Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΝΟ: "Ολέθριες οι συνέπειες από την άρση καμποτάζ σε τουριστικά επαγγελματικά σκάφη αναψυχής"

Φωτό: Ο γγ της ΠΝΟ cptn Ιωάννης Χαλάς


Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο Υπουργείο Τουρισμού και σε όλα τα κόμματα της Βουλής με την οποία εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην άρση του καμποτάζ για τα τουριστικά επαγγελματικά σκάφη αναψυχής.

Αναλυτικά:

"Θα θέλαμε να αναφερθούμε στις δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία προανήγγειλε την πραγματοποίηση άρσης του καμποτάζ, μετά την κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία το 2011, και στα τουριστικά επαγγελματικά σκάφη αναψυχής.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει τοποθετηθεί και στο παρελθόν με σειρά εγγράφων της, διατυπώνοντας με σαφήνεια και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία τις θέσεις της, σε ό,τι αφορά άρση του καμποτάζ στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία.

Η Ομοσπονδία είχε εκφράσει κατ΄επανάληψη την κάθετη αντίθεσή της στην απελευθέρωση του καμποτάζ, χωρίς την διασφάλιση απασχόλησης Ελλήνων ναυτεργατών στα υπό σημαίες ευκαιρίας κρουαζιερόπλοια.

Θλιβερό αποτέλεσμα της άρσης τελικά του καμποτάζ υπήρξε από το 2011 να μην έχει απομείνει κρουαζιερόπλοιο που να φέρει την ελληνική σημαία με αποτέλεσμα χιλιάδες άνεργοι έλληνες ναυτεργάτες να βρίσκονται στο δρόμο και επί πλέον το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα Ταμεία να έχουν αποστερηθεί τους πόρους που προέρχονταν από την απασχόλησή τους.


Ύστερα από τα παραπάνω, η ΠΝΟ θεωρεί απαράδεκτη και εγκληματική την προαναφερόμενη προαναγγελία για επέκταση της άρσης του καμποτάζ και στα μικρά τουριστικά πλοία. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αφού υπολογίζεται ότι θα χαθούν ακόμη χιλιάδες θέσεις εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών. Ο αφελληνισμός της ναυτιλίας οδηγεί στην περαιτέρω κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και την οικονομική καταστροφή χιλιάδων οικογενειών.

Γι΄αυτό σας ζητούμε να γίνει ορθή συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων του θέματος, μια και οι προσδοκίες των οικονομικών ωφελημάτων για τη χώρα είναι μόνο υποθετικές, όπως ήταν και για την άρση στα κρουαζιερόπλοια, και τελικά η Κυβέρνηση να μην προβεί στην επέκταση του νόμου και για τα τουριστικά σκάφη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger