Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην απεργιακή κινητοποίηση στους ΟΤΑ



Βόλος 29 Νοέμβρη 2012
 


Τεράστιες είναι οι ευθύνες του Δημάρχου Βόλου κ. Σκοτινιώτη, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις με την εισαγγελική παρέμβαση για βίαια καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ. Όσα προσχήματα και δικαιολογίες κι αν χρησιμοποιήσει ο κ. Σκοτινιώτης και οι συνεργάτες του δεν πείθουν κανέναν. Άλλωστε είναι γνωστές οι θέσεις του απέναντι στους αγώνες και από παλιότερα, από τη θέση του Νομάρχη Μαγνησίας, όταν κατήγγειλε τις αγροτικές κινητοποιήσεις και απαίτησε την παρέμβαση του κράτους (δηλαδή δυνάμεων καταστολής).
Η παρέμβαση του εισαγγελέα δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» ούτε μπορεί να θεωρηθεί αυτεπάγγελτη. Προετοιμάστηκε συστηματικά το έδαφος από τον ίδιο τον κ. Σκοτινιώτη όταν κάλυψε πλήρως τον αντιδήμαρχό του για την προκλητική κλήση σε απολογία του Θόδωρο Τσαλούχα, στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, αλλά και από τους συνεργάτες του (εντός της Δημοτικής Αρχής αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ) οι οποίοι καλούσαν ανοιχτά για παρέμβαση εισαγγελέα. Όλο αυτό το διάστημα επεξεργάστηκαν επίσης ειδικό σχέδιο
απεργοσπασίας, «μοιράζοντας» τους εργαζόμενους σε μόνιμους, 5μηνίτες, 8μηνίτες κ.λ.π.,  κι όταν διαπίστωσαν ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν «περνάνε» σε αγωνιζόμενους εργάτες επιστράτευσαν τις γνωστές μεθόδους των απειλών και του ¨κοινωνικού αυτοματισμού».
         Η όλη εξέλιξη αποδεικνύει  την ταύτισή τους με την πολιτική βίας και τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων, την ίδια στιγμή που ολοένα και περισσότεροι χώροι δουλειάς και κλάδοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Θεωρούμε ότι αυτή η προκλητική ενέργεια εναντίον του Θόδωρου Τσαλούχα και η εισαγγελική παρέμβαση δεν είναι τυχαίες. Η Δημοτική Αρχή του Βόλου επιδιώκει να περάσει το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιηθούν τα μέτρα και η πολιτική της δια πυρός και σιδήρου, χρησιμοποιώντας και μεθόδους κατατρομοκράτησης εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών, σε μια περίοδο που η προοπτική ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και περιουσιακών στοιχείων των Δήμων βρίσκεται προ των πυλών.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τόσο την κλήση σε απολογία του Θόδωρου Τσαλούχα όσο και τις παρεμβάσεις της εισαγγελίας. Απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη.
Χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση οι οποίοι παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, όπως κι αν αυτές βαφτίζονται, και έμπρακτα αρνούνται να αποστείλουν τις λίστες διαθεσιμότητας συναδέλφων τους. Τους καλούμε να μην επιτρέψουν να περάσει η επιχείρηση τρομοκράτησής τους, που επιχειρείται από την κυβέρνηση και υλοποιείται μέσα από το νόμο του Μεσοπρόθεσμου, με μοχλό τη διαθεσιμότητα και την ακόμη πιο αντιδραστική μεταρρύθμιση του πειθαρχικού δικαίου για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο! Η σημερινή βία και καταστολή να πεισμώσει τους εργαζόμενους ώστε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να απαντήσουν στα βάρβαρα μέτρα.
Όλοι για έναν και ένας για όλους. Να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη όπως αυτή εκφράστηκε την Τετάρτη το μεσημέρι και το βράδυ,. Έξω από το αμαξοστάσιο της Ν. Ιωνίας, από σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, φορείς του λαού και της νεολαίας.
Η Ν.Ε. Μαγνησίας καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να εκφράσουν την καταδίκη τους για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής Βόλου και παράλληλα έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργάτες των ΟΤΑ.
Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger