Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Θα μας βρουν στο πεζοδρόμιο»

thumb
Το Ποντίκι
Από τα «σαλόνια» της Βουλής στα «αλώνια» και τα πεζοδρόμια της Αθήνας θα βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την απόφαση αυτή για πιο σκληρή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά και το δακρυγόνο που δέχθηκε στο πρόσωπο.
Στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ, αφού συνέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε πως «η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο σε μια ειρηνική διαδήλωση να φέρει τους προβοκάτορες και να χτυπήσουν Έλληνες βουλευτές. Να ρίξουν χημικά εναντίον των Ελλήνων βου­λευτών και του ελληνικού λαού χωρίς να υπάρ­χει καμία απολύτως πρόκληση. Αφού λοιπόν θέλουν να τους αντιμετωπίσουμε εκτός από τη Βουλή και στο πεζοδρόμιο, θα είμαστε στο πε­ζοδρόμιο».
Έτσι οι πληροφορίες λένε ότι το επόμενο διά­στημα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που θα κάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς, αντιστεκόμενοι στα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. Την απόφαση αυτή μάλλον την είχαν πάρει πριν από τα δακρυγόνα, ύστερα όμως από αυτό το γεγονός αποφάσισαν ότι πρέπει να το κάνουν όσο πιο σύντομα γίνεται.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μάλιστα, που είχε συνεδριάσει πριν από την επίσκεψη της Μέρκελ, ο Πάνος Καμμένος είχε αναφερθεί στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου λέ­γοντας ότι η Μέρκελ «έρχεται εκπροσωπώντας τους τραπεζίτες, και χαμογελώντας ζητά από τον ελληνικό λαό, που είναι ήδη νεκρός, να κά­νει περισσότερες θυσίες. Κάθε μέρα κλείνουν μαγαζιά, κάθε μέρα άνθρωποι βρίσκονται χω­ρίς δουλειά ενώ τέσσερις χιλιάδες είναι εκείνοι που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν».
Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε επισημάνει ότι βάσει στοιχείων «τετρακόσιες χιλιάδες παιδιά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά για τα νέα μέ­τρα με τα οποία θα αντιμετωπίσουν την ύφεση που οι ίδιοι έφεραν».

Στροφή στη βάση
Η απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μετέχουν στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώ­σεις σηματοδοτεί μια αλλαγή στην αντιπολιτευ­τική τακτική που είχαν ακολουθήσει μέχρι πρό­τινος. Είναι χαρακτηριστικό ότι και την ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Μέρκελ είχαν προ­τιμήσει να πάνε μόνοι τους στη γερμανική πρεσβεία και να θυροκολλήσουν ένα ψήφισμα με το οποίο απευθύνονταν στον γερμανικό λαό, ενώ έκαναν μόνοι τους συγκέντρωση, μακριά από τα συνδικάτα, στις παρυφές του Ζαππείου.
Η αλήθεια είναι ότι στην Κοινοβουλευτι­κή Ομάδα του κόμματος επικρατεί ανησυχία μήπως με την... «καθώς πρέπει» αντιπολίτευ­ση χάνουν την επαφή τους με τον κόσμο. Μια ομάδα μάλιστα που παραδοσιακά εκφράζει τη Λαϊκή Δεξιά και προέρχεται από τον συνδικαλι­στικό χώρο εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει με πιο δυναμικό τρόπο να απευθύνονται στην κοινωνία και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Επιπροσθέτως αντιλαμβάνονται ότι απομα­κρύνεται το ενδεχόμενο για νέες προσχωρή­σεις από το στρατόπεδο της Ν.Δ. εξ αιτίας των μέτρων, αφού μέχρι στιγμής το κόμμα του Σα­μαρά φαίνεται να έχει λίγες και ελεγχόμενες αντιδράσεις. Η στροφή προς τη βάση, λοιπόν, είναι ο καλύτερος τρόπος διείσδυσης στον κε­ντροδεξιό χώρο και αυτό θα κάνουν. Πάλης ξεκίνημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και έχει ο θεός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger