Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού στη Μαγνησία

Αύριο Σάββατο αρχικά θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού σε υψόμετρο από 800 μέτρα και πάνω
Στα «λευκά» αναμένεται να υποδεχτεί η Μαγνησία τον καινούριο χρόνο, καθώς από σήμερα Παρασκευή ο καιρός αλλάζει με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές και τους ισχυρούς ανέμους. Πάντως την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι αίθριος, αν και η θερμοκρασία θα κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, θα πρόκειται για το πρώτο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας για το φετινό χειμώνα, το οποίο θα εκδηλωθεί από ένα χαμηλό βαρομετρικό με ψυχρές αέριες μάζες που έρχεται από τη Ρωσία.

Ενδεικτικά στην πόλη του Βόλου η θερμοκρασία θα σημειώσει «βουτιά» μέχρι και δέκα βαθμούς Κελσίου ως προς τη μέγιστη τιμή της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνθήκες παγετού, ενώ στα ορεινά του νομού η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει ακόμη και τους -4 βαθμούς. Σημειώνεται πως χθες η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας άγγιξε και τους 16 βαθμούς Κελσίου στο Βόλο, ενώ μεθαύριο Κυριακή δεν θα ξεπερνάει τους πέντε βαθμούς.
Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού κ. Φάνης Τακούδης, «από σήμερα Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν προς το χειρότερο. Μάλιστα από το χαμηλό βαρομετρικό που θα επικρατήσει στην περιοχή, περισσότερο θα επηρεαστεί η Ανατολική Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα η Μαγνησία».
Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μια πτώση γύρω στον ένα με δύο βαθμούς Κελσίου. Επίσης θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, οι οποίοι, καθώς θα βραδιάζει, θα γίνονται όλο και πιο ισχυροί.
Αύριο Σάββατο αρχικά θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού σε υψόμετρο από 800 μέτρα και πάνω, ενώ θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ. Το βράδυ του Σαββάτου οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να επεκταθούν και σε χαμηλότερο υψόμετρο από 500 μέτρα και πάνω.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πτώση και εντός πόλης δεν θα ξεπεράσει τους ένα με δύο βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα κινείται κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.
Μεθαύριο Κυριακή θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία που ίσως φτάσουν σε υψόμετρο και τα 300-400 μέτρα, ενώ οι άνεμοι θα παραμένουν ισχυροί εντάσεως 7-8 μποφόρ. Η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας στην πόλη θα κυμανθεί γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου, και στα ορεινά θα πέσει ακόμη και στους -4 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι ο παγετός, ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα είναι αίθριος.
Αίθριος θα είναι ο καιρός και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger