Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Διευκολύνσεις για τα κέρδη φτώχεια για το λαό...

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ χαμό των τελευταίων ημερών, εμφανίστηκε και μία κοινή υπουργική απόφαση που «απλοποιεί» - όπως λέει - την περιβαλλοντική νομοθεσία. Ηταν αρκετά περίπλοκη φαίνεται και μπερδευόντουσαν...
Εντελώς τυχαία - φυσικά - η «απλοποίηση» αυτή αφορά τις κατασκευές μεγάλων τουριστικών μονάδων, ξενοδοχείων, θεματικών πάρκων και συναφών κατασκευών. Γι' αυτά καταργούνται οι περιβαλλοντικές μελέτες και άλλες τέτοιες περιττές διαδικασίες.
Ε, καιρός ήτανε. Τους φόρους για τους μεγαλοεπενδυτές τους έχουν καταργήσει εδώ και καιρό αντικαθιστώντας τους με φοροαπαλλαγές, κοινοτικές επιδοτήσεις και κάθε είδους κίνητρο.
Οι μισθοί και τα ωράρια εργαζομένων... «εκσυγχρονίστηκαν». Και διευθέτηση χρόνου εργασίας έχουμε, και μειωμένους μισθούς, και υπονόμευση συλλογικών συμβάσεων, και «οδηγίες Μπολκενστάιν», απ' όλα τα καλά...

Τώρα απαλείφθηκε και κάθε υποχρέωση για προστασία του περιβάλλοντος για να μην πονοκεφαλιάζουν οι πολυεθνικές και οι μεγαλοεργολάβοι, που τόσο πολύ θέλουν να προσελκύσουν.
Πώς λέγονται όλα αυτά; Μα φυσικά... «ανάπτυξη», «ευημερία», «αλλαγή οικονομικού κλίματος» και «πρόοδος».
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ με αμείωτη ένταση η... διαρροή σεναρίων από το υπουργείο Οικονομίας σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Ιδίως για τον περίφημο φόρο ακινήτων έχουμε πολλές εκδοχές.
Μπορεί να υπάρξει... μηδενικό αφορολόγητο, να φορολογηθεί μέχρι και το τελευταίο κτηματάκι, να αυξηθεί ο φόρος ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Οι συντάκτες προφανώς εξαντλούν τη δημιουργικότητά τους. Θέλουν να εισπράξουν βλέπετε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη χρονιά.
Πάντως ένα είναι βέβαιο: Το «μάρμαρο» θα το πληρώσει και πάλι ο κοσμάκης που είχε την ατυχία να αποκτήσει ένα σπίτι. Οσο για τις μεγάλες εταιρείες ακινήτων και τα... συναφή επαγγέλματα, μόνο καλά νέα έχουν να περιμένουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger