Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΜΕ- Ανακοίνωση Σωματείου Χαλυβουργών


ΠΑΜΕ
Aνακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία "Η Ενότητα
«Καταγγέλλουμε την εργοδοσία, που με διάφορα μέσα, ψέματα, μηνύσεις και εξώδικα προσπαθεί να σταματήσει το δίκαιο και ηρωικό αγώνα μας. Δηλώνουμε ομόφωνα ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει έναν τέτοιο απεργιακό αγώνα, που τον έχει αγκαλιάσει και στηρίξει όλη η εργατική τάξη.
Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, γιατί την ώρα που ο Μάνεσης συνεχίζει να απολύει εργάτες και ζητάει οι υπόλοιποι να δουλέψουν με 500 και 400 ευρώ, του δίνει άδεια να ανοίξει ιδιωτικό λιμάνι για να βγάζει περισσότερα κέρδη και δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που θέτουν οι απεργοί Χαλυβουργοί όλο αυτό το διάστημα. Με πρόσφατο δημοσίευμα στον Τύπο αποκαλύπτεται ότι ο Μάνεσης πήρε δάνειο 265 εκατομμύρια ευρώ για τις επιχειρήσεις του και αμέσως μετά προχώρησε σε απολύσεις και 5ωρο. Επιβεβαιώνεται και από αυτό ότι κυβέρνηση και εργοδοσία είναι εχθρός των εργατών.
Τώρα φαίνεται ότι θα πάρει νέες δουλειές, πιέζεται να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Γι' αυτό έχει βάλει το μηχανισμό του να μας τρομοκρατήσει. Κάνει όμως λάθος, γιατί τώρα θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, είμαστε έτοιμοι για τη νέα επίθεση.
Τα περί άκυρων συνελεύσεων που διαδίδει ο μηχανισμός του είναι μια μπαρούφα, δείχνουν τον πανικό του. Καμία άλλη απεργία δεν έχει αποφασιστεί και οργανωθεί τόσο συλλογικά και καθαρά όσο η απεργία των Χαλυβουργών.
Στις 121 μέρες έχουν γίνει 11 συνελεύσεις με συμμετοχή από 220 έως 280 εργαζόμενους. Δηλαδή οι Χαλυβουργοί κάθε 10 μέρες περίπου, μέσα από συνέλευση συζητάνε, αποφασίζουν και οργανώνουν συλλογικά κάθε βήμα του αγώνα τους. Καμία ενέργεια δε γίνεται χωρίς την έγκριση του ΔΣ που σχεδόν καθημερινά συνεδριάζει και οργανώνει την υλοποίηση των αποφάσεων των συνελεύσεων.
Στο πλάι του ΔΣ δουλεύουν διάφορες επιτροπές, απολυμένων, για την αλληλεγγύη, γυναικών. Δεκάδες άλλοι απεργοί παίρνουν καθημερινά μέρος στις περιφρουρήσεις, σε εξορμήσεις σε άλλα εργοστάσια και επιχειρήσεις. Καλούν τους εργαζόμενους σε στήριξη και αλληλεγγύη, προσπαθούν να μεταφέρουν τη σπίθα της απεργίας και αλλού. Ολοι οι συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους, όπως το κάνουν από την αρχή.
Συνάδελφοι
Οι Χαλυβουργοί παλεύουν για το δίκιο τους, δίνουν πάνω από 4 μήνες έναν παλικαρίσιο αγώνα. Ο,τι έχουν να πουν το λένε ελεύθερα, δεν έχουν να κρύψουν τίποτα για να το κάνουν μυστικά. Τα περί "μυστικότητας" είναι προφάσεις, είναι αυτό που λέει ο λαός "όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια". Καλούμε όσους συναδέλφους έχουν παρασυρθεί από το μηχανισμό του Μάνεση να μην παίξουν το παιχνίδι του. Τους λέμε, από τη λαίλαπα που έρχεται κανένας δε θα γλιτώσει επειδή θα σκύψει το κεφάλι του. Απόδειξη ότι και ορισμένοι από τους συναδέλφους που το έκαναν στην τελευταία μας συνέλευση, που καταψήφισαν τη συνέχιση της απεργίας, σήμερα είναι και αυτοί απολυμένοι.
Από το χώρο του εργοστασίου έχουν περάσει για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους χιλιάδες εργαζόμενοι απ' όλη την Ελλάδα, απ' όλο τον κόσμο. Αυτό είναι θετικό και έτσι πρέπει να γίνεται για κάθε αγώνα. Οπως ο Μάνεσης στην επίθεση εναντίον μας στηρίζεται απ' όλους τους βιομήχανους και την κυβέρνηση, έτσι και ο κάθε χώρος ή κλάδος που αγωνίζεται για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να στηρίζεται απ' όλη την εργατική τάξη. Εμείς καλούμε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη στον αγώνα μας, γιατί αποτελεί το βασικό στήριγμά μας. Για την πορεία του αγώνα μας, όμως, αποφασίζουμε εμείς οι Χαλυβουργοί μέσα από τις συνελεύσεις μας, μέσα από τις συνεδριάσεις του ΔΣ του σωματείου μας. Οι κατηγορίες του μηχανισμού του Μάνεση ενάντια στους εργαζόμενους που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, που έχουν κάνει τον αγώνα μας δικό τους αγώνα, είναι απαράδεκτες και συκοφαντικές. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουν όσους εκφράζουν τέτοιες απόψεις, που ούτε ο ίδιος ο Μάνεσης δεν τόλμησε τουλάχιστον ανοιχτά να ξεστομίσει.
Συνάδελφοι
Δηλώνουμε ότι και αυτή η προσπάθεια, όπως και κάθε προβοκάτσια, θα συναντήσει χαλύβδινο τείχος, την ενωμένη θέληση των απεργών Χαλυβουργών και την αλληλεγγύη όλων των εργατών.
Τώρα συνεχίζουμε πιο δυνατά. Τώρα που η εργοδοσία με τις ενέργειές της δείχνει πανικό, που θέλει να επεκτείνει την επιχείρηση και με ιδιωτικό λιμάνι, που αποκαλύφθηκε η κυβέρνηση ακόμα περισσότερο, κανένας μας δεν έχει δικαίωμα να κάνει πίσω. Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, δυναμώνουμε την περιφρούρηση και επαγρύπνηση, γιατί τώρα η αναμέτρηση γίνεται πιο σκληρή και δύσκολη.
Οι Χαλυβουργοί δεν τρομοκρατούνται, έχουν μάθει να δουλεύουν μέρα και νύχτα μέσα στη φωτιά. Προειδοποιούμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, καταστολής, θα μας βρει όλους τους Χαλυβουργούς και συνολικά την εργατική τάξη ενωμένους.
Συνάδελφοι
Σας καλούμε να πάρετε πιο μαζικά μέρος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και στις εξορμήσεις στα εργοστάσια και στη συναυλία που διοργανώνουμε την Κυριακή στις 4 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη της Χαλυβουργίας.
Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη.
Το ΔΣ του σωματείου των εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία "Η Ενότητα"».

Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις για το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ


upokeimeno-olo.gifΕν όψει του Πανελλαδικού Σώματος του ΝΑΡ που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μάρτη και 1 Απρίλη, οι οργανώσεις του ΝΑΡ διοργανώνουν εκδηλώσεις και συσκέψεις για την δημόσια συζήτηση.
Σε αυτά τα πλαίσια, οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης του ΝΑΡ και της νΚΑ πραγματοποιούν εκδήλωση παρουσίασης το Σάββατο 3 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ. στη "Λέσχη των Αναιρέσεων" (Εγνατία 98). Το κείμενο θα παρουσιάσει ο σ. Βασίλης Μηνακάκης, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ.
Στην Αθήνα, 2η συζήτηση-εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ. Θέμα της συζήτησης «Σύγχρονη εργατική τάξη: εξελίξεις και προοπτικές». Θα μιλήσουν: Βασίλης Μηνακάκης, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ, Σπύρος Σακελλαρόπουλος, επίκουρος καθηγητής Παντείου, Αποστόλης Καψάλης, ερευνητής ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και Λέανδρος Μπόλαρης, συγγραφέας.

Βυθίστηκε εντός 20 λεπτών!


Εντός είκοσι λεπτών χάθηκε στον βυθό της θάλασσας, στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού Αστακού, ένα πλοίο, λόγω μετατόπισης φορτίου. Το ευτυχές είναι ότι από το συμβάν δεν υπήρξαν θύματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης υγροποιημένου πυρήνα ελιάς. Το φορτίο, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, μετατοπίστηκε, με αποτέλεσμα το πλοίο με ελληνική σημαία, μήκους 60 μέτρων, να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Ωστόσο, τα μέλη του πληρώματος, έξι Έλληνες και δύο Ρουμάνοι, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το βυθισμένο πλοίο έχει σταθεροποιηθεί.

Το φορτηγό πλοίο είχε ελάχιστα καύσιμα, ενώ το φορτίο του βρίσκεται στα αμπάρια και δίνονται διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος. Το βυθισμένο πλοίο παρακολουθείται συνεχώς, ενώ τη σχετική προανάκριση έχει αναλάβει ο λιμενικός σταθμός του Πλατυγιαλιού.

Με πληροφορίες από το aggriniopress.gr

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΤΕ!! Τι λένε συνάδελφοι του ένοπλου δράστη στην Κομοτηνή. «Δεν πείραζε ούτε μύγα». ΒΙΝΤΕΟ

Η ανεργία τον οδήγησε σε απόγνωση υποστηρίζουν οι συνάδελφοι του ένοπλου δράστη στην Κομοτηνή, ο οποίος από νωρίς το μεσημέρι κρατά ομήρους εργαζομένους στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI Plc., στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.
Όπως ανέφερε εργαζόμενος στο εργοστάσιο, σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ένοπλος δράστης «άφησε το αυτοκίνητό του έξω από το εργοστάσιο, άνοιξε την πόρτα και “χτύπησε”». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν δεν είχε δείξει σημάδια βίαιης συμπεριφοράς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πείραζε ούτε μύγα».
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ>>>

"Θα βγώ έξω με την καραμπίνα κι όποιον πάρει ο χάρος..." τουμπεκί τα ΜΜΕ δεν είναι τρελός πάρτε το χαμπαρι όλοι σας

ακουστε τον ΕΔΩ
Ρε...σαν να μην ειναι και πολυ τρελος..Στην απογνωση ειναι ο ανθρωπος.. Βεβαια για να αποφυγουν τα ΜΜΕ την ερμηνεια της καταστασης θα τον πουνε τρελο.. Να δω τι θα πουνε οταν εμφανιστουν 100000 "τρελοι" στο συνταγμα...

Aκούστε το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο "Θα βγώ έξω με την καραμπίνα κι όποιον πάρει ο χάρος..."

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

"Περιμένω απαντήσεις, εννιά μήνες περιμένω", λέει ο 52χρονος Δημήτρης ο οποίος κρατά δύο ομήρους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Helesi PLC στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.

"Η εταιρεία με πέταξε στο δρόμο, θέλω να με ξανακάνουν άνθρωπο", είναι η κραυγή αγωνίας του ενόπλου ο οποίος απειλεί δύο εργαζόμενους της εταιρείας από την οποία απολύθηκε πριν από εννέα μήνες.

Τηλεφώνησε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και συνομίλησε με το Δημήτρη Πώποτα και την Άρια Καλύβα   για να γνωστοποιήσει το πρόβλημά του. "Ο ιδιοκτήτης δεν μου έχει δώσει την αποζημιώση μου εδώ και εννέα μήνες..." είναι η κραυγή αγωνίας του ενόπλου.


Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας πυροβολεί στον αέρα. "Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω", μας λέει και προειδοποιεί: "Θα υπάρξουν άλλα δύο πτώματα και μετά θα βγω έξω με την καραμπίνα κι όποιον πάρει ο χάρος..."

ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: Ταξιδιωτική Οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών της ΔΑΝΙΑΣ για την Ελλάδα ,και άλλο ένα χτύπημα στην Σκόπελο!

Η κατάσταση στην Ελλάδα – Ταξιδιωτικές Οδηγίες
Λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να είχε εφαρμόσει μια σειρά...
σοβαρών προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις. Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα μεγάλο κύμα απεργιών και διαδηλώσεων τους .....
τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αυτήν την περίοδο υπάρχουν τακτικά διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές συνήθως με τους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών. Μερικές διαδηλώσεις, ωστόσο, κατέληξαν σε βίαιες ταραχές υποκινούμενος από μια μικρή ομάδα ακτιβιστών, ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές κυρίως διαδηλώνουν με ηρεμία και είναι συγκρατημένοι.

Αν και αυτό δεν είναι κανόνας, είναι λόγος να φοβόμαστε για μεγάλης κλίμακας και βίαια επεισόδια, η πρεσβεία της Δανίας καλεί τους ταξιδιώτες να μείνουν μακριά από τις διαδηλώσεις και να χρησιμοποιούν την κοινή λογική όταν περπατάτε στην πόλη.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει κανείς να ταξιδέψει στην Ελλάδα υπό το πρίσμα αυτό. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν θα επηρεαστούν από τις διαδηλώσεις. Αυτά συμβαίνουν κυρίως στην Αθήνα και σε μερικές άλλες μεγάλες πόλεις και μέχρι στιγμής δεν βρισκόμαστε σε περίοδο τουριστικών διακοπών.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Οι συχνές απεργίες στην Ελλάδα, δυστυχώς επηρεάζουν την δημόσια συγκοινωνία, όπως λεωφορεία, τρένα και πλοία. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ελλάδα, θα πρέπει οι ίδιοι να ενημερώνεστε από το υπεύθυνους των ταξιδιωτικών πρακτορείων για το εάν θα επηρεαστούν οι μετακινήσεις σας από τις απεργίες.

Θα πρέπει να ενημερώνεστε συνεχώς για τις ακόλουθες αγγλικής γλώσσας ιστοσελίδες:

για τις διάφορες απεργίες: http://livingingreece.gr/strikes/

για την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς: http://www.oasa.gr/?id=ind3ex&lang=en

Αγγλικής εφημερίδας στο Διαδίκτυο γλώσσα: www.ekathimerini.com

(Η Πρεσβεία δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο εξωτερικών δικτυακών τόπων.)

Η πρεσβεία καλεί, επίσης, οι Δανοί που είναι καθοδόν ή να βρίσκονται στην Ελλάδα να ενημερώνονται μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να επικοινώνησε την πρεσβεία στο τηλ.: 0030 210 72 56 440 ή μέσω e-mail: athamb@um.dk

Στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας είναι επίσης διαθέσιμη αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις των δανικών προξενεία σε προορισμούς διακοπών.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ - ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Έχει υπάρξει η φήμη στα δανικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επικείμενη εθνική χρεοκοπία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις, ότι κάτι τέτοιο επίκειται ,
ωστόσο, εναπόκειται σε κάθε ταξιδιώτη να αξιολογήσει την ανάγκη να φέρει μαζί του πρόσθετα σε ευρώ μετρητά, καθώς έτσι είναι πάντα εγγυημένοι αν προκύψουν προβλήματα με την ανάληψη μετρητών από τραπεζικά μηχανήματα και τα παρόμοια. Συνολικά, οι Έλληνες προτιμούν να πληρώνουν μετρητά, και σε πολλά μέρη δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιστωτικές κάρτες. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι θα πρέπει συμβουλεύεστε με μία Δανέζικη τράπεζα πριν από την αναχώρησή του.

http://ksipnistere.blogspot.com
parapona-rodou.blogspot.com

ποιος είναι υπευθύνως για τον οπλισμό του 52 άχρονου ρε κουφάλες από την κυβέρνησή ακόμη δεν έχετε καταλάβει πως ο κόσμος τρελαίνεται ?

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι υπόθεση ομηρίας στην Κομοτηνή. Ένας ένοπλος άνδρας, ηλικίας 52 ετών, εισέβαλε στο εργοστάσιο HELESI PLC στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, το οποίο κατασκευάζει κάδους απορριμμάτων, και πυροβόλησε τον μεγαλομέτοχο της βιομηχανίας Αθανάσιο Ανδριανόπουλο, έναν εργαζόμενο και έναν αστυνομικό.

«Δραστική ουσία» και δραστικός περιορισμός της Αυτοδιοίκησης


Ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα στη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας αποτελεί η νομοθέτηση της συνταγογράφησης της «δραστικής ουσίας». Οι γιατροί των Νοσοκομείων και των Ταμείων θα αναγράφουν πλέον τη δραστική ουσία του χορηγούμενου φαρμάκου και όχι την εμπορική του ονομασία, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Με την εξοικονόμηση τεράστιων ποσών από την χρήση ισοδύναμων φαρμάκων επιτυγχάνονται έτσι και ο επιβεβλημένος περιορισμός της σπατάλης στο χώρο της υγείας, αλλά και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Ασφαλιστών Ταμείων και των θεραπευτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται σήμερα σε οικονομικό αδιέξοδο. Ας μη λησμονούμε ότι η επιβίωση των Ταμείων αποτελεί βασική προϋπόθεση της ικανότητας του κράτους να ασκεί κοινωνική πολιτική. Χωρίς στοιχειώδη οικονομική επάρκεια πολύ απλά δεν θα επιβιώσει κανένας φορέας για να προσφέρει αξιόπιστη περίθαλψη και ασφαλιστική κάλυψη.
Από πολύ νωρίς η «Θεσσαλών Δύναμη», με τρόπο πρωτοποριακό και διορατικό, είχε αναδείξει το ζήτημα αυτό, έχοντας μάλιστα συμπεριλάβει στο επίσημο πρόγραμμά της τη συνταγογράφηση της «δραστικής ουσίας». Σε σχετική ανακοίνωσή μας από το Νοέμβριο του 2010 είχαμε προτείνει προφητικά όσα χθες υιοθετήθηκαν στη Βουλή. Αναφέραμε χαρακτηριστικά ότι η «λύση για τη δραστική μείωση του κόστους των φαρμάκων» είναι η συνταγογράφηση της «δραστικής ουσίας» και η νοσοκομειακή συσκευασία των φαρμάκων. (Παραθέτω αυτούσιο απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου):
«Το Νοσοκομείο του Βόλου επισκέφθηκε σήμερα στο πλαίσιο των περιοδειών του στους φορείς υγείας της Θεσσαλίας, ο κ. Απόστολος Παπατόλιας. Κατά τη συνάντησή του με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζαχαρόπουλο, υπήρξε συμφωνία σε ένα κομβικό ζήτημα για την ποιότητα και τη μείωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας μέσα από τη μείωση τους κόστους των φαρμάκων. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Παπατόλιας ανακοίνωσε πως θα εγκαινιάσει σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου τη συνταγογράφηση της «δραστικής ουσίας». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χορηγούνται στους ασφαλισμένους νοσοκομειακές συσκευασίες φαρμάκων, γεγονός που επιφέρει μείωση στο κόστος τους κατά 40%.»
Βεβαίως η «Θεσσαλών Δύναμη» διεκδικούσε παράλληλα και την ταχεία μεταφορά των υγειονομικών αρμοδιοτήτων στην Αιρετή Περιφέρεια, ώστε να εκπληρωθεί η πρόβλεψη του Καλλικράτη για τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου και αποκεντρωμένου Συστήματος Υγείας. Οι αρμοδιότητες αυτές, δυστυχώς, με το νομοθέτημα του Υπουργείου Υγείας σήμερα αποψιλώνονται και προς το παρόν μπαίνουν στο περιθώριο. Έτσι η νομοθέτηση της «δραστικής ουσίας» συνδέεται ατυχώς με το δραστικό περιορισμό της αυτοδιοικητικής δράσης στο χώρο της υγείας… Εκφράζουμε την πίστη και την προσδοκία ότι το Κεντρικό Κράτος θα αντιληφθεί αυτή τη θεσμική υποχώρηση και θα αναθεωρήσει σύντομα αυτή την αδικαιολόγητη στάση δυσπιστίας απέναντι στους φορείς της Αυτοδιοίκησης.
Απόστολος Παπατόλιας
Γενικός Γραμματέας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)

η χώρα έχει μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι» για τους παράνομους μετανάστες, ο απερχόμενος Υπουργός διοργανώνει φιέστες για τον απολογισμό της θητείας του.Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, για τη συνεχιζόμενη έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα τα ξημερώματα, ένας συμπολίτης μας, ιδιοκτήτης περιπτέρου, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αδίστακτων ληστών. Τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ. Μόλις προχθές, άλλος ένας συμπολίτης μας, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών στο Αιγάλεω, σκοτώθηκε επίσης από τα πυρά ληστών. Αυτή είναι πλέον η καθημερινή κατάσταση με την εγκληματικότητα στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή είναι η κατάσταση που αφήνει πίσω του ο κ. Χρήστος Παπουτσής δια-φεύγοντας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και η χώρα έχει μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι» για τους παράνομους μετανάστες, ο απερχόμενος Υπουργός διοργανώνει φιέστες για τον απολογισμό της θητείας του.
Πρόκειται για πρόκληση. Διπλή πρόκληση τόσο για την κοινωνία, όσο και για τη λογική και τη νοημοσύνη μας! »

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο «αυτοκράτορας» Σγουρός υπερασπίζεται τους «εθνικούς εργολάβους»

Μύδρους κατά του προέδρου του ΕΔΣΝΑ, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού εξαπολύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά αναβολή του διοικητικού συμβουλίου τού Συνδέσμου και όλης της ημερήσιας διάταξης, όπου ανάμεσα στα θέματα -το κυρίαρχο- ήταν και τα 4 εργοστάσια του ΠΕΣΔΑ μέσω ΣΔΙΤ.
Αναπάντητα ερωτήματα
Αφού σημειώνει ότι ανεπιτυχώς, για δεύτερη φορά, δεν κατόρθωσε «να υπερασπιστεί και να προωθήσει τα συμφέροντα των "εθνικών εργολάβων" εκχωρώντας τους την διαχείριση των απορριμμάτων», ρωτά ευθέως τον περιφερειάρχη και όλους «όσοι μανιωδώς υπεραμύνονται των επιχειρημάτων των εργολαβικών συμφερόντων για να κατασκευάσουν τα τέσσερα (4) εργοστάσια και να αναλάβουν την επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων» νασ απαντήσουν «στα μείζονα ερωτήματα που η Ομοσπονδία έχει θέσει και αφορούν στη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθεί η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, στην οικονομική επιβάρυνση των δήμων και των πολιτών από την είσοδο των ιδιωτών, στη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θέσεων εργασίας και στην προστασία του περιβάλλοντος».
Διάσπαση στην παράταξη Σγουρού για τη ΣΔΙΤ
Όπως υπογραμμίζει, παρά το ότι ο Γ. Σγουρός επιρρίπτει τις ευθύνες για την αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης του δ.σ. του ΕΔΣΝΑ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η πραγματική αιτία είναι άλλη: «ότι η πλειοψηφία των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτου πολιτικής-κομματικής προέλευσης διαφωνούν με το σχέδιο που προωθεί, δε συμμετέχουν στη διαδικασία εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες και του έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πώς δεν πρόκειται να στηρίξουν τις επιλογές του».
Τον «προστατεύουν» πέντε διμοιρίες ΜΑΤ
«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν εμπόδισε κανέναν να εισέλθει στην αίθουσα της συνεδρίασης. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θέλησαν να παραστούν στην ανοιχτή συνεδρίαση του δ.σ. βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλούς "περίεργους τύπους", οι οποίοι περιφέρονταν στη αίθουσα. Με εντολή ποιου άραγε βρίσκονταν εκεί και ποιος ο λόγος της παρουσίας τους;», επισημαίνει συνεχίζοντας, με την υποσημείωση πως «ο "υπερασπιστής των δημοκρατικών διαδικασιών", μονίμως πλέον συνεδριάζει με τη συνοδεία πέντε (5) διμοιριών ΜΑΤ».
Ο Σγουρός δεν μπορεί να διασφαλίσει τους εργαζομένους
Και συνεχίζει: «Ο κ. Γιάννης Σγουρός δεν μπορεί να διασφαλίσει το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη την αλαζονική και αυτοκρατορική συμπεριφορά. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φέρει την αποστολή του σε πέρας. Κι αυτή είναι να αναθέσει στους εργολάβους-επιχειρηματίες τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να μην υποστούν επιπλέον οικονομικά βάρη οι πολίτες από την ιδιωτική διαχείριση των απορριμμάτων, να μην χαθούν θέσεις εργασίας και υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος».
«Επίσης, ας σταματήσει την υποκρισία και την εκμετάλλευση θεμάτων, όπως αυτό των εργαζομένων του Δήμου Φυλής που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα και ας ασκήσει επιτέλους τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Αττικής και του Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ για να λύσει και όχι για να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για να εξυπηρετήσει συμφέροντα», καταλήγει.

Περισσότερα, εδώ.

ΚΕΔΕ προς Σαχινίδη: Αναληθή τα όσα λες για τους μισθούς των δημάρχων

Άμεσα αντέδρασε η ΚΕΔΕ στις χθεσινές ανακοινώσεις-έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη Βουλή, αναφορικά με τους μισθούς των δημόσιων λειτουργών, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι αιρετοί δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων παίρνουν 5.000 ευρώ μεικτά.
Όπως λέει η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της, «για την αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζει τα εξής: οι καθαρές αποδοχές των δημάρχων δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων διαμορφώνονται στα 2.941 ευρώ.
»Σημειωτέον ότι συνολικά οι έλληνες αιρετοί έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πολιτικού προσωπικού της χώρας και συγκεκριμένα:
 1. Με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της αποζημίωσης
 2. Την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησής τους
 3. Τον περιορισμό των 14 αποζημιώσεων σε 12 ετησίως
 4. Την περικοπή μιας επιπλέον αποζημίωσης για το 2011 και μίας ακόμη για το 2012
 5. Την αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των αιρετών δημοσίων υπαλλήλων
 6. Τρεις ειδικές εισφορές
 7. Την επιπλέον μείωση της αποζημίωσής τους κατά 10% που προβλέπεται στο Μνημόνιο 2
 8. Την θεσμοθέτηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου
»Σήμερα δηλαδή οι καθαρές αποδοχές των δημάρχων διαμορφώνονται ως εξής:
 • 10 δήμαρχοι σε δήμο με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων λαμβάνουν 2.941 ευρώ
 • 161 δήμαρχοι σε δήμο με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους λαμβάνουν 2.353
 • 154 δήμαρχοι σε δήμο με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων λαμβάνουν 1.765 ευρώ».
Σημειώνεται ότι 10 είναι οι δήμοι στη χώρα με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων: Αθήνα, Βόλος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλλιθέα, Πειραιάς, Περιστέρι και Πάτρα.

Εργολάβος μπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Σκιάθου (Ηχητικό)

ΑΚΟΥΣΤΕ την καταγγελία του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου και Δημοτικού Συμβούλου Μείζονος Μειοψηφίας, Φώτη Κοφινά, στο e-Volos.gr, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκαλυπτεί, ότι ο Δήμος, λόγω της ικανότητάς του να πληρώσει άμεσα τους εργολάβους, πληρώνει πολύ ακριβότερα τα έργα λόγω πανοτοκίων αλλά και επικείμενο ταξίδι αναψυχής, όπως το χαρακτήρισε, του Δημάρχου Σκιάθου Νικόλαου Πλωμαρίτη στις Η.Π.Α. με χρήματα του Δήμου.

συνέχεια στό  e-volos.gr 
 

Νέες ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών έως 84 δόσεις και στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ


Σας ενημερώνουμε ότι στον N.4038/2-2-2012 προβλέπονται νέες δυνατότητες ρύθμισης οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Συγκεκριμένα:


·       άρθρο 21 παρ. α του Ν.4038/2012:
Προϋποθέσεις:
-      Υποβολή αίτησης έως 31/3/2012, με έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη.
-      Υποβολή αίτησης μετά την 1/4/2012 χωρίς έκπτωση στα Τ.Κ.
-      Ρύθμιση οφειλών έως 31/12/2011-καταβολή τρεχουσών εισφορών.
-      Εξόφληση-απώλεια στα πρότυπα της ρύθμισης του Ν 3943/2011.
-      Η δυνατότητα παράλληλης ρύθμισης καταργείται.


·      άρθρο 21 παρ. β του Ν.40382012- Νέα ρύθμιση:
Προϋποθέσεις:
-      Υποβολή αίτησης έως 31/3/2012.
-       Ρύθμιση οφειλών έως 31/12/2011-καταβολή τρεχουσών εισφορών.
-      Εξόφληση:
ü  Εφάπαξ ή έξι (6) δόσεις με έκπτωση 100% στα πρόσθετα τέλη.
ü  Από επτά (7) έως δέκα (10) δόσεις με έκπτωση 75% στα πρόσθετα τέλη.
Καταβολή εφάπαξ ή 1ης δόσης έως 30/4/2012.
-   Μη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται απώλεια.
-   Εξόφληση καθυστερούμενων δόσεων έως την τελευταία μέρα εμπρόθεσμης   πληρωμής της τελευταίας δόσης.
-   Αναστολή αναγκαστικών μέτρων μέχρι 31/12/2012.
-   Δυνατότητα ένταξης και σε ασφαλισμένους που έχουν ήδη ενεργή ρύθμιση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ Οι συνέπειες του "Μνημόνιο 2" χτύπησαν το εστιατόριο του ΤΕΙ Λάρισας!

2η μερίδα... τέλος στο εστιατόριο του ΤΕΙ Λάρισας!Το Υπουργείο μίλησε για αρχικές περικοπές 10% επί των κουπονιών/καρτών που δίνονται στους φοιτητές και ήδη από αυτή την βδομάδα ανακοινώθηκε πως το εστιατόριο του ΤΕΙ Λάρισας για να καλύψει τις λειτουργικές τους ανάγκες ΚΟΒΕΙ την δεύτερη μερίδα φαγητού για τους δικαιούχους σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας!
Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο αποδεικνύεται πως την κρίση θα την πληρώσουμε οι οικονομικά ασθενέστεροι φοιτητές και οι οικογένειες τους.

Αλλά το κακό δεν σταματάει εδώ καθώς ο φόβος για την ολική κατάργηση της δωρεάν σίτισης φαίνεται πως δεν θα σταματήσει μέχρι να ξεκινήσει το νέα ακαδημαϊκό έτος τον Σεπτέμβριο ώπου δεν είναι απίθανο να δούμε δωρεάν σίτιση να δικαιούνται μόνο οι εστιακοί (για ευνόητους λόγους) και οι υπόλοιποι... με 2-3ευρώ!

Αν το γεγονός αυτός επαληθευτεί αδιαμφησβήτητα προσθέτουμε σε όλους τους φοιτητές ένα μεγάλο έξοδο στο λογαριασμό τους...

Παρέμβαση εισαγγελέα για το ψάρεμα με δυναμίτη στο Αιγαίο

alieia_dynamitida Ολοκληρωτική καταστροφή για το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί η χρήση δυναμίτη από κυκλώματα ψαράδων, που δρουν κυρίως στις Κυκλάδες αλλά και σε όλο το Αιγαίο, καταγγέλλει το Ινστιτούτο Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος «Αρχιπέλαγος».
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του «Αρχιπέλαγος» Θοδωρής Τσιμπίδης στην εκπομπή «Περισκόπιο της Περιφέρειας» του 102fm της ΕΡΤ3, μετά από καταγγελίες του Ινστιτούτου, η εισαγγελία Νάξου διέταξε την παραπομπή για παραμέληση καθήκοντος στο πειθαρχικό του Λιμενικού Σώματος όσων στελεχών του Λιμεναρχείου Νάξου δεν είχαν προβεί σε ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του Ινστιτούτ
http://www.ert3.gr

Διερεύνηση αξιόποινων πράξεων στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. που αφορούν σε παρατυπίες στη λεμβολόγηση μικρών/ ταχυπλόων σκαφών

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν ελέγχων αστυνομικής φύσεως που διενήργησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε Λιμενική Αρχή της Αττικής φέρεται από τα στοιχεία που τηρούνταν στο αρχείο λεμβολογίων της οικείας Λιμενικής Αρχής ότι : α) εταιρείες, οι οποίες παρουσιάζονται ως εταιρείες πώλησης μεταχειρισμένων σκαφών, τα πουλούσαν ως καινούρια, β) τα πρόσωπα τα οποία παρουσιάζονται ως μέλη και διαχειριστές των εταιρειών αυτών να κατέχουν αντίστοιχες θέσεις σε πλήθος εταιρειών που ιδρύθηκαν με τη μορφή ΕΠΕ, ενώ εμφαίνεται ότι εταιρείες εμπλέκονται σε διακίνηση εικονικών φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων) και γ) στις αναγραφόμενες έδρες επί των τιμολογίων των εταιρειών αυτών εδρεύουν άλλες επιχειρήσεις.

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανατέθηκε με εισαγγελική παραγγελία η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προς διερεύνηση διάπραξης αξιοποίνων πράξεων.

τελευταία μέρα αύριο στο Βόλο HELMEPA και Lloyd’s Register για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες


Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 άρχισε στο Βόλο η εκστρατεία ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες που η HELMEPA, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd’s Register Educational Trust (The LRET), θα πραγματοποιήσει μέχρι το 2014 σε 12 πόλεις της Ελλάδας,
Η εκδήλωση ξεκίνησε με Ημερίδα για Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, που χαιρέτισε ο Δημάρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης παρουσία τοπικών επισήμων, εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο Δήμαρχος συνεχάρη ΗΕLΜΕPA και Lloyd’s Register για την πρωτοβουλία τους τονίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης των παιδιών. Ο Υπολιμενάρχης Βόλου, Αντ/πλχος Λ.Σ. Στ. Γανωτής, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συνεργασία Λιμενικών Αρχών και HELMEPA και τις ενέργειες του ΛΣ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Η εκπρόσωπος του Lloyd’s Register, εταιρικού μέλους της HELMEPA, A. Κουβερτάρη απηύθυνε χαιρετισμό του Περιφερειακού Διευθυντή του LR Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, Α. Πουλοβασίλη, στον οποίο υπογραμμίστηκε η μακρόχρονη συνεργασία LR και HELMEPA, γεγονός που εγγυάται την επιτυχία της εκστρατείας.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΗΕLΜΕPA, Δ. Κ. Μητσάτσος ευχαρίστησε το Δήμο Βόλου για τη φιλοξενία και ευχήθηκε όπως τα παιδιά περιβαλλοντικά ενήμερα διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον με όπλο τους Ελληνικό φιλότιμο. Στη συνέχεια, επέδωσε εκ μέρους του Προέδρου και των Μελών του ΔΣ στο Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη το θυρεό της HELMEPA.
Κατά την Ημερίδα, η HELMEPA παρουσίασε τη ρύπανση ακτών και θαλασσών με απορρίμματα στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Τις επιπτώσεις των πλαστικών στη θαλάσσια ζωή και τη δική μας ανέλυσε ο κ. Α. Λόλας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Υποπλ/ρχος ΛΣ Χ. Τασιόπουλος ανέφερε τις δράσεις του Λιμενικού Σώματος για την πρόληψη και καταστολή της ρύπανσης. Η κα Κ. Μπαρτζιώκα, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βόλου, μίλησε για τη σημασία του περιβάλλοντος στην ανάπτυξη του τουρισμού, ίσως μοναδικής πηγής εσόδων της περιοχής του Παγασητικού. Για την αξία της ευαισθητοποίησης των παιδιών, μίλησε στην Ημερίδα το παλαιό μέλος της «Παιδικής HELMEPA» και τώρα «Ναυτίλος» της HELMEPA στο Βόλο, Στάθης Κωστακόπουλος.
Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία καταγράφηκαν παρατηρήσεις και αναφορές για την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος που έκαναν εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και άλλων τοπικών φορέων.
Την Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» της εκστρατείας που εγκαινιάστηκε στη συνέχεια, θα επισκεφτούν με έξοδα του προγράμματος μαθητές 15 Δημοτικών Σχολείων και 16 Γυμνασίων του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.
Η Έκθεση θα παραμείνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου μέχρι τη 2 Μαρτίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά για τους μαθητές 09:00 με 13.00 και το κοινό από 18:00 μέχρι 20:00, ενώ το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας η Έκθεση θα είναι ανοικτή 10:00 με 13:00 και 18:00 με 20:00.

Κατάληψη στο Δημαρχείο Αλοννήσου


Τετράωρη κατάληψη πραγματοποιήθηκε συμβολικά χθες στο Δημαρχείο της Αλοννήσου από τους εργαζόμενους του Δήμου, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας κατάληψης όλων των Δημαρχείων. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Αλοννήσου, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης των Δημαρχείων, εκφράζει την αγανάκτησή της και την αντίδρασή της στις πολιτικές της Κυβέρνησης που μηδενίζουν το εισόδημα των εργαζομένων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Δήμου εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης «που περιορίζουν τις προσλήψεις τη στιγμή που υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, που υποβαθμίζουν τις συντάξεις και οδηγούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων, που οδηγούν στην οικονομική κατάρρευση των Δήμων, σε ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών των ΟΤΑ (καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ) και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Δήμους, τις επιχειρήσεις τους και τα Νομικά Πρόσωπα». Στους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου Αλοννήσου συμπαραστέκεται και στέκεται υποστηρικτής ο Δήμαρχος, κ. Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνοντας ότι «είναι δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων».

Κομοτηνή: Ένοπλος άνεργος κρατά ομήρους


Σε εξέλιξη βρίσκεται υπόθεση ομηρίας στην Κομοτηνή. Ένας ένοπλος άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, εισέβαλε στο εργοστάσιο HELESI PLC στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, το οποίο κατασκευάζει κάδους απορριμμάτων, και πυροβόλησε τον μεγαλομέτοχο της βιομηχανίας Αθανάσιο Ανδριανόπουλο, έναν εργαζόμενο και έναν αστυνομικό.Ο δράστης βρίσκεται εντός του κτηρίου και κρατά πλέον υπό την απειλή κυνηγετικού όπλου δύο ομήρους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρόνος», ο δράστης φέρεται να είναι ο απολυθείς Δημήτριος Μανίκας.


 
Ο άνδρας, ο οποίος ήταν οδηγός στην επιχείρηση, είχε απολυθεί πριν από οκτώ μήνες και είναι πατέρας δύο παιδιών. Αίτημά του είναι να επιστρέψει στη δουλειά του και να πληρωθεί τα δεδουλευμένα κάποιων μηνών.Στο νοσοκομείο οι τραυματίες


Ο Αθανάσιος Ανδριανόπουλος
Ο Αθανάσιος Ανδριανόπουλος
Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Δύο μεγάλα τραύματα μέσα στους μηρούς φέρει ο εργαζόμενος, ονόματι Εμίλ Ίλεφ, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος δούλευε νόμιμα στην επιχείρηση, ενώ σοβαρότερη είναι η κατάσταση του Αθανάσιου Αδριανόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε στην τραχηλική χώρα και στο αριστερό αντιβραχιόνιο από χοντρά σκάγια. Υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών με τους γιατρούς Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, Δημήτριο Μπαμπαλή, Κώστα Παύλου.

Στη βιομηχανική περιοχή έχει αποκλειστεί ο χώρος του εργοστασίου.
 http://www.zougla.gr/greece/article/komotini-enoplos-krata-omirous-482307

Μυστήριο στο βυθό των Σποράδων


Τα αίτια του ναυαγίου της θαλαμηγού «Yogi» την προπερασμένη εβδομάδα ανοικτά της Σκύρου αναζητούν δικηγόροι, ασφαλιστές, λιμενικοί και κατασκευαστές. Βυθίστηκε από νερά που εισέρρευσαν στο εσωτερικό του μετά από μεγάλο κυματισμό, εξαιτίας κάποιας ανοιχτής πόρτας η κάποιας ανοιχτής στεγανής θυρίδας;

Υπήρξε κάποιο σπάσιμο στα ύφαλα η έσπασε κάποια σωλήνα αναρρόφησης με αποτέλεσμα τα νερά που μπήκαν να οδηγήσουν στην βύθισή του; Αυτά είναι τα ερωτηματικά που αναζητούν απαντήσεις στο πως μια ολοκαίνουρια θαλαμηγός μήκους εξήντα μέτρων βυθίστηκε με ανέμους εφτά μποφόρ.
Νοίκι 370.000 την εβδομάδα...
Το σκάφος, το οποίο ναυπηγήθηκε από την εταιρεία Proteksan Turqoise στην Κωνσταντινούπολη κόστισε 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης της την ενοικίαζε σε εύπορους πελάτες προς 370.000 ευρώ την εβδομάδα.
Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία -εκπρόσωποι της οποίας μίλησαν στο protothema.gr, η θαλαμηγός βρισκόταν από τις 15 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη για το ετήσιο σέρβις της και για να βαφτούν κάποια σημεία του καταστρώματος.
«Το 60μετρο σκάφος ταξίδευε όταν χτυπήθηκε από θαλασσοταραχή ανοιχτά της Σκύρου. Το «Yogi» κατασκευάστηκε σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες και τις εγγυήσεις. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες βυθίστηκε το σκάφος καθώς ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος δεν έχουν μιλήσει ακόμη με τους κατασκευαστές. Η μόνη επαφή με εμάς ήταν τηλεφωνική από τον καπετάνιο ο οποίος μας μίλησε και ενημέρωσε για την υγεία του πληρώματος αμέσως μόλις διασώθηκαν όλοι από το Super Puma και αποβιβάστηκαν στη Σκύρο», είπε στο protothema.gr ο κ. Goksen Korezlioglu, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας.
Τα προηγούμενα 24ωρα έφτασαν στο νησί της Σκύρου εκπρόσωποι δικηγορικής εταιρείας που εκπροσωπεί την ασφάλεια για την αστική ευθύνη του σκάφους, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει προκληθεί μόλυνση από τη βύθιση της θαλαμηγού, ενώ αναμένονται και οι εκπρόσωποι της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας προκειμένου να δουν το σημείο βύθισης του σκάφους.
Φυσικά, τα 400 μέτρα βάθος στο οποίο βρίσκεται πλέον η πολυτελής θαλαμηγός είναι απαγορευτικό για ανέλκυση του σκάφους οπότε η ασφαλιστική θα αρκεστεί στις καταθέσεις του πληρώματος, του καπετάνιου αλλά και στις εξηγήσεις που θα δοθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Το «Yogi» ήταν ένα σκάφος μήκους 60 μέτρων το οποίο μπορούσε να φιλοξενήσει 12 άτομα μαζί με το πολυμελές πλήρωμα. Διέθετε έξι πολυτελείς καμπίνες με τα μπάνια τους, τρεις κρεβατοκάμαρες με διπλό κρεβάτι, μια δίκληνη καθώς και μια σουίτα. Στο κατάστρωμά του υπήρχε τζακούζι, ενώ μια αίθουσα μασάζ προσέφερε στιγμές χαλάρωσης στους επισκέπτες. Διέθετε γυμναστήριο μια μεγάλη τραπεζαρία στο μεσαίο κατάστρωμα, ενώ στο γκαράζ του σκάφους υπήρχε χώρος για ένα μεγάλο tender. Το σκάφος ταξίδεψε για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι και έκανε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τον καπετάνιο κ. Μιχάλη Παλαδά, τα σκάφη αναψυχής έχουν ειδικό εγχειρίδιο από την κατασκευάστρια εταιρεία στο οποίο αναγράφονται τα μποφόρ με τα οποία το σκάφος μπορεί να ταξιδέψει. «Τα πιστοποιητικά που έχουν όλα τα σκάφη λένε με τι καιρικές συνθήκες μπορούν να ταξιδέψουν. Αν το σκάφος είχε ξένη σημαία τότε είναι ευθύνη του καπετάνιου να ταξιδέψει με τον καιρό που έχει».
Ο κ. Παλαδάς γίνεται ακόμη πιο συγκεκριμένος και εξηγεί: «Ενα σκάφος βουλιάζει όταν τα νερά που μπαίνουν είναι περισσότερα από όσα μπορούν να βγουν. Νερά ένα σκάφος μπορεί να βάλει όταν ύστερα από έναν μεγάλο κυματισμό υπάρχει εισροή υδάτων από κάποια πόρτα ή κάποια στεγανή θυρίδα που είναι ανοικτή. Επίσης, νερά μπορεί να βάλει ένα σκάφος αν υπάρξει ένα σπάσιμο στα ύφαλα σε σημείο από το οποίο να μπαίνει νερό. Οπότε και πάλι η ποσότητα του νερού που μπαίνει είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που βγαίνει από το σκάφος οπότε βουλιάζει. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να σπάσει μια σωλήνα αναρρόφησης, γιατί υπάρχουν σημεία όπου ένα σκάφος τραβάει νερό από τη θάλασσα για την ψύξη της μηχανής. Μπορεί, λοιπόν, αν σπάσει μια τέτοια σωλήνα να μπει νερό, και οι αντλίες που υπάρχουν στο σκάφος να μην προλαβαίνουν να βγάζουν τα νερά έξω. Τέλος ένα σκάφος τέτοιο που δεν έχει πανιά μπορεί με κακή πλοήγηση να τουμπάρει από τον καιρό».
Σύμφωνα με πληροφορίες στη Γαλλία το 8μελές πλήρωμα αναμένεται να δώσει καταθέσεις στην ασφαλιστική εταιρεία, ενώ θα εξεταστούν και οι καταθέσεις των Ελλήνων λιμενικών οι οποίοι βρέθηκαν στη διάσωση του πληρώματος του «Yogi». Σύμφωνα με τον καπετάνιο κ. Παλαδά, εφόσον η θαλαμηγός ήταν καινούργια δεν είναι εύκολο να δημιουργήθηκε κάποιο ρήγμα. «Μπορεί ο καιρός να τούμπαρε το σκάφος».
Ο Γάλλος Μπράνσον – ή, μήπως, Αμπράμοβιτς;
Με περιουσία που ξεπερνά τα 650 εκατομμύρια ευρώ, τα διπλάσια δηλαδή χρήματα από όσα θα χρειαζόταν η ελληνική κυβέρνηση για να μην κόψει τις επικουρικές συντάξεις, ο Στέφαν Κουρμπί ανήκει στην ελίτ των πενήντα πλουσιότερων ανθρώπων της Γαλλίας.
Ο 45χρονος επιχειρηματίας διατηρεί στενή φιλία με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, αλλά και με τον προπονητή της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί και στην περίφημη υπόθεση της δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτριας της L'Oreal, Λιλάν Μπετανκούρ.
Ο ιδιοκτήτης του υπερπολυτελούς γιοτ Yogi βρισκόταν στην Γαλλία όταν πληροφορήθηκε ότι το απόκτημα του βυθίστηκε ανοικτά της Σκύρου και αμέσως έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να ερευνήσουν την υπόθεση.
Πτυχιούχος του οικονομικού πανεπιστημίου Institut superieur de gestion στο Παρίσι.
Το 1990 συμμετείχε στην παραγωγή της εκπομπής «Ciel mon mardi» στο κανάλι TF1. Εκεί γνωρίζει τον παρουσιαστή Christophe Dechavanne με τον οποίο δημιουργούν μια σειρά εκπομπών. Το 1998 η πρώτη εταιρεία παραγωγών ASP που δημιούργησε θα συγχωνευτεί με τον κολοσσό της τηλεόρασης Endemol, ο οποίος έχει κάνει παραγωγές και με ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο Στεφάν Κουρμπί θα γίνει πρόεδρος της ASP Endemol. Το 2007 θα αφήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Endemol και θα δημιουργήσει τον προσωπικό του όμιλο LOV, το όνομα του οποίου προέκυψε από τα αρχικά των τριών παιδιών του.
Τα γαλλικά έντυπα τον περιγράφουν ως μια γαλλική εκδοχή του Richard Branson, του πασίγνωστου επιχειρηματία της Βρετανίας, λόγω της ευγένειας που τον διέπει.
Αλλά ο Κουρμπί μοιάζει περισσότερο με τον Roman Abramovich στην πράξη, καθώς αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και διατηρεί χαμηλό κοινωνικό προφίλ.
Παντρεύτηκε την κυρία Grancon στο Σεν Τροπέ το 2004, στο πολυτελές ξενοδοχείο Pan Dei το οποίο και του ανήκει.
Οι καταγεγραμμένες συνεντεύξεις του είναι πολύ σπάνιες, ακόμη και στον γαλλικό Τύπο. Προτιμά να δίνει πληροφορίες στους δημοσιογράφους off-the-record, σε κάποιες πρωινές ενημερώσεις στις οποίες όμως, όπως λένε πολλοί αργεί να πάει επειδή συνηθίζει να πηγαίνει ο ίδιος τα παιδιά του στο σχολείο.
Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα ο Στεφάν Κουρμπί υπήρξε ένα ασχημόπαπο που δεχόταν περιφρονητικές κριτικές για την έλλειψη κουλτούρας και την επιλογή του να εμφανίζεται με φθηνά κουστούμια από τα ZARA. Η μητέρα του ήταν ταχυδρομική υπάλληλος και ο πατέρας του εργαζόταν σε Τράπεζα της Γαλλικής επαρχίας. Ο Κουρμπί κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια από μια μικροαστή οικογένεια να εξελιχθεί σε έναν πλούσιο επιχειρηματία ο οποίος έκανε σκι με την αφρόκρεμα της επιχειρηματικής και κοσμικής ελίτ της Γαλλίας. Στο άλλο ξενοδοχείο που διαθέτει στις γαλλικές Άλπεις και συγκεκριμένα στην Κουρσεβέλ, έχει φιλοξενήσει τον Νικολά Σαρκοζί, τη Λιλάν Μπετανκούρ τις οικογένειες Αννιέλι και Ντε Αγκοστίνι, οι οποίες μάλιστα έχουν επενδύσει στην εταιρεία του Banijay Entertainment, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι εργάστηκε ως εργάτης, πωλητής και πλανόδιος ζωγράφος. Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα η ιδέα του να ασχοληθεί με το χώρο των Media του ήρθε ενόσω εργαζόταν ως ταμίας σε μια εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας στη γαλλική πρωτεύουσα.
Δεκατέσσερις εταιρείες παραγωγής σε δέκα χώρες
Τα τελευταία δύο χρόνια ο Κουρμπί παίζοντας σκληρό παιχνίδι στις διαπραγματεύσεις, κατάφερε να αγοράσει 14 εταιρείες παραγωγής σε δέκα χώρες όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Σκανδιναβία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ, μετατρέποντας έτσι την εταιρεία σε έναν από τους πιο δυνατούς παίκτες της στο χώρο των παραγωγών της Ευρώπης.
Το σχέδιο, σύμφωνα με τον άκρως επιτυχημένο 45χρονο Γάλλο επιχειρηματία, είναι να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει το μέγεθος της εταιρείας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, εκτοξεύοντας την Banijay μέσα στο top three των κορυφαίων και παγκόσμιων εταιρειών παραγωγής – ανταγωνιζόμενος εταιρείες όπως η Endemol, η Fremantle και η Zodiak.
«Για να είναι αποτελεσματική η στρατηγική μας, πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταλλάσσουμε τις μορφές ανάμεσα στο δίκτυο των εταιρειών παραγωγής μας κάτι, που σημαίνει επέκταση από την ευρωπαϊκή και από την αμερικανική μας βάση στη Λατινική Αμερική και την Ασία», έχει πει ο ίδιος χαρακτηριστικά. Εκτός από τις παραγωγές ο Κουρμπί δραστηριοποιείται και στο on line τζόγο με ιστοσελίδες όπως οι BetClic και Everest Poker, αλλά και στο χώρο της ενέργειας όπου θέλησε να ανταγωνιστεί τη μεγάλη ηλεκτρική εταιρεία της Γαλλίας EDF με την Direct Energie. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η επένδυση της Λιλάν Μπετανκούρ, η οποία έδωσε 143 εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις του και τα οποία του ζήτησε πίσω, έγινε μέσω του κοινού δικηγόρου που έχουν για τις προσωπικές τους υποχρεώσεις.
Πρώτο Θέμα (Βασίλης Γούλας)

Κάποτε, όπου έριχνες το αγκίστρι σου, έπιανες ψάρι

«Σε 50 χρόνια τα αποθέματα ψαριών θα έχουν τελειώσει» δηλώνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας Δημήτρης Κοτσώργιος. Η έλλειψη αλιευτικής πολιτικής, καθώς και η ασυνειδησία κάποιων ψαράδων που χρησιμοποιούν δυναμίτη ή και άλλα ακόμα πιο επιβλαβή εκρηκτικά, όπως η νιτρική αμμωνία, είναι οι κύριοι λόγοι που απειλούν το ήδη σοβαρά πληγωμένο θαλάσσιο οικοσύστημα, αλλά 

και την επιβίωση του κλάδου των αλιέων.
Στην Ελλάδα, η χρήση του δυναμίτη στην αλιεία άρχισε μετά
το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο κόσμος πεινούσε, τα καΐκια είχαν καταστραφεί και παντού βρίσκονταν εκρηκτικά, βλήματα και άλλα πυρομαχικά. Επίσης, την εποχή εκείνη υπήρχαν άφθονα ψάρια.
Κάπως έτσι ξεκινάει η καταστροφική δραστηριότητα του δυναμίτη που έχει υποθηκεύσει το μέλλον της παράκτιας και νησιωτικής αλιείας.
Ο Θοδωρής Τσιμπίδης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» αναφέρει στο ΑΜΠΕ πως κάθε μέρα γίνεται χρήση δυναμίτη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Άνδρο, στη Νάξο, στα Κουφονήσια, στη Δονούσα, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη, κυρίως μεταξύ Σφακίων και Γαύδου.

Συχνοί είναι οι τραυματισμοί δυναμιτιστών και οι καταστροφές αλιευτικών σκαφών. Στο τέλος του 2011, για παράδειγμα, σημειώθηκαν δύο πολύ σοβαρά περιστατικά στην Κάρυστο και στα Κουφονήσια.

Χαρακτηριστικά περιγράφει ο κ. Τσιμπίδης, ότι στις 14 Αυγούστου που βρισκόταν στην Κρήτη άκουσε πάνω από 34 δυναμίτες σε μία ημέρα. Οι ντόπιοι γελώντας του είπαν: «Και πού να έρθεις το χειμώνα, θα ακούς 30 το λεπτό».
Ο κ. Κοτσώργιος εξηγεί πως εκτός από το δυναμίτη, που προέρχεται από νταμάρια, ευρέως χρησιμοποιούνται και χημικά σκευάσματα. Πιο συνήθης είναι η νιτρική αμμωνία, το γνωστό λίπασμα, το οποίο εμποτίζεται με πετρέλαιο και είναι χειρότερο και από το δυναμίτη, γιατί τα υπολείμματα κάθονται στον πυθμένα σκεπάζοντας τα πάντα με ένα άσπρο τοξικό πέπλο. Η αμμωνία χρησιμοποιείται και 
σε μεγάλα βάθη και μετά κατεβαίνουν οι δύτες με μπουκάλες και μαζεύουν τα ψάρια που σκοτώθηκαν από το οστικό κύμα.

Έλεγχοι στην αγορά δεν υπάρχουν, συνεχίζει ο κ. Κοστώργιος, οπότε αυτά τα «μπουρλοτιασμένα» ψάρια διακινούνται άνετα, ενώ ένας ειδικός θα μπορούσε εύκολα να τα αναγνωρίσει, για παράδειγμα από την κατεστραμμένη σπονδυλική τους στήλη, που γίνεται σαν κρέμα.
Στοιχεία για τη χρήση του δυναμίτη και των άλλων εκρηκτικών δεν υπάρχουν. Ο κ. Κοτσώργιος και ο κ Τσιμπίδης κάνουν λόγο για «αδικαιολόγητη αδράνεια και αναποτελεσματικότητα του λιμενικού» στην αντιμετώπιση των δυναμιτιστών.
Οι καταγγελίες και από τους δύο φορείς είναι συνεχείς τα τελευταία χρόνια, όμως το λιμενικό δεν κάνει τίποτα, αναφέρουν. Πολλές φορές, επισημαίνει ο κ. Τσιμπίδης, πριν φθάσουν οι λιμενικές αρχές, οι ψαράδες ειδοποιούνται και πετούν τα εξαρτήματα από το καΐκι.

Μάλιστα, η εισαγγελία Νάξου παρέπεμψε στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων το λιμεναρχείο Νάξου για παραβίαση καθήκοντος, παραλήψεις και ηθική αυτουργία στην χρήση δυναμίτιδας μετά την πρόσφατη σύλληψη από την αστυνομία 64χρονου στο χωριό Γλανάδο της Νάξου για κατοχή 272 κιλών δυναμίτιδας
και πλήθους βοηθητικών εκρηκτικών υλών (40 κιλά πυρίτιδα, 370 πυροκροτητές, 1.500 μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα, 785 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα κα).
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στο λιμενικό, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Τσιμπίδη έμεινε άπραγο, για αυτό και οι ενέργειές του θα ελεγχθούν.
Οι επιπτώσεις του δυναμίτη και της αμμωνίας δεν αφορούν μόνο το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και την επιβίωση χιλιάδων ψαράδων και των οικογενειών τους.

Ο κ. Τσιμπίδης ενημερώνει πως τα τελευταία χρόνια σημειώνεται αύξηση στις εκρήξεις, επειδή τα ψάρια έχουν μειωθεί δραματικά. Άλλοι παράγοντες, όπως το ψάρεμα γόνων, η ρύπανση, το ψάρεμα με συρόμενα εργαλεία (μηχανότρατες και πεζότρατες) και η υπεραλίευση επιδεινώνουν την ήδη τραγική κατάσταση.

Σύμφωνα με εκθέσεις, σε δέκα χρόνια από σήμερα μόνο 8 από τα 136 είδη ψαριών που αλιεύονται στις ευρωπαϊκές θάλασσες θα βρίσκονται σε υγιή επίπεδα. Ειδικότερα στη Μεσόγειο, που είναι κλειστή θάλασσα και χρειάζεται δεκαετίες για την ανανέωση των νερών της, το 82% των ειδών αλιεύονται πάνω από το ανεκτό όριο για τη βιωσιμότητά τους.
Ο κ. Κοτσώργιος σημειώνει ότι «ήδη υπάρχει ποσόστωση στον τόνο και τον ξιφία. Σε άλλες μεσογειακές χώρες η ποσόστωση ισχύει και στον μπακαλιάρο, τη γλώσσα, την κουτσομούρα, τον αστακό. Σε λίγο θα έρθει και εδώ, γιατί η θάλασσα δεν έχει σύνορα και αν ο γείτονάς σου έχει πρόβλημα, θα έχεις κι εσύ». Προσθέτει πως ήδη υπάρχει πρόβλημα με τους ροφούς και τις σφυρίδες, καθώς μειώνονται δραματικά.

Οι σαρδέλες και οι κουτσομούρες παρατηρείται ότι όλο και μικραίνει το μήκος τους, μιας και δεν προλαβαίνουν να μεγαλώσουν και σκοτώνονται. Από την άλλη, λόγω του λιπάσματος της αμμωνίας, σημειώνεται ευτροφισμός στα ψάρια, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
«Κινδυνεύει με κατάρρευση ο κλάδος των αλιέων. Εδώ και 12-13 χρόνια κάνουμε παρεμβάσεις, έχουμε συγκρουστεί, χωρίς καμία ανταπόκριση από την πολιτεία. Η έλλειψη αλιευτικής στρατηγικής και η κακή διαχείριση μας έφεραν στον γκρεμό και να σκεφτείτε, ότι στην Ελλάδα ζουν 35.000 οικογένειες αλιέων και διατηρούνται 15.000 σκάφη, σχεδόν ο μεγαλύτερος αλιευτικός στόλος στην Ευρώπη», τονίζει ο κ. 
Κοτσώργιος..

Η Μαρίνα Πέτρου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Θαλάσσιας Αλιείας, διαφωνεί στο ότι δεν υπάρχει αλιευτική πολιτική ή ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα. «Υπάρχουν νόμοι, λέει, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει κώδικας λειτουργίας για έμβια όντα, όπως τα ψάρια, ή τα οικοσυστήματα».
Σύγκρουση μεταξύ της διεύθυνσης αλιείας και της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας προκύπτει, σχετικά με την τύχη του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων. Ο κ Κοτσώργιος υποστηρίζει πως ανά τα χρόνια δαπανήθηκαν χρήματα, για μελέτες από επιστημονικά ιδρύματα που δεν παρήγαγαν έργο. «Όσες φορές ζητήσαμε τα αποτελέσματα του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων μας έλεγαν πως δεν είναι ακόμα διαθέσιμα», δηλώνει.
Η κ. Πέτρου αναφέρει πως το πρόγραμμα λειτούργησε μέχρι το 2008. Από τότε και για διοικητικούς λόγους έπαψε και οι μελέτες έμειναν στάσιμες.

Ο κ Κοτσώργιος υποστηρίζει ότι ούτε τα στοιχεία μέχρι το 2008 είναι διαθέσιμα. Είχε θέσει, υποστηρίζει, το ζήτημα στην κοινοτική επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, καθώς και στην προηγούμενη αρμόδια υπουργό, την κ. Μπατζελή, χωρίς καμία απάντηση. Επίσης, λέει ότι αν και ο Σύλλογος συμμετέχει στο Συμβούλιο Αλιείας, ούτε από εκεί πήραν κάποια απόκριση για τα δεδομένα του 
προγράμματος.

«Η έλλειψη προοπτικής και σχεδιασμού της αλιείας στην Ελλάδα, αναδεικνύεται και από την απραγία σχετικά με τη χρηματοδότηση αλιευτικών δραστηριοτήτων από το κοινοτικό πρόγραμμα αλιείας, το οποίο λήγει το 2013 και μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει τίποτα.. Αν δεν γίνει κάτι σύντομα, τα 
εγγόνια μας θα βλέπουν τα ψάρια μόνο στα μουσεία», καταλήγει ο κ. Κοτσώργιος.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκρηξη κοντά στα γραφεία του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη


ImageΈκρηξη σημειώθηκε πριν 25  περίπου λεπτά στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το το CNN Turk. Η έκρηξη έγινε κοντά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΙΣ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Σε αναμονή οι δανειολήπτες της Σκοπέλου 

Το κούρεμα των δανείων περιμένουν  δανειολήπτες και στη Σκόπελο.  «πολλοί δανειολήπτες αναμένουν ευνοϊκές ρυθμίσεις ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Μόνη διέξοδος οι αγώνες

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της επαίσχυντης απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πάραυτα τσεκουρώνει τους μισθούς και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και ορισμένοι έσπευσαν να δώσουν ελαφρυντικά στην κυβέρνηση, ότι δήθεν δεν κάνει «υποχρεωτική» τη μείωση των μισθών, ότι μπορεί να υπάρξουν και επιχειρήσεις που δεν θα προβούν σε μειώσεις... και άλλα τέτοια ευτράπελα... Οσοι διακινούν τέτοιες απόψεις, είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται - αν και πολύ αμφιβάλλουμε - είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία στήριξης της κυβέρνησης και εξαπάτησης των εργαζομένων. Γιατί μόνο τυφλοί δεν βλέπουν το αντεργατικό έγκλημα που συντελείται. Μόνο πολιτικά αφελείς μπορούν να ελπίζουν στη μεγαλοψυχία του κεφαλαίου. Και για να τελειώνουμε: Η κυβέρνηση νομοθέτησε μια από τις μεγαλύτερες αντεργατικές ανατροπές των τελευταίων δεκαετιών. Εδωσε στο χέρι των εργοδοτών το όπλο με το οποίο θα εκτελέσουν εν ψυχρώ τους μισθούς και τα μεροκάματα. Ολα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού. Η κυβέρνηση είναι συναυτουργός στο έγκλημα, αφού μονομερώς οι εργοδότες και με την κάλυψη του νόμου, μπορούν να μειώνουν τους μισθούς, να μην εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να μην υπογράφουν από εδώ και πέρα νέες.
Πίσω απ' αυτήν την άτιμη και επικίνδυνη φιλολογία που επιχειρεί να μετατρέψει τους εργάτες σε αμνούς που εθελοντικά θα μπούνε στο σφαγείο, ελπίζοντας μόνο στη φιλευσπλαχνία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και όλου αυτού του εσμού της «επιχειρηματικότητας», υπάρχει και ουρά. Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, νουθετώντας τους εργάτες, τους υποδεικνύουν ότι προκειμένου να μην υπάρχουν συμβάσεις εργασίας, αντί να αφήσουμε τους εργοδότες μονομερώς να επιβάλλουν μειώσεις στους μισθούς, ας πάνε μόνα τους τα συνδικάτα να «διαπραγματευτούν» και να συνυπογράψουν νέες συμβάσεις με μειωμένους μισθούς, μήπως και κάτι «διασωθεί»..! Η «σωτηρία» που πλασάρουν στους εργάτες είναι η ίδια με αυτή που υπόσχεται η κυβέρνηση στο λαό μας και με το νέο μνημόνιο. Πουλάνε το φαρμάκι για φάρμακο. Στο όνομα δήθεν του μικρότερου κακού, ζητάνε από τους εργάτες να αυτοχειριαστούν. Να παραδώσουν τα όπλα τους και να σηκώσουν «λευκή σημαία». Να συνθηκολογήσουν και να παραδοθούνε αμαχητί στις απαιτήσεις της εργοδοσίας.
Η τακτική αυτή, ακόμα και όταν δεν πρόκειται για σκόπιμη προπαγάνδα υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας έχει ήδη δοκιμαστεί. Οι υποχωρήσεις, ακόμα και όταν ξεκινούσαν από «καλές προθέσεις», όχι μόνο δεν ωφέλησαν το κίνημα, αλλά παντού και πάντα οδήγησαν σε ανεπανόρθωτες ήττες. Είχαν ολέθρια αποτελέσματα για τους εργάτες. Εξάλλου με αυτή τη «γραμμή» ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός αφόπλισαν το κίνημα, συνέβαλαν τα μέγιστα και στις σημερινές εξελίξεις. Και σε αυτή τη γραμμή επιμένουν, στο όνομα δήθεν του ρεαλισμού και του «εφικτού», επιχειρώντας για άλλη μια φορά να παγιδεύσουν τους εργάτες.
Σήμερα όμως υπάρχει πολύτιμη εμπειρία. Αυτή την ώρα δεν χωρά καμιά αυταπάτη, κανένας δισταγμός. Οι εργάτες και τα συνδικάτα στον πόλεμο που τους κήρυξαν πρέπει να απαντήσουν με μια φωνή: «Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συμβάσεις»! Η εργατική τάξη πρέπει να ορθώσει τείχος. Ούτε βήμα πίσω. Κάθετη απόρριψη της εφαρμογής του νόμου. Αγώνας για να μην περάσει το πετσόκομμα των μισθών. Υπεράσπιση με κάθε μέσο και τρόπο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην επιχείρηση, στον κλάδο, παντού. Η εργατική τάξη μπορεί να σωθεί μόνο με τον αγώνα της.

Ανατροπή

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τα αστικά επιτελεία, προπαγανδίζουν ότι το αντεργατικό έγκλημα με το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους που συντρίβει μισθούς, συντάξεις και όσα «κοινωνικά δικαιώματα» είχαν απομείνει, είναι προϋπόθεση για ανάπτυξη. Χτες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μπαρόζο για την ανάπτυξη. Αλλά η ανάπτυξη για την οποία μιλούν είναι του κεφαλαίου και των κερδών. Τα μέτρα του μνημονίου αντισταθμίζουν τις απώλειες των καπιταλιστών από την κρίση, δημιουργώντας συνθήκες γοργής και άκρατης κερδοφορίας όταν έλθει η ανάκαμψη. Από την ανάπτυξή τους σε τίποτα δε θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο. Ποιες ανάγκες τους θα μπορούν να ικανοποιήσουν με μισθό 400 - 500 ευρώ; Η ζωή τους είναι ήδη κόλαση. Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υπηρετούν η συγκυβέρνηση και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, γεννά μόνο βαρβαρότητα, κρίση, πολέμους. Προχτές ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στο ΚΚΕ κινδυνολογώντας για το λαό, ότι η πολιτική του είναι «καταστροφική και αδιέξοδη». Μέχρι τώρα αυτοί καταστρέφουν το λαό. Ο δε Α. Σαμαράς είπε ότι «το ΚΚΕ έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα, ενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα». Την ίδια ώρα η Κόκα-Κόλα έκλεισε δύο εργοστάσια μεταφέροντάς τα στη Βουλγαρία. Η συγκυβέρνηση λοιπόν διώχνει τις επιχειρήσεις υπηρετώντας την πολιτική ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων, νομοτέλεια στον καπιταλισμό. Ενοχη η επιχειρηματικότητα που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το κλείσιμο εργοστασίων, την κρίση και την ανεργία. Επιτίθενται στο ΚΚΕ για καταστροφική πολιτική γιατί καλεί το λαό σε πάλη για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για οικονομία και κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Μόνο έτσι θα ευημερεί ο λαός αφού ο πλούτος που παράγει θα του ανήκει. Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων, λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της.

1 Μαρτίου 2012 - Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια


1 Μαρτίου 2012 - Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια
Η Σελήνη άκρως επικοινωνιακή μέσα από τους Διδύμους έρχεται με το καλημέρα να...
τετραγωνίσει τον Άρη και έτσι ο καφές μας ας είναι... ντεκαφεϊνέ, αφού τα νεύρα θα είναι στο κόκκινο. Ακόμη, ο Ερμής κάνει μια χιαστί με τον Ποσειδώνα οπότε καλό θα είναι να μην υποσχόμαστε κι πολλά και να λέμε ακόμα λιγότερα.


ΚΡΙΟΣ

Με την πολυαστρία μέσα στους Ιχθύες και στον 12ο οίκο σκέπτεστε και ξανασκέφτεστε πράγματα και αποφάσεις που είναι ήδη ειλημμένες. Επαγγελματικά, οι προσπάθειές σας απλά βελτιώνουν τις καταστάσεις μα δεν λύνουν τα προβλήματα. Αισθηματικά, ίσως χρειαστεί να προσεγγίσετε τον άνθρωπο σας, εκθέτοντας τόσο την κατάσταση όσο και τα συναισθήματα σας. Οι γεννημένοι το 1989 κάπου χάνετε το δίκιο σας με την συμπεριφορά σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Αρκετά πράγματα τείνουν να αλλάξουν με τρόπο κάπως μαγικό. Η προσωπική σας γοητεία θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, αφού μπορείτε να περάσετε με ιδιαίτερη ευκολία τις θέσεις σας. Στα επαγγελματικά, τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα αλλά θα χρειαστεί να «πατήσετε» πόδι σε κάποιους επίδοξους μνηστήρες. Αισθηματικά, απλά να είσαστε ο εαυτός σας. Οι γεννημένοι το 1978, μην αφήνετε τις ευκαιρίες να φεύγουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και με τόσους πλανήτες στους Ιχθύες μόνο λόγια θα έχετε προς το παρόν. Η Σελήνη στο ζώδιό σας βοηθά να κάνετε καινούργια ξεκινήματα ή να επανεκτιμήσετε ξανά παλιές καταστάσεις. Αισθηματικά, ίσως ρισκάρετε άνευ λόγου, αφού η αβεβαιότητα που σας διακρίνει αυτή την περίοδο σας κάνει να νοιώθετε κάπως περίεργα αλλά απτό πρόβλημα δεν υπάρχει. Οι γεννημένοι το 1967 κάπου κάνετε επικοινωνιακά φάουλ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μπορείτε να πετύχετε σε πολλά, απλά είσαστε επαναπαυμένοι. Σε προσωπικό επίπεδο νοιώθετε πως κάποιοι σας έχουν γυρίσει την πλάτη. Επαγγελματικά, κάποια πράγματα γίνονται για ν’ αλλάξουν την κατάσταση αλλά χρειάζεται να βάλετε λίγο προσπάθεια παραπάνω. Στα αισθηματικά, θα χρειαστεί να κοιτάξετε και το άκρως απίθανο σενάριο μήπως είσαστε λίγο παράλογοι στις απαιτήσεις σας. Οι γεννημένοι το 1966 θα πάρετε νέες αποφάσεις.

ΛΕΩΝ

Μέσα από τις φιλίες θα βρείτε συμπαράσταση στα θέματα που σας απασχολούν. Επαγγελματικά, νιώθετε πιο ισχυροί από ποτέ ενώ στα αισθηματικά η πολλαπλότητα των επιλογών θα πρέπει να περιοριστεί για να μην βρεθείτε εν μέσω διαπληκτισμών. Οικονομικά ζητήματα που θα σας απασχολήσουν θα καταλάβετε πως μπορείτε να τα λύσετε με ιδιαίτερη ευκολία. Οι γεννημένοι το 1970, αφήστε το παρελθόν να προσπεράσει και ζήστε το παρόν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Άρης απέναντι σας ίσως σας κάνει πιο διεκδικητικούς από όσο πρέπει. Τα επαγγελματικά, έχουν μια θετική κατεύθυνση ενώ κάποια ζητήματα που κυνηγάτε βρίσκονται στην τυπική διαδικασία. Προσπαθήστε στα οικογενειακά σας θέματα να δώσετε λύσεις ουσίας που σχετίζονται με την τήρηση συμφωνιών κι υποσχέσεων. Οι γεννημένοι το 1979, ανακτήστε το χαμένο έδαφος.

ΖΥΓΟΣ

Αισθηματικά, σήμερα, ειδικά το πρωί, θα επιδείξετε τη μοναδική ικανότητα να κάνετε το άσπρο-μαύρο. Έχετε κάνει λάθη αλλά δύσκολα θα το αντιληφτούν οι άλλοι. Είναι ανοησία να προσπαθείτε να αποδείξετε πράγματα που είναι αυτονόητα στις σχέσεις σας. Επαγγελματικά, ίσως κάποια ζητήματα πρέπει να λυθούν με συζήτηση και όχι με φωνές, όπως εξαναγκάζεστε τον τελευταίο καιρό με την παρουσία του Άρη στον 12ο οίκο. Οι γεννημένοι το 1992, ασχοληθείτε με πράγματα πιο ουσιώδη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αρχίζετε να παίρνετε τα πάνω σας, αφού τώρα η πολυαστρία στους Ιχθύες σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε διπλό χτύπημα. Επαγγελματικά, κάποιοι που θέλουν να σας ελέγξουν, προκειμένου να «βγουν» από πάνω, τελικά θα ηττηθούν κατά κράτος. Αισθηματικά, μην αδιαφορείτε για τα θέλω της σχέσης σας γιατί ενδέχεται να προκύψουν δυσεπίλυτα προβλήματα στην συνέχεια. Οι γεννημένοι το 1975 αισθάνεστε ότι ο χρόνος δουλεύει για εσάς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η παρουσία της Σελήνης στο απέναντι ζώδιο φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα αισθηματικά τα οποία ίσως σας προβληματίσουν διότι θα αναδείξουν μια διαφορετική οπτική από αυτή που είχατε. Ο εργασιακός τομέας κάπου χωλαίνει, αφού η ανάδρομη φορά του Άρη σας έχει τσακίσει το νευρικό σύστημα. Οικονομικά ζητήματα έρχονται στην επιφάνεια αλλά εκεί τουλάχιστον έχετε την λύση. Οι γεννημένοι το 1962 μην περιπλέκετε τα πράγματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι συναλλαγές το πρωί θα σας δώσουν να καταλάβετε πως οι άλλοι έχουν ένα επιπλέον πρόβλημα για κάθε πιθανή λύση που τους αντιπαραθέτετε. Η πολυαστρία πλανητών στους Ιχθύες σας κάνει πιο πρακτικούς βρίσκοντας λύσεις, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι που δεν θα υφίσταται το τετράγωνο Σελήνης-Άρη. Στα αισθηματικά, οι προσπάθειές σας για αναθέρμανση της σχέσης στέφονται με επιτυχία. Οι γεννημένοι το 1989 θα μπερδευτείτε από την πολυγνωμία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η σημερινή μέρα είναι κατάλληλη για επικοινωνίες, ιδιαίτερα αν πρόκειται για θέματα που δεν θα κουράσουν ή θα είναι με ομιλητές που δεν θα σας εκνευρίσουν. Πολλά ζητήματα αρχίζουν να μπαίνουν σε μια καλύτερη μοίρα, πράγμα που σας βοηθά να ατενίζετε καλλίτερα το μέλλον. Η πολυαστρία στον 2ο οίκο σας κάνει πιο large, δείχνοντας πως ο δρόμος για την επιτυχία περνά μέσα από την κοινωνικότητα. Οι γεννημένοι το 1972, αφήστε τα πράγματα να εξελιχτούν.

ΙΧΘΥΕΣ

Στα επαγγελματικά σας, χρειάζεται προσοχή μιας και θα νιώσετε έντονη πίεση και μάλλον δεν είσαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις. Ο ρεαλισμός σήμερα δεν σας ταιριάζει, αφού είστε μόνιμα αιθεροβάμονες. Αισθηματικά, μέσα από συζητήσεις θα καταφέρετε να μεταστρέψετε τις καταστάσεις υπέρ σας. Χρησιμοποιήστε τη γοητεία σας για να πετύχετε κάποια σχέδια. Οι γεννημένοι το 1988 ίσως βρεθείτε σε δίλλημα μέσα από μια πρόταση.

astrology.gr

με βροχή υποδεχόμαστε τον Μάρτη στην Σκόπελο


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου