Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Δίπλες με πετιμέζι από τον Βόλο


Δίπλες με πετιμέζι από τον Βόλο
Υλικά:
Για 12 φυλλαράκια:
- 15 κουταλιές αλεύρι
- Λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά ξίδι
- Νερό όσο πάρει
- Πετιμέζι
- Καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Εκτέλεση:

Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ξίδι και όσο νερό πάρει και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνουμε να «σταθεί» για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 12 ίσες μπαλίτσες. Τις αλευρώνουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε σε μικρό ταψί σκεπάζοντας τες με μεβράνη. Τοποθετούμε από πάνω μια νοτισμένη πετσέτα και τις αφήνουμε να «σταθούν» για 15 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη μία-μία τις μπαλίτσες σε φύλλο το οποίο κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Σαρώνουμε τις λωρίδες και τις τυλίγουμε ανάλαφρα κυκλικά.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, τοποθετούμε τις δίπλες σε λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε στο κέντρο της καθεμιάς λίγη καρυδόψιχα και τις λαδώνουμε με πινέλο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC μέχρι να ροδίσουν ελαφρά προσέχοντας να μην ξεραθούν. Τις σερβίρουμε ζεστές περιχύνοντάς τες με πετιμέζι ή με κανέλα, μέλι ή σιρόπι.
[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger