Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μπούκαραν στη Βουλή οι κάτοχοι αξιογράφων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη Βουλή, με τους κατόχους αξιογράφων να σπρώχνουν τους αστυνομικούς και να εισέρχονται στο κτήριο της Βουλής, και ακολούθως, σπρώχνοντας και προπηλακίζοντας, να καταλήγουν στο αίθριο της Βουλής όπου κτυπούσαν τα τζάμια έξω από την αίθουσα Κερύνεια που συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, φωνάζοντας «βγάλτε τους κλέφτες έξω» και προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο.
Οι κάτοχοι αξιογράφων συγκεντρώθηκαν γύρω στις 9.00 έξω από τη Βουλή, κρατώντας πλακάτ έκαστο με το όνομα ενός εκ των 56 Βουλευτών, καλώντας τους να μην γίνουν εγκληματίες και φωνάζοντας ότι καταστρεφόμαστε ενώ ζητούσαν δικαιοσύνη.

Κατά την είσοδο των Διοικήσεων των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής τους προπηλάκισαν. Οι διαδηλωτές συνέλεγαν επίσης επιστολές προς την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα στις οποίες ανέφεραν ότι ενημερώνουν την τράπεζα πως εάν δεν αρθεί η αδικία σε βάρος τους λόγω των αξιογράφων σε 30 ημέρες από σήμερα, θα ξεκινήσουν τον τερματισμό των λογαριασμών τους στην τράπεζα.

«Λυπούμαι για την πιο πάνω κατάληξη μετά την πολύχρονη συνεργασία μας, αλλά νιώθω προδομένος/ η, αδικημένος/η και εξαπατημένος/η με την όλη διαδικασία», αναφέρεται στην επιστολή και προστίθεται ότι «ελπίζω μέχρι τότε να αρθούν οι λόγοι της αντίδρασης μου και να συνεχιστεί η συνεργασία μας».

Ενόσω οι διαδηλωτές βρίσκονταν έξω από τη Βουλή ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης πήγε να τους μιλήσει. Την ίδια ώρα δόθηκε εντολή προς τη φρουρά της Βουλής να κλείσουν την κεντρική είσοδο και έτσι έγινε. Όταν ο Βουλευτής αποφάσισε να εισέλθει στο κτήριο και η φρουρά άνοιξε προς τούτο την πόρτα.

Όταν άνοιξε η πόρτα οι διαδηλωτές έσπρωξαν τους αστυνομικούς και ανέβηκαν στο διάδρομο έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής, όπου οι αστυνομικοί τους περιόρισαν. Λίγο αργότερα και αφού διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους έσπρωξαν ξανά στους αστυνομικούς και κατέληξαν στο αίθριο.

Η φρουρά της Βουλής κάλεσε ενισχύσεις ωστόσο μέχρι αυτές να φθάσουν οι διαδηλωτές βρίσκονταν στο αίθριο.

Λόγω του θορύβου που προκαλείτο οι Βουλευτές διέκοψαν τη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών.

Μετά τη διακοπή της συνεδρίας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης και Σταύρος Γιαλλουρίδης απευθύνθηκαν στους συγκεντρωθέντες στο αίθριο διαδηλωτές και τους κάλεσαν να αποχωρήσουν από το αίθριο και να περιμένουν έξω από τη Βουλή.
«Δεν πρέπει να διακοπεί η συνεδρία», τους είπε ο κ. Γιαλλουρίδης, αναφέροντας ότι η Επιτροπή υποστηρίζει το δίκαιο τους. «Περιμένετε έξω και όταν ολοκληρωθεί η συνεδρία θα πάμε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες όπου είναι αυτοί που ευθύνονται και αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις», είπε.
Οι διαδηλωτές αποχώρησαν γύρω στις 10.30 από το αίθριο  και λίγα λεπτά αργότερα επανήρχισε η συνεδρία.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Επιτροπής οι διαδηλωτές έφυγαν από την είσοδο της Βουλής και πήγαν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαδηλωτές στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών προκάλεσαν ζημιές στο κλιμακοστάσιο της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger