Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Σάλος για τους «κοριούς» στο γραφείο του Ερντογάν

Σάλος για τους «κοριούς» στο γραφείο του ΕρντογάνΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί «κοριών» που εντοπίστηκαν στο γραφείο του στην Άγκυρα. Η ταυτότητα των δραστών παραμένει...μυστήριο, αν και ο Τούρκος πρωθυπουργός «δείχνει» το «βαθύ κράτος».

Σε ζωντανή του συνέντευξη στις 22 Δεκεμβρίου, ο ίδιος ο Ερντογάν προχώρησε στα...αποκαλυπτήρια: «Δεν μπορείς να ξέρεις αν κάποιος έβαλε ή δεν έβαλε κοριό στο γραφείο μου, αλλά σχετικές συσκευές βρέθηκαν κατά την διάρκεια έρευνας στο γραφείο μου, κάτω από το σπίτι μου. Ποιος τις έβαλε εκεί;».

Δικαστική και διοικητική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ταυτόχρονα με τις έρευνες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ).


«Δεν πρόκειται για πρόσφατο γεγονός. Η ΜΙΤ πληροφορήθηκε την ύπαρξη των κοριών προτού αποκαλυφθεί το περιστατικό και ξεκίνησε έρευνα. Αυτό ήταν μυστικό, μέχρι που ο ίδιος ο Ερντογάν ανακοίνωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του» δηλώνει πηγή της υπηρεσίας στην εφημερίδα Hurriyet.
Επισήμως δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες και η ΜΙΤ ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα περί κοριών.
Πολλά είναι πάντως τα σενάρια που κυκλοφορούν ως προς το ποιος μπορεί να «παγίδευσε» το γραφείο του πρωθυπουργού, με τον ίδιο τον Ερντογάν να αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από όλο αυτό βρίσκεται το αποκαλούμενο «βαθύ κράτος», ενώ υπάρχουν και άλλες εκδοχές που θέλουν τους σωματοφύλακες ή συνεργάτες του πρωθυπουργού να έχουν τοποθετήσει τους κοριούς. Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο Ερντογάν έχει δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης για το χειρισμό του θέματος. «Αν ο πρωθυπουργός ανακοινώνει κάτι τέτοιο, πρέπει να βρεί και να αποκαλύψει ποιος είναι υπεύθυνος (για την τοποθέτηση των «κοριών»). Πρόκειται για μια νοοτροπία του τύπου "εμένα με παρακολουθούσαν, άρα μπορούν να παρακολουθούν κι εσάς"» δήλωσε στέλεχος του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ.
«Πως γίνεται ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να προστατέψει το δικό του τηλέφωνο, να μπορεί να προστατέψει την επικοινωνιακή ελευθερία όλου του έθνους;» διερωτήθηκε στέλεχος του κόμματος CHP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger