Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ποινές σε όσους κόβουν ξύλα για να ζεσταθούν!

Τη στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση με τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα και ειδικά με την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης αναγκάζει πολλές λαϊκές οικογένειες να καταφεύγουν στην παράνομη υλοτομία για μην πεθάνουν από το κρύο, τώρα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη ανακοινώνει επείγοντα μέτρα για τη λαθροϋλοτομία, μεταξύ των οποίων και η αύξηση των προστίμων!
Ειδικότερα, ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής ατόμων, σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
  • Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 101 του ΝΔ 86/69, για καθορισμό συγκεκριμένου δρομολογίου μεταφοράς της ξυλείας ανά περιοχή.
  • Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων που μεταφέρουν ξυλεία στο εθνικό δίκτυο της χώρας μετά τις 22:00 μ.μ. και μέχρι τις 07:00 π.μ., με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.
  • Συμμετοχή δασικών υπαλλήλων και ομοσπονδιακών θηροφυλάκων σε δράσεις επιτήρησης δασών καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, για την έγκαιρη επισήμανση παρανομιών.
  • Τακτικοί έλεγχοι σε σημεία εισόδου - εξόδου πόλεων, από περίπολα της Δασικής υπηρεσίας με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.
  • Τακτικοί έλεγχοι σε παράνομες πύλες εισόδου, ιδίως στα Βόρεια σύνορα της χώρας, από μικτά περίπολα της Δασικής υπηρεσίας και της Συνοριοφυλακής.
  • Αιφνιδιαστικοί και στοχευμένοι έλεγχοι σε μάντρες πώλησης ξυλείας (ιδίως καυσόξυλων) από άνδρες του ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή της Δασικής υπηρεσίας.
Τέλος προαναγγέλλονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα προβλέπονται: αφαίρεση πινακίδων του οχήματος και της άδειας οδήγησης του οδηγού, που θα συλληφθεί για λαθροϋλοτομία, ενώ ταυτόχρονα θα επιβάλλεται πενταπλάσιο πρόστιμο στην οικεία επιχείρηση. Αύξηση των ποινών για τους λαθροϋλοτόμους κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger