Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κατείχε προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων Ελλήνων


Λίστα με προσωπικά δεδομένα σχεδόν όλου του πληθυσμού της χώρας φέρεται να είχε στην κατοχή του ένας 35χρονος, που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Οικονομική Αστυνομία. Οπως ανακοινώθηκε, ο 35χρονος, εξωτερικός συνεργάτης εταιρείας μάρκετινγκ, είχε ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περισσότερων των εννιά εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, ΑΦΜ και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων. Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για να εντοπιστεί το πώς έφτασαν όλα αυτά τα στοιχεία στα χέρια του, αλλά και το αν θα τα πουλούσε σε τρίτους.
Μάλιστα άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η λίστα με όλα αυτά τα στοιχεία να έχει δοθεί στον κατηγορούμενο από κάποιον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών καθώς δεν φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία ο 35χρονος να την υπέκλεψε ηλεκτρονικά.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας. Χτες, ο κατηγορούμενος πήγε στον εισαγγελέα όπου θα του ασκηθούν διώξεις και σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger