Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα τους οι εργολαβικοί

Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς, πρυτανείας - εργολάβων και την εισαγγελική παραγγελία με την οποία ζητείται η επέμβαση της αστυνομίας, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ, χτες, μέσα από Γενική Συνέλευση και ψηφοφορία με κάλπη, αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα τους με δύο νέες 48ωρες απεργίες και κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του πανεπιστημίου.
Διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, να φύγουν οι εργολάβοι από το πανεπιστήμιο και να προσληφθούν απευθείας από το ΑΠΘ. Αρνούνται την πρόταση της πρυτανείας που τους ζητά να γυρίσουν στη δουλειά και πάλι όμηροι των εργολάβων και με μισθούς μειωμένους κατά 200 ευρώ.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργολαβικούς εργαζόμενους πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση έγινε μπροστά στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, που τελεί υπό κατάληψη από τους εργολαβικούς και το διοικητικό προσωπικό του ΑΠΘ, που απεργεί ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σ. Ζαριανόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να βάλουν στην άκρη όσους παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους με στόχο να περάσει αλώβητη η επίθεση κυβέρνησης - πρυτανείας, εργολάβων και να τους αναγκάσουν να γυρίσουν στη δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι και με μειωμένους μισθούς.
Τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα απαιτώντας από την πρυτανεία να προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων και έκπτωση των εργολάβων καθαριότητας και φύλαξης βάσει του άρθρου 68 παρ. 6 του Ν. 3863/10. Απευθείας πληρωμή των εργαζομένων από το πανεπιστήμιο βάσει του άρθρου 68 παρ. 4 του Ν. 3863/10. Στο μεταξύ το κλαδικό Σωματείο των εργολαβικών σήμερα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του πρύτανη γιατί δεν εφαρμόζει τον παραπάνω νόμο.
Την ίδια ώρα η πρυτανεία, που αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα των εκατοντάδων εργολαβικών, καλεί την Εισαγγελία να παρέμβει για να σταματήσει την απεργία των εργαζομένων, σήμερα ετοιμάζεται να στήσει και απεργοσπαστικό μηχανισμό διοργανώνοντας «εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του Πανεπιστημίου». Αυτήν την πρυτανεία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, και με δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τον μισθο θελουν να τον μειωσουν στο μισο 50% κ οχι κατα 200 ευρω μονο!

Powered By Blogger