Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ Καταγγέλλει πολιτική εκποίησης της δημοτικής περιουσίας

Εκποίηση - ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας σχεδιάζει και δρομολογεί η δημοτική αρχή Βόλου καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου, και αναφέρει σχετική πρόταση που έφερε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για δήθεν αξιοποίησή της που παρουσιάστηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου ΑΕ.
Οπως επισημαίνει ειδικότερα η «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Η δημοτική αρχή που καυχιέται για την πρωτοβουλία της, ουσιαστικά ακολουθεί "κατά γράμμα" την πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας, για το "ξεπούλημα" της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού». Ετσι όπως σημειώνει στη συνέχεια: «Δάση, βοσκότοποι, αγροτεμάχια, παραλιακές εκτάσεις, κοινόχρηστοι χώροι προτείνεται να "βγουν στο σφυρί" για επενδύσεις από μεγαλοεπιχειρηματίες και μονοπώλια, στον τομέα των υπηρεσιών και της ενέργειας» και συμπληρώνει: «Η δημοτική αρχή "βιάζεται", επιδιώκοντας να κερδίσει εύσημα, να υλοποιήσει την πολιτική της κεντρικής διοίκησης, εκχωρώντας ακόμη και παρθένες δασικές εκτάσεις, με ευαίσθητα οικοσυστήματα, όπως τα δάση του Πηλίου για επενδύσεις στον τουρισμό, σε ποσοστό από 10% έως 20% (αν γίνουν και αθλητικές εγκαταστάσεις) της έκτασής τους».

«Η τοποθέτηση από μέρους της δημοτικής αρχής περί εξοικονόμησης πόρων είναι στη γραμμή του «Καλλικράτη», δηλ. της μετατροπής των δήμων σε επιχειρήσεις. Αποτελεί υλοποίηση της πολιτικής που μειώνει τους κρατικούς πόρους στην Τοπική Διοίκηση και που φιλοδοξούν να τους αναπληρώσουν και με την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου» επισημαίνει.
Καταλήγοντας η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους της πόλης να ματαιώσουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής Βόλου και σημειώνουν: «Η ακίνητη περιουσία ανήκει στο λαό, μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ του συμφέροντος των εργαζομένων, μόνο με μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger