Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στο Βόλο ρυμουλκήθηκε ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο από τα Σκάντζουρα των Βορείων Σποράδων.


Στο λιμάνι του Βόλου ρυμουλκήθηκε σήμερα το πρωί δεξαμενόπλοιο με πλήρωμα 14 άτομα, που έμεινε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Σκύρου και Σκάντζουρα των Βορείων Σποράδων.

Όπως έγινε γνωστό, στις 4 χθες το απόγευμα, ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, ότι το δεξαμενόπλοιο «Λουτρό», με σημαία Μάλτας, έμεινε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης. Το πλοίο ήταν κενό φορτίου και έκανε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αγ. Θεόδωροι Κορινθιακού, ενώ έχει πλήρωμα 14 άτομα, πέντε Έλληνες και εννέα Φιλιππινέζους.
Για να συνδράμει στο σκάφος, απέπλευσε από το λιμάνι του Βόλου το ρυμουλκό «Αχιλλέας», στις 5 χθες το απόγευμα, ενώ ήδη στο σημείο βρίσκονταν τα περιπολικά των Λιμεναρχείων Σκοπέλου και Σκύρου, καθώς στην περιοχή έπνεαν νότιοι άνεμοι 7 μποφόρ και υπήρχε κίνδυνος προσάραξης του δεξαμενόπλοιου.

Τελικά, το ρυμουλκό, κατάφερε να προσδεθεί στο «Λουτρό», στις 11 το βράδυ. Το δεξαμενόπλοιο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου στις 9.40 σήμερα το πρωί, με το πλήρωμα να είναι καλά στην υγεία του. Το Λιμεναρχείου Βόλου, απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η μηχανική βλάβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger