Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Αγνοείται μετά από βλάβη στο σκάφος του

Έρευνα του Λιμενικού για τον εντοπισμό 29χρονου στο Γύθειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Λιμενικού για τον εντοπισμό 29χρονου που αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από μηχανική βλάβη στο σκάφος του. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Ταίναρο, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία του 29χρονου με το οικογενειακό του περιβάλλον.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Λιμενική Αρχή Γυθείου ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας για το συμβάν και έκτοτε διεξάγει έρευνες από ξηράς και θαλάσσης.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο 29χρονος είχε μεταβεί για δοκιμαστικό πλου με το ταχύπλοο  «BWAY» και επικοινώνησε με τον αδελφό του, λέγοντας πως λόγω μηχανικής βλάβης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή,  το σκάφος πλέει ακυβέρνητο και βρίσκεται σε κίνδυνο περίπου 10 ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Ταίναρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, άμεσα, ο αδελφός του 29χρονου αναχώρησε προς παροχή συνδρομής στην περιοχή με έτερο σκάφος, αλεμβολόγητο, άνευ φανών ναυσιπλοΐας και χωρίς να ενημερώσει τις Λιμενικές Αρχές ως όφειλε.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο αδελφός του 29χρονου βρήκε καταφύγιο στο «ΠΟΡΤΟ ΚΑΠΟ», όπου προσάραξε εσκεμμένα σε αμμώδη ακτή και συνέχισε τις έρευνες από τη στεριά με τη βοήθεια του πατέρα του.

Από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, διεξήχθησαν έρευνες από ξηράς και δια θαλάσσης με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Το Λιμενικό εξετάζει πιθανή παρουσία και δεύτερου ατόμου στο ταχύπλοο του 29χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger