Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΡΙΣΑ Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στην οικογένεια των αναπήρων

Μετά από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Λαϊκής Επιτροπής

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τη διακοπή του ρεύματος σε οικογένεια ανέργων που και οι δύο σύζυγοι έχουν αναπηρία, πραγματοποίησε, χτες το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Σουφλαρίων. Το ρεύμα επανασυνδέθηκε και από την ΔΕΗ δηλώθηκε ότι θα υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος με διακανονισμό, ώστε να μην ξαναδιακοπεί.Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, η Διοίκηση του ΕΚΛ, υπογραμμίζει ότι «το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, μας καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανεργία, για να σώσει τα κέρδη μιας μικρής μειοψηφίας βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών».
Το ΕΚΛ επισημαίνει: «Κανείς δεν πρέπει μόνος του να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα με μοιρολατρία και ντροπή. Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα. Υπάρχει το αποκούμπι που μπορείτε να στηριχτείτε και να οργανώσει αυτόν τον αγώνα. Είναι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι Λαϊκές Επιτροπές σε συνοικίες.

Οσοι αντιμετωπίζετε τέτοια ή άλλα προβλήματα, να απευθύνεστε αμέσως στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας ή στη Λαϊκή Επιτροπή της συνοικίας σας. Να απαιτήσουμε ενωμένα και αγωνιστικά:
* Να μην κόβεται το ρεύμα σε κανέναν, γιατί έμεινε άνεργος, ή γιατί μειώθηκε ο μισθός, η σύνταξη, το επίδομα ανεργίας, γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.
* Να καταργηθεί το χαράτσι για τα ακίνητα που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ, ή της εφορίας και το ίδιο για το νερό, για το φυσικό αέριο.
* Να μην κατάσχουν κανενός εργάτη, ανέργου, αυτοαπασχολούμενου το σπίτι, ή το μαγαζάκι γιατί δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειο.
* Να έχουν όλοι δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger