Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Χέσιμο 24 καρατίων



Και ενώ οι φτωχοί ανά την υφήλιο κάνουν το σκατό τους παξιμάδι, οι πλούσιοι μπορούν πλέον να χέζουν χρυσό.

Αν είσαι πλούσιος κηφήνας και πάντα ζήλευες το άγγιγμα του Μήδα, μπορείς πλέον να το πράξεις με τον κώλο σου. (Γνωστό και ως το "χέσιμο του Μήδα").

Το προϊόν υπάρχει ωστόσο δημιουργήθηκε "ως ένα σχόλιο των καλλιτεχνών Τόμπι Γουόνγκ και Κεν Κόρτνει για την υπερ-καταναλωτική κουλτούρα μας".

Θυμήθηκα κάτι που λέγαμε συχνά μεταξύ μας παλιότερα, ότι στον καπιταλισμό και ένα κουβά με σκατά να θες να πουλήσεις, με το κατάλληλο μάρκετινγκ, τις κατάλληλες "πλάτες", θα το καταφέρεις.
Η επιτυχία του παραπάνω προϊόντος επιβεβαιώνει το παρεϊστικο ρητό μας.

Πέραν του προφανούς (σαπίλα, διεστραμμένο σύστημα, κόσμος πεινάει και υποφέρει, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του πλανήτη γη ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, ο κόσμος που παράγει τον πλούτο και τον καρπώνεται μια χούφτα  κεφαλαιοκρατών κτλ κτλ) σκέφτομαι το επίπεδο διαστροφής στο οποίο έχει φτάσει ένα σύστημα, όταν κατασπαταλάει πόρους (μέταλλο στην προκειμένη περίπτωση και όχι ένα απλό μέταλλο) για τέτοιες μαλακίες. Και αυτό ισχύει για μια ανεξάντλητη σειρά πραγμάτων, αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα συζήτησης που άπτεται πολλών τομέων, οπότε σταματώ εδώ.
 http://www.redflyplanet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger