Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η Σκόπελος στους ρυθμούς του Mama mia


Τριήμερες εκδηλώσεις στη Σκόπελο με επίκεντρο τη διάσημη ταινία
Η αναβίωση του θρυλικού Mama mia, της ταινίας που έκανε τον γύρο του κόσμου, καθιστώντας ευρύτερα γνωστές τις ομορφιές των Βορείων Σποράδων, εντάσσεται στις προθέσεις των επικεφαλής της Σκοπέλου.
Η διοργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων για επικοινωνιακούς σκοπούς, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της πατρότητας της ταινίας και της σύνδεσής της με το νησί, κατέχουν σημαντική θέση στο «Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή του 2013» που καταρτίστηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να υλοποιηθεί εντός της νέας χρονιάς και εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω προβολή της Σκοπέλου, που έκανε άνοιγμα στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια, ως «το νησί του Mama mia».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολλοί αλλοδαποί τελούν ήδη τους γάμους τους στο νησί, κατά τα πρότυπα της ταινίας, ενώ πρόσφατα μάλιστα, εκδηλώθηκε ανάλογο ενδιαφέρον και από την Κίνα, γεγονός που μαρτυρά ότι η ταινία κάνει κυριολεκτικά τον γύρο του κόσμου.


Παράλληλα όμως, τίθεται στο επίκεντρο η διοργάνωση καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και επαγγελματιών, η οποία περιλαμβάνει σεμινάρια και ημερίδες για τους επαγγελματίες, καθώς και την κατάρτιση δεκάλογου τουριστικής συμπεριφοράς για τους πολίτες, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΥΑΣ.
Επίσης το εκπτωτικό κουπόνι «πάμε Σκόπελος» που διατέθηκε με επιτυχία και λειτούργησε πέρσι για πρώτη φορά πιλοτικά, θα συνεχιστεί με περισσότερα αντίτυπα και πιο οργανωμένο δίκτυο διανομής. Προβλέπεται μάλιστα η εκτύπωση ελληνικών και αγγλικών καρτών.

Στο μεταξύ, προτείνεται η ενθάρρυνση και η βελτίωση της καλλιέργειας ποιοτικών βιολογικών προϊόντων ελιάς και δαμάσκηνου σε συνδυασμού με επί τόπου τυποποίηση. Επιπλέον προτείνεται η λήξη πρωτοβουλίας από το Δήμο σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, για την ολοκλήρωση της αναγνώρισης του σκοπελίτικου δαμάσκηνου σε Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. (Π.Ο.Π).
Η χάραξη επίσης φυσικών πολιτιστικών διαδρομών στην κατεύθυνση ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που περιλαμβάνουν εκτός από το δάσος και τις αγροτικές περιοχές, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός από την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Σκοπέλου, περιλαμβάνει τις δράσεις που πρόκειται να αναπτύξει ο Δήμος Σκοπέλου για να εξασφαλίσει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Οι τελικοί στόχοι του στρατηγικού σχεδιασμού είναι η βελτίωση της συνεισφοράς του τουρισμού στην αύξηση των εσόδων και στο κατά κεφαλή εισόδημα των κατοίκων, όσο και στη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων, η καθιέρωση της Σκοπέλου ως δημοφιλούς προορισμού από τους επισκέπτες με ιδιαίτερη έμφαση στους επισκέπτες του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθώς επίσης η επέκταση του αγοραστικού κοινού της Σκοπέλου από τις χώρες που ήδη έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα.
Βάσει των προαναφερθέντων, η στρατηγική ενσωματώνει προτάσεις οι οποίες αποσκοπούν στην επέκταση και στη βελτιστοποίηση της χρονικής περιόδου λειτουργίας και των ποσοστών πληρότητας των αδειούχων ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, στην προώθηση του επαγγελματισμού μεταξύ των παροχών των τουριστικών υπηρεσιών μέσω της διαρκούς αναβάθμισης των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των ανθρώπινων πόρων που απασχολούνται στη τουριστική βιομηχανία, αλλά και στο πάντρεμα της αγροτικής με τη τουριστική οικονομία.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger