Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής γηπέδου μπάσκετ στη Σκιάθο


Ξεκινάνε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στη Σκιάθο καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής προϋπολογισμού 10.185 € με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ της Π.Ε. Μαγνησίας.

Όπως ανέφερε ο κ Κ. Αγοραστός «η κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ αποτελούσε πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του νησιού. Πρόκειται για ένα έργο μικρής υλικής αξίας, αλλά μεγάλης ηθικής, κοινωνικής και αθλητικής σημασίας. Για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί προτεραιότητα να «αγκαλιάσει» η κοινωνία της Θεσσαλίας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό καθώς πιστεύουμε ότι τα οφέλη για την κοινωνία συνολικά και καθένα ξεχωριστά είναι σημαντικά. Ο αθλητισμός είναι ζωή, ενέργεια, αποτελεί διέξοδο απ’ τη σκληρή καθημερινότητα και διαφυλάσσει τους νέους από επικίνδυνες ατραπούς. Εμείς στηρίζουμε τον αθλητισμό και επιθυμούμε οι χώροι άθλησης να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στη Θεσσαλία ώστε οι αθλητές, τα σωματεία και το κοινό να μπορούν να εξασκηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα».
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι το έργο αυτό αποτελούσε αίτημα των μικρών αθλητών του τοπικού συλλόγου, που του μεταφέρθηκε κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους τον περσινό χειμώνα.

Χαρακτήρισε δε ιδιαίτερη περίπτωση την μη ύπαρξη κλειστού γυμναστηρίου στη Σκιάθο, ενώ ταυτόχρονα το υπάρχον ανοικτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις για διεξαγωγή αγώνων σε ότι αφορά την ασφάλεια των αθλητών και την κάλυψη των οι αναγκών των αθλητικών συλλόγων. Με την κατασκευή του νέου τάπητα βελτιώνεται η υπάρχουσα κατάσταση και πλέον μπορούν να διεξαχθούν αγώνες χωρίς να εγκυμονεί ο κίνδυνος τραυματισμών.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή έγχρωμου αθλητικού δαπέδου μπάσκετ εμβαδού 31x17m στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Σκιάθου καθώς και η ασφαλτόστρωση έκτασης διαστάσεων 6x5μ. Μειοδότης του έργου αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «Γεώργιος Οικονόμου» με ποσό σύμβασης 8.780,17 € (με ΦΠΑ). Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 30 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger