Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΓΝΗΣΙΑ Παρέμβαση εισαγγελέα ενάντια στις κινητοποιήσεις

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις
Παρέμβαση του εισαγγελέα Βόλου επικαλείται ο προϊστάμενος καθαριότητας του Δήμου Βόλου, στη Μαγνησία, που απευθυνόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δημοτικού διαμερίσματος Νέας Ιωνίας λέει: «Εντέλλεσθε για την αποκομιδή απορριμμάτων με την κίνηση όλων των απορριμματοφόρων που είναι σε θέση να κινηθούν και την κατά νομό απασχόληση των εργαζομένων στις εργασιακές τους υποχρεώσεις».
Είχε προηγηθεί η παρέμβαση εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Βόλου, από το πρωί, σε ραδιόφωνα ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να παρέμβει ο εισαγγελέας για να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών, καθώς - όπως ισχυρίζονταν - απειλείται η υγεία των πολιτών. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και δημοσιεύματα κάποιων τοπικών ΜΜΕ.

Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους της Μαγνησίας συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους μετά από απόφαση που πήραν, προχτές, σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους. Στη συνέλευση «κατέβηκαν» δύο προτάσεις: Η μία από τον πρόεδρο και την αναπληρώτρια αντιπρόεδρο του Συλλόγου (ανήκουν στην παράταξη που στηρίχτηκε από ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ), η οποία προέβλεπε διακοπή των κινητοποιήσεων άμεσα, καταλήψεις μόνο των γραφείων προσωπικού και μη αποστολή της λίστας των επίορκων πριν την τελεσίδικη απόφαση και αναμονή των αποφάσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ για κινητοποιήσεις. Η δεύτερη από τον Θ. Τσαλούχα, μέλος του ΔΣ, εκπρόσωπο της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ, για συνέχιση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις σε όλους τους δημοτικούς χώρους, εκτός από τους ευαίσθητους τομείς (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.), τρίωρες στάσεις εργασίας τις πρώτες ώρες της κάθε βάρδιας, εικοσιτετράωρη απεργία αύριο, Παρασκευή, και αποχή το Σαββατοκύριακο από κάθε εργασία. Οι εργαζόμενοι, με μεγάλη πλειοψηφία, υπερψήφισαν την πρόταση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ.
Οτι η πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου (ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) δε θέλει τη συνέχιση του αγώνα, φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν προώθησε, ως όφειλε, αυτή την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΔΣ (ανήκει στην ΠΑΣΚΕ) δήλωσε ότι θεωρεί παράνομη την περιφρούρηση της απεργίας που οργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Βόλου!
Με το που μαθεύτηκε η είδηση για την εισαγγελική παρέμβαση, πλήθος δημοτικών υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο της Νέας Ιωνίας και μαζί τους, για συμπαράσταση, βρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, όπως του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», του Σωματείου Εργαζομένων στην «Κόκα - Κόλα», του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Λαϊκών Επιτροπών συνοικιών του Βόλου, του ΜΑΣ κ.ά.
Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ζητάει να σταματήσει, αμέσως, η εισαγγελική παρέμβαση στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει:
«Η παρέμβαση του εισαγγελέα για να καταστείλει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της ΕΕ και της πλουτοκρατίας θα χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους και το καρότο, αλλά και το μαστίγιο!... Αυτουργός της εισαγγελικής παρέμβασης είναι ξεκάθαρα η δημοτική αρχή και ο κατά τ' άλλα... αριστερός δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης. Δεν είναι "αυτεπάγγελτη"! Είναι η συνέχεια της στάσης της δημοτικής αρχής που αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά τοποτηρητής και μακρύ χέρι της κυβέρνησης και των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών στην πόλη. Ακριβώς επειδή πίσω και μαζί με τις απολύσεις έρχονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η πλήρης μετατροπή των υπηρεσιών των δήμων σε ΑΕ. Η στάση του δημάρχου είναι ακόμα μια τρανή απόδειξη της "κυβερνώσας αριστεράς"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger