Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΓΩΝΙΑ

Με την ΠΟΣΤ ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών) να μιλά για ξεπούλημα του δημόσιου ταχυδρομείου και τι θα φέρει αυτό, την ώρα που θα έπρεπε να αναλογιστούν πως ξεπουλήθηκαν οι ίδιοι πολλά χρόνια πριν και με τη δική τους θέληση για να μπορούν να έχουν τις συνδικαλιστικές τους καρέκλες!!!

ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΓΩΝΙΑ

Πρώτα η κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» του Παπαδήμου και τώρα η κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης» του Σαμαρά μας βάζουν κάθε φορά μπροστά από το εκβιαστικό δίλλημα της «επόμενης δόσης».
Δόση που αν δεν πάρουμε θα πάνε σε αναγκαστική στάση πληρωμών, δόση που έρχεται πάντα μετά από σκληρά και επώδυνα μέτρα για τον λαό, που πάντα είναι τα τελευταία που θα παρθούν.
Στο πλαίσιο της «ανάπτυξης- ανταγωνιστικότητας-προσέλκυση ξένων και ντόπιων επενδυτών » η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για τις πρώτες ιδιωτικοποιήσεις - ξεπούλημα οργανισμών.
Ένας από αυτούς τους οργανισμούς είναι και τα ΕΛΤΑ και οι θυγατρικές τους. Φυσικά μας είχαν προετοιμάσει για κάτι τέτοιο καθώς μέσα στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ δραστηριοποιούνταν εδώ και χρόνια ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες (φύλαξη κτιρίων, διανομή αποστολών, καθαρισμός κτιρίων). Όλα αυτά με το ΚΡΑΤΟΣ, την ΠΟΣΤ και την ΕΕΤΤ να έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Με την ΠΟΣΤ ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών) να μιλά για ξεπούλημα του δημόσιου ταχυδρομείου και τι θα φέρει αυτό, την ώρα που θα έπρεπε να αναλογιστούν πως ξεπουλήθηκαν οι ίδιοι πολλά χρόνια πριν και με τη δική τους θέληση για να μπορούν να έχουν τις συνδικαλιστικές τους καρέκλες!!!
Με την μετονομασία σε ΕΛΤΑ COURIER από ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ δηλώνοντας την παρουσία τους στην ιδιωτική ταχυδρόμηση - ταχυμεταφορά και το τέλος του δημόσιου χαρακτήρα τους, με μετόχους - αφεντικά την ξεπουλημένη ΠΟΣΤ. Μια κίνηση που κάτω από άλλες συνθήκες θα μας χαροποιούσε γιατί θα μιλούσαμε για κοινωνικοποίηση του μέσου, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο αφού μέσα εκεί λειτουργούν ανενόχληταεργολάβοι –δουλέμποροι καταπατώντας κάθε εργατικό δικαίωμα ,δίνοντας μισθούς πείνας ,πατώντας σε προεδρικά διατάγματα. Και πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι οι «συνδικαλιστές» μιλούν για κέρδη και ζημιές, λογική των αφεντικών!!! Αν όλα αυτά συμβαίνουν τώρα μπορούμε να μαντέψουμε το μέλλον των εργαζομένων όταν τα πάρουν οι ιδιώτες.
Οι συνάδελφοι μέσω ΑΣΕΠ οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) , δουλεύουν με την λογική της εποχιακής ανάγκης των ΕΛΤΑ- ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, τώρα ποια είναι εποχιακή ανάγκη, που οι διαγωνισμοί είναι πάνω από 2 φορές το χρόνο κάθε χρόνο αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσουν.
Εδώ πιστεύουμε πως το κόλπο είναι πιο στρωμένο αφού μέσα από αυτή την διαδικασία το πολιτικό ρουσφέτι θα είναι μόνιμο και πως ούτε αυτός ο διαγωνισμός είναι καθαρός .
Η απόδειξη είναι η προκλητική αναβολή της προκήρυξης ΣΟΧ2/2012 για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ στα ΕΛΤΑ εν μέσω της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.
Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά εξασφάλιση των πλήρεις εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και των συνθηκών υγιεινής κ ασφάλειας στην εργασία τους.
Με την επίσημη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΟΣΤ) να διαπραγματεύεται τους μισθούς και τα επιδόματα των συμβασιούχων την ώρα που δεν τους δέχεται σαν μέλη της και δεν τους εκπροσωπεί.
Οι παραπάνω πραχτικές μέσα στα ΕΛΤΑ- ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ είναι πραγματικές και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.
Είναι στα πλαίσια που έχουν δημιουργηθεί ώστε αυτοί που έχουν τα φράγκα (αφεντικά ομίλων που εμπλέκονται με την ταχυμεταφορά ) και πολύ περισσότερο σε εποχή κρίσης να τα αυξάνουν πατώντας απάνω σε ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι η ταχυδρόμηση και τα εργασιακά δικαιώματα.
Θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο. Με την κοινωνία πέρα από φόρους, χαράτσια κλπ, να πληρώνει δουλεμπορικές εταιρείες οι οποίες βάζουν το ένα τρίτο του πραγματικού μισθού των συναδέλφων στην τσέπη τους. Να πληρώνει «καθαρούς διαγωνισμούς» για την πρόσληψη «εποχιακών» συναδέλφων. Εμείς πιστεύουμε πως πληρώνει τα ρουσφέτια του κάθε βουλευτή.
Μετά από καταγγελία συναδέλφου που έκανε αίτηση για την ΣΟΧ35/2012 όπου μας αναφέρει ότι εμφανίζεται στους πινάκες κατάταξης 850 θέσεις πιο κάτω ,χωρίς να έχουν μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία του και η οικογενειακή του κατάσταση ,κ.α. ενώ έχει καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, μπορούμε να αμφισβητήσουμε την καθαρότητα του διαγωνισμού και να ενισχύσουμε όλα τα παραπάνω.
Αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για λάθος κάποιου υπαλλήλου που έχει δεχτεί άδικα όλες αυτές τις περικοπές- μειώσεις;; Παρόμοια λάθη υπάρχουν στις πρώτες 288 θέσεις;; Οι πίνακες κατάταξης διαμορφώνονται μετά από λίστα που δίνεται από βουλευτές, την ΠΟΣΤ ,αλλά και από προϊστάμενους τμημάτων;;
Ας μας απαντήσουν καθώς δεν είναι μοναδική περίπτωση, μέσα στις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ εργαζόμενοι εναλλάσσονται από οκτάμηνα μέσω ΑΣΕΠ στις εργολαβικές και αντίστροφα ,μεσολαβώντας κάποιοι χωρίς να εξασφαλιστούν οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας, χωρίς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ξέρουν τι τους ξημερώνει και αν θα έχουν εργασία. Με ένα και μόνο παρονομαστή την υπονόμευση και την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΕΛΤΑ ώστε να πωληθούν με το μικρότερο κόστος. Με μια κοινωνία που θα πληρώνει το ταχυδρομικό αντικείμενο χρυσάφι.
Ξέρουν αυτοί εκεί μέσα, αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι τους ξέρουμε και εμείς!!

ΤΑ ΕΛΤΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ,ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!

Μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ¨μηδενική ανοχή απέναντι στη διαφθορά¨ αναμένουμε την τρίμερη συνάντηση στο υπουργείο εργασίας από τον Γενάρη.

ΑΠΑΙΤΟΝΤΑΣ

-ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ.
- ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ 4 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ SKYCOM ΕΠΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ.
- ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ¨ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ¨ , ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ , ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
- ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ


Αθήνα 6 Οκτώβρη 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ

www.apettonline.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger