Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συνέδριο των αξιωματικών της Αστυνομίας

Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, με μείωση του προσωπικού, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Είπε ότι 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα και ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται σχέδιο για λιγότερο προσωπικό, διαφορετικά διαρθρωμένο.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Δ. Αγκαβανάκης, μιλώντας στο Συνέδριο, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα πως «ο "κύκλωπας" σας έφαγε κι εσάς, όπως όλο το λαό. Ισως τελευταίους, αλλά σας έφαγε και μάλιστα αναδρομικά». Στη συνέχεια είπε ότι το μνημόνιο περιέχει νέα μέτρα με αυτόματες περικοπές μισθών και συντάξεων. Αναφέρθηκε στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στη βία των νόμων και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται μέτωπο κοινωνικών αγώνων. Απειθαρχία. Χρειάζονται δυναμικές,
οργανωμένες κινητοποιήσεις, χρειάζεται συμπόρευση όλου του λαού. Εδώ χωράτε κι εσείς. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Πρέπει να επιλέξουμε με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger