Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης με φόντο τις δηλώσεις Αλαβάνου περί δραχμής Να επιστρέψει στην Κουμουνδούρου ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ προτείνει ο Π. Λαφαζάνης

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης με φόντο τις δηλώσεις Αλαβάνου περί δραχμής



«Έχουμε ένα νόμισμα που δεν μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανάπτυξης και του δανεισμού. Είναι η καταδίκη της Ελλάδας» δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος στην τηλεόραση του Σκάι.

Υποστήριξε μάλιστα πως «αν είχαμε βγει από το ευρώ θα είχαμε άλλο κλίμα σήμερα», σημειώνοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα, και ότι πολλές χώρες της ΕΕ που δεν μετέχουν στην ευρωζώνη είναι ακμαίες.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο μόνο με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπάρχει μεν κυβερνητική προοπτική γι' αυτόν, αλλά το ζητούμενο είναι ποια πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει, καθώς η παραμονή στην ευρωζώνη δεν θα φέρει πρόοδο στην Ελλάδα.

Για το ΚΚΕ είπε ότι είναι το κόμμα που έχει δικαιωθεί σε σχέση με την κριτική του για την ευρωζώνη,  αλλά «κλείστηκε στον εαυτό του και αρνείται να κάνει συνεργασία».

Τέλος, για τη Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι είναι μια καθαρή απειλή απέναντι στις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές λειτουργίες και ότι θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου.

Κεδίκογλου: «Μαύρη κωμωδία»

«Τη μαύρη κωμωδία 'επιστροφή στη δραχμή' ανεβάζει σήμερα στο θέατρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλέξης Τσίπρας, παραχωρώντας, όμως, αυτή τη φορά την καρέκλα του σκηνοθέτη στο μέντορά του Αλέκο Αλαβάνο και με βοηθό παραγωγής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή δηλώσεις του κ. Αλαβάνου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του δήλωσε στην εφημερίδα: «Ο Αλέκος Αλαβάνος, κατ' αρχάς, δεν έπρεπε να είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα, όμως, θεωρώ ότι ο δρόμος για ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου και του Μετώπου στο οποίο ηγείται, πρέπει να είναι ανοικτός».

«Το μόνο θέατρο που θα δεχτεί να ανεβάσει ένα τέτοιο 'έργο' είναι αυτό του παραλόγου» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger