Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «FORTHNET» «Μπλόκαραν» την εργοδοτική τρομοκρατία

Απεργούν σήμερα ενάντια στις μειώσεις μισθών
Σε κενό γράμμα μετέτρεψαν τον εκβιασμό της εργοδοσίας για τροποποίηση και υπογραφή εδώ και τώρα συμβάσεων εργασίας με μείωση μισθών έως και 35%, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «FORTHNET» που χτες το πρωί προχώρησαν σε αποχή από τη δουλειά τους. Σήμερα, κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 24ωρη απεργία και γενική συνέλευση στις 11 το πρωί στον Ταύρο.
Συγκεκριμένα,
προχτές το απόγευμα η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι προχωρά σε τροποποίηση των συμβάσεων με στόχο τη δραστική μείωση των μισθών τους, ενώ ήδη προσλαμβάνει εργαζόμενους με νέες μειωμένες συμβάσεις. Χτες το πρωί, η εργοδοσία καλούσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν, λέγοντας ότι αν δεν το κάνουν θα είναι σαν να παραιτούνται!
Αμεση ήταν η αντίδραση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) που κλιμάκιά του, με ανακοίνωση, βρέθηκαν χτες το πρωί στα κτίρια της επιχείρησης στον Ταύρο και στην Κάντζα.
Η παρουσία των μελών του ΣΕΤΗΠ όπλισε με θάρρος και αποφασιστικότητα τους εργαζόμενους. Στον Ταύρο, άφησαν τις δουλειές τους και βγήκαν έξω από το κτίριο. Προχώρησαν επί τόπου σε γενική συνέλευση, προσπερνώντας τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η εργοδοσία, θορυβημένη από την αποφασιστική τους αντίδραση. Εξέλεξαν Επιτροπή Αγώνα και ομόφωνα αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα απορρίπτοντας τις μειώσεις μισθών.
Στο κενό έπεσε και η προσπάθεια της εργοδοσίας να απομονώσει τους εργαζόμενους, ενώ σε συνάντηση που αναγκάστηκε να κάνει με αντιπροσωπείες του ΣΕΤΗΠ και της Επιτροπής Αγώνα συνάντησε ξανά την άρνησή τους να δεχτούν διορία τριών ημερών για να υπογραφούν οι ατομικές συμβάσεις.
Επιτροπή Αγώνα εξέλεξαν και οι εργαζόμενοι στην Κάντζα αποφασίζοντας επίσης συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία και γενική συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger