεια, χωρίς εργασία...
Μα εμείς.... δε σκιαζόμαστε γιαγιάκα μου !  Σήμερα είναι "τα εικονίσματα ... κι είναι μεγάλη Σαρακοστή... έρχεται η Ανάσταση! 


Παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα

Τρεις μέρες μετά το στουκάρισμα του πλοίου "Ιεράπετρα" στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, άλλη μια παρέμβαση για το... ακτοπλοϊκό πρόβλημα, από τέσσερα αυτοδιοικητικά σχήματα που υποστηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δραστηριοποιούνται σε περιοχές που είτε έχουν λιμάνια στα οποία παρουσιάζεται το πρόβλημα, είτε σε περιοχές με μεγάλη παροικία νησιωτών. Αυτή τη φορά μοιράστηκε κείμενο στον αγώνα μπάσκετ Νίκη Αμαρουσίου-Πολυκράτης Σάμου, στους προσερχόμενους θεατές.

"Ήμασταν μέσα στο δρομολόγιο που σημειώθηκε το ατύχημα, τα είδαμε όλα", "σας θυμόμαστε και από την προηγούμενη παρέμβαση στο Ίλιον", "πρέπει να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά", έλεγαν μεταξύ άλλων μερικοί από τους προσερχόμενους στο συνεργείο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αποτελούσαν Ικαριώτες και μοίραζε το κείμενο.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΕΡΕΤΡΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΜΙΝΑ

Εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν για όλα τα νησιά του νομού Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) ξύπνησε η απόσυρση του νέου σε ηλικία πλοίου που εξυπηρετούσε τη γραμμή και η αντικατάστασή του, με το σχεδόν 40χρονo σαπάκι «Ιεράπετρα», που γέρνει από τη μια πλευρά, λόγω μετασκευών.

Υπενθυμίζουμε ότι τη γραμμή αυτή εξυπηρετούσε το «Εξπρές Σαμίνα», το ναυάγιο του οποίου κόστισε 80 ανθρώπινες ζωές, με το νομό να μετράει 37 φέρετρα. Με το «επιχείρημα», ότι το καλό πλοίο καίει πολλά καύσιμα, ενώ το σαπάκι κάνει οικονομία, καταδικάζονται σαν υποψήφιοι ναυαγοί και θύματα, όχι μόνο οι ακριτικοί πληθυσμοί των νησιών, αλλά και όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς σαν παραθεριστές. Δεν είναι «τοπικό» πρόβλημα του νομού, είναι «φάμπρικα» που θα ανοίξει παντού, σε ακτοπλοΐα, σιδηρόδρομο, αεροπορικές και οδικές συγκοινωνίες, καθώς αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής των τροϊκανών. Είναι οι ίδιοι λόγοι που χειροτερεύουν συνεχώς την ποιότητα της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα, που οδηγούν σε κινητοποιήσεις, σαν διαμαρτυρία για τις περικοπές.

Oι ανακοινώσεις για τις άγονες γραμμές που συνοδεύονται με νέες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές και τα υπέργηρα σαπάκια τους αποτελούν πρόκληση. Συνεχώς προσθέτονται και νέες διαμαρτυρίες από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας για την κατάσταση στην ακτοπλοΐα που επιδεινώνεται ραγδαία.

Ήδη στη Χίο διαμαρτύρονται για τα λιγότερα δρομολόγια που έχουν, ενώ παραμονή πρωτοχρονιάς το 40χρονο Άγιος Γεώργιος χάλασε στην Κύθνο και οι 275 επιβάτες του, μεταφέρθηκαν 12 ώρες μετά με άλλο πλοίο. Στη Λήμνο το επίσης υπέργηρο Aqua Maria χτύπησε στο λιμάνι και η τοπική κοινωνία κινητοποιείται. Αντί για λεφτά και επιδοτήσεις σε εφοπλιστές και τραπεζίτες, να «χτιστούν» νέα και ασφαλή καράβια, όχι για να γίνουν δώρα στους εφοπλιστές, αλλά να δουλεύουν κάτω από τον έλεγχο της κοινωνίας.

Μπροστά στα κέρδη εφοπλιστών, τραπεζιτών, τοκογλύφων, δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές. Όχι μόνο αδιαφορούν, αλλά είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τα εργασιακά προβλήματα των ναυτεργατών, για τα ναυτικά ατυχήματα σε εμπορική ναυτιλία, κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα (Ιταλία-Costa Concordia, Ελλάδα Εξπρές Σαμίνα, Iron Antonis, Sea Diamond κλπ).Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές κινητοποιήσεις από συλλόγους νησιωτών και εργατικά σωματεία, που πρέπει να κλιμακωθούν και να συντονιστούν με όλους τους αγώνες ενάντια στην πολιτική τρόικας – κυβέρνησης.

Γι άλλη μια φορά στεκόμαστε στο πλάι τόσο των ναυτεργατών, όσο και των νησιωτών που αγωνίζονται εναντίον της μαφίας της θάλασσας, στο πλάι των πολιτών που διεκδικούν ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε κάθε αγώνα που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Εντάσσουμε τις κινητοποιήσεις αυτές μέσα στο συνολικό κύμα αγώνων, ενάντια στις τροϊκανές πολιτικές, αγωνιζόμενοι για έξοδο από ευρώ - ΕΕ, άρνηση πληρωμής, διαγραφή του χρέους και για την ανατροπή όσων είναι υπεύθυνοι για τις πολιτικές επιλογές που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

*ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΕΡΓΗΡΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ

*ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΣΥΧΝΕΣ, ΦΤΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ανυπόταχτη Πετρούπολη
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά-Ανταρσία στο Λιμάνι
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Ανταρσία στο Αιγαίο – αντικαπιταλιστική αριστερά (Περιφέρεια Β. Αιγαίου)

Προς δήμο Σκοπέλου γνωρίζετε ότι αυτή που Πάνε στις εκθέσεις για τον τουρισμό και στο εξωτερικό και μόνο για τις δικές τους επιχειρήσεις νοιάζονται !


Προς δήμο Σκοπέλου γνωρίζετε ότι αυτή που Πάνε στις εκθέσεις για τον τουρισμό και στο εξωτερικό και μόνο για  τις δικές τους επιχειρήσεις νοιάζονται  Όπως μας είπε  ένα πουλάκι κάποιοι με έξοδα του Δήμου Σκοπέλου δηλαδή  με χρήματα δικά μας  πηγαίνουν σε εκθέσεις στο εξωτερικό μόνο και μόνο για να προωθήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις

Eύγε στους δημοσίους υπαλλήλους που το ενενήντα τοις εκατό 90% θα ψηφίσουν Nέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είστε άξιοι της μοίρας σας λοιπόν ...


Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 155-170 έδρες - Το 10% της δύναμής της έχασε η ΝΔ σε 1 μήνα!
Πολύ αρνητικά εξελίσσεται για τη ΝΔ η περιπέτεια του νέου Μνημονίου καθώς το πρώην αντιμνημονιακό κόμμα βλέπει μέσα σε ένα μόλις μήνα να έχει απωλέσει σχεδόν το 10% της εκλογικής του επιρροής (από 31% στην ίδια δημοσκόπηση - Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue – στο 28% στην δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα για την «Καθημερινή»! Και με αρνητική δυναμική.
Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δείχνει να βάζει ένα STOP στην πτώση του με 11%, από 8%, έστω και αν αυτό δεν έχει καμία ουσιαστική πολιτική σημασία. Π.χ. από την δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιανουάριο (14-15/01 είδε το φως της δημοσιότητας) το ποσοστό εκλογικής του επιρροής ήταν 14%!
Μεγάλος κερδισμένος το εθνικό κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που παρά τα σημαντικά επικοινωνιακά προβλήματα σε ότι αφορά την εικόνα του κόμματος (εν μέρει δικαιολογημένα) το ξεκάθαρο πατριωτικό μήνυμα που περνάει, δείχνει να παγιώνει την είσοδό της στην Βουλή με ποσοστό 3,5% αυξημένο κατά μισή μονάδα μέσα σε ένα μήνα.
Επίσης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π.Καμμένο, ένα άλλο πατριωτικό κόμμα που αναδύεται από τις στάχτες του Μνημονίου, έχει αξιοσημείωτη εκλογική επιρροή της τάξης του 4% και φυσικά μπαίνει στη Βουλή!
Στους κερδισμένους και το ΛΑΟΣ που μετά την αντιμνημονιακή του στροφή καταφέρνει να κερδίσει ένα 0,5% και να φτάνει στο 5%, εκεί που κινδύνευε να μείνει εκτός Βουλής. Βασικό κέρδος η ανάσχεση της πτωτικής δυναμικής.
Σε μία συγκριτική ανάλυση των τριών τελευταίων Βαρομέτρων της  Public Issue (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) εξάγονται εξαιρετικά πολύτιμα συμπεράσματα. Να σημειώσουμε ότι το μοντέλο της εταιρείας είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων, δηλαδή δίνει τελικό αποτέλεσμα με απόκλιση της τάξεως του +/-2% και ιστορικά έχει αποδειχθεί αξιόπιστο.
Στην δημοσκόπηση λοιπόν που δημοσιεύεται σήμερα τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Νέα Δημοκρατία 28% και ακολουθούν, Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι με 4% και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στις 6-7/02, η ίδια εταιρεία που πραγματοποιεί κυλιόμενες έρευνες ανά ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ ελάμβανε ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνυόταν η ΝΔ με 31%.  Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5% οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λάμβανε 2%.
Δύο μήνες πριν, στις 14-15/01, το Βαρόμετρο έδειχνε την εξής εικόνα: Η ΝΔ 30,5%. ΠΑΣΟΚ 14%, ΔΗΜΑΡ με 13,5%, ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, ΛΑΟΣ 5,5%, Οικολόγοι - Πράσινοι με 4% και ΔΗΣΥ 2,5%. Η αποχή, έφτανε το 32,5%, ενώ στη νυν φτάνει το 30%.
Τα συμπεράσματα από αυτές τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας, με την ίδια μέθοδο (έτσι πρέπει να συγκρίνονται οι δημοσκοπήσεις, όχι μεταξύ διαφορετικών εταιρειών με διαφορετικές μεθόδους συλλογής δειγμάτων ή ακόμα περισσότερο να συγκρίνονται δημοσκοπήσεις με και χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων) είναι αποκαλυπτικά.
Σε ότι αφορά τη ΝΔ, δείχνει να πληρώνει ακριβά την μνημονιακή στροφή και τις διαγραφές του 25% της ΚΟ. Έστω και αν από τους 22 διαγραφέντες επιστρέφουν οι 5 που υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους. Το να χάνει ένα κόμμα μέσα σε 30 ημέρες το 10% της δύναμής του είναι πολύ αρνητικό που μόνο στο ΠΑΣΟΚ είχε συμβεί μέχρι στιγμής. Έχει πρόβλημα και κυρίως πρόβλημα δυναμικής. Κυρίως δυναμικής.
Πλέον το στοίχημα για την Συγγρού δεν είναι η αυτοδυναμία, αλλά να καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ποσοστό κοντά στο 30% και να καταφέρει να εκλέξει 120-125 βουλευτές! Η ένταξη στο κόμμα των Α.Γεωργιάδη και Μ.Βορίδη, περισσότερη ζημιά έχει κάνει στο κόμμα, παρά όφελος.
Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, είναι πρακτικά αδύνατον να ανακάμψει. Το 14-8-11% στους τρεις τελευταίους μήνες δείχνει ένα κόμμα στα επίπεδα του ΚΚΕ, αλλά σίγουρα χωρίς τον φανατισμό και την οργάνωση του ΚΚΕ. Ένα κομματικό φάντασμα, το οποίο μόνο στο όνομα υπάρχει, όπως είχε συμβεί και με την  Ένωση Κέντρου από το 1981 και μετά. Υπό ιδανικές συνθήκες και με την στήριξη των MME που εξακολουθούν να στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, να παλέψει για την δεύτερη θέση προσδοκώντας ένα ποσοστό της τάξης του 17%.
Η Δημοκρατική Αριστερά σχετικά σταθερή, υποχωρεί λίγο σε σχέση με το ποσοστό που έπαιρνε τον Φεβρουάριο, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ και αυτό επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε σημειώσει ότι είναι «Η πρώτη στάση ψηφοφόρων εκτός ΠΑΣΟΚ».
ΚΚΕ και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοσημείωτα σταθεροί.
Ο ΛΑΟΣ με την στροφή του δείχνει να την γλίτωσε την τελευταία στιγμή την αποβολή από την Βουλή, αφού κατάφερε να αυξήσει οριακά την δύναμή του.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δείχνει να προελαύνει ακάθεκτη προς το Κοινοβούλιο, οι «θολώδεις» Οικολόγοι έχουν σταθερά ποσοστά που τους οδηγούν εντός Βουλής και η Ν.Μπακογιάννη με την ΔΗΣΥ μάλλον θα είναι επισκέπτες στην ερχόμενη Βουλή. Διότι το ποσοστό που αποσπά είναι και πριν την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο χωρίς να εδράζεται σε πραγματική βάση, ατυχώς για την ίδια, την έχει πλήξει και αυτό θα φανεί στην επόμενη δημοσκόπηση.
Το 52% των πολιτών στη νυν δημοσκόπηση διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, αντίθετα από το 38% που συμφωνεί. Το 46% των ερωτηθέντων θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας, ενώ το 10% πιστεύει ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.
Στα ύψη είναι η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, που φτάνει το 87% αλλά το 45% των πολιτών έχει θετική γνώμη για τον Λουκά Παπαδήμο. Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Δεύτερος είναι ο Γιάννης Δημαράς! Ακολουθούν, κατά σειρά οι, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιαννη, Γιώργος Καρατζαφέρης και Γιώργος Παπανδρέου.
Τα παραπάνω ποσοστά δείχνουν συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με 155-170 βουλευτές (120-125 και 35-45 έδρες, ιδανικά, για αμφότερα τα κόμματα). Κάτι που τώρα δείχνει μονόδρομος…
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανοικτή Επιστολή προς Αλέκα ​​Παπαρήγα και Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας *

Του Νικηφόρου Ψαρογιάννη

Αλέκα Παπαρήγα, παρά την μαρξιστική -λενινιστική φρασεολογία του, το ΚΚΕ δεν είναι πλέον (εάν ήταν ποτέ) ένα επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης.  Όχι μόνο δεν είστε ικανοί να οδηγήσετε τους εργάτες σε ανατροπή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΝΤ, αλλά ούτε θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο.  Εσείς και ολόκληρη η ηγεσία του Κόμματος είσαστε επαναστάτες μόνο στα λόγια. Μιλάτε για «κανέναν συμβιβασμό με την πλουτοκρατία», αλλά κάθεστε στο ίδιο δωμάτιο με τον ταξικό εχθρό.  Έχετε δει ποτέ φωτογραφίες του Λένιν μαζί με αστούς πολιτικούς; Δεν υπάρχουν! 

Ακολουθείτε μια πολιτική σαν αυτή του Κάμενεφ και του Στάλιν στην Πετρούπολη το 1917 λίγο πριν την επανάσταση, όταν επέμεναν στη συνεργασία με την Προσωρινή Κυβέρνηση του Κέρενσκι.  Την διέκοψαν μόνο όταν ο Λένιν επέστρεψε στη Ρωσία με τις Θέσεις του Απριλίου και έστρεψε την βάση του κόμματος των μπολσεβίκων εναντίον τους.

Εάν ο Λένιν ζούσε σήμερα, θα σας πέταγε έξω από το κόμμα. Όχι, λάθος.   Εσείς θα διώχνατε από το ΚΚΕ τον μεγαλύτερο επαναστάτη όλων των εποχών μετά από τον Μαρξ!

Αλέκα Παπαρήγα, λες ότι επαναστατική κατάσταση δεν υπάρχει στην Ελλάδα.  Διαστρεβλώνεις την επαναστατική φόρμουλα του Λένιν!  Λες ότι οι εκμεταλλευόμενοι στην Ελλάδα είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να κυβερνούνται από τους αστούς.  Κάνεις μεγάλο λάθος!  Για εσάς η επαναστατική κατάσταση θα έρθει μόνο όταν όλοι οι εργαζόμενοι γίνουν μέλη του ΚΚΕ.  Καταπληκτική λογική!
 

Με παρόμοια λογική αποκαλείτε «ανήθικο» το «κίνημα της φθηνής πατάτας» μόνο και μόνο επειδή βλέπετε απλούς εργαζόμενους να οργανώνονται χωρίς το άχρηστο «Κομμουνιστικό» Κόμμα Ελλάδας. 

Δηλαδή, αντί να χαίρεστε που ο απλός κόσμος αυτό-οργανώνεται για να αντιμετωπίσει την πείνα που του επιβάλλει το αστικό καθεστώς, αντί να αγκαλιάσετε τα πρώτα ψήγματα αυτό-οργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης των εργαζόμενων, συντάσσεστε με τους μεσάζοντες και την κυβέρνηση εναντίον των πρωτοβουλιών αυτών χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη γνωστή ξύλινη «αριστερή» κομματική γλώσσα σας.

Αλέκα Παπαρήγα, ούτε εσείς ούτε τα περισσότερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είστε ενεργοί εργαζόμενοι που συνδέονται με την παραγωγή.  Είστε αποκομμένοι από την εργατική τάξη, η οποία συνειδητοποιεί σιγά-σιγά ότι το κόμμα σας αποτελεί τροχοπέδη για την θετική εξέλιξη του αγώνα της.  

Οι μικροαστοί στο ΚΚΕ είναι τόσοι πολλοί και έχουν τέτοια εξουσία που δεν πρόκειται ποτέ να σας απορρίψουν από την βάση, από μέσα από το κόμμα.  Συγχαρητήρια, θα κρατήσετε την θέση σας στη γραφειοκρατία του κόμματος!  Η ιστορία όμως θα δείξει ότι οι εργάτες που βρίσκονται εκτός του ΚΚΕ θα σας απορρίψουν – εργάτες σαν τους ηρωικούς απεργούς τις Χαλυβουργίας Ελλάδας, οι οποίοι, αν και ευγνώμονες  για την υλική υποστήριξη  που τους παρέχει το ΚΚΕ, θα συνειδητοποιήσουν ότι το κόστος της υποστήριξης σας είναι να κρατηθούν τα αιτήματά τους σε οικονομικό και όχι πολιτικό επίπεδο.  Με μαθηματική ακρίβεια τους οδηγείτε στην ήττα! 

Σήμερα, όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο έλεος της κρατικής καταστολής το ΚΚΕ αποφεύγει την δυναμική αντιπαράθεση με τους αστούς και τους υπηρέτες τους. Η δειλή και εγκληματική απραξία σας ήταν φανερή στις 12 Φεβρουαρίου. Για αυτό σας αγαπά ο αστικός τύπος.  Οι αστοί καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά ότι δεν αποτελεί το ΚΚΕ καμία απειλή. 

Πώς διαιωνίζουν οι μικροαστοί την πρωτοπορία τους στο ΚΚΕ; Ένας τρόπος είναι μέσω του «παράθυρου» της ΚΝΕ, από το οποίο μπαίνουν διάφορα μικροαστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών της αστικής τάξης. Φυσικά το κόμμα δεν έχει προβλήματα με τη χρήση αυτών των πρόθυμων μαθητών -σκλάβων να κάνουν τις δύσκολες δουλειές.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα με τη δομή του ΚΚΕ, αυτό που αντιστρατεύεται στην ύπαρξη ενός πνεύματος συντροφικότητας, κριτικής και αυτοκριτικής, είναι οι καθοδηγητές. Αυτά τα άτομα αποτελούν ένα αντιδημοκρατικό στοιχείο στο εσωτερικό του κόμματος καθώς δεν είναι υπόλογοι στην βάση και λειτουργούν ως «μικροί τσάροι» μέσα στο κόμμα, επιβάλλοντας την αντεπαναστατική γραμμή του κόμματος «από τα πάνω» χωρίς συζήτηση ή διάλογο.

Δεν θα μιλήσουμε για άλλες παράξενες πρακτικές του ΚΚΕ, όπως ο τρόπος με τον οποίο «εντάσουν» ξένους εργαζόμενους στο κόμμα μαζί με τους «κουμμουνιστές» εργοδηγούς τους, τύποι που ούτε μοιράζονται τα μεροκάματα σωστά ούτε τρέφουν συντροφικά αισθήματα για τους ξένους προλετάριους.  Ούτε θα πούμε πολλά για την αισχρή πρακτική σε διάφορα μέρη όπως το Πέραμα, όπου για να βρεί κάποιος μεροκάματο στη Ζώνη πρέπει αναγκαστικά να είναι μέλος του ΚΚΕ!  Ο εργάτης δηλαδή μπαίνει στο κόμμα μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί.  Πώς άραγε να αισθάνεται ένας τέτοιος άνθρωπος για το κόμμα;  Μήπως νοιώθει στο υποσυνείδητο του ότι το ΚΚΕ είναι κατά κάποιο τρόπο ΚΑΙ ο εκμεταλλευτής του;  Δεν θα πούμε για τους εργαζόμενους στον 902 και στον Ριζοσπάστη που υποχρεώνονται να αγοράζουν την εφημερίδα και άλλα διάφορα «προιόντα» του ΚΚΕ: η απόλυση 35 εργαζόμενων από την Τυποεκδοτική ως τον  902 τους τελευταίους μήνες μιλά από μόνη της. Και πόσοι που ακόμη δεν έχουν απολυθεί, έχουν να πληρωθούν επί μήνες και το «Κ»όμμα τους ζητάει να τηρήσουν όρκο σιωπής για αυτά τα πράγματα ακόμη κι απέναντι στους συγγενείς τους! Όταν υπάρχουν τέτοιες πρακτικές δεν είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε εάν το ΚΚΕ  είναι περισσότερο επιχείρηση παρά πολιτικό κόμμα της εργατικής τάξης.

Η πώληση του Ριζοσπάστη είναι μια απαράδεκτη πρακτική.  Μια επαναστατική εφημερίδα, όπως η Ίσκρα το 1917, πρέπει να είναι δωρεάν και να προωθεί την επανάσταση. Δεν θα σχολιάσουμε τις διαφημίσεις που «στολίζουν» τις σελίδες του Ριζοσπάστη. Ούτε αξίζουν σχολιασμού οι διαφημίσεις στην τηλεόραση του 902: ας αναρωτηθούμε μόνο αν το ΠΑΜΕ έχει κάνει ποτέ κάποια κινητοποίηση εναντίον των απολύσεων και των μειώσεων μισθών στα Hondos Center τα οποία διαφημίζονται τακτικά στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κομματικό σταθμό.

Το ΠΑΜΕ έχει τεράστιες δυνατότητες ως μια επαναστατική δύναμη.  Θα μπορούσε να μετατραπεί σε Σοβιέτ. Αλλά υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ το ΠΑΜΕ δεν έχει καν ζωντανή λειτουργία ούτε για τις ευρύτερες μάζες ούτε ακόμα για την κομματική βάση.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που εργάζονται στην Ελλάδα δεν είναι οργανωμένοι σε συνδικάτα. Το κάλεσμα του ΚΚΕ για την οργάνωση στους χώρους εργασίας είναι όμορφη στη θεωρία, αλλά πίσω από αυτήν την «ριζοσπαστική» φρασεολογία κρύβεται η απροθυμία του κόμματος να λειτουργήσει ως ηγέτης της εργατικής τάξης, ως καταλύτης για επαναστατική δράση. Τα λόγια είναι φτώχεια. Με φαντασία και τολμηρή επαναστατική ηγεσία, το ΠΑΜΕ θα μπορούσε να κάνει «μαζικές προσελεύσεις» στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και να σπάσει το κλίμα του φόβου που εμποδίζει τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε συνδικάτα.

Κάθε απεργία, ακόμα κι αν είναι μία που προβάλλει καθαρά οικονομικά αιτήματα, περιέχει το έμβρυο της επανάστασης. Ωστόσο, ορισμένες απεργίες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε πολιτική δράση, της οποίας η απόλυτη έκφραση είναι η επανάσταση. Με το συντονισμό της απεργίας κατά των επιχειρήσεων σε μία (κάθετη ή οριζόντια) «αλυσίδα» παραγωγής, οι προσπάθειες αυτές θα μπορούσαν να είναι επιτυχείς. Μια απεργία σε εταιρεία, που θα συνοδεύεται άμεσα από απεργίες σε επιχειρήσεις που παρέχουν και αποδέχονται τα προϊόντα της -ειδικά αν οι τελευταίες δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες- είναι σίγουρο ότι θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες της ίδιας και των συνεργαζόμενων με εκείνη επιχειρήσεων. Θα είχε και θετικό αποτέλεσμα και τεράστια απήχηση. Με τέτοιες δράσεις οι εργαζόμενοι θα ήταν σε θέση να διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» και στους δύο εχθρούς των εργαζομένων: το ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο. αντί- τους «εξωτερικούς» (οι οποίοι κατηγορούν πάντα τους ντόπιους καπιταλιστές) και τους «εσωτερικούς» (οι οποίοι κατηγορούν πάντα το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και άλλες υπερεθνικές δομές διοίκησης). 

Αλέκα Παπαρήγα, όσο κι αν το προσπαθείς εσύ και η κλίκα σου, δεν μπορείτε να κρύψετε τη μαζική αποδυνάμωση του ΚΚΕ πίσω από δημοσκοπήσεις που μιλούν για αύξηση του αριθμού των ατόμων που θα ψήφιζαν το κόμμα σας. Ο λόγος που το ΚΚΕ έχει τόση δυσκολία να στρατολογήσει νέα μέλη τώρα που η αυξάνεται η επαναστατική διάθεση των εργαζομένων, είναι η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός του κόμματος με τον καπιταλισμό. 

Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΚΕ έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα, αισθάνεται αδύναμο και έτσι αντιδρά με έναν παράλογο επιθετικό δογματισμό.  Ορίστε τι έγραψε στον Ριζοσπάστη πριν λίγες μέρες (29/2/12) ένα μέλος από την ηγετική κλίκα σου, ο Δημήτρης Γόντικας : «Η εναντίωση στις συλλογικές αποφάσεις...η αμφισβήτησή τους δεν είναι δείγμα ούτε υγείας, ούτε ευθύνης. Είναι εγωισμός στο τετράγωνο....Ο σεβασμός και η υποταγή στη συλλογική σκέψη απαιτεί μια ανώτερη συνειδητή στάση....το συμφέρον του Κόμματος είναι πάνω από όλα. Πάνω από πρόσωπα, προσωπικές φιλίες, συγγένειες. Οπου οι προσωπικές πράξεις, συμπεριφορές έχουν ως βασικό κριτήριο το συμφέρον του Κόμματος και υποτάσσονται σε αυτό συνειδητά.»

Τι να πούμε; Να μιλήσουμε για ηθική;  Για λογική; Για τους τρελούς λέμε ότι είναι «κου-κου».  Κου-Κου–εεεε!  Το κόμμα (ο κύριος Γόντικας έχει παντου τη λέξη με Κεφαλαίο!) έχει καταντήσει μια πολιτική θρησκεία, μία θρησκευτική σέκτα, μία αμερικανικού τύπου θρησκευτική αίρεση, ένα “personality cult without the personality”. Πού πήγε η εσωκομματική δημοκρατία, οι δημοκρατικές διαδικασίες, η πολυφωνία, η διασύνδεση με την εργατική τάξη; Σύμφωνα με το Γόντικα το «Κ»όμμα είναι αυθύπαρκτο, δεν υπάρχει για να υπηρετεί την εργατική τάξη. Αν δε, το συνδυάσουμε με τη «λογική» πίσω από την αήθη επίθεση του «Κ»ΚΕ εναντίον των πρωτοβουλιών για φθηνά προιόντα απευθείας από τους παραγωγούς στον καταναλωτή, τότε σύμφωνα με τους γραφειοκράτες του Περισσού, η εργατική τάξη υπάρχει μόνο για να υπηρετεί το «Κ»ΚΕ, να το ψηφίζει για να του φέρει με το απλό πάτημα ενός κουμπιού τη «λαϊκή εξουσία» κι αν ΔΕΝ το ψηφίζει, τότε θα πρέπει να πεθάνει από πείνα μη δυνάμενη να αγοράσει τα προιόντα σε τιμές μεσαζόντων!

 Το «Κ»ΚΕ είναι ένα πολύπλοκο, άρρωστο φαινόμενο.  Τι θα έλεγε ο Μαρξ;  Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό.  Αλλά στο γράμμα του στον Βηλχέλμ Μπλός, είπε ότι «...ο Ένγκελς και εγώ ενταχθήκαμε στον μυστικό όμιλο των Κομμουνιστών με την προϋπόθεση ότι όλα αυτά που προωθούσαν την προληπτική λατρεία της [οποιασδήποτε] αρχής θα σβήνονταν από το καταστατικό».

Το πρόγραμμα του «Κ»ΚΕ λέει πολλά για το μελλοντικό σοσιαλιστικό κράτος, αλλά  τίποτα για την κατάκτηση της εξουσίας. Η εξής θαυμάσια φράση προδίδει της μικροαστικές προσδοκίες τις ηγεσίας: «Στα πρώτα βήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ... μπορεί να επιτρέψει ... τη δράση ενός μέρους κεφαλαίου, του μη μονοπωλιακού».  Υποχώρηση και όχι πολιτική οικοδόμησης του σοσιαλισμού αμέσως μετά την κατάληψη της εξουσίας!
Αλέκα Παπαρήγα, η βάση του «Κ»ΚΕ δεν πρόκειται να σας παρακαλέσει να παραδώσετε τα ηνία του κόμματος σε πραγματικούς Λενινιστές.  Αλλά να ξέρετε ότι η εργατική τάξη σας έχει πάρει χαμπάρι. Στους δρόμους της Ελλάδας και στους τόπους δουλειάς βλεπει ότι αποτελείτε μέρος του συστήματος, ότι είστε αντικειμενικά ένα αστικό κόμμα της εργατικής τάξης.  Αφήνει το «Κ»ΚΕ στην μπάντα και αρχίζει να οργανώνει τις δικές της πραγματικά επαναστατικές καταστάσεις! 

* Η παραπάνω επιστολή στάλθηκε στο mail  του Κόκκινου Τύπου

για δυο πόντους όλα ρε δεν πάτε να γ........(14-16 εκ. αντί του προβλεπομένου 18 εκ.).

Κατέσχεσαν 360 κιλά κολιούς

Στην κατάσχεση 360 κιλών με κολιούς προχώρησε σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας. Η κατάσχεση έγινε λόγω υπολειπομένων των προβλεπομένων διαστάσεων (14-16 εκ. αντί του προβλεπομένου 18 εκ.).

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας, που διενεργεί την προανάκριση, βεβαιώθηκε παράβαση σε κυβερνήτη σκάφους, από το οποίο είχε αλιευθεί η ανωτέρω ποσότητα ιχθύων, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

στα @@@@@@@

Λιγότερες κρατήσεις από γερμανούς τουρίστες

alt
Λόγω του αρνητικού κλίματος κατά των Γερμανών στην Ελλάδα και των εικόνων που φθάνουν στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί είναι οι τουρίστες από την Γερμανία που θα αποφασίσουν να μην έρθουν στην Ελλάδα.
Από τους μεγάλους και μικρούς tour operators στον γερμανόφωνο χώρο, Γερμανία και Αυστρία καταγράφεται μείωση των κρατήσεων που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει το 30%, γεγονός που θα επηρεάσει και περιοχές της Θεσσαλίας, όπως τις Σποράδες και το Πήλιο, καθώς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έχει τακτική σύνδεση με Γερμανία.
Στο θέμα αυτό αναφέρονται και σήμερα δεκάδες γερμανικές εφημερίδες, αποδίδοντας το γεγονός ότι οι Γερμανοί αποφεύγουν την Ελλάδα, στα βίαια επεισόδια και στο αντιγερμανικό κλίμα που επικρατεί.
Το κλίμα αυτό διασαφηνίζεται, κατά την άποψη πολλών, στο κάψιμο της γερμανικής σημαίας από διαδηλωτές και στην παρουσίαση της καγκελαρίου Μέρκελ με ναζιστική στολή ακόμη και σε σοβαρές εφημερίδες. Όλα αυτά αποτυπώνονται και σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Trendscope για λογαριασμό του Travel Industry Club, η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Η εφημερίδα Die Welt φιλοξενεί ρεπορτάζ με θέμα την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό των Γερμανών. Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι οι εικόνες Ελλήνων διαδηλωτών να καίνε μία γερμανική σημαία έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο ήταν σε κάθε περίπτωση «κακό timing», δεδομένου ότι στις αρχές Φεβρουαρίου γίνονται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία οι κρατήσεις Γερμανών τουριστών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής εταιρίας TUI υποστηρίζουν ότι πράγματι οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα εμφανίζουν φέτος μείωση της τάξης του 27%. Ανησυχητικά για την Ελλάδα είναι επίσης τα στοιχεία δημοσκόπησης, σημειώνει ο δημοσιογράφος, βάσει της οποίας μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 1,1% των Γερμανών πολιτών σκοπεύει να παραθερίσει φέτος στην Ελλάδα. «Η εικόνα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα δεν είναι τα ηλιόλουστα νησιά, οι ωραίες παραλίες και οι γραφικές ταβέρνες αλλά περισσότερο οι απεργίες, η διαφθορά και το κάψιμο γερμανικών σημαιών», σημειώνει ο καθηγητής Ulrich Reinhardt, επιστημονικός υπεύθυνος του ιδρύματος που διεξήγε τη δημοσκόπηση».
Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και δηλώσεις του προϊσταμένου του ΕΟΤ στη Γερμανία Παναγιώτη Σκορδά, ο οποίος εγγυάται προσωπικώς στους Γερμανούς τουρίστες ότι δεν θα τους συμβεί τίποτε κακό στην Ελλάδα. Ο κ. Σκορδάς χαρακτηρίζει μεμονωμένες περιπτώσεις τις αντιγερμανικές διαδηλώσεις.

Ανεύρεση πτώματος στην Ελευσίνα

Η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη πτώματος γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του προβλήτα Περάματος Μεγάρων.
Άμεσα μετέβη στο σημείο προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν και ανέσυραν τη σορό 65χρονης ημεδαπής, η οποία αναγνωρίσθηκε από τους οικείους της.
Η σορός της 65χρονης διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας και εν συνεχεία πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.  
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Καλούμε τον κ. Σπύρο Λάτση να πληρώσει από τη τσέπη του τα 6.000 ευρώ που κατέσχεσε το υ π. Οικονομικών από καταθέτη της Eurobank!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Από τον Βασίλη Μπόνιο


www.kourdistoportocali.com
Σοκ προκαλεί στους τελευταίους Έλληνες πολίτες που διατηρούν καταθέσεις στις τράπεζες η απόφαση του υπ. Οικονομικών να ανοίγει τους λογαριασμούς όσων οφείλουν στο Δημόσιο και να κατάσχει ακόμη και μικροποσά με θράσος που θα ζήλευε και ο Κώστας Πάσσαρης.
Καλούμε τους Έλληνες Τραπεζίτες να μην επιτρέψουν αυτού του είδους την λαθροχειρία.
Να μην κάνουν ότι έκανε η Διοίκηση της ΔΕΗ με το χαράτσι. Ομιλούμε για την Διοίκηση της ΔΕΗ η οποία σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και «Παρασκευή και 13», είναι περιέργως ανίκανη να εισπράξει όσα της οφείλει ο επιχειρηματίας Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΛΑ.Ο.Σ: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ … ΠΡΩΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
20120304-170050.jpg
Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Το κόμμα που ίδρυσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, μετά την διαγραφή του από την ΝΔ, κάποτε το έδενε η κουμπαριά και μάλιστα ο κ. Καρατζαφέρης πολλές φορές το τόνιζε αυτό θέλοντας να αποφύγει τις τάσεις φυγής που εκδηλώνονταν από κάποια «βαριά» στελέχη του. Φρόντιζε όμως και των συνθηκών επιτρεπουσών, να δεθεί μαζί τους με δεσμούς ιερούς, κατά τα χριστιανικά μας ήθη, και άλλους πάντρεψε, άλλων φρόντισε να γίνει ο πνευματικός πατέρας των παιδιών τους κλπ.
Ο κ. Καρατζαφέρης καταγράφει στο ενεργητικό του επί κοινωνικής βάσεως τα εξής θεάρεστα πράγματα:
1ον. Έχει παντρέψει τον κ. Πλεύρη,
2ον. Έχει επίσης παντρέψει τον κ. Γεωργιάδη,
3ον. Έχει βαφτίσει το παιδί του κ. Βορίδη και
4ον. Ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαΐτσης Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

«Δουλεμπόριο» χωρίς σύνορα με τη σφραγίδα της ΕΕ

ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΥΓΕΙΑΣ
«Δουλεμπόριο» χωρίς σύνορα με τη σφραγίδα της ΕΕ
Η κυβέρνηση ενσωμάτωσε στην ελληνική νομοθεσία την κοινοτική Οδηγία 104 με την οποία δίνεται παραπέρα ώθηση στο αίσχος της ενοικίασης εργαζομένων
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στο αίσχος της «ενοικίασης» εργαζομένων
Νέο, ακόμα πιο «ελκυστικό» εργασιακό περιβάλλον με στόχο την ενίσχυση της ευελιξίας στην εργασία, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, της συμπίεσης προς τα κάτω μισθών και δικαιωμάτων για την ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου, διαμορφώνει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου με την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 104 του 2008 στον πρόσφατο εφαρμοστικό νόμο των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και αφορά την επέκταση και ανεμπόδιστη λειτουργία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, δηλαδή των «δουλεμπορικών» επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με το νόμο, οι εργαζόμενοι που «νοικιάζονται» μέσω των «δουλεμπορικών» επιχειρήσεων σε τρίτες επιχειρήσεις, παύουν να αμείβονται με τις κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές και επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν για το υπόλοιπο προσωπικό της επιχείρησης! Επιπλέον, Ιδιωτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας που έχουν την έδρα τους σε άλλο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μπορούν από εδώ και στο εξής να ασκούν δραστηριότητα στη χώρα χωρίς απαραίτητα να έχουν την έδρα τους στη χώρα! Παράλληλα, τα Ιδιωτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας απαλλάσσονται από την υποχρέωση της αδειοδότησης καθώς, σύμφωνα με το νόμο, πλέον αυτά θα μπορούν να συστήνονται και να λειτουργούν χωρίς άδεια και έλεγχο. Ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές θα έπεται.
Με την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας η κυβέρνηση έρχεται να ενισχύσει αποφασιστικά το «δουλεμπόριο» των εργαζομένων, να λύσει τα χέρια στους επιχειρηματίες για πιο φτηνούς εργαζόμενους, για μεροκάματα πείνας, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης. Οι επιχειρήσεις που «νοικιάζουν» εργαζόμενους επί της ουσίας δεν έχουν καμία υποχρέωση και ευθύνη απέναντί τους, απαλλάσσονται από αποζημιώσεις, από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, από δικαιώματα που απορρέουν από τις ΣΣΕ, κλπ., και έχουν στη διάθεσή τους φτηνό και ευέλικτο προσωπικό για όσο καιρό και όποτε θέλουν!
Συντριπτικό χτύπημα στους μισθούς των εργαζομένων
Ετσι, με το νέο νόμο καταργείται το άρθρο 22 του νόμου 2956/2001 -με τον οποίο νομιμοποιήθηκε το δουλεμπόριο μέσω ΕΠΑ- στην παράγραφο 2 του οποίου οριζόταν ότι «με την κατά την προηγούμενη παράγραφο σύμβαση προσδιορίζεται επίσης το ύψος των αποδοχών του μισθωτού, οι οποίες δεν μπορεί να είναι κατώτερες από τις προσδιοριζόμενες από τις κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, που ισχύουν για το προσωπικό του έμμεσου εργοδότη και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες από τις προβλεπόμενες στην εκάστοτε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας». Στο άρθρο 124 του εφαρμοστικού νόμου που αφορά «την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων» δεν προβλέπεται απολύτως τίποτα για τους όρους αμοιβής των εργαζομένων μέσω «ΕΠΑ» σε τρίτους επιχειρηματίες.
Για τη δράση των Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας (Ι.Γ.Ε.Ε.) στο άρθρο 107 προβλέπεται επιπλέον ότι «φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει συστήσει Ι.Γ.Ε.Ε. και έχει την έδρα του σε άλλο κράτος - μέλος της Ε.Ε. σύμφωνα με τη νομοθεσία του κράτους - μέλους αυτού, μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του προσωρινά και στην Ελλάδα είτε από το κράτος - μέλος στο οποίο εδρεύει είτε αποκτώντας στο έδαφος της Ελλάδας, υποδομή ορισμένης μορφής ή είδους, η οποία είναι απαραίτητη για την άσκηση της δραστηριότητάς του...». Γίνεται αντιληπτό ότι οι εργαζόμενοι που θα πέσουν στα «δίχτυα» αυτών των Γραφείων θα αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους με δεδομένο ότι αυτές οι εταιρείες δε θα έχουν έδρα στη χώρα. Επιπλέον, «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων αποτελεί η προϋπόθεση που μπαίνει στον εφαρμοστικό νόμο ότι τα γραφεία αυτά για να δραστηριοποιηθούν στη χώρα πρέπει να αποδεχτούν «τις διαδικασίες ελέγχου της χώρας μας».
Επίσης, τα Ι.Γ.Ε.Ε. από εδώ και στο εξής θα μπορούν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και να λειτουργούν χωρίς να χρειάζεται να έχουν εξασφαλίσει άδεια καθώς με το άρθρο 99 που αφορά τη σύσταση και λειτουργία τους, προβλέπεται ότι απλά απαιτείται αναγγελία έναρξης λειτουργίας, η οποία υποβάλλεται στη Διεύθυνση Απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και η Διεύθυνση μπορεί εντός τριών μηνών μετά από την αναγγελία έναρξης να την ελέγξει.
«Ενοικίαση»: κερδοφόρα για το κεφάλαιο, καταστρεπτική για τον εργάτη
Η ενοικίαση εργαζομένων είναι η πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή απασχόλησης την τελευταία 20ετία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότερες από 40 εταιρείες, οι οποίες προσλαμβάνουν εργαζόμενους τους οποίους στη συνέχεια τους «νοικιάζουν» σε άλλες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή, οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι έχουν υπερδεκαπλασιαστεί, αγγίζοντας περίπου τις 70.000 ως 100.000. Εκτιμάται μάλιστα ότι σε λιγότερο από μια πενταετία (2015) ενδέχεται οι ενοικιαζόμενοι να φτάσουν το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος της απασχόλησής τους είναι μέχρι ένα μήνα, η πλειοψηφία είναι γυναίκες, νέοι και μετανάστες και ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 30 χρόνια.
Με τη μέθοδο της ενοικίασης, χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν δικαιώματα και αποτελούν ένα πολύ φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις διαφημίσεις τους αυτές οι εταιρείες, απευθυνόμενες προς τους πελάτες τους - επιχειρήσεις, αναφέρουν πως «συνεργαζόμαστε μαζί σας με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητάς σας, τοποθετώντας το καταλληλότερο ανθρώπινο δυναμικό με τον πιο οικονομικό για εσάς τρόπο».
Με την «ενοικίαση» λύνονται τα χέρια των επιχειρήσεων για πιο φτηνούς εργαζόμενους, για απαλλαγή των εταιρειών από τις ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με λίγα λόγια για περισσότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και περισσότερα κέρδη για τους εργοδότες. Αλλωστε οι εταιρείες αυτές δεν κρύβουν λόγια. Σε διαφήμιση μιας απ' αυτές αναφέρεται «η χρήση εργαζόμενων διαμέσου Εταιριών Προσωρινής Απασχόλησης αντί της πρόσληψης νέου προσωπικού είναι επικερδής, καθώς αποφεύγεται το κόστος προσλήψεων και απολύσεων».
Τι γίνεται σε κλάδους
«Ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους χρησιμοποιούν μαζικά οι τράπεζες κυρίως σε θυγατρικές εταιρείες. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι εργάζονται 3.000 άτομα στον τραπεζικό κλάδο, αντιπροσωπεύοντας το 5% του συνόλου των εργαζομένων. Υπάρχουν τμήματα, όπως τα τηλεφωνικά κέντρα, οι πωλήσεις πιστωτικών καρτών, όπου το 65% του προσωπικού στελεχώνεται με «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους. Επίσης, στις κεντροποιημένες υπηρεσίες των τραπεζών υπάρχει μεγάλο κομμάτι ενοικιαζόμενων εργαζομένων, όπως για παράδειγμα στη «Γιούρομπανγκ» που υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο με τέσσερις διαφορετικές συμβάσεις.
Στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών δύο θυγατρικές του ΟΤΕ, η «Oteplus» και η «Hellas Com» έχουν στη διάθεσή τους 2.000 εργαζόμενους περίπου με καθεστώς ενοικίασης. Συγκεκριμένα, περίπου 1.600 εργαζόμενοι πλαισιώνουν διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του Οργανισμού, δίπλα σε υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, παρέχοντας την ίδια εργασία. Περίπου σε 500 υπολογίζονται οι δανεικοί που εργάζονται στα «call-centers» του Οργανισμού και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες 11880, 134 και 121.
Στις πρώην ΔΕΚΟ, οι διάφορες υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη κτιρίων και οι εξωτερικές εργασίες εκχωρούνται σε εταιρείες προσωρινής απασχόλησης. Μόνο στην καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών υπολογίζεται ότι δουλεύει το μεγαλύτερο μέρος από τις 15.000 καθαρίστριες που εργάζονται με καθεστώς δανεισμού.

Γιώτα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

ούτε για κλητήρας η Διαμαντοπούλου

Δύο εκατ. ευρώ κόστισαν οι φωτοτυπίες της

Συνολικά 2 εκατ. ευρώ κόστισε η ανικανότητα του υπουργείου Παιδείας να έχει έτοιμα τα σχολικά βιβλία καθώς αυτό είναι το ποσό που δαπανήθηκε προκειμένου μαθητές και καθηγητές να μπορέσουν να βγάλουν την σχολική χρονιά με φωτοτυπίες.

Δύο εκατ. ευρώ κόστισαν οι φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου
Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου, όταν διαπιστώθηκε η αδυναμία της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου να προμηθεύσει τα σχολεία με βιβλία, υπήρξε επικοινωνία του υπ. Εσωτερικών με όλους τους Δήμους προκειμένου να συνεργαστούν με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ώστε να καταγραφούν και να αποτιμηθούν οι ανάγκες.
«Μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχειών από τους Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης» συνεχίζει ο κ. Γιαννίτσης «το υπουργείο μας προέβη στη εφάπαξ καταβολή ποσού 2.000.000 ευρώ στους δικαιούχους Δήμους . Το συγκεκριμένο πόσο, εξασφαλίστηκε από μεταφορά πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου μας από το Υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Οικονομικών».
paideia_egggrafo
Πέραν τούτου όμως, είναι απογοητευτικό το γεγονός πως το τύπωμα των σχολικών βιβλίων και η διανομής, αν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τελικά ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απάντηση της κυρίας Διαμαντοπούλου με ημερομηνία 20.02.2012, στην ίδια ερώτηση , ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων ενημερωσε τα υπουργείο ότι «έχει ολοκληρωθεί η εκτύπωση του συνόλου των βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων και ενός μικρού τίτλων που καθυστέρησαν λόγω του ανάδοχου που αθέτησε τις υποχρεώσεις του... Ομοίως έχει ολοκληρωθεί η διανομή των βιβλίων».
Μάλιστα, η κυρία Διαμαντοπούλου επιχειρεί να δικαιολογήσει την τραγική καθυστέρηση των σχεδόν 7 μηνών να δώσει βιβλία στα ελληνόπουλα στην «οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα».
paideia_eggrafo_1

Ο 83χρονος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτοκτόνησε

83χρονος έπεσε στο ποτάμι στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας! Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ τον εντόπισε πριν λίγο νεκρό!

Νεκρός εντοπίστηκε στον Καλαμά 83χρονος από τον Παραπόταμο Θεσπρωτίας ο οποίος εξαφανίστηκε από εχτές το απόγευμα.
Ο 83χρονος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτοκτόνησε πέφτοντας στο ποτάμι, εχτές το απόγευμα.
Συγχωριανοί τον είδαν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι να πηγαίνει προς το ποτάμι.
Αφού νύχτωσε και δεν είχε επιστρέψει τον αναζήτησαν οι οικείοι του, εντοπίζοντας σε σημείο δίπλα στο....
ποτάμι, το σακάκι του αλλά και τον ιατρικό καθετήρα που είχε το τελευταίο διάστημα.


Από εκείνη την ώρα στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Στην επιχείρηση, η οποία συνεχίστηκε όλο το βράδυ, συμμετείχαν 8 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Φώτη Σπύρου, και 6 άντρες από την 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων.


Δέκα λεπτά πριν από τις 10 σήμερα το πρωί, κατάφεραν και εντόπισαν τον 83χρονο, δυστυχώς νεκρό.

http://892fm.blogspot.com/

Αφίσα ενάντια στις διακοπές ρεύματος και στους εργολάβους

Ο αγώνας ενάντια στις διακοπές ρεύματος συνεχίζεται, αφίσα που κολλάμε στις γειτονιές μας Αντιγραφή από: http://katadimadim.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Ακολουθεί αφίσα που κολλιέται στις γειτονιές μας ενάντια στις διακοπές ρεύματος και ιδιαίτερα ενάντια στους εργολάβους που εκτελούν και στους διευθυντές της ΔΕΗ που δίνουν τις εντολές.

Η αφίσα τυπώθηκε πριν τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του χαρατσιού, που είναι:
1. Το ΣτΕ την Παρασκευή αποφάνθηκε ότι το κόψιμο του ρεύματος λόγω μή πληρωμής του χαρατσιού είναι αντισυνταγματικό. Η απόφαση αφορούσε σχετική προσφυγή που είχαν υποβάλλει διάφοροι φορείς το Νοέμβριο του 2011 (Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, κλπ). Στην ίδια του απόφαση, το ΣτΕ αναφέρει ότι το ίδιο το χαράτσι δεν είναι αντισυνταγματικό, εφόσον δεν αποτελεί πάγιο φόρο (αυτό αναμένουμε να το δούμε), στην οποία περίπτωση επιφυλάσσεται να επανατοποθετηθεί.

2. Ήδη από τις 14/2 η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία με την οποία ορίζει ότι αν δεν πληρωθεί το χαράτσι η ΔΕΗ δεν διακόπτει το ρεύμα, αλλά αποστέλλει το χρέος στο υπουργείο οικονομικών, και αυτό αποφασίζει για περαιτέρω ενέργειες είσπραξης. Επίσης αναφέρει ότι το χρονικό διάστημα είσπραξης επεκτείνεται στους 4 μήνες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν για εμάς ένα νικηφόρο επεισόδιο στον διπλό αγώνας μας, τόσο ενάντια στο χαράτσι όσο και ενάντια στις διακοπές ρεύματος. Όμως ο διπλός αυτός αγώνας παραμένει. Τόσο γιατί το χαράτσι παραμένει, όσο και γιατί οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε συμπολίτες μας που ΔΕΝ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ούτε το λογαριασμό ρεύματος.

αφίσα

http://katadimadim.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

έρχεται καταστροφή φέτος στον τουρισμό σύμφωνα με όλες της ένδειξηςέρχεται καταστροφή φέτος στον τουρισμό σύμφωνα με όλες της ένδειξης μαύρα μαντάτα μας έρχονται και βλέπουμε να κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις του τουρισμού οι κυβέρνηση τι θα κανί άραγε

Μούγκα τα ΜΜΕ σχετικά με την απάντηση για το κόλπο της πατάταςΜούγκα τα ΜΜΕ σχετικά με την απάντηση για το κόλπο της πατάτας ανεβάσαμε συνέντευξη από έμπορο πατάτας και απάντησης στην κυβέρνηση και ΜΜΕ και παράγωγους άλλα τα στραβά μάτια όλοι

Γροθιά στο Στομάχι! Μια συνέντευξη και μια απάντηση σε όσους έχουν κάνει πρώτο θέμα το «κίνημα της πατάτας» ακούστε λοιπόν και την άλλη πλευρά (ηχητικό)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΤΑΤΑΣ by Skopelosnews Skopelosnews
Μια συνέντευξη που πήραμε από τον μεγαλύτερο έμπορο πατάτας στην Θεσσαλία και της Ελλάδος και μια απάντηση προς τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας μιλισε  ο κύριος .ΠΕΤΑΛΑΣ  μέλος του ΔΣ των έμπορων χοντρικής στην Λάρισα με την εταιρία του που ειναι το  ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ι.ΠΕΤΑΛΑΣ ΑΕ

Αλλος ένας κοπρίτης δημόσιος υπάλληλος διορισμένος, αυτή όλοι τι θα ψηφίσουν?

Ανειδίκευτος εργάτης με ετήσιες αποδοχές 78.417,69 και bonus 13.744,33
Ανειδίκευτος εργάτης με ετήσιες αποδοχές 78.417,69 και bonus 13.744,33 !

Ανειδίκευτος εργάτης με μισθό 4.350,8 ευρώ το μήνα. Αυτοί είναι οι μισθοί στα Ελληνικά Πετρέλαια, προκλητικά υψηλοί σε σχέση με όλων των υπολοίπων Ελλήνων σε μια εταιρεία της οποίας το 35% των μετοχών κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο που επίσης διορίζει τα 7 από τα 13 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.
Για τον ίδιο αυτό εργαζόμενο το δώρο που πήρε τα Χριστούγεννα του 2011 ήταν 4.902,73 ευρώ και επειδή προφανώς αυτά δεν ήταν αρκετά του δόθηκε και bonus -χωρίς κρατήσεις- 13.744,33 ευρώ. Ετσι οι συνολικές του αποδοχές για το 2011 ανήλθαν στο ποσό ων 78.417, 69 ευρώ.
Αυτή όμως δεν είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει το κανόνα στα Ελληνικά Πετρέλαια. Αντίστοιχοι είναι οι μισθοί και των άλλων εργαζομένων καθώς ενδεικτικά λαμβάνουν:
Βοηθός σερβιτόρου έχει 73.856 ευρώ το χρόνο από τις οποίες οι 14.129,04 ήταν ετήσιο bonus.
Φύλακας έχει ετήσιες αποδοχές 83.723,82 ευρώ με bonus 14.441,67.
Οδηγός φορτηγού έχει ετήσιες αποδοχές 72.517,99 ευρώ από τα οποία τα τα 13.995,17 ήταν bonus.
Χειριστής ρυθμιστής έχει εισόδημα 128.557,92 με bonus 20.422,59.
Ο γενικός διευθυντής διυλιστηρίων έλαβε το 2011 199.083,02 ευρώ.

Καλημερα Ελλαδα

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,1 ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ! Earthquake > M 5.1 - AEGEAN SEA - 2012-03-04 03:31 UTC


Μgnitudemb 5.1
RegionAEGEAN SEA
Date time2012-03-04 03:31:07.0 UTC
Location40.12 N ; 24.17 E
Depth1 km
Distances119 km SE Thessaloníki (pop 354,290 ; local time 05:31:07.0 2012-03-04)
93 km S Kavála (pop 59,240 ; local time 05:31:07.0 2012-03-04)
16 km SW Kariaí (pop 237 ; local time 05:31:07.0 2012-03-04)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΛΕΤΣΟΣ: “ΚΑΤΟΥΡHΣΤΕ» τα Μ.Μ.Ε…..!!!

Με μία του φράση έδωσε με ακρίβεια την ποιότητα των σημερινών Μ.Μ.Ε και πέταξε στα σκουπίδια τους ανέραστους κηφήνες και τιποτένιους  «εντεταλμένους δημοσιογράφους των συμφερόντων».
Δεν μας παίζουν τα Μ.Μ.Ε…!!!
Κατουρήστε τα Μ.Μ.Ε  υπάρχει το INTERNET και  με πέντε τσακάλια πιτσιρικάδες είμαστε παντού , είμαστε μέσα σε κάθε σχολείο
 «Είναι ντροπή τα δύο μεγάλα κανάλια να μεταδίδουν ταυτόχρονα σε ώρα αιχμής ακροαματικότητας τουρκικά σήριαλ και να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας….

http://thoureios.blogspot.com/2012/02/blog-post_04.html#more

Δημοσκόπηση «συγκυβέρνησης»: 28% η ΝΔ, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 11%

Δημοσκόπηση «συγκυβέρνησης»: 28% η ΝΔ, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 11%

Βουλή στην οποία θα συμμετέχουν...εννέα κόμματα και σχηματισμό κυβέρνησης μόνο με συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύεται στην Καθημερινή.
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28%, καταγράφοντας όμως  απώλειες τριών μονάδων σε σχέση  με τον προηγούμενο μήνα. Δεύτερο κόμμα είναι  η Δημοκρατική Αριστερά   με 16%, κι ακολουθούν  ο ΣΥΡΙΖΑ  με 12% το  ΠΑΣΟΚ και το  ΚΚΕ που συγκετρώνουν επίσης  από 11%. Στην πρώτη του εμφάνιση το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ίδρυσε ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει  4%,  ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός  επίσης  4% αλλά με σημαντικά μειωμένα ποσοστα  ενώ 4% συγκεντρώνουν και  οι Οικολόγοι Πράσινοι  και    η Χρυσή Αυγή  βρίσκεται στο 3,5%.
Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία  με 2%,  ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Άρμα Πολιτών που συγκεντρώνουν περίπου 1% όπως επίσης η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη με ποσοστα μικρότερα της μονάδας.

Κυριακάτικες Πολιτικές εφημερίδες

κλείστε την πουτάνα την τηλεόραση αρκετά με τα λαμόγια !


Μετά το κίνημα «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» έρχεται το κίνημα «κλείνω την τηλεόραση» στα υποτιθέμενα «δελτία ειδήσεων» και στις δήθεν ενημερωτικές εκπομπές.
Κλείνω την τηλεοπτική συσκευή τις ώρες που με παραπληροφορεί και με τρομοκρατεί.
Η ανεργία πρέπει να κτυπήσει εκτός από εμένα και τους ΚΑΜΠΟΡΟΙΚΟΝΟΜΕΟΠΑΠΑΔΑΚΗΔΟΑΥΤΙΑΔΕΣΤΡΕΜΟΠΡΕΤΕΝΤΕΡΟΚΑΨΗΔΟΤΣΙΜΟΣΟΜΠΟΛΟΧΑΣΑΠΟΥΠΟΥΛΟΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΔΕΣ και άλλα αργόσχολα παπαγαλάκια.

for friends who come to Skopelos the year 2012 for holiday für Freunde, die Skopelos Jahr 2012 kommen pour les amis qui viennent à l'année 2012


για  τους φίλους που θα έρθουν στην Σκόπελο φέτος το 2012  για διακοπές διαβάζετε καθημερινά το skopelos news  θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Σκόπελο δεν κάνουμε διαφημίσεις μόνο πληροφορίες θα σας δίνουμε και να είστε σίγουρη ότι μόνο κερδισμένη θα είσαστε από εμάς μην ακούτε τα τουριστικά γραφεία διότι μόνο για χρήμα βλέπουν την Σκόπελο

for friends who come to Skopelos the year 2012 for holiday reading daily skopelos news will keep you informed of what happens in Skopelos not do ads only will give you information and you are sure winner only will you not hear from us travel agencies money only because they see the Skopelos

 für Freunde, die Skopelos Jahr 2012 kommen für Urlaub lesen täglich Skopelos news informiert Sie, was passiert, in Skopelos nicht nur Anzeigen erhalten Sie Informationen und Sie sicher sind Gewinner nur, dass Sie nichts von uns hören Reisebüros Geld nur, weil sie sehen, die Skopelos
 pour les amis qui viennent à l'année 2012 pour des vacances Skopelos la lecture des nouvelles quotidiennes skopelos vous tiendrons au courant de ce qui se passe à Skopelos pas les annonces que vous donnera des informations et vous êtes gagnant sûr que vous ne pas entendre de nous des agences de voyages seulement de l'argent parce qu'ils voient les Skopelos

pour les amis qui viennent à l'année 2012 pour des vacances Skopelos la lecture des nouvelles quotidiennes skopelos vous tiendrons au courant de ce qui se passe à Skopelos pas les annonces que vous donnera des informations et vous êtes gagnant sûr que vous ne pas entendre de nous des agences de voyages seulement de l'argent parce qu'ils voient les Skopelos

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου