Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ανυποχώρητα στη διεκδίκηση των αναγκών τους

Στο υπουργείο Οικονομικών διαδήλωσαν χτες από όλη τη χώρα, νέο ραντεβού τη Δευτέρα στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια
Εξω από το υπουργείο Οικονομικών διαδήλωσαν, χτες, δυναμικά και μαζικά, άτομα με αναπηρία, χρονίως πάσχοντες, σπουδαστές Ειδικής Αγωγής, όπως στο ΚΕΚ ΑμεΑ Γαλατσίου, και οι οικογένειές τους από διάφορες περιοχές της χώρας. Παρότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδέχτηκε τα ΑμεΑ για άλλη μια φορά με κατεβασμένα ρολά και αστυνομικές δυνάμεις, παρέμειναν για ώρες απέξω φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα, απαιτώντας να μη γίνει καμία περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα - όπως νομοθέτησε πρόσφατα η συγκυβέρνηση - να μην πληρώνουν για φάρμακα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Ακόμη, έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ, να στελεχωθούν τα Ειδικά Σχολεία και οι δημόσιες δομές Πρόνοιας και να είναι δωρεάν για όλους.
Χτες, αποκαλύφθηκε ξανά ο προδοτικός ρόλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, που έγινε δεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά απαίτησε να μη συμμετέχει στην αντιπροσωπεία εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων! Στο μεταξύ, όλους τους προηγούμενους μήνες, κι ενώ είχαν δρομολογηθεί τα μέτρα - καταπέλτης για τους ανάπηρους, η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ καθησύχαζε πως δήθεν θα εξαιρεθούν από τους αντιλαϊκούς νόμους.
«Οι εξαιρέσεις τους είναι μια απάτη»!
Οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες έδωσαν τη δική τους απάντηση φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Οι εξαιρέσεις τους είναι μια απάτη, φορτώνουν κι άλλα βάρη στου ανάπηρου την πλάτη» και «600 δισ. στείλαν στην Ελβετία και κόβουν επιδόματα απ' την αναπηρία».
Πέρα από την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πετσοκόβει συντάξεις και μισθούς ΑμεΑ, οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες είναι αντιμέτωποι και με μια σειρά άλλες περικοπές, όπως συμμετοχή 25% σε φάρμακα, συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, που τους αναγκάζει να πληρώνουν ή να αλλάξουν θεραπεία με κίνδυνο για την υγεία τους.
Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε χτες η Χρυσούλα Λαμπούδη, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως ο αγώνας για τα δικαιώματα των αναπήρων και όλου του λαού για δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο είναι προτεραιότητα του εργατικού κινήματος, όπως και η αλληλεγγύη του λαού και όχι η ζητιανιά.
Το νέο ραντεβού των ατόμων με αναπηρία και των χρονίως πασχόντων είναι τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη - Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ - στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger