Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο Λίνεν, το θαύμα και οι... Άγγλοι «Άραβες»

Ο Λίνεν, το θαύμα και οι... Άγγλοι «Άραβες» 
Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι, αλλά και μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές, το πιο σημαντικό δεν ήταν να βρει ένα καλό η μέτριο προπονητή, Έλληνα ή ξένο, αλλά να βρει τον προπονητή που θα την κρατήσει στην Σούπερ Λίγκα.

Από χτες η αποστολή αυτή, ανατέθηκε στον Λίνεν.

Τον Γερμανό τεχνικό που σίγουρα διαθέτει κάποιες από τις προδιαγραφές που απαιτεί ο ρόλος του "σωτήρα".

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Κατ' αρχήν, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του από την προηγούμενη θητεία του στη χώρα μας, μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία, ότι δεν ήρθε για να προσθέσει στο εισόδημά του εκατόν πενήντα χιλιάρικα σε οκτώ μήνες. Εκτός από αυτό, ο Λίνεν είναι ένας άνθρωπος που έχει δεθεί με τη χώρα μας, έχει μάθει τις ιδιαιτερότητες του Έλληνα ποδοσφαιριστή κι εν πάση περιπτώσει γνωρίζει το επίπεδο του πρωταθλήματος μας. Η τελευταία του δουλειά ήταν στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, μια μικρομεσαία γερμανική ομάδα, που συνήθως ανεβοκατεβαίνει από την β΄ εθνική στην Μπουντεσλίγκα.

Πριν από ενάμιση χρόνο πάλεψε να την κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτή είναι η μόνη ομοιότητα με τη κατάσταση που αντιμετωπίζει τώρα στην ΑΕΚ. Με διαφορετικού επιπέδου ποδοσφαιριστές σε διαφορετικής δυναμικότητας πρωτάθλημα. Αυτό που λογικά περιμένουν οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι κατ' αρχήν... να μη παρουσιαστεί χειρότερη από ότι στα πρώτα έξι παιχνίδια της και, όσο γίνεται πιο σύντομα, να παίζει έτσι ώστε να μαζεύει βαθμούς. Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται να αποκαταστήσει την επικοινωνία της με το σκοράρισμα και να μη ξεκινάει έχοντας εξασφαλισμένο ένα γκολ στο παθητικό της.

Πράγματα που μπορούν να γίνουν με πολλή δουλειά, αλλά και ενίσχυση της ψυχολογίας της. Τα επόμενα παιχνίδια της είναι με τον ΠΑΟΚ, τον Πλατανιά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχει δηλαδή μπροστά της ένα βουνό. Αν φτάσει στην 10η αγωνιστική με τους δύο βαθμούς που έχει τώρα, πράγμα που δεν είναι απίθανο, θα αναζητάει πλέον το θαύμα. Κι όσο οι Άγγλοι επενδυτές αρχίζουν να φέρνουν λίγο σε... Άραβες τα πράγματα θα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger