Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

μαύρη σελίδα για την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας:

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα πρόσφατα γεγονότα
Σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα πρόσφατα γεγονότα, αναφέρεται "τα γεγονότα της 22/12, αποτελούν μια ακόμα μαύρη σελίδα για την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας: Αστυνομοκρατία που θύμιζε κατοχικό στρατό σε όλο το κέντρο της πόλης εν μέσω μάλιστα εορτών.

Παράνομες προσαγωγές δεκάδων πολιτών που αποτελούν ευθεία καταστρατήγηση της θεμελιώδους Συνταγματικής ελευθερίας του συνέρχεσθαι. Χουντικού τύπου απαγόρευση των δικηγόρων να δουν τους προσαχθέντες. Κι όλα αυτά για να προστατέψουν την αποτυχημένη προσπάθεια των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής να κάνουν την ψευτο-φιλανθρωπική τους φιέστα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η δουλειά της δεν είναι να κάνει τους ένστολους μπράβους των ναζίδων, οι οποίοι μόλις πρόσφατα επεδίωξαν τη δημιουργία αδελφοκτόνου έντασης στην πόλη με την απόπειρα εμπρησμού του λατρευτικού χώρου της μουσουλμανικής κοινότητας.

Τα συγκεκριμένα "στελέχη" αποτελούν κινητή δυσφήμιση για τον τόπο μας. Προχωρώντας σε ξεκάθαρα πολιτικές, ακροδεξιές κινήσεις δεν έχουν διστάσει μπροστά σε κανένα δημοκρατικό κεκτημένο.

Έκλεισαν το παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου της πόλης, με την ένοχη σιωπή της πρυτανείας, στις 28/10 ώστε να μην μπορέσει ο εχθρός λαός να χαλάσει την γιορτή των «εθνοσωτήρων» των Μνημονίων. Στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη ανέλαβε την μαζική σύλληψη και κακοποίηση αγωνιστών, με στόχο καθαρά να τρομοκρατήσει τόσο αυτούς που αντιδρούν, όσο και αυτούς που θα αντιδράσουν από στις χειρότερες μέρες που θα έρθουν.

Δεν δίστασε να χτυπήσει και να πνίξει στα χημικά τους οπαδούς της Νίκης Βόλου ανεξαρτήτως ηλικίας, απλά για να υπενθυμίσει ότι η εξουσία στην πόλη, είναι η Αστυνομία. Δεν δίστασαν να χτυπήσουν και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλο, θυμίζοντας τις χειρότερες μέρες του μετεμφυλιοπολεμικού κράτους της δεξιάς.

Όμως η Αστυνομική διεύθυνση Βόλου, έναν ρόλο δεν άφησε ποτέ. Αυτόν του κρατικού προστάτη της Χρυσής Αυγής. Σε όλες τις Αντιφασιστικές διαδηλώσεις, η αστυνομική παρουσία, υπενθύμιζε τις κοινές επιδιώξεις με την Χρυσή Αυγή για τον εκφασισμό, τον φόβο και το χτύπημα των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.

Αυταπατώνται τα ξεκάθαρα φιλοχουντικά στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εάν νομίζουν ότι με τέτοιες τακτικές μπορούν να κάμψουν τα δημοκρατικά, αντιφασιστικά πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας της πόλης του Βόλου, με την οποία είναι σαφές πια ότι δεν έχουν καμία επαφή.

Περίτρανη απόδειξη του λαϊκού αισθήματος ήταν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, στο οποίο συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με άλλες (πλην δυστυχώς του ΚΚΕ) αριστερές δυνάμεις και αντιφασίστες αγωνιστές.

Η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά προς το Αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια πορεύτηκε στην Ιωλκού, πάντοτε με την «συνοδεία» των ΜΑΤ. Μάλιστα ένας άντρας της αστυνομίας, σε μια από τις πολλές διμοιρίες που ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση την πορεία, κυκλοφορούσε με την καραμπίνα εκτόξευσης χημικών.

Προβληματίζει ιδιαίτερα για το τι θα γινόταν αν ο ένστολος οπαδός της Χρυσής Αυγής και του φασισμού, αποφάσιζε να δοκιμάσει το «παιχνίδι» του πάνω στην διαδήλωση εν μέσω μιας γεμάτης από κόσμο πόλης.

Η πορεία κατευθύνθηκε τέλος στην Ερμού με στόχο να ενημερώσει τους συμπολίτες μας, πάντοτε με την παράλληλη συνοδεία των ΜΑΤ. Ευτυχώς, η αστυνομική «ακολουθία» δεν συνεχίστηκε επί της Ερμού, καθώς θα έδινε την πλέον επαίσχυντη φωτογραφία για την κατάσταση που θέλουν να επιβάλουν στην πόλη του Βόλου.

Στην Χούντα που θέλουν να επιβάλουν δεν θα φοβηθούμε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ήδη μετράμε δύο σοβαρά τραυματίες από τότε που το δόγμα του εθνικιστή, πρώην στελέχους της χουντικής ΕΝΕΚ, Δένδια άρχισε να εφαρμόζεται και στην πόλη μας με την νέα διοίκηση της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Είναι προφανές ότι για να επιβάλλουν την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου τα όργανα της κυβέρνησης μετρούν πολύ χαμηλά της ανθρώπινη ζωή.

Πρέπει άμεσα στην πόλη μας να σχηματιστεί ένα ευρύ μέτωπο αριστερών πολιτικών οργανώσεων, εργατικών σωματείων, συλλόγων πολιτών ενάντια στην κρατική καταστολή, υπέρ των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων με κυριότερο το δικαίωμα του αγωνίζεσθαι ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και της ανεργίας.

Θεωρούμε τη συγκρότηση και τη δράση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας ένα σοβαρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση το οποίο ωστόσο πρέπει και να βαθύνει και να διευρυνθεί.

Όσοι απέχουν από την πάλη για τα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα είτε μετρώντας χυδαία "κέρδη και ζημιές" στο αστικό πολιτικό παιχνίδι, είτε λόγω σκληρού ιδεολογικο-πολιτικού σεχταρισμού έχουν μεγάλες ευθύνες για την συνέχιση της ακροδεξιάς συμπαιγνίας Αστυνομικής Διεύθυνσης - Χρυσής Αυγής στην πόλη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger