Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΔΝΤ Μέτρα κατάσχεσης σε βάρος μικρο-οφειλετών

Θωράκιση του νομικού οπλοστασίου και άμεση ενεργοποίηση διαδικασιών. Προτεραιότητα η «μαρίδα», με ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω από 3.000 ευρώ !
Τη θωράκιση του νομικού οπλοστασίου που έχει στη διάθεσή του ο κρατικός μηχανισμός, την ενεργοποίηση και εντατικοποίηση του μέτρου των κατασχέσεων σε βάρος μικρο-οφειλετών της Εφορίας βάζουν στο αντιλαϊκό τραπέζι οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί (ΕΕ - ΔΝΤ). Κεντρικός στόχος είναι να καταφέρουν να βάλουν στο χέρι τους φόρους και τα άλλα ασήκωτα αντιλαϊκά χαράτσια, που τους τελευταίους μήνες συσσωρεύονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου στα βεβαιωμένα «ληξιπρόθεσμα χρέη» της Εφορίας.
Αποκαλυπτική για το μέγεθος της βαρβαρότητας και τις μεθόδους που ετοιμάζουν, από κοινού με τη συγκυβέρνηση, είναι η έκθεση των ΔΝΤ και ΕΕ, με θέμα την «κατάσταση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εξέταση του ΦΠΑ».

Πρώτη προτεραιότητα είναι η ενεργοποίηση μηχανισμών «ιδιαίτερα για τα 2,3 εκατομμύρια των φορολογουμένων που χρωστούν μικρές οφειλές κάτω από 3.000 ευρώ» και οι οποίες στο σύνολό τους φτάνουν σε 1,1 δισ. ευρώ. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι τα λαϊκά στρώματα, που αδυνατούν να πληρώσουν τα κάθε είδους χαράτσια θα βρεθούν αντιμέτωπα με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατάσχεσης μισθών, συντάξεων. Οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί σημειώνουν ότι η «αυτόματη αναγκαστική χρέωση τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών», δηλαδή η κατάσχεσή τους, θα «απαιτήσει νομοθετικές αλλαγές, διαδικασίες που θα συμφωνηθούν με τις τράπεζες και αλλαγές μηχανογραφικών συστημάτων». Υποδείχνονται, επίσης, και οι διαδικασίες είσπραξης που θα πρέπει να κλιμακώσουν, «ιδιαίτερα στους τομείς των αυτοματοποιημένων υπενθυμίσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο πραγματοποίησης τηλεφωνημάτων και στην απευθείας χρέωση τραπεζικών λογαριασμών»...
Στα σκαριά είναι και τα επόμενα πακέτα αντιλαϊκής κλιμάκωσης. Η έκθεση ΕΕ - ΔΝΤ αναφέρει πως ο «βαθμός επίτευξης των περισσοτέρων στόχων φορολογικής πολιτικής είναι χαμηλότερος από τα αναμενόμενα επίπεδα», ότι «δε θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν καθοριστεί για τα τέλη Δεκεμβρίου». Οι αποκλίσεις που διαπιστώνουν από το στόχο είσπραξης των«ληξιπρόθεσμων οφειλών» στην Εφορία φτάνουν στα 900 εκατ. ευρώ, ποσό που υπολογίζουν να μαζέψουν από οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά, σε σύνολο 53 δισ. ευρώ, με το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι να αποτελεί «φέσια» μιας μικρής δράκας πλουτοκρατών και το οποίο θεωρείται «ανεπίδεκτο είσπραξης».
Σε ό,τι αφορά την είσπραξη του ΦΠΑ, σημειώνεται ότι το 42% των φορολογουμένων είναι μικροεπιχειρήσεις. Με πρόσχημα τη «μείωση του διαχειριστικού κόστους», προτείνεται η δημιουργία ενός «κατώτατου ορίου εγγραφής» με βάση τον τζίρο των επιχειρήσεων.
Χαράτσια παντού
Νέα ασήκωτα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία και μικρή περιουσία, μέσω της ενοποίησης των κάθε είδους φόρων και άλλων χαρατσιών και την επέκτασή τους σε κάθε σπιθαμή γης (εκτός σχεδίου πόλεων, αγροτεμάχια) ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή η συγκυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και σε δεύτερη φάση η «αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών», εξέλιξη που θα απογειώσει σε νέα ύψη μια σειρά από άλλα χαράτσια που θα συνδεθούν με το «ενιαίο τέλος».
Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα των αποδείξεων λιανικής, ξεκαθαρίζοντας ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο. Σε αυτό το πλαίσιο, μισθωτοί και συνταξιούχοι υποχρεώνονται να βρουν αποδείξεις λιανικής, αξίας στο 25% του μεγαλύτερου ποσού ανάμεσα στο πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα που θα προσδιοριστεί γι' αυτούς με βάση τις «αντικειμενικές δαπάνες» ή τα «τεκμήρια διαβίωσης»! Αν η συνολική αξία των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν είναι χαμηλότερη, τότε θα πληρώσουν ένα ακόμη πρόσθετο χαράτσι, αυτή τη φορά πάνω στην αξία των αποδείξεων που τους «λείπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger