Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Ξύλο» Μιχαλολιάκου


«Εκρηκτική» λογομαχία που ξεπερνά ακόμη και τους συνηθισμένα οξείς τόνους που επικρατούν στα τηλεοπτικά πάνελ, εκτυλίχθηκε στο χθεσινοβραδινό talk show «Ευθέως», ανάμεσα στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και το δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Μπογδανο.


Ο δημοσιογράφος εχθές εγκαινίαζε τη νέα τηλεοπτική εκπομπή του από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και επέλεξε ως καλεσμένο του τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Η αλήθεια όμως είναι ότι, όπως αναμενόταν βέβαια, το «ποδαρικό» δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, καθώς ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής δεν άργησε να προκαλέσει, κάτι που άλλωστε συνηθίζει όταν του δίνεται δημόσιο βήμα.

Δεδομένου ότι το talk show επιβάλλει τον «πρόσωπο με πρόσωπο» διάλογο και ευνοεί την ανταλλαγή αιχμηρών ατακών, ο εριστικός τόνος «έδινε και έπαιρνε» εξαρχής, με τον κ. Μιχαλολιάκο συχνά να απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το στούντιο και το δημοσιογράφο να τον... συγκρατεί ώστε να μην τιναχθεί η εκπομπή στον αέρα, αφού ο βουλευτής ήταν και ο μοναδικός προσκεκλημένος.

Όταν ο εθνικιστής πολιτικός ρωτήθηκε για το φασιστικό χαιρετισμό που έκανε κατά τη διάρκεια του «φεστιβάλ» της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, απάντησε, με το δικό του -όχι και τόσο ευθύ είναι η αλήθεια- τρόπο, ότι «Για τις 2.000 αυτοκτονίες του μνημονίου δε φταίει η Χρυσή Αυγή. Δεν χαιρετάμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι ο επίσημος χαιρετισμός της Χρυσής Αυγής. Αν δείτε τα πλάνα θα δείτε ότι ελάχιστοι χαιρέτισαν μ’ αυτό τον τρόπο. Εγώ δε στη διάρκεια της ομιλίας μου είπα ότι μας κατηγορούν ότι χαιρετούμε έτσι, αλλά στην πραγματικότητα αυτά τα χέρια είναι καθαρά, είναι έντιμα, δε στάζουν το αίμα αυτών που αυτοκτόνησαν».

Διευκρινίζοντας πως η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι ο λαϊκός εθνικισμός, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε, «Δεν ασπάζομαι τον Ναζισμό. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές», τονίζοντας ότι το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, του Ιωάννη Μεταξά, συγκροτεί το αξιακο υπόβαθρό του.

«Σας πληροφορώ ότι και ο Μανόλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης έτσι χαιρετούσαν ως νέοι στην ΕΟΝ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος, κάνοντας μία ακόμη αναφορά στη «Μεταξική» περίοδο.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά του κ. Μπογδάνου στις ομοιόμορφες στολές της Χρυσής Αυγής, στις οποίες είναι γραμμένα τους συνθήματα όπως τα ακόλουθα: «Να ξεβρωμίσει ο τόπος», «να πάρουμε τους δρόμους» κ.ο.κ., ο επικεφαλής του κόμματος αποκρίθηκε: «Όπου βλέπεις να φοράνε ομοιόμορφες φανέλες δίπλα στο γήπεδο του Ολυμπιακού είναι τάγματα εφόδου; Γιατί δεν απαντάς ρε χριστιανέ του Θεού; Άσε τη σάλτσα, ωχ! Παρακάτω θα πηγαίνεις γιατί δεν μπορείς να σταθείς πουθενά!».

Στη συνέχεια, o κ.Μιχαλολιάκος, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΚΑΪ, όπου προεκλογικά, όπως είπε, δεν τον είχαν καλέσει ποτέ, λέγοντας ότι «αυτό είναι ξεφτίλα της ψευτοδημοκρατίας του καναλιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger