Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα η ναυτεργατική σύσκεψη

Με στόχο την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών για να αντιμετωπίσουν την κατά μέτωπο επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστικό κεφάλαιο και πολιτικοί του εκπρόσωποι σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και των εργατών της θάλασσας, σήμερα στις 10.30 το πρωί, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Μαγείρων), ΠΕΡΠΝ (Πληρωμάτων Ρυμουλκών), ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών διοργανώνουν σύσκεψη στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών.
Από χτες ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, βρίσκεται στο Λονδίνο, στην «έδρα» του σκληρού πυρήνα του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου και σήμερα θα συναντηθεί με τη συγκεκριμένη εφοπλιστική Ενωση, την Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου Committee. Ηδη με βάση τις εντολές των εφοπλιστών ο υπουργός προσπαθεί να στήσει «κοινωνικό διάλογο» με βάση τη Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας 2006, με την οποία συνθλίβονται θεμελιώδη δικαιώματα των ναυτεργατών, ΣΣΕ και προωθείται το σύγχρονο δουλεμπόριο.
Ενα 24ωρο πριν τη συνάντηση με τον Committee, έσπευσε με δήλωσή του να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στους εφοπλιστές λέγοντας: «Η ναυτιλία, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, αποτελεί τροφοδότη της οικονομίας μας. Εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης των τελευταίων τριών ετών, οφείλουμε να στηριχθούμε στους τομείς στους οποίους έχουμε υπεροχή. Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, πρωταγωνιστεί στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές. Η ναυτιλία είναι μοχλός εξόδου από την κρίση...». Και αυτό, όταν οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν δεκάρα σε φόρους, επιδοτούνται με ζεστό χρήμα από το λεηλατημένο εισόδημα των εργαζομένων, έχουν συσσωρεύσει απίστευτα κέρδη και τώρα με την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης αξιώνουν πάμφθηνο ναυτεργατικό δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger