Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Έκτακτη σύγκληση ΚΥΣΕΑ για κατεπείγουσα προμήθεια ανταλλακτικών για F-16

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιανουαρίου και στις 18:00 αποφάσισε η κυβέρνηση στην πρώτη διϋπουργική συνεδρίαση του νέου έτους.
Κυρίαρχο θέμα του ΚΥΣΕΑ αναμένεται να είναι η κάλυψη της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε ότι αφορά τα αποθέματα των ανταλλακτικών κυρίως των αεροσκαφών F-16 block 52+ και Adv. Έτσι και σύμφωνα από απόλυτα αξιόπιστες πηγές του defencenet.gr πρόκειται να αποφασιστεί σε πρώτη φάση η προμήθεια 67 συλλογών ανταλλακτικών για τους κινητήρες F-100-PW-229 των F-16 των Μοιρών 340, 343, 337 και 335 που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες εκδόσεις.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει το Στράτευμα καθώς η κατάσταση έχει κριθεί ως μη περαιτέρω σε ότι αφορά τα στρατηγικά αποθέματα των ανταλλακτικών τα οποία έχουν σχεδόν εξαντληθεί καθώς ουδεμία παραγγελία έχει γίνει τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει το Στράτευμα καθώς η κατάσταση έχει κριθεί ως μη περαιτέρω σε ότι αφορά τα στρατηγικά αποθέματα των ανταλλακτικών τα οποία έχουν σχεδόν εξαντληθεί καθώς ουδεμία παραγγελία έχει γίνει τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 27 Σεπτεμβρίου του 2010 είχε αποφασιστεί η προμήθεια των ανταλλακτικών για τα F-16 κάτι που ανακοινώθηκε στη σχετική σελίδα της αμερικανικής υπηρεσίας αμυντικής συνεργασίας και ασφάλειας (DSCA) στις 29 Απριλίου 2011 για πώληση ανταλλακτικών κινητήρων F-16 F-100 ύψους 100 εκατ. $.
Μάλιστα όπως είχε σημειώσει εγκαίρως το defencenet.gr  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δώσει το σαφές στίγμα της έναρξης ενός προγράμματος επανεξοπλισμού των ΕΔ με 5 βασικά σημεία-κλειδιά σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα εκτός του ΚΥΣΕΑ αναμένεται συνεδρίαση του ΣΑΜ με στόχο την κατάληξη σε ένα νέο  ΕΜΠΑΕ αλλά και σε ένα Δεκαετές Πρόγραμμα Εξοπλιστικών Στόχων.
Στη συνέχεια οι ανάγκες αυτές που θα προσδιοριστούν από το ΣΑΜ θα εγκριθούν εν συνεχεία από το ΚΥΣΕΑ 
Με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ «ανά χείρας» θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με σειρά χωρών οι οποίες προσφέρουν τα απαιτούμενα οπλικά συστήματα. Διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο. Οι συμφωνίες θα είναι κατά κύριο λόγο διακρατικές και θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των επισκέψεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (ΗΠΑ, Ρωσία) οι οποίες ξεκινούν άμεσα
Σε ότι αφορά το σημαντικότερο μέρος της όλης υπόθεσης που είναι το οικονομικό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  ήταν απόλυτος: Δεν θα πληρωθεί ούτε ένα ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα αυτή τη στιγμή και για όσο κρατήσει η κρίση. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα στην ανάπτυξη κι ήδη έχουμε στα χεριά μας προτάσεις που μετακυλίουν τις όποιες πληρωμές πολλά χρόνια μετά  και με διάφορους τρόπους. Επίσης με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει και η αποπληρωμή πέρα των μετρητών.
Τμήμα ειδήσεων defencene

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger