Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Ξεσάλωσε υπερ των εφοπλιστών πάλι ο ακροδεξιός υφυπουργός Ναυτιλίας...

 
Ο Άδωνις μας είπε, σήμερα, στο "|Ράδιο 9", 98.9
και στην εκπομπή των Μάνου Κακλαμάνου και Δημήτρη Καζάκη, πως, επειδή φώναζε το ΚΚΕ και δεν είχαν περάσει ρυθμίσεις υπέρ των εφοπλιστών κι, οι εφοπλιστάδες  πήραν τα πλοία τους από την ελληνική σημαία.
 κι έχουμε σήμερα μόνο 800 πλοία στην ελληνική σημαία !
Εσύ δεν είσαι άσχετος.
Είσαι επικίνδυνος ...
Γιατί , φαίνεται, πως,  η προεκλογική σου καμπάνια θα χρειαστεί ισχυρούς σπόνσορες και για αυτό ξεφεύγεις...
Η θάλασσα του Πειραιά είναι καλή κι ας είναι λίγο μολυσμένη, ακροδεξιέ.
Βέβαια,  μπορεί να μην ξέρεις κολύμπι.
Αλλά...δικό σου θέμα.
Πάντως , θέλω να σε δω,  λαϊκιστή του ΛΑ.ΟΣ , στην πρώτη δυνατή απεργία στο λιμάνι...
Γιατί  είδες υφυπουργείο και παρέδωσες πνεύμα...
Αν θαρρείς,εσύ,  πως οι Έλληνες ναυτεργάτες θα καθίσουν να σε ακούνε και δεν θα αντιδράσουν, γελάστηκες.
Εδώ είναι Πειραιάς , μπουμπούκο...

Πόπη Χριστοδουλίδου

Υ.Γ Ευτυχώς ο Δημήτρης Καζάκης σε έκανε ...κόσκινο !
http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2012/02/blog-post_5488.html#more 

Μείωση ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δια της πλαγίας οδού

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΝΙΚΟΥ ΛΙΤΙΝΑ


Η μείωση του Φ.Π.Α., που επιβαρύνει σημαντικά το κόστος του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά από το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, του υπ. Ανάπτυξης, Νίκο Λίτινα, δια της πλαγίας οδού, αφού στο πρόσφατο παρελθόν η ευθεία πρόταση για μείωσή του (επί εποχής Διαμαντίδη – Τσουρή στο ΥΕΝ)  προσέκρουσε στο «σκόπελο» του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως εξήγησε ο Γ.Γ. σε συνέντευξή του στο "Ράδιο Α", η πρότασή του είναι καινοτόμα και αφορά στο πώς θα ρυθμιστεί η επιβολή ΦΠΑ στο μισό κόστος του εισιτηρίου!
Ειδικότερα, όπως είπε, αν θεωρηθεί ότι το μισό εισιτήριο αποτελεί το κόστος της μεταφοράς, σ’ αυτό πρέπει να επιβληθεί ο ΦΠΑ και οι άλλες κρατήσεις. Στο υπόλοιπο όμως ποσό μπορούν να εφαρμοστούν δύο σενάρια: το πρώτο είναι να θεωρηθεί ότι είναι επίναυλος καυσίμου και επομένως έχει μηδενικό ΦΠΑ και το δεύτερο ότι είναι ξενοδοχειακή παροχή -ανεξάρτητα σε ποια θέση είναι ο επιβάτης- και επομένως πηγαίνει στο μικρότερο ΦΠΑ, δηλ. στο 6,5% που ισχύει τώρα.
«Αυτό θα σήμαινε μια σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων των πλοίων», ανέφερε ο κ. Λίτινας, εκτιμώντας ότι από μια τέτοια εξέλιξη θα υπήρχε όφελος και για τις εταιρείες και για το επιβατικό κοινό, σε κάθε περίπτωση όμως όλα αυτά «θα πρέπει να κριθούν σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο».
«Συμφωνούν νομίζω και τα άλλα κόμματα και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Το μόνο θέμα είναι το υπ. Οικονομικών, στο οποίο θα υπάρξει κι εκεί μια παρέμβαση... και η Τρόικα», τόνισε ο ίδιος.
Ο Γ.Γ. αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, λέγοντας ότι οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο παρουσίσαν ζημιές τόσο στη χρήση του 2010, όσο και του 2011 λέγοντας ότι «προφανώς ο κυρίαρχος στόχος είναι να εξυπηρετούνται τα νησιά και να έχουμε φτηνά, καλά εισιτήρια, καλά, ασφαλή πλοία κ.λ.π., απ’ την άλλη μεριά πρέπει να έχουμε και κάποιες εταιρείες που θα τα τρέχουν».
Όλα αυτά και πολλά άλλα θα αναπτυχθούν στην ημερίδα που διοργανώνεται την Πέμπτη στη Μυτιλήνη για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στα πλαίσια της καταγραφής και ανταλλαγής απόψεων για το τι μέλλει γενέσθαι, με τον κ. Λίτινα να σημειώνει ότι εκτός από αυτήν την ημερίδα θα ακολουθήσουν δύο ακόμη, στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Χρ. Ψ.

Κάλεσμα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος στην πανεργατική απεργία την Τρίτη 7 Φλεβάρη

 
 
Στη σημερινή συνέλευση του Αγ. Νεκταρίου το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα αποφάσισε να κατέβει στην ανεξάρτητη εργατική απεργιακή κινητοποίηση.

Την Τρίτη 7/2 και ώρα 11.00πμ στην Πλατεία Ελευθερίας. Σε περίπτωση πολύ άσχημου καιρού θα βρίσκονται στις 11πμ στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33.

Επίσης αναλόγως των συνθηκών σκοπεύουν να παρέμβουν ξανά στην ΔΕΥΑΜΒ με αίτημα να μη κόβεται το νερό σε κανέναν που δεν μπορεί να αποπληρώσει τους λογαριασμούς.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η εργατική τάξη, οι άνεργοι, τα υπό καταστροφή μικροαστικά στρώματα της πόλης, οι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη νέα μνημονιακή σύμβαση και τις αστικές κυβερνήσεις της κοινωνικής καταστροφής.
Οι φυγάδες των δυο κομμάτων εξουσίας με συγκολλητική ουσία το φασιστοειδές ΛΑΟΣ κι έναν αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, ελπίζουν να γλυτώσουν από την τιμωρία των μαζών που δυο χρόνια τώρα αναζητούν το δρόμο για να υπερασπίσουν τους όρους της ζωής.
Παρά τις αλλεπάλληλες 24ωρες απεργιακές τουφεκιές των υποταγμένων συνδικαλιστών, η ενεργητικότητα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, η οργή και η αγανάκτηση, εμποτισμένη με την απελπιστική καταστροφή των υλικών όρων της ζωής, απαιτεί μια ιστορική διέξοδο από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.
Αν οι πουλημένοι συνδικαλιστές φοβούνται εξίσου την οργή των μαζών θέλοντας να μας σπρώξουν από το ένα αδιέξοδο στο άλλο, άλλο τόσο η κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική αριστερά ονειρεύεται μια "αριστερή διακυβέρνηση" που περνάει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Κάθε αριστερή διακυβέρνηση χωρίς την επαναστατική ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα είναι μια διακυβέρνηση της χρεοκοπίας του συστήματος. Κάθε διακήρυξη για "λαϊκή εξουσία" που πολλές φορές τσοντάρεται ανάλογα με την περίσταση και η εργατική εξουσία στο απώτερο και βαθύ μέλλον, προσανατολίζει ξανά τις μάζες στη διαμαρτυρία και τον αστικό κοινοβουλευτισμό.

Ολόκληρη η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να μπουν τώρα στη μάχη χωρίς αναβολή. Όχι όμως κάτω από το πέπλο του αστικού κοινοβουλευτισμού αλλά δημιουργώντας τώρα τις αναγκαίες μορφές αυτο-οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιάς ή σπουδής.
Ενάντια στις μελετημένες εκτονωτικές κινητοποιήσεις με αγωνιστική μάσκα των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ που αρνούνται να οργανώσουν στα σοβαρά γενική απεργία κι απλά τις ανακοινώνουν, κάτω από την πίεση των οργισμένων καταστρεφόμενων μαζών. Αλλά και ενάντια στις ηγεσίες μιας ανίκανης και φοβικής ρεφορμιστικής ή σταλινικής Αριστεράς που φτάνει στο σημείο να καταψηφίζει τη γενική απεργία διαρκείας (όπως έκανε το ΠΑΜΕ στα ΜΜΕ),να αρνείται τη συγκρότηση αριστερού προεδρείου χαρίζοντας το στην ΠΑΣΚΕ(όπως έκανε επίσης το ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο στο Δαφνί) ή να καταψηφίζει την κήρυξη απεργίας(όπως έκανε στις 17.1. ο ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου) είναι απαραίτητο να συγκροτήσουμε τα δικά μας όργανα πάλης, ανεξάρτητα από το κράτος, την εργοδοσία, τη συνδικαλιστική ή σταλινική γραφειοκρατία και να παλέψουμε τώρα για την πολιτική γενική απεργία διαρκείας, την ανατροπή της κυβέρνησης της τρόικας και των τροϊκανών, την απαγόρευση των απολύσεων, την εθνικοποίηση βιομηχανικών μονάδων που κλείνουν, απολύουν ή μειώνουν μισθούς, την εθνικοποίηση των αδηφάγων τραπεζών που κατάπιαν το μισό ΑΕΠ σε δάνεια που πληρώνουμε εμείς, τη πλήρη διαγραφή του καπιταλιστικού χρέους κι όλα αυτά χωρίς καμιά αποζημίωση στους καπιταλιστές και κάτω από τον έλεγχο των εργατικών συμβουλίων.
Το ζήτημα της εργατικής εξουσίας δεν είναι εκλογικό ζήτημα αλλά ζήτημα απόλυτης και οριστικής ρήξης με την ταξική κοινωνία. Χωρίς τη δικτατορία του προλεταριάτου ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας, τους εκμεταλλευτές και τους καταπιεστές, χωρίς τη διάλυση των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους, καμιά κοινωνική ή ατομική ελευθερία δεν είναι νοητή μέσα στη χρεοκοπία.
Η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης πλησιάζει με γοργά βήματα κι απαιτεί τον εξοπλισμό του προλεταριάτου πρώτα απ΄όλα με την επαναστατική του οργάνωση.

Κορσικανοί στην Σκόπελο

Η ανάπτυξη της καλλιέργειας του δαμάσκηνου είναι το θέμα των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Σκόπελο, παρουσία εκπροσώπων ευρωπαϊκού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει το νησί των Βορείων Σποράδων. Εταίροι είναι οι Βαλεαρίδες, οι Αζόρες, η Σικελία, η Σαρδηνία, η Κορσική, η Μάλτα, η Κύπρος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ η Σκόπελος που συμμετέχει με το κατ’ εξοχήν τοπικό της προϊόν, το δαμάσκηνο. Εκπρόσωποι του προγράμματος από την Κορσική, την Κύπρο και την Γαλλία βρίσκονται από χθες στην Σκόπελο ενημερώνοντας τους παραγωγούς, για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τοπικά εργαστήρια, στον Συνεταιρισμό της Γλώσσας και σε δύο αγροκτήματα, όπου καλλιεργείται το Σκοπελίτικο δαμάσκηνο και αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο το πρωί..

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μπορεί να λυτρώσει την πατρίδα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Γράφει ο Misha

Μετά τις αναμενόμενες χθεσινοβραδινές τραγικές εξελίξεις διαφαίνεται  μόνο μία λύση πριν την ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων Πατριωτών που αρνούνται να υποταχθούν στη νέα γερμανική κατοχή, και το επακόλουθο αιματοκύλισμα.
Και αυτή τη λύση μπορεί να την πυροδοτήσει μόνο ένας πολιτικός φορέας : το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με την παραίτηση σύσσωμης τής κοινοβουλευτικής του ομάδας και των αναπληρωματικών που θα κληθούν να την αντικαταστήσουν από το κυνοβούλιο του δωσιλογισμού και της παράδοσης της χώρας.
Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα προκληθούν εκλογές- τοπικού ή γενικού χαρακτήρα μένει να διευκρινισθεί από τους συνταγματολόγους- και έτσι θα δοθεί λύση στην τραγωδία εφόσον θα αποτυπωθεί και επισήμως η απόλυτη διάσταση της σημερινής συνθέσεως της Βουλής με την λαϊκή βούληση, και έτσι η τριμερής χούντα Παπαδήμιου δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε λεπτό παραπάνω.
Συντρόφισσα Αλέκα, σύντροφε Παφίλη, συντρόφισσα Λιάνα Κανέλλη , σύντροφε Νίκο Μπογιόπουλε , σύντροφοι συναγωνιστές του ΚΚΕ που βρεθήκαμε πλάτη με πλάτη, ώμο με ώμο τους μήνες που Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Πέτρος Γιάλλουρος, μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου, προτού εκπνεύσει ανεφώνησε: «ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ»


 
 Μ Ε Ρ Α Τρίτη ήταν το 1956 η 7η Φεβρουαρίου. Λίγο πριν από τις 9 π.μ., στη συμβολή των οδών Ερμού και Κυπριανού της Αμμοχώστου, έξω από το κατάστημα τροφίμων Καψουράχη, απέναντι από το φαρμακείο Μίκη Μιχαηλίδη,Εγγλέζος /υπαξιωματικός, μέλος εποχούμενης σε ανοικτό λαντρόβερ περιπόλου της στρατιωτικής αστυνομίας, σκόπευσε με αυτόματο Στεν, πυροβόλησε και σκότωσε τον επικεφαλής μαθητικής διαδήλωσης, άοπλο, δεκαεπτάμισι χρονών μαθητή του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου Πέτρο Γιάλλουρο, από το Ριζοκάρπασο.
 
 
Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 8.2.1956, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» της Λευκωσίας έγραφε στην πρώτη σελίδα: «Ο μαθητής του Γυμνασίου Αμμοχώστου Πέτρος Γιάλλουρος εφονεύθη χθες την πρωίαν βληθείς υπό σφαίρας εις το στήθος. Κλείσιμο καταστημάτων και απεργίαι εις ένδειξιν διαμαρτυρίας διά τον φόνον του μαθητού».
 

Σας προτείνουμε Ξενοδοχείο Αγνάντι. Αλόννησος...Hotel Agnanti. Alonnisos...

Bρίσκεται στην μαγευτική τοποθεσία Καλαμάκια (γραφικό ψαροχώρι) 10 χλμ από το Πατητήρι, μια πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες και πευκοδάση.

Το νεόκτιστο συγκρότημα ΑΓΝΑΝΤΙ 50 μέτρα οπό τη θάλασσα, έχει ευρύχωρα δωμάτια (2 - 3 και 4 κλινών) επιπλωμένα με πολύ καλό γούστο, εκ των οποίων 12 υπερπολυτελούς κατασκευής με υδρομασάζ.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπάνιο, τηλέφωνο, ψυγείο, Air condition, TV (δορυφορική), σεσουάρ μαλλιών και ατομική βεράντα με φανταστική θέα στη θάλασσα.

Δυνατότητα εκλεκτού πρωινού (μπουφέ). Τέλειο Service και ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής φιλοξενίας.

Το νησί φιλοξενεί το μοναδικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας και ανήκει σε ένα από τα έξι οικολογικά νησιά της Ευρώπης που προστατεύουν τις φώκιες Μονάχους-Μονάχους, των οποίων το είδος είναι υπό εξαφάνιση και υπό προστασία.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί μονοπάτια για τους λάτρεις της πεζοπορίας που σχίζουν τα καταπράσινα δάση και απολαμβάνεις τη μαγεία της φύσης. Πραγματοποιούνται όλους τους θερινούς μήνες κατά ομάδες με την βοήθεια ειδικού ξεναγού. Επίσης για τους θαυμαστές του βυθού, οργανώνονται καταδύσεις που ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει το γαλαζοπράσινο κόσμο του βυθού και να γνωρίσει από κοντά την πλούσια θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Μια από της πιο ξεχωριστές εμπειρίες που θα μπορούσε να είχε κανείς.

• Με ορμητήριο το Hotel ΑΓΝΑΝΤΙ, ανακαλύψτε την ΑΛΟΝΝΗΣΟ. Ξεκινώντας από το ξενοδοχειο ΑΓΝΑΝΤΙ οργανώσετε τις εξορμήσεις σας προς στεριά και θάλασσα. Περιπάτους σε μια μοναδική φύση, με τις μυρωδιές του πεύκου και των αγριολούλουδων.

Ανακαλύψτε το θαλάσσιο πάρκο με τους κρυμμένους οικολογικούς θησαυρούς του. Φανταστικές παραλίες σας περιμένουν με πεντακάθαρα νερά για να απολαύσετε το μπάνιο σας με ηρεμία και τα θαλάσσια σπορ που αγαπάτε.

 ▂ ▃ ▅ ▆ Agnanti Hotel ▆ ▅ ▃ ▂

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝI ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΜΕΡΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ IP CAMERA

ΝΟΡΜΑΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ότι οι προμηθευτές που έμειναν απλήρωτοι σταμάτησαν την παροχή φαγητού ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΥΛΑΚΗ
Σήμερα στις φυλακές Πάτρας οι ανθρωποφύλακες διέκοψαν το καθημερινό φαγητό , με την εξήγηση ότι οι προμηθευτές που έμειναν απλήρωτοι σταμάτησαν την παροχή φαγητού(προς διερεύνηση). Είπαν συγκεκριμένα πως << Σήμερα δεν έχει φαγητό , αύριο βλέπουμε>>.

Ας σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των κρατούμενων θεωρούνται άποροι.

Να σταματήσουν οι κάθε είδους βασανισμοί .
Αφού το κράτος δεν μπορεί να φροντίσει  για τη διαβίωση των θυμάτων που θάβει στο όνομα της διατήρησής του, ας ανοίξει τώρα τις πόρτες των κολαστηρίων.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

Συμβαίνει τώρα Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Σκόπελο ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ


σφοδρή καταιγίδα με κεραυνούς και έντονη βροχόπτωση στην ΣΚΟΠΕΛΟ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ για την εξέλιξη των καιρικών φαινοµένων.ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στη Σκόπελο αύριο

Πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 5.30 μ.μ έστειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου με τα παρακάτω θέματα:
1. Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας κατ’ εξαίρεση της πενθήμερης εργασίας, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες των υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου για το έτος 2012. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 351/17.01.2012 της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών)
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γεώργιος Φύβγας
2. Αντικατάσταση τακτικού μέλους...
της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Σκοπέλου.
Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Κωνσταντίνος Σκούρας
3. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Σκοπέλου σε Τουριστικές Εκθέσεις του Εξωτερικού.
Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Κωνσταντίνος Σκούρας
4. Έγκριση πρακτικού επιλογής διαγωνισμού λογότυπου και σλόγκαν της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου και διάθεση πίστωσης για την απονομή του χρηματικού επάθλου στο νικητή.
Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Κωνσταντίνος Σκούρας
5. Απολογισμός ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Δ.Δ. Κλήματος, οικονομικού έτους 2010. (Εισήγηση υπ’ αριθμ. πρωτ. 901/06.02.2012 του Γραφείου Εσόδων-Δημ. Περιουσίας & Ταμείου)
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
6. Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013. (Σχετ. έγγραφο Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων).
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής

Πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας αύριο στον Βόλο

Ανακοίνωση- κάλεσμα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας για την αυριανή πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, ξεκινώντας από τη Πλατεία Πανεπιστημίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

συνέχεια στό 
e-volos.gr

Κάλεσμα του Μ-Λ KKE για την αυριανή απεργία


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ


H αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται με πρωτοφανή σφοδρότητα! 
Mήνες, τώρα, βομβαρδίζουν τις λαϊκές συνειδήσεις με την επείγουσα και επιτακτική ανάγκη της επιβολής και άλλων αντιλαϊκών μέτρων. Για να τα δικαιολογήσουν και να υφαρπάξουν τη λαϊκή ανοχή προτάσσουν, σταθερά, την αναγκαιότητα παραμονής στην Eυρωζώνη, τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και, τελευταία, προβάλλουν, προσποιούμενοι τους κοινωνικά ευαίσθητους, την «ευεργετική» επίδραση του «χαμηλού μισθολογικού κόστους» στην αντιμετώπιση της ανεργίας! Άθλιοι εκβιαστές και υποκριτές.
Κάτω από τις προσταγές της τροϊκας τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποφάσισαν την καρατόμηση του κατώτατου μισθού της EΓΣΣE που θα συμπαρασύρει το σύνολο των μισθών. Ακολουθούν η άγρια περικοπή των επικουρικών συντάξεων, εκτεταμένες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, χτύπημα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, σύνθλιψη των δαπανών υγείας, πρόνοιας και παιδείας, νέα φοροεπιδρομή, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Aυτές είναι οι εφιαλτικές απαιτήσεις - εντολές των δανειστών.


 Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για το PSI, το επιδιωκόμενο είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των λοιπών «σωτήρων», μέσω μιας άκρως επαχθούς για την Eλλάδα συμφωνίας. H επιχειρούμενη από τους ιμπεριαλιστές ελεγχόμενη χρεοκοπία, με τη συνέργεια των εκπροσώπων της εγχώριας ολιγαρχίας, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, έχει ως προαπαιτούμενα μια νέα δανειακή σύμβαση, ασφυκτικότερου ελέγχου και υποδούλωσης, και ένα νέο μνημόνιο. H λεηλασία της χώρας και του λαού μας, η ανοικτή και απροσχημάτιστη προτεκτορατοποίηση της Eλλάδας, επιταχύνονται.
H νέα αντιλαϊκή έφοδος ξεκίνησε. Προβάλλουν, υποκριτικά, για να δικαιολογήσουν την άνευ όρων υποταγή τους, πως, με το PSI και το νέο υποδουλωτικό Μνημόνιο, εξασφαλίζεται η πληρωμή των μισθών, των συντάξεων και των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους απέναντι στο λαό. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που διασφαλίζεται είναι η πληρωμή των τοκοχρεολυσίων των επικυρίαρχων και δανειστών τους και η χώρα και ο λαός μας βυθίζονται στην καταστροφή και την υποδούλωση. H Eλλάδα επιστρέφει, με ταχείς ρυθμούς, στις μαύρες μεταπολεμικές δεκαετίες της μεγάλης φτώχειας και εξαθλίωσης, της μαζικής ανεργίας και της ξενιτιάς, της απροκάλυπτης επιτήρησης και κηδεμονίας από τους ιμπεριαλιστές.
Για να μπορέσει να αποκρουστεί η νέα βάρβαρη επίθεση  θα πρέπει, ακόμα πιο αποτελεσματικά, να απορριφθεί η ιδεολογία της ξένης υποδούλωσης, η κυβερνητική προπαγάνδα της υποταγής στο Μνημόνιο και στη λογική της στυγνής εργατικής εκμετάλλευσης που πλασάρεται σαν «ανάπτυξη», να αντιμετωπισθούν η κυβερνητική κινδυνολογία και τρομοκρατία. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απομονωθεί η γραμμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού που έδειξε όλη την αθλιότητά της με την πολιτική του "κοινωνικού διαλόγου" της ΓΣEE με τον ΣEB, μια γραμμή που λειτουργεί σαν φερέφωνο της πολιτικής του μνημονίου μέσα στο εργατικό κίνημα, εμποδίζει τη μεγάλη εργατική οργή κατά της κυβερνητικής πολιτικής να μετατραπεί σε μεγάλους μαζικούς αγώνες υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων.


Mόνη ασπίδα στην καταιγιστική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι οι μαζικοί τους αγώνες. Αυτοί τώρα πρέπει να ενισχυθούν και να κλιμακωθούν. Με την ανάπτυξη του συντονισμού των αγώνων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των εργατοϋπαλληλικών κλάδων που δέχονται τα πυρά της κυβερνητικής επίθεσης, όπως είναι οι ΔEKO που μπήκαν τώρα στο μάτι του κυκλώνα. Mε το δυνάμωμα της πίεσης των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους για να συνεχίσουν και κλιμακώσουν τους εργατικούς αγώνες. Mε την επίτευξη της ενότητας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στους αγώνες που γίνονται, σε αντίθεση με πρακτικές ξεχωριστών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σαν του ΠAME που αποδυναμώνουν τη μαζικότητα της κινητοποίησης της εργατικής τάξης. Mε την προσπάθεια για την πιο πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται.


Tο M-Λ KKE καλεί κάθε εργάτη, κάθε υπάλληλο να δώσει «παρών» στην πανεργατική 24ωρη απεργία της 7ης Φλεβάρη και στα συλλαλητήρια που γίνονται. «Παρών» αγωνιστικό για την ανατροπή της πολιτικής του νέου μνημονίου, της φτώχειας και της ανεργίας.
Για την ισχυροποίηση ενός πλατιού μετώπου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική τρόικας-κυβέρνησης-οικονομικής ολιγαρχίας, ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στις απολύσεις, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, του μισθού και του μεροκάματου, της σύνταξης, των συλλογικών συμβάσεων, όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων για δημόσια υγεία, παιδεία και ασφάλιση, για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Πριν από 179 χρόνια οι νενέκοι και οι λογιστές φυλάκισαν τον Γέρο του Μωριά. Aυτός όμως έλεγε ότι «οι Έλληνες ακόμα και στους Θεούς όρθιοι μιλάνε».
Έτσι θα αναταχθεί η Ελλάδα όπως έδειξε ο Κολοκοτρώνης


«Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί.
Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή.
Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί.
Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί»
Περικλής Γιαννόπουλος
Μεγαλύτερη ήττα δεν είναι άλλη από την παρακμή. Η παρακμή φέρνει το προσκύνημα και την υπηρέτηση κάθε εχθρού είτε είναι αυτός εσωτερικός, είτε είναι εξωτερικός. Το προσκύνημα φέρνει ανελευθερία και συνιστά δουλία. Αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη ατιμασία για το Ελληνικό Έθνος με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.
Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συνεδριάζουν για να ξανακάνουν πάλι υπερήφανη την Ελλάδα και τον λαό. Ψάχνουν κούφιες λέξεις για να μας πείσουν ότι θέλουν να σώσουν την αξιοπρέπειά μας θυσιάζοντας πολλά και περισώζοντας ελάχιστα.
Το ερώτημα δεν είναι εάν ο μεταβατικός πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμοςθα απειλήσει με παραίτηση τους πολιτικούς αρχηγούς. Το ερώτημα είναι σαφές: Μπορεί να αντιτάξει επιχειρήματα με αντίλογο και αντιστασιακό χαρακτήρα στα κοράκια της Ευρώπης ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Από την εποχή της κυβέρνησης του κ. Κώστα Σημίτηαναλωθήκαμε στην μαλθακότητα και την τρυφηλότητα. Όταν το παραδέχθηκε ένας βουλευτής και πρώην υπουργός από το βήμα της Βουλής κάποιοι δήθεν «προοδευτικοί» βγήκαν να το σχολιάσουν διότι με πλάκα πήγαν να δικαιολογήσουν την αγραμματοσύνη τους.
Η μαλθακότητα και η τρυφηλότητα έγιναν καθημερινότητα και ρουτίνα για όσους δέχθηκαν αψήφιστα τα τηλεοπτικά σκουπίδια, τις καλλίγραμμες γλάστρες, Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Εισαγγελέας στο ΥΠΕΞ για το «μαύρο» χρήμα επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια έρευνας διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Αυτή τη φορά η εντολή αφορά  την υπέρβαση των προϋπολογιζόμενων απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο από το 2009 και μετά, επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και μετέπειτα Δημήτρη Δρούτσα.
Η εισαγγελική εντολή ουσιαστικά αποτελεί επέκταση της, ήδη, διενεργούμενης έρευνας, που αφορά το χρονικό διάστημα 2004 έως 2007 και έχει ως αφετηρία την κατάθεση στοιχείων που προσκόμισε, όταν κλήθηκε να καταθέσει, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη για τις ερευνώμενες υπερβάσεις στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια», φέρεται να προσκόμισε στοιχεία για σημαντικές αυξήσεις –της τάξης του 270%- σε ανάλογα ποσά του υπουργείου Εξωτερικών, που αφορούν στην περίοδο μετά την διακυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή και μετά το 2009.
Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο Α. Τσίπρας είχε υποστηρίξει ότι οι υπερβάσεις των επίμαχων κονδυλίων φθάνουν το 270% , τόσο το 2009 όσο και το 2010.
Η  αρχική εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονταν σε αποκλίσεις από 200 έως 1.000% στα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί για τα «μυστικά κονδύλια» σε υπουργεία και σε αυτά που τελικώς χορηγήθηκαν, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.
Η προκαταρκτική εξέταση έχει ως στόχο να διαπιστώσει τη βασιμότητα των δημοσιευμάτων, να εντοπίσει τους λόγους που σημειώθηκαν υπερβάσεις στα ποσά και τελικά να εξακριβώσει αν πράγματι τα χρήματα διατέθηκαν για τους λόγους για τους οποίους προϋπολογίστηκαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο παράνομου πλουτισμού
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρήξη με τα μισά λόγια, τη μοιρολατρία και τα άσφαιρα πυρά. Εξέγερση για να τους διώξουμε!


Παναγιώτης Μαυροειδής
Ο Καρατζαφέρης ήταν ο πλέον λαλίστατος χθες από τον τρι-κομματικό θίασο του κοινωνικού κανιβαλισμού. Και αυτό έχει τη σημασία του, διότι αποδίδει την αντιδραστικότητα της κοινωνικής τομής που επιχειρεί ο συνασπισμός εξουσίας, αλλά και τη μέθοδο επιβολής της.
«Μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά»,
 δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της έκτακτης συνάντησης που είχε με στελέχη του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Για να συνεχίσει εντελώς κυνικά και αποκαλυπτικά:
 «Πριν από λίγο, μίλησα με τις Βρυξέλλες και τους είπα ότι το μήνυμα το οποίο έδωσα εξερχόμενος, ότι δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη της επανάστασης από την εξαθλίωση και η οποία στη συνέχεια θα κατακάψει την Ευρώπη έχει ουσία».
Η επιθετική ακροδεξιά, είναι πράγματι η πλέον κατάλληλη να μιλήσει για λογαριασμό της επιχείρησης κουρέματος μισθών και συντάξεων και διάλυσης κάθε υπολείμματος κοινωνικών πολιτικών.
Ταξίδι προς την Κίνα με ενδιάμεση στάση τη Βουλγαρία…
Πάνε για μια μείωση της τάξης του 20-25% στον κατώτερο μισθό. Γενικεύεται δηλαδή ότι ήδη είχαν θεσμοθετήσει για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.  Φυσικά, αυτό, σε συνδυασμό με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την ‘’απελευθέρωση της αγοράς εργασίας’’,  θα οδηγήσει στην βύθιση όλων των μισθών.
Ακούγεται για  μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά  το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων κατά 50% και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών  που μαγειρεύεται, μάλλον θα οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση του συστήματος και κατάργηση των συντάξεων.
Αυτά και άλλα που θα ανακοινώσουν αργά ή γρήγορα, έτσι ακριβώς ή κάπως έτσι, έχουν τη σημασία τους.
Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι να συνειδητοποιηθεί ότι δεν αποτελούν το τέρμα της επίθεσης.
Τον στόχο τον έχει θέσει από πέρυσι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Σύμφωνο για το ευρώ: ‘’Προσαρμογή των μισθών με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τους οικονομικούς αντιπάλους της ΕΕ’’. Δηλαδή  Κίνα, Ινδονησία και άλλους.
Στόχος είναι οι κινεζικοί μισθοί και 16 ώρες δουλειά. Αλλά και το μοντέλο ανάπτυξης της Κίνας. Δηλαδή ένας πληθυσμός που παράγει για εξαγωγή στις ‘’αγορές’’ γενικά, χωρίς να απολαμβάνει αυτό που παράγει. Σύγχρονη  καπιταλιστική δουλοπαροικία.
Φυσικά όλα αυτά δε γίνονται με μιας, αλλά σταδιακά… Και με ‘’σος για να γλιστράει’’. Μόνο που τα σκαλιά της καθόδου, γίνονται όλο και πιο απότομα.
Συμμαχία με τη λογική
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Με εθελοτυφλία δεν αντιμετωπίζεται. Χωρίς σκέψη και σύνδεση του πάζλ δεν πάμε πουθενά. Χωρίς συλλογική συνείδηση και πράξη, θα είμαστε οι ηττημένοι.
Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επιβίωσης, πολύ περισσότερο προοπτική για αξιοβίωτη ζωή με αξιοπρέπεια, απασχόληση, ελευθερία και δημοκρατία, χωρίς να πάρουμε ορισμένες μεγάλες αποφάσεις.
Πρώτο, το χρέος της Ελλάδας (και όχι μόνο), ούτε υπάρχει λόγος, ούτε μπορεί να πληρωθεί. Πρέπει να καταστρέψουμε την χρεομηχανή που έχουν στήσει  η ευρωπαϊκή και διεθνής κεφαλαιοκρατία. Αυτή τη μηχανή που λαδώνει ο άνθρωπός τους, δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ,  μαζί με τα εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Δεν θέλουμε καμία δόση και κανένα νέο δάνειο. Μπορούμε να ζήσουμε με τη δουλειά μας. Απλήρωτοι, σε ανεργία και σε αχρηστία, θα μείνουν μόνο τα παράσιτα αυτής της κοινωνίας. Αυτοί που ζουν από τον ιδρώτα άλλων. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες καπιταλιστές και  το πολιτικό τους προσωπικό.
Δεύτερο, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, είναι όρος επιβίωσης για το λαό και την Ελλάδα. Δεν μπορεί να υπάρξει ισοτιμία στη σχέση με τις οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά ισχυρότερες ηγεμονικές καπιταλιστικές χώρες, όπως η Γερμανία. Απαιτείται έξοδος από την καταστροφική αποδοχή της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, που ισοπεδώνει στο κατώτερο επίπεδο τους λαούς και τις κοινωνίες, διευρύνοντας την κοινωνική ανισότητα και την απόλυτη φτώχεια.
Τρίτο, πρόοδος  για την κοινωνική πλειοψηφία και κυριαρχία της ατομικής ιδιοκτησίας και ατομικής ιδιοποίησης του πλούτου, είναι πράγματα όλο και περισσότερο ασυμβίβαστα. Κέντρο μιας άλλης κοινωνικής πορείας, δεν μπορεί παρά να είναι η δημόσια ιδιοκτησία και παραγωγή, οι δημόσιες πολιτικές, με πλήρη εργατικό-κοινωνικό έλεγχο στην κατεύθυνση, το στόχο και το περιεχόμενο της οικονομικής ανάπτυξης. Το κεφάλαιο, τη μια επενδύει στον ένα κλάδο, την  άλλη στον άλλο, την επομένη σε άλλη χώρα και τη μεθεπομένη απλά στη χρηματοπιστωτική αφίσα. Πίσω αφήνει εκμετάλλευση, ερήμωση και φυσικά ανεργία. Ο μοναδικός κοινωνικός εκσυγχρονισμός που μπορεί να υπάρξει, περνά μέσα από το πέρασμα του κοινωνικού πλούτου και της εξουσίας στα χέρια των παραγωγών του, δηλαδή των εργαζομένων. Κανένας διεθνής κερδοσκόπος, καμία Γερμανική ή άλλη πολυεθνική δεν μπορεί να βρει Ελντοράντο στην Ελλάδα, χωρίς ντόπια στήριγμα την ελληνική οικονομική ολιγαρχία. Με τους τελευταίους, δεν μοιραζόμαστε την ίδια πατρίδα, δεν έχουμε ούτε τα ίδια προβλήματα, ούτε τις ίδιες αξίες. Πρώτο μέτρο για το χτύπημα τους η εθνικοποίηση τραπεζικού τομέα και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο.
Τέταρτο, η ανατροπή του  άθλιου πολιτικού συστήματος κυριαρχίας επί του λαού, είναι όρος για την ανάσχεση της αντεργατικής πορείας και της κοινωνικής καταβύθισης. Δεν έχει νόημα να τους διώχνουμε  με το ένα κοστούμι και να επανέρχονται με άλλο. Να τους κλωτσάμε από την πόρτα και να τους χειροκροτούμε από το παράθυρο. Όλο το πολιτικό σύστημα αστικών κομμάτων, ΜΜΕ και λοιπής κρατικής εξουσίας,  φθαρμένων ή ‘’αφθάρτων’’, που δουλεύουν για το κεφάλαιο, την ΕΕ και την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, πρέπει να ανατραπεί.
Δε φεύγουν, αν δεν τους ρίξουμε!
Δε θα φύγουν με χαρτάκια στην κάλπη. Η εκμετάλλευση και η φτώχεια δεν καταργούνται με κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά με εξέγερση. Η πρώτης πράξη επιβίωσης μας είναι η ανατροπή τους. Ο δρόμος της εργατικής και λαϊκής αυτο-κυβέρνησης  περνάει μέσα από το τσάκισμα τους και από τη λαϊκή εξουσία.
Αν ο λαός θέλει, όλα είναι χαρτιά, κουρελόχαρτα. Αν θέλουμε μπορούμε. Αν δε δουλέψουμε, αν  μείνουμε στους δρόμους, αν οργανωθούμε, αν σχεδιάσουμε το μέλλον μας, έχουν τελειώσει τα τέρατα του κεφαλαίου.
Θέλει η αριστερά την ανατροπή;
Είναι απαράδεκτο να πετάει η αριστερά την μπάλα στην εξέδρα. Η αριστερά στην Ελλάδα, με όλα τα τραγικά λάθη των ηγεσιών της, είναι ζωντανή, παρούσα, ισχυρή. Αλλά σε λανθάνουσα κατάσταση…
Αν αποφασίσει η αριστερά πως θέλει την ανατροπή και εμπιστευτεί την αγωνιστική διάθεση και πολιτική αυτενέργεια των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το οργισμένο ποτάμι του λαού.
Να σταματήσει η αθλιότητα των προεκλογικών μικρο-τακτικών και τακτικισμών. Η άρνηση της κοινής αγωνιστικής δράσης για την ανατροπή, την ώρα που περισσεύει η συζήτηση για της εκλογικές κοινοπραξίες. Η άρνηση της ανατροπής εδώ και τώρα της επίθεσης, με το λαό στο προσκήνιο, την ώρα που τάζονται λαγοί με πετραχήλια για το σοσιαλιστικό μέλλον.
Ένας λαός που ηττάται δεν δίνει δύναμη σε καμία αριστερά. Ένας οργανωμένο μαχητικό κίνημα ανατροπής και λαϊκής νίκης, μπορεί να μετασχηματίσει την αριστερά και να διαμορφώσει μια ισχυρή  αντικαπιταλιστική αριστερά με σύγχρονη κομμουνιστική διεθνιστική φυσιογνωμία και προγραμματική βάση, όπως απαιτεί η εποχή.
Το στοίχημα είναι ανοιχτό. Οι παρουσίες και οι απουσίες είναι κρίσιμες. Και οι πρωτοβουλίες επείγουσες….
 

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ

Ο/Η ΝΙΚΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΚΕΤΟΣ
άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ «0» ΕΝΩ Η ΔΑΝΕΙΑΚ...":

Κάθομαι και σκέφτομαι ότι οι ευρωπαίοι ''εταίροι'' μας με τη συμμαχία των ''εκπροσώπων'' του ελληνικού λαού, μας τα πήραν όλα, κι αν δεν τα χουν πάρει ήδη, οι μέχρι τώρα πράξεις τους δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να τα πάρουν.
Μας έχουν τρομοκρατήσει ότι αν βγούμε απ το ευρώ θα έχουμε φτώχεια, πείνα, στάση πληρωμών...ναι, τώρα δηλαδή τι έχουμε;;;; με την ανεργία στα ύψη και συνεχώς αυξανόμενη, τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά, τις συνεχιζόμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ολοκληρωτική έλλειψη κράτους πρόνοιας (νοσοκομεία χωρίς γιατρούς & φάρμακα, σχολεία χωρίς καθηγητές & βιβλία, ασφαλισμένοι που πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακά τους κ.α.) για που πάμε;;;;;;;;;
Ακριβώς εκεί, στην φτώχεια, την πείνα τη στάση πληρωμών ή τις σχεδόν μηδενικές πληρωμές.
Αλλού είναι η διαφορά του μέσα ή έξω απ την ε.ε. και το ευρώ...

Η διαφορά είναι ότι υπογράφοντας το νέο μνημόνιο -το οποίο ταυτόχρονα νομιμοποιεί και το παράνομο και αντισυνταγματικό πρώτο- και παραμένοντας στην ε.ε. ακυρώνουμε όλες τις μάχες και τις θυσίες που έκανα οι πρόγονοί μας για την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας, υπογράφουμε 100 και ίσως πολύ περισσότερα ακόμα χρόνια σκλαβιάς και τους παραχωρούμε το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται αυτοί τον τόπο μας, υπογράφουμε ότι κάθε προσπάθεια αναγέννησης θα πρέπει να περνάει απ τη δική τους έγκριση -υπάρχει κάποιος που πραγματικά πιστεύει ότι θέλουν να ανακάμψουμε;;;;;;;;;;;;;;;;- τους δίνουμε το δικαίωμα να συνεχίσουν να νομοθετούν και να φορολογούν με μοναδικό γνώμονα το πώς δεν θα ξανασηκώσουμε ποτέ κεφάλι, τους δίνουμε το δικαίωμα να ορίζουν τις ζωές και τις τύχες εμάς και πολύ περισσότερο των παιδιών μας.
Ας πτωχεύσουμε λοιπόν κι ας βγούμε έξω απ την ε.ε. και το ευρώ, ας πεινάσουμε μια ώρα αρχύτερα -έτσι κι αλλιώς θα γίνει- αλλά ας κρατήσουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε μόνοι μας τον τρόπο που θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά. Ας κρατήσουμε το δικαίωμα να εκμεταλλευτούμε εμείς τα καλά αυτής της γης, τον ήλιο μας, τη θάλασσά μας, τα λιμάνια μας, τα νησιά μας, τη εύφορη γη μας το υπέδαφος μας...Ας κρατήσουμε το δικαίωμα να εκμεταλλευτούμε εμείς τον ιδρώτα, τον πόνο και το μόχθο μας κι αν στη τελική δεν τα καταφέρουμε το κρίμα στο λαιμό μας.

ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΩΡΑ.
ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ

Απίστευτες εικόνες (Βίντεο) της Σκοπέλου, με την τεχνική TimeLapse! - Skopelos

Timelapse είναι μία κινηματογραφική τεχνική όπου τα καρέ ειναι τραβηγμένα σε πολύ πιο αργή ταχύτητα απο την αναπαραγωγή του βίντεο. 

Απίστευτες εικόνες (Βίντεο) της Σκοπέλου,
με την τεχνική TimeLapse!


Όταν το βίντεο παιχτεί σε κανονική ταχύτητα ο χρόνος επιταχυνεται υπερβολικα. 
H ...τεχνική αυτή επιτυγχάνεται με ψηφιακή SLR μηχανή.
Στο συγκεκριμενο χαρακτηριστικα απαιτηθηκαν 1500 ληψεις για καθε 1 λεπτο video και ο χρονος της 1 ωρας εχει συμπιεστει σε 20 δευτερολεπτα
http://prasino-hamomilaki.blogspot.com/2012/02/timelapse-skopelos.html

Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου για τις ελλείψεις ιατρών στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε σήμερα Ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα τις ελλείψεις γιατρών που έχουν παρατηρηθεί στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και στα αγροτικά ιατρεία Πουρίου, Μακρυράχης και Μουρεσίου.
Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Νάκου, ο Καλλικρατικός δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, είναι ένας ορεινός δήμος του Πηλίου, ο οποίος αποτελείται από την Ζαγορά, που είναι η έδρα του δήμου και επιπλέον οκτώ τοπικές κοινότητες. Στην έδρα του δήμου λειτουργεί το Κέντρο Υγείας, το οποίο δυστυχώς είναι υποστελεχωμένο και έχει σοβαρές ελλείψεις γιατρών. Έτσι, παρά τις προσπάθειες, που καταβάλλουν οι υπηρετούντες γιατροί, δημιουργούνται δυσλειτουργίες σε αυτό, που έχουν ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν βασικές υποδομές υγείας. Η ελλιπής στελέχωση του, αναγκάζει πολλούς κατοίκους να μεταβαίνουν στην πόλη του Βόλου για αντιμετώπιση ή παρακολούθηση, ακόμη και απλών περιστατικών, που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται στο Κέντρο Υγείας.
Επιπλέον, ο βουλευτής επισημαίνει προς τον Υπουργό Υγείας, ότι σε τρεις από τις οκτώ τοπικές κοινότητες του δήμου και συγκεκριμένα στη Μακρυράχη, στο Πουρί και στο Μούρεσι για αρκετές συνεχόμενες εβδομάδες δεν γίνεται αγροτικό ιατρείο, το οποίο παλαιότερα γινόταν μία φορά την εβδομάδα και έτσι ένας μεγάλος αριθμός δημοτών είναι σήμερα αποκλεισμένος από την άμεση πρωτοβάθμια φροντίδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, το έχουν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι και γενικότερα οι ευπαθείς ομάδες (πχ. χρόνια πάσχοντες, μητέρες με μικρά παιδιά), οι οποίοι αναγκάζονται, χωρίς τη λειτουργία αστικής συγκοινωνίας να μετακινούνται στην έδρα του δήμου, ακόμη και για μία απλή συνταγογράφηση. Οι παραπάνω μετακινήσεις, επιβαρύνουν τους πολίτες και με επιπλέον κόστος, αναγκάζοντας τους να πληρώνουν παραπάνω ποσά για συχνές μετακινήσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει.
Καταλήγοντας ο κύριος Νάκος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει για την άμεση επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων Πουρίου, Μακρυράχης και Μουρεσίου, καθώς και για την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με τις απαραίτητες θέσεις γιατρών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ :ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6.00 μ.μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6.00 μ.μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ  
Η επαίσχυντη συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ να προχωρήσουν στο σφαγιασμό των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών δαπανών ως δώρο στη Τρόικα, στους Τραπεζίτες, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ για να εξασφαλιστεί η νέα δανεική σύμβαση-θηλιά στο λαιμό των εργαζόμενων και της νεολαίας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

 Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουμε άμεση απάντηση με τη συμμετοχή στη διαδήλωση περικύκλωση της Βουλής για να εμποδίσουμε ένα νέο πραξικόπημα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Άμεσα να προχωρήσουμε σε Γενική Απεργία μέχρι να πέσει η πραξικοπηματική κυβέρνησης και να πάρουν πίσω τα αντεργατικά μέτρα! Ώρα να κλιμακώσουμε για να τους διώξουμε! Να επιβάλουμε διαγραφή του χρέους χωρίς όρους! Να επιβάλουμε τη εργατική απάντηση στη κρίσης τους!
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Αχίλλειος πτέρνα, ενός προμελετημένου εγκλήματος,

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

http://wgtccdn..netdna-cdn.com/wp-content/uploads/300_corliss_0313.jpgή

Ολα τα σκεφτήκατε, μας σας ξέφυγε η  αλήθεια…

Γράφει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

           Τελικά ;  Το σκεφτήκατε ; Δεχτήκατε πως ΑΥΤΗ είναι η αποστολή σας;

Πως γι’αυτό σας στείλαμε ΕΚΕΙ ; Πως γι’αυτό σας εμπιστευτήκαμε ; Γι’αυτά ορκιστήκατε

στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ της  Πατρίδας μας ; Τόσο μοιραία κι άβουλα,γονατίσατε ; Τόσο εύκολα

υποκύψαατε ; Α Μ Α Χ Η Τ Ι  ; ; ;  Χωρίς ούτε κάν μιά κουβέντα ; Γιά τα μάτια έστω;

Τι είστε σείς ; Γνωρίζετε ; Σας πέρασε απ΄το μυαλό ;

            Γιατί ΕΜΕΙΣ, μ’αυτά που βλέπουμε,ακούμε και διαβάζουμε, μ’όση επιείκεια και μεγαθυμία

μας έχει περισσέψει,άλλο δεν μπορούμε να σκεφτούμε-(και συμπαθάτε μας, γι αυτό)- από  το  ότι  είστε

ουτιδανοί,ασπόνδυλοι,ψοφοδεείς,μωροφιλόδοξοι,εξαγορασμένοι,δωσίλογοι,εθνοπροδότες,

γεννημένοι ραγιάδες,συνειδητοί δούλοι,σαπισμένες ψυχές. Χαρτονένιες  καρδιές,στεγνές από αίμα, Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΓΙΑ Ποτά Πολιτιστικού Κέντρου ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΩΣΑΝΕ 7,702,39 ?

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου