Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ !

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ!
ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΑΥΓΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ!

«Λουκέτο» έβαλαν σήμερα στους δήμους τους -με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς- οι δήμαρχοι της Αττικής και ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα, οι 12 δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ως πρώτη αντίδραση στη λαίλαπα που φέρνει το νέο Μνημόνιο πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών.
Η δυναμική πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που βρίσκονται στην Πλ. Καραϊσκάκη, και έφθασε στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασ. Σοφίας. Μαζικότατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν τόσο έξω από το κτήριο του υπουργείου όσο και στην Πλ. Κλαυθμώνος!

ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ  ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μετά από την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των δημοτικών αρχών με τον υφυπουργό Μ. Βολουδάκη, αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί νέα νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δύναται να υπογράψει μόνο του (!) τις διαπιστωτικές πράξεις που αφορούν τη διαθεσιμότητα και την "κινητικότητα" των υπαλλήλων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, κατά τη συνάντηση με τον Μ. Βολουδάκη τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης, διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό ότι οι δήμαρχοι της Αττικής και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προτίθενται να παραδώσουν καμία λίστα. Γι' αυτό, προσέθεσε ο Θ. Μπαλασόπουλος, το υπουργείο προσανατολίζεται στη σύνταξη ρύθμισης με την οποία θα επιτρέπεται στο ίδιο να προχωρήσει στη διαδικασία της έκδοσης διαπιστωτικών αποφάσεων. Κάτι τέτοιο, επανέλαβε ο Θ. Μπαλασόπουλος, «καταργεί το Σύνταγμα και την αυτοτέλεια των ΟΤΑ, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να εκδώσουν διαπιστωτικές πράξεις».
 ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!
Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι της Αττικής ζητούν από το ανώτατο όργανο των αιρετών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, να σταματήσει τις "συμβολικές κινήσεις" και στο έκτακτο συνέδριό της στις 3 Δεκεμβρίου να αποφασίσει κλιμακούμενα κλεισίματα των δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους, καθώς και συμμετοχή των κατοίκων στις κινητοποιήσεις. Τονίζουν ότι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων τώρα και στο μέλλον, ενώ ζητούν να γίνει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση στο Μνημόνιο και στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Οι δήμαρχοι Αχαρνών, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας- Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων - Αρτέμιδος και Ωρωπού αφήνουν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθούν, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα, τις νέες περικοπές πόρων και την "επιτροπεία". Ξεκαθαρίζουν δε ότι δεν θα παραδώσουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιωτικά συμφέροντα. 
ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!
Παρά τον εκβιασμό Μανιτάκη ότι όλοι οι υπαλληλοι ΔΕ, Διοικητικού, Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα αν δεν σταλούν οι λίστες με τα ονόματα, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται σε υπουργεία όπως και στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΕΚΑ συνεχίζουν και σήμερα, πέμπτη μέρα, με 24ωρη απεργία και αποκλεισμό της Διευθύνσης Διοικητικού στο κτήριο της Αμαλιάδος, προκειμένου να μη σταλεί ούτε ένα όνομα. Το ίδιο πράττουν και οι συνάδελφοί τους στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εργών (Χαρ. Τρικούπη), ενώ για 7η μέρα συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με απεργία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας στους οποίους συμπαρίσταται το Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ στο πλαίσιο των διαρκών κινητοποιήσεων σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πειραιά, το οποίο τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη εβδομάδα, θα προχωρήσει σήμερα στον αποκλεισμό της οδού Θηβών στο ύψος του ΤΕΙ, από τις 10:00 έως τις 13:00. Στον αποκλεισμό θα συμμετάσχουν επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού καθώς και σπουδαστές του ιδρύματος, ενώ σε αντίστοιχη δράση με αποκλεισμό της οδού Καβάλας θα προχωρήσει και το ΤΕΙ Αθήνας.

Με μια εκβιαστική ανακοίνωση επιχειρεί το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας να σταματήσει τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη του ιδρύματος από διοικητικούς υπαλλήλους και διδάσκοντες. Συγκεκριμένα, το συμβούλιο του ιδρύματος προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση τους φοιτητές με τους εργαζόμενους εκφοβίζοντας τους πρώτους ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου. Επίσης, ανακοινώνει ότι δεν θα λειτουργούν τα εστιατόρια του ιδρύματος τις ημέρες της κατάληψης και ότι δεν θα χρησιμοποιείται συνεργείο καθαρισμού, ενώ εξετάζεται αν θα υπογραφούν οι συμβάσεις για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού καθώς, όπως αναφέρεται, δεν έχει πραγματοποιηθεί ικανός αριθμός μαθημάτων. Τέλος, ζητείται από όλα τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού να δηλώσουν ηλεκτρονικά αν συμμετέχουν στην κατάληψη του ιδρύματος με παράλληλη αποχή από τα καθήκοντά τους.
ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ!
Δεκάδες ομολογιούχοι εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι της στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με αίτημα να μην προχωρήσουν τα σχέδια για νέο «κούρεμα» των ομολόγων τους, ενώ ακόμη ζητούν λύση για το πρώτο «κούρεμα».
Οι ομολογιούχοι βρίσκονταν από νωρίς συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΝΔ, αναμένοντας να πραγματοποιηθεί συνάντηση που είχαν προγραμματίσει με τον γραμματέα της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη.
Όταν έμαθαν ότι η συνάντηση δεν θα γίνει, λόγω άλλης υποχρέωσης του κ. Κεφαλογιάννη, εισέβαλαν στα γραφεία, ενώ κάποιοι εκσφενδόνισαν και αυγά στις φωτογραφίες των προέδρων του κόμματος, που βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου.
Τελικά, αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τζιμάρα, ενώ όπως έγινε γνωστό θα τους δεχθεί και ο κ. Κεφαλογιάννης αργότερα, στη Βουλή.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιμάρας, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων ενημέρωσαν για το πρόβλημά τους και οι θέσεις τους καταγράφηκαν.
«Είπαμε στους εκπροσώπους ότι θα στηρίξουμε διαδικασία σειράς συναντήσεών τους με τους υπουργούς της Κυβέρνησης για μια δίκαιη λύση στο πρόβλημά τους. Ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης κινήθηκε στην ίδια γραμμή» είπε ο κ. Τσιμάρας και ενημέρωσε ότι στο κλίμα αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ομολογιούχων με τη διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων Γιώργος Κλαυδιανός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για λύση στο πρόβλημά τους. Αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, ο Γ. Κλαυδιανός τα χαρακτήρισε έκτροπα. «Δεν ήταν ο σκοπός μας τα έκτροπα αλλά να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger