Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ευχές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

1 / 4
Ευχές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας σύλλογοι και φορείς από τη Λάρισα. Μεταξύ αυτών που τον επισκέφθηκαν ήταν η μπάντα της 110 Πτέρυγας Μάχης, της 1ης Στρατιάς, ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, οι Πρόσκοποι και παιδιά.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης μετέβη στο Βόλο, όπου στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας άκουσε τα κάλαντα από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου.

Ο κ. Αγοραστός με χαρά άκουσε τις ευχές και στο ευχετήριο μήνυμά του για την γιορτή των Χριστουγέννων ανέφερε:

«Αυτές τις Άγιες ημέρες, όλοι οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους αδύναμους και τα πραγματικά θύματα της οικονομικής κρίσης.
Γιατί η κρίση έχει αφήσει βαθιές πληγές στην κοινωνία.
Αυτή τη δύσκολη ώρα καλούμαστε να απλώσουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους άνεργους, στους άστεγους, εκείνους που έχουν παντελώς στερηθεί τους πόρους επιβίωσης, στα παιδιά, που πληρώνουν το τίμημα των λαθών μιας άλλης γενιάς.
Είναι καιρός να ξαναθυμηθούν όλοι τις έννοιες της «αλληλεγγύης» και της «φιλανθρωπίας» και να αναθεωρήσουν τις αξίες, πρωτίστως αυτοί που έχουν τις ηθικές και υλικές δυνατότητες, για να ανακουφίσουν τους συνανθρώπους τους και να έχουν υπόψη τους ότι το κόστος της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας θα μας πλήξει όλους.
Η ανθρωπιά είναι στοιχείο πολιτισμένης κοινωνίας.
Οι σκέψεις και τα μηνύματα για να αποκτήσουν νόημα πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger