Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ιδανικό φινάλε για Ηλιάδη

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε ο Ηλίας Ηλιάδης το 2012.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο (Jigoro Kano), παρότι αγωνίστηκε σε μεγαλύτερη κατηγορία (-100 κιλά) από το ολυμπιακό τουρνουά. Ο 26άχρονος πρωταθλητής, υποψήφιος στην κατηγορία του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στα βραβεία του ΠΣΑΤ, ηττήθηκε στον τελικό από τον Ιάπωνα Νταϊσούκε Κομπαγιάσι, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο στον δρόμο για τον τελικό σημείωσε τέσσερις νίκες με Ippon, τρεις εκ των οποίων επί αθλητών που έχουν βρεθεί στο βάθρο των νικητών σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Στον πρώτο προκριματικό γύρο νίκησε τον 20άχρονο Ιάπωνα Τακούμι Ασανούμα, ενώ στον γύρο των «16» επικράτησε του Βραζιλιάνου Λουτσιάνο Κορέα, ο οποίος ήταν πρώτος το 2007 στο παγκόσμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο και τρίτος στην αντίστοιχη διοργάνωση του Καΐρου.


Στα προημιτελικά, ο Ηλίας Ηλιάδης νίκησε τον Γάλλο χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή του Τόκιο (2010) Τιερί Φαμπρέ, ενώ στον ημιτελικό κατατρόπωσε τον Καζάκο, ασημένιο πρωταθλητή κόσμου του 2011 (πρώτος το 2009 στο Ρότερνταμ) Μαξίμ Ρακόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger