Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Παραλήρημα υπέρ της ΕΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ Το «κακό» ΔΝΤ επέβαλε στην Ελλάδα τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αντεργατικές ανατροπές ισχυρίστηκε ο Γ. Δραγασάκης

Ακρως αποκαλυπτικός για το ρόλο που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον εξωραϊσμό της ΕΕ και στην άμβλυνση των λαϊκών αντιδράσεων απέναντι στη βάρβαρη στρατηγική της, άρα και απέναντι στα κόμματά της, ήταν ο Γ. Δραγασάκης, ο οποίος επανέλαβε προκλητικά χτες στη Βουλή το ξοφλημένο αστικό παραμύθι για δήθεν φιλολαϊκό «ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: «Ποιος αποφάσισε το πρώτο πειραματόζωο να είναι η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία; Ποιοι αποφάσισαν και γιατί να μπει στην Ευρώπη το ΔΝΤ; Μήπως για να επιβληθούν ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να επιβληθούν με βάση την Ευρωπαϊκή Συνθήκη; Μήπως για να διαλυθούν εργασιακά δικαιώματα που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη;».

Αμεση ήταν η απάντηση από τον εισηγητή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο, ο οποίος τόνισε: «Είναι δυνατόν να κάνουμε τέτοιες αναφορές, όταν γνωρίζουμε ότι στον πυρήνα της ίδιας της ΕΕ, της πολιτικής της, της στρατηγικής της επιλογής είναι η με κάθε τρόπο εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών ομίλων, πράγμα που οδηγεί στην επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης;
Και ότι υπάρχουν μια σειρά από συμφωνίες, συμβάσεις στρατηγικού χαρακτήρα για την ίδια την ΕΕ, που αναδεικνύουν ως διαχρονικό χαρακτήρα την επίθεση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην εργατική τάξη, με την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, με τις μειώσεις στους μισθούς, με την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων; Παντού, σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ συμβαίνει αυτό, πολύ πριν έρθει το ΔΝΤ. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, άλλωστε, με την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, σε αυτήν την κατεύθυνση συνέτεινε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger