Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκρατίας

Τεράστιες ευθύνες στο δήμαρχο Βόλου, Π. Σκοτεινιώτη, για την εισαγγελική παρέμβαση κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ της Μαγνησίας, επιρρίπτει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Να υπενθυμίσουμε ότι προχτές, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Βόλου, επικαλούμενος έγγραφο για παρέμβαση του εισαγγελέα που είχε πάρει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας, έδινε εντολή στην υπηρεσία καθαριότητας της δημοτικής ενότητας Νέας Ιωνίας «για την αποκομιδή των απορριμμάτων με την κίνηση όλων των απορριμματοφόρων που είναι σε θέση να κινηθούν και την κατά νόμο απασχόληση των εργαζομένων στις εργασιακές τους υποχρεώσεις».
«Οσα προσχήματα και δικαιολογίες κι αν χρησιμοποιήσει ο κ. Σκοτεινιώτης και οι συνεργάτες του» - αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ - «δεν πείθουν κανέναν. Αλλωστε είναι γνωστές οι θέσεις του απέναντι στους αγώνες και από παλιότερα, από τη θέση του Νομάρχη Μαγνησίας, όταν κατήγγειλε τις αγροτικές κινητοποιήσεις και απαίτησε την παρέμβαση του κράτους, (δηλαδή δυνάμεων καταστολής)».
Και συνεχίζει: «Η παρέμβαση του εισαγγελέα δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία", ούτε μπορεί να θεωρηθεί αυτεπάγγελτη. Προετοιμάστηκε συστηματικά το έδαφος από τον ίδιο τον κ. Σκοτεινιώτη, όταν κάλυψε πλήρως τον αντιδήμαρχό του για την προκλητική κλήση σε απολογία του Θόδωρο Τσαλούχα, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, αλλά και από τους συνεργάτες του, (εντός της Δημοτικής Αρχής αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ), οι οποίοι καλούσαν ανοιχτά για παρέμβαση εισαγγελέα.

Ολο αυτό το διάστημα επεξεργάστηκαν, επίσης, ειδικό σχέδιο να "μοιράσουν" τους εργαζόμενους σε μόνιμους, 5μηνίτες, 8μηνίτες κ.λπ. κι όταν διαπίστωσαν ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν "περνάνε" σε αγωνιζόμενους εργάτες, επιστράτευσαν τις γνωστές μεθόδους των απειλών και του "κοινωνικού αυτοματισμού".
Η όλη εξέλιξη αποδεικνύει την ταύτισή τους με την πολιτική βίας και τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων, την ίδια στιγμή που ολοένα και περισσότεροι χώροι δουλειάς και κλάδοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις».
Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τόσο την κλήση σε απολογία του Θόδωρου Τσαλούχα, - έγινε με την κατηγορία, ότι ως προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας Νέας Ιωνίας, δεν άνοιξε το αμαξοστάσιο να βγουν αυτοκίνητα του δήμου για να δουλέψουν απεργοσπάστες, δηλαδή δε συνήργησε στην απεργοσπασία - όσο και τις παρεμβάσεις της εισαγγελίας, απαιτώντας να σταματήσει κάθε δίωξη.
Χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να εκφράσουν την καταδίκη τους για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής Βόλου και παράλληλα έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργάτες των ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger