Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

άρθρο γ. Λούμα για 19ο Συνέδριο ΚΚΕ



Του Γιώργου Λούμα,
Γραμματέα της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ

19ο Συνέδριο του ΚΚΕ
Συνέδριο Ελπίδας και Αντεπίθεσης


Με τη δημοσιοποίηση των Θέσεων, στο σημερινό Ριζοσπάστη, για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ ξεκινάει και επίσημα ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος που θα διαρκέσει 4 μήνες και θα ολοκληρωθεί με το ίδιο το Συνέδριο και με τις αποφάσεις που θα παρθούν με τη λήξη του. Θέσεις που περιλαμβάνουν την Έκθεση Δράσης της ΚΕ από το 18ο  έως το 19ο  Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ο  Συνέδριο, το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ.

Βασική προϋπόθεση για τη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στη συζήτηση που θα ακολουθήσει είναι η μελέτη και αφομοίωση των Θέσεων και η συμμετοχή στις δεκάδες συσκέψεις και εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε πόλη και ύπαιθρο.
Σήμερα και τις επόμενες μέρες, οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες κάνουν μια από τις μεγαλύτερες πανεξορμήσεις των τελευταίων χρόνων ώστε ο Ριζοσπάστης και οι Θέσεις να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, έχοντας καθαρό ότι η δημοσιοποίηση, η μελέτη, ο προσυνεδριακός διάλογος πάνω στο κείμενο των Θέσεων είναι μια διαδικασία ενταγμένη στο σύνολο της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ.
Κι όχι μόνο γιατί κάθε Συνέδριο αποτελεί για το ΚΚΕ σταθμό στη δράση του.
Η πορεία προς το Συνέδριο του Απρίλη 2013 γίνεται σε μια περίοδο όπου βαθαίνει η καπιταλιστική οικονομική κρίση στην Ελλάδα, στην Ευρωζώνη, σε πολλές χώρες του κόσμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών έχει ήδη φτάσει σε κατάσταση πτώχευσης. Το «δεν πάει άλλο» κυριαρχεί σε χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, παντού.
Επιδίωξη, λοιπόν, της κάθε κομματικής οργάνωσης είναι να παρακινήσει σε συμμετοχή όχι μόνο τους ανθρώπους που ακουμπούν με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και τη στρατηγική του, αλλά πλατύτερες δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να φέρει σε επαφή το λαό με την πλούσια πείρα του διαστήματος που μεσολάβησε από το 18ο Συνέδριο (2009), να βγουν συμπεράσματα από τους μεγάλους αγώνες που έγιναν, τη δράση και συμβολή των κομμουνιστών σε αυτούς.
Συζητάμε τις εξελίξεις που μεσολάβησαν, με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τον απολογισμό δράσης, τα νέα καθήκοντα που απορρέουν από τις ίδιες τις ανάγκες του κινήματος και τον προσανατολισμό του.
Κυρίως συζητάμε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, που σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχει συμφέρον ο λαός να την περιβάλλει με εμπιστοσύνη, ως τη μοναδική και οριστική διέξοδο από την κρίση, σε όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
         Από σήμερα Κυριακή προμηθευόμαστε τις Θέσεις, μελετάμε και αφομοιώνουμε τα ζητήματα που βάζουν. Μέλημά μας  η μετατροπή τους σε εργαλείο δουλειάς, για το άνοιγμα πλατιάς γόνιμης συζήτησης πάνω σ' αυτές, η συμβολή μας στο να πείσουμε τους ανθρώπους του μόχθου γύρω μας πως η υιοθέτηση και η συμμετοχή στην πάλη με το ΚΚΕ αποτελούν το μόνο τρόπο διαφυγής απ' τη βαρβαρότητα που βιώνουν. Για τους επόμενους 4 μήνες η συζήτηση «απλώνει» παντού, εσωκομματικά και δημόσια με φίλους, οπαδούς, εργαζόμενους, νεολαία. Εξοπλίζει με τη στρατηγική του ΚΚΕ, πρέπει να κερδίσει συνειδήσεις η πρόταση για Λαϊκή Εξουσία – Λαϊκή Οικονομία, η μόνη λύση που επιβεβαιώνεται απ' την ίδια τη ζωή και αναδεικνύεται απ' τα πράγματα ως απόλυτα ρεαλιστική κι επιτακτικά αναγκαία.
Προχωράμε με αισιοδοξία προς το 19ο Συνέδριο του Κόμματός μας, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη,  στο λαό. Μέρα με τη μέρα ο καθένας από μας, στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, στις φτωχογειτονιές, στα χωριά, στα σχολεία και τις σχολές, δρα με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα, για να αποκτήσει το Κόμμα μας  παντού γερά «πόδια». Για να φτάσουμε στο Συνέδριο με το ΚΚΕ πιο ισχυρό, πιο ικανό να ανταποκριθεί στα σύνθετα καθήκοντά του. Με ακατάπαυστη δράση για την επίτευξη των στόχων μας και με την ακλόνητη βεβαιότητα πως το Συνέδριό μας θα δώσει αποφασιστική ώθηση στην ισχυροποίηση του Κόμματος, στην ισχυροποίηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την αποφασιστική αντεπίθεση και τη νίκη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger