Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΡΕ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟ ΣΟΟΥ

...ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ
Νέα μόδα ανακάλυψαν τα κανάλια και οι εφημερίδες με τους χιλιάδες άστεγους, άπορους και άνεργους που σέρνουν καρτερικά το σταυρό στο Γολγοθά τους. Ανέκαθεν μας άρεσε να παρακολουθούμε -με ανακούφιση- το δράμα της διπλανής πόρτας, για να αισθανθούμε καλύτερα που δεν είμαστε εμείς στη θέση αυτών των ανθρώπων. Σ αυτό το πλαίσο ξαφνικά πολλαπλασιάστηκαν οι "φιλάνθρωποι" και οι "φιλεύσπλανχοι" που πρόθυμα θα ποζάρουν για μια φωτογραφία στην εφημερίδα ή θα αφηγηθούν την πράξη ανθρωπιάς που έκαναν σε κάποιο ματσουκοφόρο δημοσιοκάφρο. Επειδή όμως το θέμα "πουλάει" στο κοινό οι περισσότεροι απο τους δαιμονι(σμεν)ους ρεπόρτερ ξεχνάνε οτι όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν κρατώντας σαν πολύτιμο θησαυρό την πληγωμένη τους αξιοπρέπεια. Με μια φωτογραφική μηχανή ή μια κάμερα επιχειρούν να καταγράψουν εικόνες που θα βοηθήσουν το κανάλι ή την εφημερίδα τους να αποκτήσουν μεγαλύτερο κοινό, το οποίο θα λέει με ικανοποίηση απο μέσα του|: "ευτυχώς εγώ έχω ακόμα το σπίτι, το ρεύμα, το ζεστό νερό, τη δουλειά. την οικογένεια, το αυτοκίνητο ΜΟΥ". Σε όλους αυτούς όμως να θυμήσουμε οτι στις μέρες μας ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και να τους καλέσουμε να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας καταδικάζοντας τα άθλια ρεπορτάζ που μοναδικό σκοπό έχουν να τσακίσουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που μέχρι πρότινος ήταν δίπλα μας, στη γειτονιά μας, με τη δουλειά τους την οικογένεια τους και την αξιοπρεπέστατη ζωή τους. Ας γίνουν τα blogs και το διαδίκτυο η αρχή μιας αντίδρασης στα "ρεπορτάζ" που ξεσκίζουν τις σάρκες ανθρώπων ταλαιπωρημένων και δύστυχων. Αρνηθείτε να δείτε ήη να διαβάσετε ρεπορτάζ που θα συνοδεύεται απο εικόνες αστέγων που προσπαθούν να επιβιώσουν στην κόλαση της οικονομικής κρίσης. Ως ελάχιστη αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους αύριο μεθαύριο μπορεί να μοιραστούμε ένα πιάτο φαγητό στο ίδιο συσσίτιο. Επίσης να συγχαρούμε όλους εκείνους τους πραγματικούς φιλανθρώπους που μακριά απο κάθε δημοσιότητα και προβολή βοηθούν όπως και όσο μπορούν τους άστεγους και άπορους στη γειτονιά τους.

anergoidimosiografoi.blogspot.com
anergoidimosiografoi.blogspot.com

Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ στα Carrefour - Μαρινόπουλος! Από τον ΕΦΕΤ

Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ στα Carrefour - Μαρινόπουλος!  Από τον ΕΦΕΤ

Πρόστιμο ύψους € 500.000 επιβλήθηκε μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ και υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού σε βάρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour-Mαρινόπουλος. Ο ΕΦΕΤ επέβαλε το πρόστιμο εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της εταιρείας στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών - ακατάλληλων τροφίμων! Μάλιστα, ο ΕΦΕΤ κάνει λόγο για μη συμμόρφωση της εταιρίας με τους προηγούμενους ελέγχους.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, « ο Δ.Σ. του Φορέα εισηγήθηκε προς τον αρμόδιο Υπουργό και υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις : Την επιβολή προστίμου € 500 .000 στην εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (είδος επιχείρησης : Υπεραγορά Τροφίμων) και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κανάρη αριθμός 9, εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών – ακατάλληλων τροφίμων και της μη συμμόρφωσής της στους προγενέστερους ελέγχους του ΕΦΕΤ, παραβάσεις που επιβεβαιώνονται και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 8.3.2011, έπειτα από καταγγελία, στo κατάστημα CARREFOUR της εταιρίας, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, οδός Τομπάζη αριθμός 15, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση κατείχε και διέθετε στην κατανάλωση ψάρια, τα οποία έφεραν ορατά, ζωντανά παράσιτα στα σπλάχνα τους, ήτοι τρόφιμα μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκα

προς δήμο Σκοπέλου και δημοτικούς συμβουλος ανοιχτέ τα μάτια σας να δείτε πως αντιμετωπίζουν την κρίση


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΩ-Μείωσε έως και 54% για τις επιχειρήσεις τα τέλη καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού

Αγαπητοί συνδημότες,
Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος και των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής για την έμπρακτη στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων του νησιού μας που πλήττονται από τις συνέπιες της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης, με την απόφαση 439/14.11.2011 του Δημοτικού μας Συμβουλίου που αφορά τον καθορισμό των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2012 μειώνονται έως και 54% τα ....
αντίστοιχα τέλη για επιχειρήσεις όπως, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, συνεργεία, μηχανουργεία, ξυλουργία, τυπογραφεία, εκδόσεις εντύπων, αίθουσες κινηματογράφων, κλπ
Συγκεκριμένα ανά Δημοτική Ενότητα τα τέλη διαμορφώνονται για το 2012 ως εξής:
Δημοτική Ενότητα 2011 2012
ΔΙΚΑΙΟΥ 2,14 € 1,50 €
ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 2,14 € 1,50 €
ΚΩ 4,28 € 2,00 €


Ως εκ τούτου, μία επιχείρηση του μεταποιητικού κλάδου με χώρους, παραδείγματος χάριν, 250 τ.μ. που έχει την έδρα της στη Δημοτική Ενότητα Κω πλήρωσε τέλη για το 2011 1.070 Ευρώ ενώ για το 2012 θα πληρώσει τέλη 500 Ευρώ. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν αποτελεί οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της μεταποίησης αλλά μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού στήριξης όλων των παραγωγικών κλάδων μέσα και από τη συνεργασία με τους αντίστοιχους επαγγελματικούς φορείς.
Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που υπάγονται στις ανωτέρω κατηγορίες να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου μας ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους το συντομότερο δυνατό στο μειωμένο καθεστώς τελών και παράλληλα να ενημερωθούν για τον τρόπο και τον χρόνο ένταξής τους στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου μας.
Τα γραφεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας βρίσκονται επί των οδών Πεισάνδρου και Κλεοπάτρας (έναντι σταθμού ΚΤΕΛ). Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν, επίσης, να επικοινωνούν με την υπηρεσία στο τηλέφωνο 22420 20340 καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση dimosko_perivallon@kos.gr.
Με εκτίμηση,


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                               Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                              ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΑΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΗΣ


http://kosinfo24.blogspot.com/

Έρχονται κατεπειγόντως νέα ρωσικά Α/Α βλήματα για τον Ελληνικό Στρατό


Ξεκινά τους επόμενους μήνες η παραλαβή από τον Ελληνικό Στρατό των νέων ρωσικών αντιαεροπορικών βλημάτων 9Μ331 για τα SHORADS Tor-M1 και  9M33M3 για τα αντιαεροπορικά αυτοκινούμενα συστήματα SA-8B Gecko ( OSA-AKM) τα οποία παραγγέλθηκαν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων του Ε.Σ. στα νησιά του Α.Αιγαίου και στο μέτωπο του Έβρου. Τα βλήματα θα προωθηθούν άμεσα στις Α/Α πυροβολαρχίες καθώς σε πολλά από τα νυν βλήματα είτε έχει εξαντληθεί το όριο ζωής τους, (SA-8b Gecko) είτε βρίσκονται αρκετά κάτω από τον προβλεπόμενο αριθμό, λόγω μη επαρκούς αριθμού βλημάτων στην αρχική παραγγελία  (Tor-M1).

Τα βλήματα θα έχουν ενσωματωμένες ελαφρές βελτιώσεις σε ότι αφορά την αντοχή τους σε ηλεκτρονικά αντίμετρα, ένας τομέας στον οποίο ήδη οι επιδόσεις τους ήταν εξαιρετικές.

Όντας η μοναδική προμήθεια ρωσικών όπλων την τελευταία οκταετία (έστω αναγκαστική, αφού τα συστήματα παρά το γεγονός ότι έχουν αποδείξει όχι απλώς την αξία τους, αλλά και την υπεροχή τους απέναντι στα τουρκικά μαχητικά, κινδύνευαν να βγουν εκτός μάχης λόγω έλλειψης βλημάτων), το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην κατασκευή και παράδοσή τους και έτσι περίπου εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραγγελία τους, θα ξεκινήσουν να παραδίδονται.

Το SA-15 Tor-M1, αποτελεί ένα ολοκληρωτικά ανεξάρτητο, χαμηλού έως μεσαίου ύψους βολής, σύστημα αεράμυνας, ικανό για παρακολούθηση, διοίκηση και έλεγχο, εκτόξευση και καθοδήγηση πυραύλων και λειτουργία πάνω σε ένα και μόνο όχημα, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ηττηθεί σε ασκήσεις από κανένα σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων κανενός αεροσκάφους της ΠΑ (F-16, Mirage 2000-5, F-4 AUP κλπ), ενώ η φονικότητά του φτάνει το 90%!

Μπορεί να αντιμετωπίσει πυραύλους cruise, κατευθυνόμενες βόμβες, ελικόπτερα υποστήριξης πυρός και αεροσκάφη που πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος και είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Το ραντάρ τριών διαστάσεων ανιχνεύει και αναγνωρίζει στόχους, υπολογίζει τις τροχιές τους, καθορίζει την προτεραιότητα απειλής που παρουσιάζει ο καθένας και τροφοδοτεί με τα στοιχεία τη θέση διοίκησης και το ραντάρ παρακολούθησης. Το ραντάρ παρακολούθησης μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα μέχρι δύο στόχους και να καθοδηγεί τα βλήματα για την αναχαίτισή τους.

Ο πύργος του συστήματος φιλοξενεί δύο μονάδες σωλήνων εκτόξευσης από τέσσερις εκτοξευτές 9Μ334 των βλημάτων 9Μ331. Ο πύραυλος στερεού καυσίμου οδηγείται στο στόχο με ραδιοεντολές και η κεφαλή του είναι θραυματιζόμενη, εκτοξεύοντας μεγάλης πυκνότητας μεταλλικά θραύσματα προς το στόχο όταν τον πλησιάσει. Ο πύραυλος εκτοξεύεται με ταχύτητα 25 μέτρων / δευτερόλεπτο και ο κινητήρας του ξεκινά σε ύψος 16 - 21 μέτρων. Σε απόσταση 1,5 χλμ., η ταχύτητα πλησιάζει στα 700 - 800 μέτρα / δευτερόλεπτο.

Το παλμικό αυτό ραντάρ του «προγόνου» των Tor-M1 του SA-8 GECKO  λειτουργεί στη συχνότητα J (14.5 GHz) με εμβέλεια 20 χλμ.

Η δραστική εμβέλεια των πυραύλων 9M33M φτάνει τα 10-12 χλμ. με δυνατότητα των βλημάτων να φτάσουν μέχρι και τα 15 χλμ., αλλά χωρίς το σύστημα να μπορεί να κατευθύνει τα βλήματα σε αυτές τις αποστάσεις.
Το βλήμα 9Κ33Μ3 που παραλαμβάνουμε έχει αυξημένο, σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις που φτάνει τα 170 κιλά και μεγαλύτερη πολεμική κεφαλή. Αναπτύσσει μέγιστη σταθερή ταχύτητα 2,4 mach, η οποία φτάνει στο μέγιστό της στα 3 mach, έχοντας τη δυνατότητα να πλήξει στόχο στα 1,4 mach στις πρώτες εκδόσεις και 1,6 στις μεταγενέστερες.

Τα πρώτα 12 συστήματα ΟSΑ-ΑΚ αποκτήθηκαν δωρεάν από τα αποθέματα του στρατού της πρώην Αν. Γερμανίας και εισήχθησαν στον Ελληνικό Στρατό το 1992. Το 1998 αγοράστηκαν 20 επιπλέον μεταχειρισμένα συστήματα ΟSΑ-ΑΚΜ από τη Ρωσία, ενώ εκσυγχρονίστηκαν τα αρχικά 12 ΟSΑ-ΑΚ στο επίπεδο ΑΚΜ. Τα 32 συστήματα ΟSΑ-ΑΚΜ, διατίθενται σήμερα στις αντιαεροπορικές μοίρες των μεγάλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπου και συγκροτήθηκαν πρόσθετες αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες σε αριθμό ανάλογο του μεγέθους κάθε νησιού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΕΚ LINES: «Μαθαίνω, Σκέφτομαι, Πράττω Οικολογικά»‏


Στο ξεκίνημα του 2012, η ΑΝΕΚ LINES, μέσα από τα εταιρικά της ημερολόγια, με στόχο να αφυπνίσει την περιβαλλοντική μας συνείδηση μας προτρέπει να «Μάθουμε να Σκεφτόμαστε και να Πράττουμε Οικολογικά».

Κάθε σελίδα των νέων ημερολογίων έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προβάλει, να στηρίζει και να αναδεικνύει το σημαντικό περιβαλλοντικό έργο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως:

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, η MEDASSET, η MOM, ο ΑΡΧΕΛΩΝ, η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, η HELMEPA, το WWF.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι παραπάνω φορείς ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα της ΑΝΕΚ για συμμετοχή στα εταιρικά ημερολόγια.

Τα ημερολόγια της ΑΝΕΚ διανέμονται, κάθε χρόνο, δωρεάν σε χιλιάδες αποδέκτες. Αξιοποιούνται, σε δημόσιους χώρους, τουριστικά πρακτορεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε δημόσιους οργανισμούς στην Κρήτη, τα νησιά, καθώς και από απλούς πολίτες, για καθημερινή επαγγελματική ή προσωπική χρήση.

Οι αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες και τα ισχυρά μηνύματα των φορέων που κοσμούν τις σελίδες του ημερολογίου της ΑΝΕΚ, έχουν «αποδέκτη», όλους εμάς και επιδιώκουν να αποτελέσουν μία «πρόσκληση» περιβαλλοντικής συμμετοχής:

Για να γνωρίσουμε την ελληνική φύση, να την διαχειριστούμε σωστά, να πάρουμε μέρος στη λύση και να δράσουμε για έναν υγιή ζωντανό πλανήτη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να "ξεφυλλίσουν" on - line τις σελίδες του ημερολογίου, «πατώντας»  στο παρακάτω link: http://bit.ly/imerologio-anek .

Παράλληλα, η ΑΝΕΚ ευαισθητοποιημένη στα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα των καιρών, υλοποιεί τα τελευταία χρόνια μία σειρά δράσεων που αφορούν στη διάσωση του Γυπαετού, τη Λειτουργία Περιπτέρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο λιμάνι του Πειραιά, τις Αναδασώσεις, την καμπάνια προώθησης οικολογικών τσαντών κλπ.

Η ΑΝΕΚ για το 2012, μας προτρέπει να συμπεριφερθούμε στη φύση με την ευαισθησία που της αρμόζει. Είναι σημαντική η συμμετοχή όλων μας για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Ανάκληση ψευδοθήλαστρου από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση/ απόσυρση ψευδοθήλαστρου (πιπίλας), προέλευσης Ουγγαρίας, στην οποία παρατηρήθηκαν Ν-Νιτροζώσιμες ουσίες, σε επίπεδα υψηλότερα από τα νομοθετημένα όρια, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά από ενημέρωσή του, μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.
Πρόκειται για ψευδοθήλαστρο, πιπίλα ορθοδοντική, με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΜ Αir» 6+ από φυσικό Latex, με 2 τεμάχια ανά συσκευασία και αριθμό παρτίδας LC 77183.
Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Jumbo S.A.».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την εν λόγω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι καταναλωτές- γονείς, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Μέσω και της τουριστικής βιομηχανίας η επιστροφή στην ανάπτυξη, εκτιμά ο Π. Γερουλάνος

 Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός είναι η βιομηχανία που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει, εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, από το βήμα της εκδήλωσης του συλλογικού φορέα των τουριστικών πρακτόρων "HATA", με θέμα την παρουσίαση του Eos Code, ενός χρήσιμου εργασιακού εργαλείου για τα τουριστικά γραφεία.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός στάθηκε στη συμμετοχή της χώρας μας στα μεγάλα διεθνή τουριστικά φόρα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται για τις παραγωγικές τις δυνάμεις. Μάλιστα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αλλαγή του καθεστώτος της βίζας Σέγκεν, που, όπως λέει ο υπουργός, λειτουργεί ανασταλτικά στην προώθηση του τουρισμού παγκοσμίως.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός ανακοίνωσε ότι επ' ευκαιρία του εορτασμού των 60 χρόνων του ΕΟΤ εφέτος, το υπουργείο θα θέσει για μια ακόμη φορά στη διεθνή κοινότητα το ζήτημα της αλλαγής της βίζας Σεγκεν.

Άμεση προτεραιότητα του υπουργείου είναι η προστασία του περιβάλλοντος, για το οποίο, όπως είπε, εάν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή στον γεωργικό πλούτο της χώρας τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά τον κώδικα Eos Code που παρουσίασαν σήμερα οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας, υπογραμμίστηκε ότι πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Ο προαιρετικός αυτός κώδικας έχει σχεδιαστεί ειδικά για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων που ασχολούνται κυρίως με το οργανωμένο ταξίδι, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις συγκυβέρνησης - τρόικας & τα νέα μέτρα στους μισθούς και τα εργασιακά


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
για τις διαπραγματεύσεις συγκυβέρνησης - τρόικας
& τα νέα μέτρα στους μισθούς και τα εργασιακά

Σε πλήρη συστράτευση η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την Τρόικα και το κεφάλαιο κλιμακώνουν τη γενικευμένη επίθεση στους εργαζόμενους.
Στο στόχαστρο βρίσκονται:
- H κατακρεούργηση των μισθών.
- O 13ος και 14ος μισθός που θα οδηγήσει σε μείωση του ετήσιου εργατικού εισοδήματος πάνω από 15%.
- Οι ωριμάνσεις στους μισθούς που είναι γνωστές ως τριετίες.
- Οι συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα που καθορίζονται από αυτές.
- Το ύψος των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ, ΟΕΚ κλπ.
Είναι οι αλλαγές που χρόνια μεθοδικά προωθούσε το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τώρα με την κρίση αξιοποιεί την ευκαιρία για να τα σαρώσει όλα.
Η εργατική τάξη και γενικότερα οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τα διλήμματα που ξεδιάντροπα χρησιμοποιούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας για να γονατίσουν τον λαό.
Με τις αλλαγές αυτές επιδιώκουν να φορτώσουν και άλλα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, να μειώσουν δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Δεν είναι ο εργάτης και η εργασία του κόστος, όπως θέλουν να τον εμφανίσουν για να τον αφοπλίσουν. Ο εργάτης με την δουλειά του είναι που παράγει τον πλούτο και ο καπιταλιστής ποτέ δεν πληρώνει όλη την εργασία του, αλλά μόνον ένα μέρος του, όποιος και αν είναι ο μισθός που παίρνει. Το άλλο μέρος μετατρέπεται σε κέρδος.
Κόστος για την κοινωνία δεν είναι ο εργάτης, αλλά οι καπιταλιστές που σφετερίζονται τον πλούτο που αυτός παράγει.
Ο κοινωνικός διάλογος που γίνεται με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αυτά τα μέτρα θέλει να νομιμοποιήσει. Ο ισχυρισμός ότι δήθεν η ΓΣΕΕ δεν συζητά άλλα θέματα εκτός από το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος είναι υποκριτικός.
Η απαλλαγή που επιδιώκει το κεφάλαιο από το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» θα έχει σαν συνέπεια την επιδείνωση των όρων ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Η ίδια άλλωστε η ζωή έχει δείξει ότι μέσα από τους κοινωνικούς διαλόγους προετοιμάζεται το έδαφος για τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Δεν πρέπει να υπάρξει ώρα χαμένη.
Ξεσηκωμός σε όλους τους χώρους δουλειάς για να εμποδίσουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου να προχωρήσει στη σφαγή των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων είτε με ένα τερατούργημα - νομοσχέδιο καλυμμένο με την απόφαση του αντεργατικού κοινωνικού διαλόγου, είτε να περάσουν τα μέτρα σαν τον κλέφτη, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, διαδικασία που επανειλημμένα έχει καταγγείλει η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.
Σε αυτή τη σκληρή αναμέτρηση οι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρίσκονται μαζί με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, για να αποτρέψουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται και θα κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων.
Εκλογές τώρα που για να έχουν θετικά αποτελέσματα για τον λαό πρέπει να τσακίσει πολιτικά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και τους διαθέσιμους και πρόθυμους συνοδοιπόρους τους, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο είτε σε στρατηγική υπηρέτησης και ανοχής των επιλογών των μονοπωλίων. Ο λαός να ξεπεράσει τα κάθε λογής αναχώματα. Να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που φοβάται η πλουτοκρατία και η εξουσία των μονοπωλίων.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
23 Γενάρη 2012

Αλλαγή πολιτικής και στροφή στην αριστερά ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως στροφή, μια νέα δημοκρατική πορεία και μια διακυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι. Ο κ. Τσίπρας αφού τόνισε ότι η Ελλάδα οδηγείται στο Μεσαίωνα πρότεινε αντί του αδιέξοδου PSI τριετή -τουλάχιστον- αναστολή της αποπληρωμής των δανείων Υπογράμμισε επίσης ότι χρειάζεται μια αλλαγή πολίτικης, ότι πρέπει να διερευνηθεί το επαχθές χρέος το οποίο πρέπει να αρνηθούμε ολοκληρωτικά. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει επιτέλους περιουσιολογίο, να μπει φόρος εφοπλιστών και εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιούσιες και πρόσθεσε ότι χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παράλληλα με το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διεξαγωγή εκλογών.


Επίσης, σημείωσε ότι η νέα δανειακή σύμβαση, πέρα από τα σκληρά μέτρα, θα προβλέπει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, αλλά και τη μετατροπή του δικαίου που διέπει το ελληνικό χρέος από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο, κάτι που θα σημάνει, όπως επισήμανε, τον πλήρη αφοπλισμό των νομικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας και τη συνακόλουθη παράδοσή της στις ορέξεις των πιστωτών. Την εξέλιξη αυτή ο κ. Τσίπρας τη χαρακτήρισε «κολοσσιαίο έγκλημα» και μάλιστα ερήμην του ελληνικού λαού, τονίζοντας ότι «θα είναι μια συνειδητή επιλογή παράκαμψης της λαϊκής βούλησης, που δε πρόκειται να μείνει ατιμώρητη από τη λαϊκή ετυμηγορία».
Για την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έχουν αναθέσει στον κ. Παπαδήμο να ταΐζει την ύφεση με μέτρα, μέχρι την ολοκληρωτική χρεοκοπία και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα, που προβλέπει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας η νέα δανεική σύμβαση, που ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή για να ψηφίσουν τις επόμενες εβδομάδες».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η ηγεσία του βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πολιτικής κατάρρευσης, ωστόσο, πρόσθεσε, κανείς δεν ανοίγει μια σοβαρή κουβέντα για την πολιτική που τους οδήγησε σε αυτό το σημείο, για να τονίσει δηκτικά ότι «δυστυχώς γι' αυτούς, την κουβέντα την άνοιξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ζητώντας να διερευνηθεί δικαστικά η μεθοδευμένη υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο». Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ τονίζοντας ότι «στην πολιτική ιστορία σπάνια υπήρξε δείγμα τόσο απροκάλυπτου πολιτικού τυχοδιωκτισμού σαν αυτό που παρουσιάζει σήμερα το κόμμα του κ. Σαμαρά».
Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για μια νέα δημοκρατική πορεία κοινωνικής ανασύνταξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, και μια νέα διακυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα προτάξει την ιστορική ευθύνη της ενότητας και της ανιδιοτέλειας μπροστά στην κοινωνική καταστροφή και όχι μιας αριστεράς υστερόβουλης και αλληλοσπαρασσόμενης.

Βόλος: Στήνουν παράνομα πάγκους σε λαϊκές οπωροκηπευτικών

LAIKH 23Καταγγελίες για μικροπωλητές ειδών ένδυσης υπόδησης που δεν στήνουν τους πάγκους τους στο δρόμο που τους έχει οριστεί αλλά πηγαίνουν εκεί που αναπτύσσεται η λαϊκή των οπωροκηπευτικά στη σημερινή λαϊκή της Ν. Ιωνίας στη λεωφόρο Ειρήνης, έκανε σήμερα ο πρόεδρος των μικροπωλητών ένδυσης κι υπόδησης κ. Αϊβαζόγλου. Μάλιστα ενημέρωσε και τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, αντιδήμαρχο Χαρ. Τσαμπάζη ο οποίος του ζήτησε να συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα καθώς το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε άλλες λαϊκές. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο κ. Τσαμπάζης, πρόκειται για τέσσερις ή πέντε μικροπωλητές που ακολουθούν αυτή την πρακτική, ενώ ζήτησε από τον κ. Αϊβαζόγλου να περιφρουρήσει μαζί με τους υπόλοιπους μικροπωλητές ένδυσης και υπόδησης την λαϊκή τους για να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα. Φυσικά, τόνισε οι έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία θα γίνουν και θα επιβληθούν πρόστιμα, όμως θα γίνει πρώτα μια προσπάθεια να επιλυθεί το θέμα με συνεννόηση με τους «παραβάτες». «θα πρέπει να συζητήσουμε με τα σωματεία των ενδιαφερομένων για όλα αυτά, γιατί τίθενται και θέματα ασφάλειας γιατί στήνονται οι πάγκοι και σε σημεία που μπλοκάρουν την έξοδο ή την είσοδο στις λαϊκές».
Σύνταξη: Ελένη Μανώλη

Πολυνομοσχέδιο για την ταχύτερη εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων

Πολυνομοσχέδιο για την ταχύτερη εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων Πολυνομοσχέδιο για την ταχύτερη εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων Φωτογραφία αρχείου
Την κατάθεση στη Βουλή πολυνομοσχεδίου με ειδικές διατάξεις για την επιτάχυνση των φορολογικών δικών προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Δικαιοσύνης. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, για την γρηγορότερη εκδίκαση των υποθέσεων θα παραχωρηθούν «αυξημένες αρμοδιότητες στα μονομελή Πρωτοδικεία και στα μονομελή Εφετεία» χαρακτηρίζοντας ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς πρότεινε να υπάρχει χρονικό όριο πέντε μηνών στα διοικητικά δικαστήρια για τέτοιες υποθέσεις, κάτι το οποίο, όμως, ο κ. Πεταλωτής εκτίμησε ότι δεν είναι εφικτό.


Όπως ανέφερε συγκεκριμένα με τον νέο νόμο: Αυξάνεται η αρμοδιότητα των Μονομελών Πρωτοδικείων και των Μονομελών Εφετείων προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων και ιδιαίτερα των εκκρεμών υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια με αντικείμενο οικονομικού ενδιαφέροντος. «Οι μονομελείς συνθέσεις είναι πολύ πιο εύκολο και γρηγορότερο να βγάζουν αποφάσεις» τόνισε. Και στη διαδικασία είσπραξης δημοσίων εσόδων η αρμοδιότητα του Μονομελούς Εφετείου αυξάνεται προκειμένου να περιλαμβάνει και περισσότερα δημόσια έσοδα.
Ενισχύεται ο θεσμός της πρότυπης δίκης κάτι που θα έχει ως συνέπεια να αλλάξει άρδην το τοπίο. Ειδικότερα προβλέπεται αντικατάσταση των δικαστηρίων με συμβούλια κάτι που σημαίνει ότι εκατοντάδες υποθέσεις θα λύνονται με βάση μια απόφαση του ΣτΕ.
Προωθείται η επιτάχυνση τόσο ενώπιον του ΣτΕ όσο και ενώπιον των διοικητικών Πρωτοδικείων με την πρόβλεψη μιας δικλείδας αν η υπόθεση δεν έχει συζητηθεί σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο χρόνων από την κατάθεση του εισαγωγικού δικογράφου.
Ο κ. Πεταλωτής κατέληξε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές θα γίνει σε ενάμιση χρόνο εκκαθάριση όλων των φορολογικών και των τελωνειακών υποθέσεων ενώ σε μερικά διοικητικά εφετεία (πχ. Πατρών και Κομοτηνής) οι υποθέσεις θα έχουν εκκαθαριστεί μέσα στο 2012.

Το επιτόκιο κρίνει το ύψος του κουρέματος του χρέους

Το επιτόκιο κρίνει το ύψος του κουρέματος Το επιτόκιο κρίνει το ύψος του κουρέματος Φωτογραφία αρχείου
Φουντώνει το σκληρό παζάρι, λοιπόν, για το «κούρεμα» με στόχο να απαλλαγεί η Ελλάδα από χρέος τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κλειδί αποτελεί η διαμόρφωση των επιτοκίων καθώς, όσο πιο χαμηλά είναι στην ανταλλαγή των ομολόγων, τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η ανάσα που θα πάρει η χώρα μας. Ωστόσο οι τραπεζίτες, όμως, βάζουν και εκείνοι τις δικές τους «κόκκινες γραμμές».
Υπό το βάρος της συνεχιζόμενης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας Ελλάδα και ιδιώτες, με τη συνδρομή των δανειστών μας, προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων αξίας περίπου 200 δισ. ευρώ.
Από αυτά
  • 5 δισ. ευρώ κατέχουν ευρωπαϊκές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες
  • 23 δισ. ευρώ ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία
  • 50 δισ. ευρώ ελληνικές τράπεζες
  • ενώ ομόλογα αξίας
  • 55 δισ. ευρώ κατέχουν η ΕΚΤ κι άλλες κεντρικές τράπεζες τα οποία όμως δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της ανταλλαγής.
«Κλειδί» το επιτόκιο των νέων ομολόγων και κατά συνέπεια οι απώλειες των ομολογιούχων. Όσο πιο χαμηλό είναι τόσο λιγότερα χρήματα για τόκους θα καταβάλει Ελλάδα ενώ μεγαλώνει η ζημιά για τους ομολογιούχους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με :
  • κούρεμα 50% και επιτόκιο στο 3,5% η συνολική ζημιά για τους ιδιώτες ανέρχεται στο 70%
  • αν το επιτόκιο κλείσει στο 4% τότε το πραγματικό κούρεμα για τους ιδιώτες φτάνει στο 68%
Γερμανία και ΔΝΤ πάντως πιέζουν τους ιδιώτες για χαμηλά επιτόκια, ώστε να γίνει μακροπρόθεσμα βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με το Reuters, ελληνικά ομόλογα φέρονται να έχουν αποκτήσει και hedge funds όπως York Capital, Greylock Capital Management, Marathon Asset Management και Vega Asset Management.
Ακόμα κι αν η συμφωνία πάρει «σάρκα και οστά» τότε το ενδιαφέρον θα στραφεί στο ποσοστό συμμετοχής καθώς αποτελεί ένα ακόμα κρίσιμο κομμάτι του παζλ.

Ο οργασμός της Meg Ryan και άλλες κραυγές (μέχρι και αγωνίας)

Θυμάσαι τη σκηνή στην ταινία "When Harry Het Sally", όταν η Meg Ryan προσπάθησε να πείσει (με απόλυτη επιτυχία) τον Βilly Crystal ότι μια γυναίκα μπορεί να υποδυθεί οργασμό; Δες πώς κατάφερε να ενωθεί -μαζί με μερικές κραυγές από άλλες ταινίες- μέσα σε ένα μικρό, αλλά απολαυστικό clip.
Με κεντρικό θέμα τον fake οργασμό της Meg Ryan, το video καταφέρνει μέσα σε 1.30 μόλις λεπτό να μπλέξει κραυγές αγωνίας, τρόμου,χαράς ή έκπληξης από αγαπημένες ταινίες του cinema και να μας θυμίσει σκηνές που δεν πέρασαν απαρατήρητες.
"Jurrasic Park", "Στη φωλιά του κούκου", "Ghostbusters", "Η μελωδία της ευτυχίας", "Bonnie και Clyde", "Tron: Legacy", "Pulp Fiction", "4 γάμοι και μια Κηδεία" αλλά και ο "Μάγος του Οζ" είναι μερικές από τις ταινίες που "φιλοξενούνται" στο παρακάτω βιντεάκι.
Τα κινούμενα σχέδια όμως έχουν και αυτά την τιμητική τους, με ταινίες της Disney όπως η "Χιονάτη", το "Βιβλίο της Ζούγκλας",  το "Toy Story", αλλά και με το σατυρικό "South park: bigger, longer and uncut".
Σε περίπτωση που είσαι στη δουλειά, καλύτερα να φορέσεις ακουστικά...

Orgasms In The Movies από sunshine_i

Άκυρο και παράνομο το παγοδρόμειο του Καρπενησίου ανακοίνωσε η Κ. Γερακούδη

ΑΠΟ ΤΟ  ksipnistere

«Ακύρωση της αρίθμ. 549/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου και της αριθμ. 449/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του οικείου Δήμου και της αρίθμ.24038/06-12-2011 απόφασης του οικείου Δημάρχου της τελευταίας στα.....
πλαίσια του αυτεπάγγελτου ελέγχου.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Η Γ.Γ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 224, 225 και 238 του Ν.3852/2010«Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ιοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»(ΦΕΚ 87/Α΄/2010).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.1080/1980 με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι όμοιες του άρθρου 13 του από 24 Σεπ/20 Οκτωβρίου 1958 (ΦΕΚ Α’ 171 Β. Διατάγματος) και ειδικότερα :
α) της παρ. 1 σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται η, υπέρ δήμου ή κοινότητας, επιβολή τέλους εις βάρος των χρησιμοποιούντων διαρκώς ή προσκαίρως πεζοδρόμια, οδούς, πλατείας και εν γένει κοινοχρήστους χώρους και το υπέδαφος αυτών. Κοινόχρηστος χώρος δια την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νοείται και το δάπεδον χώρων μεταξύ της θέσεως των προσόψεων των ισογείων των οικοδομών και των εγκεκριμένων οικοδομικών γραμμών (στοαί και το υπέδαφος αυτών ως και αποτμήσεις γωνιών οικοδομικών τετραγώνων), αποτελούντων των χώρων τούτων προεκτάσεις πεζοδρομίων και αφεθέντων εις κοινήν χρήσιν.
β) της παρ. 2 σύμφωνα με τις οποίες τα τμήματα των κοινοχρήστων χώρων των οποίων επιτρέπεται η παραχώρησις της χρήσεως καθοριζονται δι’ αποφάσεως του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου.
γ) της παρ. 3γ σύμφωνα με τις οποίες επί πάσης άλλης περιπτώσεως, το τέλος ορίζεται δι’ αποφάσεως του οικείου συμβουλίου.
δ) της παρ. 6 σύμφωνα με τις οποίες ο προτιθέμενος να χρησιμοποιήσει τους κατά τας
προηγούμενας παραγράφους κοινοχρήστους χώρους ή το υπέδαφος αυτών υποβάλει, προ της χρήσεως, σχετικήν αίτησιν εις το οικείον δήμον ή κοινότητα. Εις την αίτησιν αναγράφονται :
α) το ονοματεπώνυμον ή η επωνυμία του αιτούντος, το είδος και η διεύθυνσις της ασκουμένης επιχειρήσεως και β) η θέσις, η έκτασις και το είδος του αιτουμένου προς χρήσιν χώρου, ως και η χρονική διάρκεια δι’ ην αιτείται η παραχώρησις της χρήσεως αυτού. Προκειμένης χορηγήσεως της αδείας χρήσεως, η αστυνομική αρχή εντός προθεσμίας 15 ημερών από της παραλαβής του σχετικού ερωτήματος του δήμου ή της κοινότητος, γνωματεύει εάν υφίστανται λόγοι ασφαλείας της κυκλοφορίας πεζών ή τροχοφόρων επιβάλλοντες την μη χορήγησιν της αιτουμένης αδείας, οπότε δεν χορηγείται αυτή. Παρερχομένης απράκτου της προθεσμίας ταύτης, η άδεια χορηγείται και άνευ γνωματεύσεως της αστυνομικής αρχής.
ε) της παρ. 10 σύμφωνα με τις οποίες επί κοινοχρήστων χώρων μη ευρισκομένων προ
καταστημάτων ή εις την προβολήν αυτών, η χρήσις αυτών επιτρέπεται εφ’ όσον δεν αναιρείται εξ ολοκλήρου η ιδιότης του κοινοχρήστου, απαιτείται δε πάντοτε δια την εκμετάλλευσιν αυτών η διενέργεια δημοπρασίας, τηρουμένων των εκάστοτε διατάξεων περί όρων διενεργείας δημοπρασίας δι’ εκμίσθων δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων.
3. Τις διατάξεις του άρθρου 24 του Π..138/2010«Οργανισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας»(ΦΕΚ 231/Α΄/2010), από τις οποίες προκύπτει ότι ‘Μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ η εποπτεία του Κράτους επί των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 214 του Ν.3852/2010, ασκείται από το Τμήμα Προσωπικού και τα Τμήματα Διοικητικού – Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας».
4. Τις διατάξεις του άρθρου 970 του Αστικού Κώδικα.
5. Την αρίθμ.529/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου η οποία διαβιβάσθηκε στην Υπηρεσία μας με το αρίθμ. 22933/22-11-2011 έγγραφο του οικείου Δήμου για τον προβλεπόμενο έλεγχο νομιμότητας.
6. Την αρίθμ. 449/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου η οποία απεστάλη στην Υπηρεσία μας με το αρίθμ. 24405/08-12-2011 έγγραφο του οικείου Δήμου για τον προβλεπόμενο έλεγχο νομιμότητας.
7. Την αρίθμ. 24038/06-12-2011 απόφαση του δημάρχου Καρπενησίου με την οποία ανατέθηκε απ’ ευθείας η μίσθωση παγοδρομίου στην Εταιρεία Αστικής μη κερδοσκοπικής με την επωνυμία «Καλλιτεχνικός Οργανισμός Θέατρο Γης» με έδρα την Αθήνα.
8. Το από 06-12-2011 συμφωνητικό μίσθωσης του Δήμου Καρπενησίου και της εταιρείας Καλλιτεχνικός Οργανισμός Θέατρο Γης.
9. Το γεγονός ότι στα πλαίσια του αυτεπάγγελτου ελέγχου ο Ελεγκτής Νομιμότητας και σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δύναται να ακυρώσει κάθε απόφαση συλλογικού ή μονομελούς οργάνου του Δήμου εντός προθεσμίας δύο μηνών από την έκδοσή της.
Σκεφθέντες σύμφωνα με το νόμο και την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και
1. Επειδή η ισχύς της διοικητικής πράξεως δεν δύναται να εξαρτηθεί από αναβλητική αίρεση (περιστατικού μέλλοντος και αβέβαιου)δεδομένου ότι το διοικητικό όργανο πρέπει να ασκεί την αρμοδιότητα του (και αν ακόμα αυτή έχει χαρακτήρα διακριτικής ευχέρειας, όπως στην κρινόμενη απόφαση) ενόψει της πραγματικής και ουσιαστικής κατάστασης που υφίσταται κατά τον χρόνο της έκδοσης της πράξης,(ΣΕ 351/1959, 1220/1959, 1125/81) «εγχειρίδιο διοικητικού Δικαίου Επαμεινώντα Σπηλιωτόπουλου, Β’ Έκδοση, 1982, σελ.168».
2. Επειδή δια του διατακτικού της κρινόμενης απόφασης πιστοποιείται ότι η απόφαση αυτή δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα και δεν παράγει αφ’ εαυτής κανένα έννομο αποτέλεσμα, αλλά αποτελεί πρόταση άλλως εκφράζουσα την βούληση ή τις κατευθύνσεις του Δήμου για τον τρόπο που θα διοργανωθούν εκ μέρους αυτού οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις για το έτος 2011.
3. Επειδή για την τοποθέτηση περιπτέρων από Συλλόγους ή την τοποθέτηση παγοδρομίου, στον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο προς τον Δήμο, στην οποία πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του αιτούντος, το είδος και η διεύθυνση της ασκούμενης επιχείρησης, η θέση, η έκταση και το είδος των αιτούμενων χώρων, ως και η χρονική διάρκεια δια την οποία αιτείται την παραχώρηση.
4. Επειδή στα κοινόχρηστα πράγματα μπορούν να αποκτηθούν με παραχώρηση της αρχής κατά τους όρους του νόμου ιδιαίτερα ιδιωτικά δικαιώματα εφόσον με τα δικαιώματα αυτά εξυπηρετείται η δεν αναιρείται η κοινή χρήση τους(άρθρο 970 Αστικού Κώδικα).
5. Επειδή δια της κρινόμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ορίσθηκε ότι η δωρεάν τοποθέτηση περιπτέρου θα ελάμβανε χώρα μόνον από τους συλλόγους όχι δε και από την επιχείρηση που θα τοποθετούσε σ’ αυτή παγοδρόμιο.
6. Επειδή ενώ ουδεμία μνεία γίνεται στην κρινόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας όμως εξεδόθησαν :
- Η αρίθμ.449/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του οικείου Δήμου για την
ψήφιση πίστωσης 24.600,00 € και την λειτουργία του παγοδρομίου για ένα(1) μήνα.
- Η αριθμ. 24038/06-12-2011 απόφαση του δημάρχου Καρπενησίου για την απ’ ευθείας ανάθεση μίσθωσης του παγοδρομίου στην εταιρεία αστικής μη κερδοσκοπικής με την επωνυμία «Καλλιτεχνικός Οργανισμός Θέατρο Γης».
- Το από 06-12-2011 συμφωνητικό μίσθωσης του παγοδρομίου από το οποίο προκύπτει (άρθρο 2 αυτού) ότι : «Η παράδοση, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟΥ θα γίνει από την Εκμισθώτρια στις 12.12.2011,ημέρα Δευτέρα, στον χώρο της κεντρικής πλατείας Καρπενησίου, μετά από δωρεάν παραχώρηση χώρου με την αριθ. 529/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
7. Επειδή συνακόλουθα η αρίθμ.529/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου ενώ δεν ήταν εκτελεστή αφ’ εαυτής, αυτή παρήγαγε αποτελέσματα, συνεπώς λογίζεται εκτελεστή πράξη της Διοίκησης και
8. Επειδή δεν υφίστανται σ’ αυτή όλες εκείνες οι προϋποθέσεις όπως προαναφέρθηκαν στα υπό στοιχεία (3), (4) και (5) του σκεπτικού της παρούσας αυτή δεν είναι νόμιμη και μη νόμιμες λογίζονται και πάσχουν ακυρότητας, η αρίθμ.449/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και η αριθμ. 24038/06-12-2011 απόφαση του οικείου Δημάρχου, που εκδόθηκαν σε εκτέλεση κατ’ ουσίαν αυτής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
9. Επειδή εν προκειμένω για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του οικείου Δημάρχου, υφίσταται κατάχρηση εξουσίας, η οποία συνίσταται στο ότι χρησιμοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθ.529/2011) το οποίο ουδέποτε προέβη στην παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας είτε δωρεάν είτε με την επιβολή τέλους προκειμένου να τοποθετηθεί στον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας παγοδρόμιο όχι μόνον για τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά για ένα μήνα από 12-12-2011 έως 12-01-2012 με δυνατότητα ανανέωσης του χρόνου από την εκμισθώτρια για ένα ακόμη μήνα χρονικό διάστημα ικανό ώστε να τεκμαίρεται ότι ο σκοπός της αυθαίρετης τοποθέτησης του παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία της πόλης του Καρπενησίου εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου (αύξηση του τουρισμού & τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας)"βλ. τοποθέτηση Δημάρχου στην κρινόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου" , αλλά κατά μείζονα λόγο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εκμισθώτριας εταιρείας διότι πέραν του ποσού της μίσθωσης 24.600,00€ με το ΦΠΑ, εκχωρήθηκαν σ’ αυτή και τα δικαιώματα χρήσης του παγοδρομίου (εισιτήρια 5€ ανά μισή ώρα και 8€ ανά ώρα), η κάλυψη των αναγκών αυτής σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και ακόμη η δυνατότητα μονομερούς ανανέωσης της παραμονής της στον χώρο αυτό από την ίδια την εταιρεία για ένα ακόμα μήνα, θέματα για τα οποία έπρεπε στο σύνολο τους να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως και εκδήλως την απομάκρυνση των οργάνων αυτών από τον σκοπό του Νόμου, — κατάχρηση εξουσίας— . ο οποίος ορίζει πως οι κοινόχρηστοι χώροι παραχωρούνται για χρήση, στα πλαίσια άσκησης της διακριτικής ευχέρειας.
10. Επειδή όμως με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δήμου «είτε με την αύξηση του τουρισμού είτε με την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας» δεν προσδίδεται νομιμότητα στις αντίστοιχες αποφάσεις των προαναφερόμενων οργάνων του οικείου Δήμου και
11. Επειδή η οποιαδήποτε εξυπηρέτηση τόσο των συμφερόντων του δήμου όσο και των Δημοτών πρέπει να είναι σύννομη,
12. Επειδή το από 6-12-2011 συμφωνητικό μίσθωσης δεν είναι διοικητική πράξη αλλά πράξη διαχείρισης δεν ελέγχεται και συνεπώς δεν είναι δυνατή η ακύρωσή του, αφού είδαμε και την αριθμ.29591/812/04-07-2011 απόφασή μας με την οποία ακυρώθηκε μερικώς η αριθμ.164/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου με την οποία είχε γίνει κατανομή χώρου της πλατείας για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα που προβάλλονται στο χώρο της πλατείας, καθώς και την αριθμ.4/10/2011 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 Νομού Φθιώτιδας Ευρυτανίας και Φωκίδας, με την οποία απορρίφθηκε η ασκηθείσα από το Δήμο Καρπενησίου προσφυγή κατά της αρίθμ.29591/812/04-07-2011 αποφάσεώς μας, και από τις οποίες προκύπτει ότι είναι γνωστοί, τόσο οι κανόνες δικαίου όσο και η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για την παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου σ’ όλα τα όργανα του Δήμου Καρπενησίου.
Αποφασίζουμε
Ακυρώνουμε την αριθμ.529/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, ως μη νόμιμης, για τους αναφερόμενους στο σκεπτικό της παρούσας λόγους και τις σε εκτέλεση αυτής, εκδοθείσες αριθμ.449/2011 και αριθμ.24038/06-12-2011 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του οικείου Δημάρχου, αντίστοιχα, και για τους αντίστοιχα αναφερόμενους, γι’ αυτές λόγους.
Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί προσφυγή εντός ενός (1) μηνός από την κοινοποίηση αυτής στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στην Λαμία στην οδό Λεωνίδου 6.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ


[Ο Φουρνιώτης ]

http://foyrna-eurutanias.blogspot.com

Ανησυχούν οι εργολάβοι…

Ανησυχούν οι εργολάβοι απο τις δράσεις αποκλεισμού τους και απευθύνονται στη ΔΕΗ για …οδηγίες. Τι να κάνουμε; “Μας εμποδίζουν να εκτελέσουμε το έργο μας”. Να σας πούμε εμείς τι να κάνετε κοπρίτες:

Image scaled down
Ανησυχούν οι εργολάβοι απο τις δράσεις αποκλεισμού τους και απευθύνονται στη ΔΕΗ για …οδηγίες. Τι να κάνουμε; “Μας εμποδίζουν να εκτελέσουμε το έργο μας”. Να σας πούμε εμείς τι να κάνετε κοπρίτες: Να πάτε να δουλέψετε παραγωγικά αντί να αρπάζετε τα χρήματα μιας δημόσιας στην ουσία επιχείρησης, που φτιάχτηκε και μεγάλωσε με τα χρήματα του εργαζόμενου λαού. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αρνούνται να κόψουν το ρεύμα. Εμείς οι εργαζόμενοι θα προασπίσουμε το δικαίωμα μας στο δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν θα πληρώσουμε ούτε νέες αυξήσεις στο ρεύμα, για να τρώνε τα κάθε λογής παρασιτικά κοράκια, ούτε πληρώνουμε χαράτσια. Κλείστε  όλα τα γραφεία και τις “επιχειρήσεις” σας,  αν μοναδική δραστηριότητα ΄έχουν την εκτέλεση των εντολών διακοπής της ΔΕΗ. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Πάρτε το χαμπάρι τρωκτικά!

ΠΕΜΠΤΗ 26/1 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ “ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε. (Μαρούσι)

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/1 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ
ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
08:00 ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ
“ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε.”, Δελφών & Σαρανταπόρου 1, ΜΑΡΟΥΣΙ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 07:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.
- Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου –
- Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αμαρουσίου –
- Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα βόρεια προάστια της Αθήνας -

www.denplirono.info

www.denplirono.info

Επίθεση σε μπράβους του Βαρδινογιάννη

πριν από λίγη ώρα
"Ομάδα  που βγήκε από την κατάληψη της Νομικής επιτέθηκε σε δύο αυτοκίνητα και μία συνοδευτική μοτοσικλέτα του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Βαρδινογιάννη που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το πνευματικό κέντρο στην οδό Ακαδημίας.
Προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητα και τη μοτοσικλέτα ενώ τραυμάτισαν και τους συνοδούς του επιχειρηματία.
Στο πνευματικό κέντρο επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος καθυστέρησε να εμφανιστεί για άγνωστο λόγο. Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ, της άμεσης δράσης και διμοιρία των ΜΑΤ αλλά οι επιτιθέμενοι επέστρεψαν τη νομική, όπου και κλείστηκαν.
Αντί του υπουργού Α. Λοβέρδου έφτασε αργότερα ο υφυπουργός Υγείας."
Αν ξέρει κανείς περισσότερα ας επιβεβαιώσει
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1371298 

Επίθεση πριν από λίγο στο Γιώργο Βαρδινογιάννη

Ομάδα που βγήκε από την κατάληψη της Νομικής επιτέθηκε σε δύο αυτοκίνητα και μία συνοδευτική μοτοσικλέτα του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Βαρδινογιάννη...
που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το πνευματικό κέντρο στην οδό Ακαδημίας.
Προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητα και τη μοτοσικλέτα ενώ τραυμάτισαν και τους συνοδούς του επιχειρηματία.
Στο πνευματικό κέντρο επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος καθυστέρησε να εμφανιστεί για άγνωστο λόγο. Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ, της άμεσης δράσης και διμοιρία των ΜΑΤ αλλά οι επιτιθέμενοι επέστρεψαν τη νομική, όπου και κλείστηκαν. Αντί του υπουργού Α. Λοβέρδου έφτασε αργότερα ο υφυπουργός Υγείας.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_6506.html#more 

Οι πρώην κυβερνητικοί του Καντάφι καταλμβάνουν στρατιωτικά το Bani Walid

Οι πρώην κυβερνητικοί πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι, επιτέθηκαν σύμφωνα με το Spiegel και κατέλαβαν στρατιωτικά την πόλη Bani Walid! Το περιοδικό αναφέρει ότι δυνάμεις πιστές στον πρώην ηγέτη καλά εξοπλισμένες -προφανώς κρυμμένοι τόσο καιρό στην έρημο- εξαπέλυσαν επίθεση με βαρύ οπλισμό σε στρατόπεδο της πόλης, σκότωσαν τον διοικητή και μετά μαζί με τους αντάρτες εκεί επανεκατέλαβαν την πόλη Bani Walid.
Η κυβέρνηση του μεταβατικού συμβουλίου στέλνει δυνάμεις από την Τρίπολη και σύμφωνα με πληροφορίες από διαφορετικές πηγές οι μάχες μαίνονται στην πόλη και υπάρχουν ήδη 20 νεκροί.
Άλλη μια ειρηνευτική «επιτυχία» του

Διάθεση-ψήφιση πιστώσεων σε βάρος του πρ/σμού οικον. έτους 2012 για την πληρωμή οφειλομένων υποχρεώσεων παρελθόντων οικονομικών ετών. ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου