Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κάνουν τους ανήξερους για τις ανατιμήσεις στα λιπάσματα

Συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση του ΚΚΕ για ανατιμήσεις 30% στα λιπάσματα
Μαζί με τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των λιπασμάτων. Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικό έλεγχο τις τιμής των βασικών λιπασμάτων. Κατήγγειλε δε ότι η τιμή στα λιπάσματα αυξήθηκε κατά 38%, κάτι που αυξάνει το κόστος παραγωγής και επιβαρύνει όχι μόνο τους φτωχομεσαίους αγρότες, αλλά και τους καταναλωτές.

Απαντώντας ο υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία για υψηλές τιμές στα λιπάσματα δεν επιβεβαιώνονται από την εταιρεία Ελληνικών Λιπασμάτων.
«Οι αγρότες στα χωράφια τους ξέρουν πολύ καλά εάν είναι αυξημένες οι τιμές των λιπασμάτων», τόνισε στην παρέμβασή του ο Ν. Μωραΐτης και υπογράμμισε ότι οι υψηλές τιμές στα λιπάσματα προστίθενται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και συνολικά στην αντιαγροτική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που προωθούν χωρίς εξαίρεση όλες οι κυβερνήσεις. Καταλήγοντας τόνισε ότι αυτό που απαιτείται είναι μια άλλη πολιτική που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger