Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΛΙΘΕΑ Φασιστοειδή χτύπησαν μετανάστες στη λαϊκή αγορά

Αμεση αντίδραση και κινητοποίηση από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας
Το σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση
Επίθεση σε δύο μετανάστες βιοπαλαιστές από φασιστοειδή σημειώθηκε χτες το μεσημέρι σε λαϊκή αγορά της Καλλιθέας. Ενας από αυτούς διακομίστηκε αιμόφυρτος και με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα, με ασθενοφόρο, στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και παραμένει για νοσηλεία εκτός κινδύνου.
Πιο συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας, γύρω στις 11.50 π.μ., ακριβώς στη γωνία Χαροκόπου και Αριστείδου, κατέβηκαν από τρεις μηχανές 5 - 6 άτομα φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκαν με λύσσα στον ανυπεράσπιστο Αιγύπτιο (Α. Ζ. 35 χρόνων). Τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλοτσιές σε όλο του το σώμα και κυρίως στο κεφάλι τη στιγμή που έβγαζε το μεροκάματό του πουλώντας ψάρια σε ένα μικρό πάγκο που είχε στήσει ακριβώς στη διασταύρωση των δύο οδών.
Αμέσως μετά, οι θρασύδειλοι έφυγαν ανενόχλητα και κατεβαίνοντας την οδό Χαροκόπου επιτέθηκαν και σε έναν δεύτερο μετανάστη, πλανόδιο πωλητή, πακιστανικής καταγωγής, τον οποίο επίσης χτύπησαν με μπουνιές και κλοτσιές και τράπηκαν σε φυγή με τις μηχανές τους. Οπως κατήγγειλε ο μετανάστης, του πήραν 60 ευρώ από τις εισπράξεις που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Αμεση παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής
Το νέο κρούσμα τρομοκράτησης και τραμπουκισμού από μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών προκάλεσε την άμεση αντίδραση των μελών της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, που συγκεντρώθηκαν στο χώρο και διοργάνωσαν πικετοφορία διαμαρτυρίας, στην οποία, μέσω ντουντούκας, ανέγνωσαν την εξής ανακοίνωση:
«Το τελευταίο διάστημα στην Καλλιθέα έχουν εμφανιστεί αρκετά κρούσματα τρομοκράτησης και τραμπουκισμού από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες εργάτες που ζουν και αναπνέουν στην ίδια γειτονιά με μας, στον ίδιο χώρο δουλειάς. Με τελευταίο περιστατικό σήμερα (σ.σ. χτες), τον άγριο ξυλοδαρμό δύο μεταναστών, από τους οποίους ο ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.
Το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα συνολικότερα και όχι μόνο τους μετανάστες. Εχει αναλάβει τη "βρώμικη δουλειά" για χάρη μιας χούφτας πλουτοκρατών, εκείνων δηλαδή που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, που παρασιτούν από το δικό μας μόχθο.
Δεν είναι τυχαίο πως οι νοσταλγοί των Ες Εσ, των Χιτών και των ταγμάτων ασφαλείας αναπτύσσουν δράση τώρα που κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ εξαπολύουν νέα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Τώρα που ο κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος, κάθε λαϊκή οικογένεια πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του να αποβάλει κάθε ψευτοδίλημμα που του πλασάρουν οι μηχανισμοί του συστήματος και να συμβάλει αποφασιστικά με τη δράση του στην οργάνωση της πάλης, στο δυνάμωμα του ταξικού πόλου, δηλαδή του ΠΑΜΕ και της κοινωνικής συμμαχίας.
Δε θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Το απέδειξαν περίτρανα οι εργάτες της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη, όπου και εμπόδισαν επίθεση των ναζιστών απέναντι σε μαθητές. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εδώ στην περιοχή μας που μπήκε μπροστά για να μην περάσει η τρομοκρατία στο εργοτάξιο. Οι εργαζόμενοι στον "Παπουτσάνη" που τους αποδοκίμασαν και τους πέταξαν έξω από το εργοστάσιο, καθώς επίσης οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Τους θυμίζουμε ότι ο λαός της Καλλιθέας έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους μπουραντάδες και στους γερμανοτσολιάδες όπως τους αποκαλούσε ο λαός. Οπως τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά, μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger