Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας κατά της Συρίας ζητούν οι μονάρχες του Κόλπου

“Παρέμβαση” της διεθνούς κοινότητας και επιτάχυνση της πολιτικής μετάβασης στη Συρία ζητά το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (Σ. Αραβία, Μπαχρέιν, Ομάν, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), που είναι ισχυροί σύμμαχοι των ιμπεριαλιστών.
Στην τελική ανακοίνωση που εξέδωσε το GCC κατά το πέρας της ετήσιας συνόδου κορυφής του που πραγματοποιήθηκε στην Μανάμα, οι επικεφαλής των πετρελαϊκών μοναρχιών του Κόλπου υπογράμμισαν ότι "η διαδικασία της πολιτικής μετάβασης θα πρέπει να επιταχυνθεί", στο όνομα της συνέχισης της αιματοχυσίας και των καταστροφών στη Συρία.

"Ζητούμε από την διεθνή κοινότητα σοβαρές και άμεσες κινήσεις για να σταματήσουν αυτές οι σφαγές και αυτές οι σοβαρές επιθέσεις που έρχονται σε αντίθεση με όλες τις θρησκείες και το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές αρχές", προστίθεται στην ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο γενικός γραμματέας του εξαμελούς GCC, Αμπντουλατίφ αλ Ζαγιάνι.
Οι ίδιοι αξίωσαν, επίσης, να σταματήσει η "ανάμειξη" του Ιράν. "Το συμβούλιο εξέφρασε την απόρριψη και την καταδίκη του για την συνεχιζόμενη ιρανική ανάμειξη στις υποθέσεις των κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και κάλεσε το Ιράν να σταματήσει αυτές τις πολιτικές", αναφέρεται στην τελική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger