Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλιακή οδό Αργοναυτών, της χερσαίας ζώνης του λιμένα Βόλου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 64χρονο παρέσυρε 58χρονο ποδηλάτη, με αποτέλεσμα την ανατροπή και τραυματισμό του.
Ο 58χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι του Βόλου


Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε τακτική συνεδρίασή της την 21/2/2012, έχοντας υπόψη την από 18/2/2012 σχετική απόφαση της Ολομέλειας Προέδρων των Δ.Σ.Ε., αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση αποχής των μελών της από την άσκηση των καθηκόντων τους έως και την 29ης Φεβρουαρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες : 1) Κατάργησης της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου στην κατάρτιση σχεδίων εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου, 2) θεσμοθέτησης της διενέργειας ερευνών τελών ιδιοκτησίας από συμβολαιογράφους, 3) αδειοδότησης μη δικηγόρων ως μεσολαβητών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, 4) Μεταρρύθμισης του καθεστώτος διορισμού και επαναδιορισμού δικηγόρων, 5) «Απελευθέρωσης» των δικηγορικών αμοιβών για την προάσπιση των συμφερόντων των ολιγοπωλίων, 6) Εισαγωγής μισθολογικών ρυθμίσεων για προσδιορισμό των εσόδων, εντελώς ξένων προς την ελληνική οικονομική πραγματικότητα.

ETOIMAZEI BOMBA ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ...

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ...
Με περίεργες χρηματοδοτήσεις του παλαιού συνεργάτη του και μια μυστήρια ιστορία με καναλάρχη-εφοπλιστή. Άνθρωποι του Καρατζαφέρη λένε ότι τον έχει δεμένο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τι ακριβώς πρόκειται δεν γνωρίζουμε. Μάθαμε πάντως ότι αυτά θα βγουν προεκλογικά. Θα...
μάθουμε όμως και θα σας ενημερώσουμε!...
http://fimotro.blogspot.com 

Ειδική ισραηλινή διακλαδική μονάδα αναλαμβάνει την ασφάλεια των κυπριακών κοιτασμάτων

Νέα ειδική μονάδα η οποία θα έχει σαν αποκλειστική της αποστολή την προστασία των κυπριακών και ισραηλινών ενεργειακών εγκαταστάσεων στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ ετοιμάζει το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Σύμφωνα με απόλυα έγκυρες πληροφορίες από το Τελ Αβίβ οι σραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν να προχωρήσουνε στην δημιουργία ειδικού διακλαδικού στρατιωτικού τμήματος, το οποίο θα αναλάβει την ασφάλεια στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα, καθώς και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και εξαγωγής του φυσικού αερίου.

Η ειδική αυτή μονάδα θα περιπολεί στην θαλάσσια περιοχή των κυπριακών και ισραηλινών κοιτασμάτων και θα ελέγχει τα σύνορα. Η αναγκαιότητα της δημιουργίας αυτής της νέας μονάδας πηγάζει από τις περιφερειακές απειλές που αντιμετωπίζει το Ισραήλ και από την εγγύτητα των εγκαταστάσεις επεξεργασίας και εξαγωγής του φυσικού αερίου στις ακτές της Γάζας και του Λιβάνου καθώς και στην έντονη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας.

Εκτός από τις πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις της Hezbollah και της Hamas με πυραύλους εδάφους-επιφανείας/επιφανείας-επιφανείας ή επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των εγκαταστάσεων, η έντονη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή αποτελεί μία ακόμη υπολογίσιμη απειλή για τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους.

Υπό αυτό το πρίσμα η προστασία των εγκαταστάσεων αυτών και των ενεργειακών πόρων της
ευρύτερης περιοχής αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της ισραηλινής κυβέρνησης, και εξετάζεται επισταμένα και με μεθοδικότητα. Για την υλοποίηση αυτής της νέας πολιτικής και για την δημιουργία της ειδικής διακλαδικής δύναμης προστασίας των ενεργειακών πόρων η κυβέρνηση του Ισραήλ θα προβεί στην δημιουργία μονάδας ειδικών δυνάμεων για την προστασία εγκαταστάσεων αντλήσεως, την απόκτηση δύο νέων πυραυλακάτων, τριών νέων υποβρυχίων τα οποία ναυπηγούνται αυτή την περίοδο στην Γερμανία.

Οι δαπάνες για την δημιουργία αυτής της δύναμης θα προέρθουν από τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας ο οποίος πρόσφατα υπέστη περικοπές περίπου 10%. Παρόλα αυτά η σοβαρότητα του ζητήματος επιτάσσει την προτεραιότητα στην χρηματοδότηση της νέας αυτής δύναμης.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το δημοσίευμα μία από τις πρώτιστες προτεραιότητες των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η δημιουργία αεροπορικής βάσης στην Κύπρο, καθώς και βάσης ειδικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα, με έγκυρους στρατηγικούς αναλυτές, οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν με προοπτική βάθους χρόνου την προστασία των κυπριακών και ισραηλινών ενεργειακών εγκαταστάσεων και την εντάσσουν σε βάθος χρόνου στο πλέγμα των ευρύτερων συσχετισμών στην περιοχή της Α. Μεσογείου.

Ουσιαστικά μέσα από την δημιουργία αυτής της νέας στρατιωτική δύναμης οι Ισραηλινοί αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο όχι μόνο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ των δύο κρατών, αλλά και του εδαφικού χώρου της κυπριακής Δημοκρατίας η οποία δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για την διασφάλιση των νέων ενεργειακών επενδύσεων.

Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο αν τελικά κατασκευαστεί στο νησί ο σταθμός εξαγωγής του φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12. Επομένως ποια θα είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αν τελικά οι Ισραηλινοί προχωρήσουν στην δημιουργία αυτής της δύναμης και οι Κύπριοι αποδεχτούν τις αρμοδιότητες της.

Θα τολμήσουμε ως κράτος να πράξουμε το αυτονόητο και να έχουμε παρουσία στον φυσικό μας χώρο στην Αν Μεσόγειο και στην Κύπρο ή θα περιοριστούμε στα στενά όρια του ελληνικού κράτους εγκαταλείποντας την άμυνα και την ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού στο Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ερχεται το νέο κόμμα από τα σπλάχνα της ΝΔ

Την πρόθεσή του να στηρίξει την προσπάθεια του Πάνου Καμμένου, εξέφρασε ο Γιάννης Μανώλης, προαναγγέλλοντας την ίδρυση νέου κόμματος και μάλιστα «πολύ σύντομα». Η νέα πολιτική κίνηση λέγεται ότι θα αποτελείται από "τουλάχιστον 10 βουλευτές" δηλαδή θα είναι κανονική κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος με δικά της γραφεία στη Βουλή και δικό της Προϋπολογισμό.

«Ο κ.Καμμένος είχε πάρει απόφαση να κάνει ένα κόμμα. Τώρα υπάρχουν άλλα δεδομένα. Θα συμμετέχουν πολλά από τα στελέχη που διαγράφηκαν. Ως απλός στρατιώτης θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια, δεν έχω δικαίωμα να πάω σπίτι μου» είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Θα κάνουμε τη χάρη σε κάποιους να πάμε σπίτι μας, επειδή διαφωνήσαμε; Όχι» τόνισε. Πρόσθεσε ότι «ο χώρος της κεντροδεξιάς δεν είναι πρόβατα που ένας τσοπάνης τους λέει "σήμερα θα λέτε αντιμνημόνιο, ότι αντιστεκόμαστε και αύριο θα λέτε ζήτω το μνημόνιο, τα μέτρα, καλά κάνουμε και σας κόβουμε τη σύνταξη, το μισθό"».

Στο μεταξύ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ.Βλάχος σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ. «Με το κόμμα μου ούτε αντιδίκησα, ούτε είμαι σε πόλεμο, ούτε είμαι σε αντιπαράθεση. Ακούω και θα ακούσω τι θα πει, θα ακούσω τι θα προτείνει και θα πάρω και εγώ τις αποφάσεις μου. Εγώ δεν αποκλείω την επιστροφή μου στη ΝΔ. Μάλιστα είπα, αν ο πρόεδρος κάνει κάποιας μορφής κάλεσμα, η πρόταση είναι καλοδεχούμενη. Από κει και πέρα τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό μου μέλλον, αλλά πώς θα σωθεί η χώρα» είπε.

Ωστόσο, δεν αποσαφήνισε εάν θα υπερψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους, ενώ για την προσχώρηση του κ. Βορίδη, ο οποίος εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια, σημείωσε: «Η προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη ΝΔ εμένα δεν με ενοχλεί. Του το είπα και του ιδίου δημόσια. Προσωπικά έχω καλή σχέση κι εν πάση περιπτώσει, εάν κάποιος αποδέχεται τις θέσεις της ΝΔ και μπορεί να ενταχθεί σε αυτή, έστω και με καθυστέρηση, πάλι είναι καλοδεχούμενος. Τα κόμματα πρέπει να είναι ανοιχτά». Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν ξέρει αν ο κ. Βορίδης «επιμένει ότι είναι ακτιβιστής».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Total Ρία Αντωνίου Εμείς μαζέψαμε τις καλύτερες τις πόζες, για τα μάτια σας μόνο!

Total Ρία Αντωνίου

Η Ρία Αντωνίου είναι το πιο καυτό μοντέλο σήμερα ενώ η... χάρη της έχει ξεσηκώσει και την Ιταλία!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 • Click to open image!
 •  

ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: Όλοι αύριο το πρωί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

stop_perikopes
omospondies
Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ: 500/1/16γ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Με αισθήματα ... βαθυτάτης ευγνωμοσύνης και ... ανείπωτης ανακούφισης, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι ιστορικές αποφάσεις που λαμβάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς από την τρόικα και τους κυβερνώντες, χρήζουν της πλήρους υποστηρίξεώς μας, με μια «μικρή» επισήμανση: Οι προωθούμενες νομοθετικές διατάξεις που απορρέουν από το νέο μνημόνιο προβλέπουν:
● κατάργηση του εκλογικού επιδόματος,
● νέα μείωση μισθών κατά 10% και συντάξεων κατά 12% για τις άνω των 1.300
ευρώ, καθώς και των επικουρικών, ένας Θεός οίδε πόσο,
● νέα περικοπή των δαπανών του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας
του Πολίτη τουλάχιστον κατά 30.000.000,00 ευρώ
● νέο ασφαλιστικό και άγνωστο τι άλλο απεργάζονται ερήμην μας!
Όλα αυτά προκαλούν την κατακραυγή και την έντονη διαμαρτυρία Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που θα ήταν αδιανόητο για όλους μας να επιχειρήσουμε έστω και να τα δεχθούμε, στο πλαίσιο του διαλόγου, όση καλή διάθεση κι αν επιδεικνύαμε.
Είναι απαράδεκτα και ως τέτοια τα επιστρέφουμε σε όσους τα επινόησαν. Εντάσσονται στη γνωστή ληστρική και φοροεισπρακτική πολιτική που βυθίζει στη φτώχεια τον Έλληνα και στο μαρασμό τις Υπηρεσίες που υποτίθεται πρέπει να λειτουργούν για το καλό του.
Μας εξοργίζει αφάνταστα ο τρόπος που επέλεξαν τη σωτηρία μας, νομοθετώντας και πάλι εν κρυπτώ και με τη μορφή του κατεπείγοντος, διατάξεις που καθορίζουν τη ζωή μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να μη συνεργήσουν στο νέο έγκλημα που επιχειρείται εις βάρος των χιλιάδων ενστόλων, τους δε βουλευτές να αποτρέψουν με την γενναία ΨΗΦΟ τους τα καταδικασμένα στην αποτυχία «σχέδια επί χάρτου» των εκπροσώπων των αγορών και της διεθνούς τοκογλυφίας.
Όλοι αύριο το πρωί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Οι Ομοσπονδίες μας την ύστατη στιγμή επιζητούν το αυτονόητο. Διάλογο και ενημέρωση, όπως επιτάσσει η Δημοκρατία και όχι η ζούγκλα των αγορών.
http://www.poasy.gr

4 άτομα μαθαίνουμε ότι συνελήφθησαν στην Σκόπελο!


4 άτομα μαθαίνουμε ότι συνελήφθησαν στην Σκόπελο για ναρκωτικά έτσι μας είπαν ερχόταν από Βόλο με το Ε/Γ-Υ/Γ «F/CAT 5» εμείς θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού σώματος ,

«Η Αυτοδιοίκηση στα χρόνια της κρίσης»Απόστολος Παπατόλιας Γενικός Γραμματέας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)Έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση ότι η διατήρηση του σημερινού συγκεντρωτικού και κεντροβαρούς μοντέλου διακυβέρνησης οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο την προσπάθεια της συλλογικής μας ανάκαμψης. Πυκνώνουν σήμερα ολοένα και περισσότερο οι φωνές που ζητούν να αποκεντρωθεί δραστικά η κάθε εξουσία, ώστε και η εθνική μας συνοχή να διαφυλάσσεται και να αξιοποιείται δημιουργικά το ενδογενές δυναμικό της χώρας μας.
Είναι, επίσης, αλήθεια ότι το πολιτικό και διοικητικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης υποδέχθηκε μέσω του «Καλλικράτη» ένα τεράστιο όγκο νέων και σύνθετων δημοσιονομικών και διοικητικών αρμοδιοτήτων, χωρίς καμία πίστωση χρόνου ή κάποια άξια λόγου στήριξη από το Κεντρικό Κράτος. Παρόλα αυτά, οι ΟΤΑ κατάφεραν να σταθούν όρθιοι στις δυσκολίες, όπως αναγνωρίστηκε πανηγυρικά και από τη Eurostat, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σε περιόδους κρίσης, το αυτοδιοικητικό μοντέλο ξέρει να ανταποκρίνεται. Κι αυτό, παρότι διαχειρίζεται μόλις το 3,5% του ΑΕΠ, με το υπόλοιπο 96,5% να ανήκει ακόμη στην κεντρική γραφειοκρατία, με τις γνωστές καταστροφικές επιδόσεις για την Πατρίδα μας…
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο νέο Μνημόνιο δεν περιγράφονται με σαφήνεια οι περιοριστικές πολιτικές που πλήττουν την Αυτοδιοίκηση. Οι περικοπές, για παράδειγμα, ύψους 400 εκ. ευρώ στις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης δεν εμφανίζονται πουθενά στο επίσημο κείμενο, ενώ αντίθετα υπάρχει ρητή αναφορά στη μείωση των δαπανών του κράτους κατά 200 εκ. ευρώ. Το γεγονός αυτό φανερώνει αφενός ασυμμετρία στις πολιτικές εξοικονόμησης δαπανών-συνιστώντας υπέρμετρη επιβάρυνση της Αυτοδιοίκησης- και αφετέρου προδίδει τη σταθερή δυσπιστία τόσο του Κεντρικού Κράτους όσο και της Τρόικας απέναντι στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως σταθερή πηγή αφαίμαξης πόρων και προνομιακό πεδίο για την επιβολή κάθε λογής περιορισμών.
Δεν είναι τυχαίο ότι για την τετραετία 2012-2015 προβλέπεται μείωση δαπανών κατά 685 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2011, ενώ σε ό,τι αφορά τις κρατικές επιχορηγήσεις μόνο για το 2011 προκύπτει μείωση κατά 285 εκ. ευρώ. Εάν μάλιστα σε όλα αυτά προστεθούν και οι περιορισμοί κατά 400 εκ. ευρώ των δημοσίων επενδύσεων, οι περικοπές των συγχρηματοδοτούμενων κοινωνικών προγραμμάτων και ο προγραμματισμός της μείωσης του προσωπικού, αντιλαμβανόμαστε όλοι σε ποιο ζοφερό τοπίο κινούνται πλέον οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί.
Σ’ αυτό το νέο, άκρως δυσμενές, περιβάλλον η Αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει τη δική της απάντηση για διέξοδο από την κρίση, συμβάλλοντας ενεργά στην επεξεργασία ενός Εθνικού Σχεδίου για την ανασύνταξη της χώρας. Οφείλει, παρά τις αντιξοότητες, να λειτουργήσει ως γνήσιος πρωταγωνιστής της δημοκρατικής ανασυγκρότησης του τόπου. Ως αυθεντική και αποτελεσματική δύναμη κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής και ως εφαλτήριο για την αλλαγή του θεσμικού και παραγωγικού προτύπου μας.
Ας μην λησμονούμε ότι η Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φορέα στην αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, έχοντας υποστεί μείωση των πόρων της κατά 53%!!! Σε πολλές περιπτώσεις οι μειώσεις αυτές έχουν αγγίξει το σκληρό πυρήνα των ανελαστικών λειτουργικών δαπανών, πλήττοντας όχι μόνο τις προσφερόμενες υπηρεσίες, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των ίδιων των πολιτών.
Εντούτοις, μέσα σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, οι πολίτες συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Αυτοδιοίκηση ως το μόνο δημόσιο θεσμό, ο οποίος αντιστέκεται στην προϊούσα φθορά του πολιτικού συστήματος, λειτουργώντας ως ανάχωμα στην κρίση αξιοπιστίας και ως πρακτικό στήριγμα αλληλεγγύης και συνοχής σ’ ένα περιβάλλον που καταρρέει.
Αξιοποιώντας τη σχέση εγγύτητας με τις τοπικές κοινωνίες, η Αυτοδιοίκηση πρέπει να θέσει σήμερα τη δική της ατζέντα, θωρακίζοντας πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον θεσμό απέναντι στις συνέπειες της κρίσης, μέσα από την ολοκλήρωση της διοικητικής μεταρρύθμισης, τη διόρθωση των ατελειών του Καλλικράτη, τη διεύρυνση της τοπικής δημοκρατίας και τη μεταρρύθμιση του Κεντρικού Κράτους σε μια πιο επιτελική κατεύθυνση.
Παράλληλα, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να εγκαταλείψει την αμυντική και φοβική της νοοτροπία και να αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, δίνοντας έμφαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και στην ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Τέλος, είναι ανάγκη να επεξεργαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, που θα αποτρέπει την ακραία κοινωνική ένδεια και θα αποτελεί το «ύστατο καταφύγιο» για τα θύματα της κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτού του τρισδιάστατου ρόλου της –θεσμικού, αναπτυξιακού, κοινωνικού– η Αυτοδιοίκηση μπορεί πράγματι να αναδειχθεί σε «εθνικό πρωταθλητή» της διεξόδου από την κρίση, εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας και πίστης στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο «σύστημα Ελλάδα». Αφήνοντας πίσω της, ωστόσο, τα αρχαϊκά σύνδρομα του πτωχοπροδρομισμού, της μάχης οπισθοφυλακών και της συντηρητικής ομφαλοσκόπησης…

O ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδες Coca-Cola και Sprite που κυκλοφορούν στην αγορά

O ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδες Coca-Cola και Sprite που κυκλοφορούν στην αγορά

Παρτίδες των γνωστών αναψυκτικών Coca-Cola και Sprite που παράγονται και έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμοδιου φορέα οι συγκεκριμένες παρτίδες των αναψυκτικών εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, από την ελληνική εταιρεία «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον» σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία, από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, παρουσίασαν απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.
Η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.
Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα προϊόντα «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία εμφάνισαν τα ανωτέρω ευρήματα, παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Coca - Cola Τρία Έψιλον» στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παραγομένων προϊόντων, οι παρτίδες των οποίων δίνονται κάτωθι, ενώ παράλληλα έχουν δρομολογηθεί σχετικοί έλεγχοι σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον».
Συγκεκριμένα, η ανάκληση / απόσυρση αφορά στα κάτωθι προϊόντα :
α) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με τις εξής ημερομηνίες λήξης και παραγωγής :
i) Ημερομηνία Λήξης : 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β ...* VU
ii) Ημερομηνία Λήξης : 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β ...* VU
iii) Ημερομηνία Λήξης : 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β ...* VU
* Σημείωση: Ο αστερίσκος που εμφανίζεται στον Κωδικό Παραγωγής δηλώνει την ώρα παραγωγής
β) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με ημερομηνία Λήξης : 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β ...* VU
* Σημείωση: Ο αστερίσκος που εμφανίζεται στον Κωδικό Παραγωγής δηλώνει την ώρα παραγωγής και
γ) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml με
i) Hμερομηνία Λήξης : 14 08 13, Κωδικός Παραγωγής 13Β ...* VT και
ii) Hμερομηνία Λήξης : 15 08 13, Κωδικός Παραγωγής 14Β ...* VT
* Σημείωση: Ο αστερίσκος που εμφανίζεται στον Κωδικό Παραγωγής δηλώνει την ώρα παραγωγής
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.
Ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ., Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι : «Οι προσπάθειες για την προστασία του καταναλωτή είναι συνεχείς. Η νομοθεσία εφαρμόζεται προς κάθε κατεύθυνση χωρίς καμία εξαίρεση, με μοναδικό στόχο ο πολίτης να αισθάνεται αλλά και να είναι ασφαλής σε ότι αφορά την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνει».
«Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και το εξειδικευμένο προσωπικό του, δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειες για την προστασία του καταναλωτή απέναντι σε οποιονδήποτε δημιουργεί διατροφικούς κινδύνους» κατέληξε ο κ. Μίχας.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σκοπέλου μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 24χρονου Γιάννη Κυριάκη.

Σε κρίσιμη κατάσταση 24χρονος Σκοπελίτης

alt
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σκοπέλου μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 24χρονου Γιάννη Κυριάκη.
Ο νεαρός το βράδυ της Τσικνοπέμπτης βγήκε να διασκεδάσει με τους φίλους τους, αλλά στον γυρισμό για το σπίτι του έχασε τον έλεγχο από το δίκυκλο που οδηγούσε και ξέφυγε του οδοστρώματος.
Από την πτώση προκλήθηκαν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο 24χρονος δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου διασωλήνωθηκε.
Η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που τελικά μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα, για να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ και αμέσως να χειρουργηθεί.
Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.
Οι φίλοι του στην προσπάθειά τους να τον βοηθήσουν άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα για να συγκεντρώσουν χρήματα.
Ο λογαριασμός είναι ο εξής: 471/700514-87 και το όνομα του λογαριασμού είναι Παντελής, Κωνσταντίνος Κυριάκης.

έχουμε ένα σοβαρό συμβάν στην Σκόπελο!


έχουμε ένα σοβαρό συμβάν στην Σκόπελο και περιμένουμε κάποιες ανακοίνωσης από το λιμενικό σώμα έγιναν σύλληψης στην Σκόπελο και στην Αλόννησος για ναρκωτικά όταν έχουμε περισσότερα θα τα ανακοινώσουμε 

Τίποτα δεν τελείωσε ! Εμείς έχουμε τη δύναμη ! Εμείς θα τους ανατρέψουμε !


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Εργαζόμενοι - εργαζόμενες,
άνεργοι -άνεργες, νέοι και νέες,

Στην άμεση εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που περιέχονται στο νέο μνημόνιο και την ψήφισή τους με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή, αποφάσισε ομόφωνα το Υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Την Τετάρτη 22 Φλεβάρη κατατίθεται στην Βουλή το νομοσχέδιο (εφαρμοστικός νόμος) με το οποίο θα ξεκινήσει ο νέος γύρος της αντεργατικής επίθεσης. Ο εφαρμοστικός νόμος θα αφορά τη μείωση στις επικουρικές και κύριες συντάξεις, ενώ οι νέες ανατροπές σε εργασιακά και μισθολογικά θα προχωρήσουν με υπουργικές αποφάσεις.

Όχι στην πτώχευση ανέργων, εργαζομένων και συνταξιούχων
Εξαθλιώνουν τον λαό για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων

Η καταιγίδα των μέτρων, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων δεν είναι μέτρα που καλύπτουν το δημόσιο χρέος, δεν έχουν σχέση με ελλείμματα. Είναι μέτρα που έχουν έναν και μόνο κερδισμένο. Τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εκβιασμοί, τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα διαγγέλματα που σπέρνουν φόβο και αγωνία, φανερώνουν τις αδυναμίες και το άγχος τους, δείχνει ότι δεν είναι ανίκητοι. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πρέπει να το πληρώσουν πολύ ακριβά. Να μη χαριστούμε σε κανέναν.
 
Ο πραγματικός στόχος τους, είναι να πληρώσει την κρίση ο λαός και όχι το μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός όμως μπορεί να τον αντιστρέψει! Τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον και κάθε δίκιο να αρνηθούν αυτόν τον δρόμο, να παρεμποδίσουν την εφαρμογή των μέτρων. Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο.
 Τα εργοστάσια, οι τόποι δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να γίνουν το μαρτύριο τους. Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στα χέρια των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους. Ο πολύμηνος αγώνας των χαλυβουργών να αποτελέσει την έναρξη σκληρών αγώνων, με ανεβασμένες μορφές πάλης σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς.  Εκεί βρίσκεται ο ταξικός αντίπαλος, εκεί πρέπει να πιέσουμε, να αναχαιτίσουμε, να δυναμώσουμε την πάλη μας.
 
Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς τους. Το σύνθημα “εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά” να δονήσει κάθε τόπο δουλειάς. Είναι το όπλο του εργάτη, δίνει δύναμη στη σύγκρουση με τον πιο σκληρό αντίπαλο. Να απομονώσουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που συμβάλλει στην επίθεση που δεχόμαστε, βάζοντας γερές πλάτες στην εργοδοσία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική και από τα κάτω δράση για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων.

 Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Φλεβάρη και τα μεγάλα συλλαλητήρια στο Βόλο και σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 12 Φλεβάρη, δείχνουν τον δρόμο. Η μαζικότητα, η οργάνωση, η ατσάλινη πειθαρχία απέναντι στο κράτος των μονοπωλίων και των μηχανισμών του, τους ενοχλεί και τους φοβίζει. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αναπόφευκτη σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να ματαιώσει το νέο έγκλημα.

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε  το ΠΑΜΕ!
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

 Έχεις ανάγκη από ένα κίνημα που δε θα τα “διπλώνει”, δε θα κάνει κωλοτούμπες αλλά με ταξική συνέπεια θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Κίνημα που θα δίνει παράλληλα την προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης.
 
Τρόικα, κεφάλαιο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.
Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της να σηκώσει ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα. Να πάρει στα χέρια της και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.
 
Στους μελλοντικούς σκληρούς ταξικούς αγώνες θα είμαστε όλοι παρόντες

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάζει συμπεράσματα. Να διακρίνει τους φίλους από τους εχθρούς, με ποιον θα πάει και ποιον πρέπει να αφήσει. Οι αγώνες του χθες δεν έχουν σχέση με τους αγώνες του σήμερα και θα διαφέρουν αρκετά με τις απαιτήσεις και τις θυσίες των αγώνων που θα έρθουν. Εργαζόμενοι σε δεκάδες χώρους δουλειάς που στο παρελθόν έβλεπαν τους αγώνες από απόσταση, σήμερα σηκώνουν βάρος, αποτελούν την εμπροσθοφυλακή σε σκληρές αναμετρήσεις με την εργοδοσία. Η θέση του καθένα μας είναι σε αυτούς τους αγώνες. Είναι καθήκον να σταματήσουμε τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας.
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου